☀️ VITAMINE DEEL 1 | Vitamine D-spiegels meten

Vitamine D is verantwoordelijk voor veel meer dan gezonde botten. Inmiddels is bekend dat bijna elke ziekte een laag vitamine D-gehalte heeft. We leggen uit hoe een goede vitamine D-voorziening kan worden gerealiseerd, welke voedingsmiddelen vitamine D bevatten, welke vitamine D-preparaten worden aanbevolen, hoe zonnebrandmiddelen moeten worden beoordeeld en nog veel meer. Deel 2 – De juiste inname: Vitamine D-gehalte: Wat u moet weten: Veganistische vitamine D uit paddenstoelen Vitamine D – De juiste inname ___________________________________________________________________ 👉Vitamine D-bloedonderzoek voor thuis *: 👉Vitamine D3 K2 druppels in kokosolie *: 👉 Vitamine D3 Forte *: ________________________________________________________ Studies: (1) Topische levering van vitamine D3: een gerandomiseerde gecontroleerde pilotstudie (2) Bubshait DA, Al-Dakheel DA, Alanii FM. Actuele vitamine D3: een gerandomiseerde gecontroleerde studie (RCT). ________________________________________________________ Vergeet niet om ons kanaal te liken, te reageren en te volgen. Bezoek onze website voor meer video's en recepten: 💻 Homepage: 🔵 Facebook: 📷 Instagram: 📌 Pinterest: ________________________________________________________ Onze kookboeken vind je hier: Je kunt hem hier bestellen: Koken met overtollige bodems: Je kunt hem hier bestellen: Heerlijke salades van onze testkeuken: Hier kunt u het bestellen: Kurkuma kookboek inclusief de speciale 7-daagse kurkuma-kuur: U kunt het hier bestellen: ________________________________________________________ In het receptenmagazine Foodscout kunnen kenners alles vinden over de kunst van het plantaardig koken: Schrijf u hier in: Duitsland : Oostenrijk: Zwitserland: ___________________________________________________________________ Tijdstempel: 15 : Inleiding : 56 Effect van vitamine D 10: 50 Meet vitamine D-spiegels #vitamind Muziek: Dandelion Wine Claire Kelly & Together Angel Salazar Wij gebruiken affiliate links (*teken), dwz verwijzingen naar partnerbedrijven, bijvoorbeeld naar de Amazon website. Als een lezer op een affiliate-link klikt en vervolgens op een product van ons partnerbedrijf, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Hiermee dekken we een deel van de kosten die we hebben voor de werking en het onderhoud van onze website en kunnen we de website gratis blijven houden voor onze lezers.

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D supplementen Kopen?

Vitaminen D is gelegen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem systeem. Te lage vitamines D-Spiegel kunnen lijden aan dode aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge potaarde vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D 60 microgram oftewel 2006 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor zoals niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij zoals een tekort is gebruikt. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al 00 van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 75 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar liep 300 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Deze wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

18 gedachten over “☀️ VITAMINE DEEL 1 | Vitamine D-spiegels meten”

 1. Hallo Rahel🙋‍♀️ Wederom een ​​zeer goed uitgelegde video👍🏼. Ik heb 5 auto-immuunziekten en neem elke week 20.000 IE + calcium + magnesium zoals voorgeschreven door mijn arts. Ook al reageer ik niet op elke video van je, ik kijk er altijd naar😊. Ik ben een grote ZDG-fan…..je doet het geweldig. Bedankt en tot de volgende video. Lg🙏

 2. Ik neem Vit D3 met K2, zink, magnesium en Vit C. Nu vraag ik mezelf af: 1) Wanneer is het ideale moment om welke producten in te nemen? 2) Moeten sommige producten niet samen worden ingenomen omdat de effecten anders worden afgestoten? Ik heb gehoord dat zink 's avonds moet worden ingenomen en de andere' s morgens (?) of zink op een lege maag of 3 uur daarna Geniet van de maaltijd. Bedankt

 3. Hoe zorg ik ervoor dat mijn arts een bloedtest regelt om waarden te bepalen zoals vitamine B12, D, ijzer, enz. In Duitsland is er een regel dat er een kleine bloedtelling wordt gedaan eerst – en als er niets aan de hand is, wordt er niet verder gezocht.😒 Het probleem is dat veel tekorten zoals ijzer en B12 pas veel te laat worden herkend nadat er al schade in het lichaam is opgetreden. Ik ben al van dokter naar dokter, maar niemand doet deze test. (Typische farmaceutische industrie – leuk om iedereen ziek te laten worden om daarna geld te verdienen met medicijnen en operaties.) Om bepaalde redenen kan ik geen online testen hebben, maar ik ga er vanuit dat ik tekortkomingen heb door symptomen die er nooit eerder waren. Wat een “gezondheids” systeem… Je wanhopig alleen maar omdat zogenaamde dokters geen bloedonderzoek meer willen doen🤯😤

 4. Nou, je kunt niet echt een overdosis vitamine D3 krijgen. Het is belangrijk om voldoende K2 en magnesium binnen te krijgen. Ik slik al jaren dagelijks 100.000 IE vitamine d3 en het gaat prima. Ik ben al heel lang niet meer ziek geweest.

 5. Hallo, ik had een ernstig vitamine D-tekort en na een kuur heb ik nu vitamine D OH (Abbott) van 34,9 ng/ml. Ik ben van plan om 4000IE te blijven gebruiken. Is dat goed? – bedankt voor de bijdrage.

 6. Allemaal goed en wel, lieve Rachel, maar wat ontbreekt is vitamine D3 gecombineerd met K2 en met olie/vet, als dat niet al in gelcapsulevorm beschikbaar is.Ook magnesiummalaat of – M. orotat is goed omdat het kan worden opgeslagen en biologisch beschikbaar is. M. citraat niet erg geschikt. Zoals ik overal heb gehoord en gelezen, hebben bijna ALLE Noord-Europeanen een vitamine D-tekort, dus help jezelf een beetje, vooral in de winter.

 7. Mijn vitamine D-spiegel was 14 ng 3 maanden geleden. Mijn dokter vertelde me dat ik 2000 d.w.z. per dag moest nemen. 3 weken geleden heb ik mijn vitamine peil laten controleren en het was 27 ng. Mijn vraag is… Zal de waarde blijven stijgen met de 2000 dwz dagelijkse inname? Sommige artsen zeggen dat 2000 erg weinig is. Maar mijn dokter zei dat meer dan 2000 niet goed is voor calcium. Geef alsjeblieft antwoord!!!

 8. Bedankt, goede post 👍Ik had gelezen dat inheemse korstmossen een bron van vitamine D kunnen zijn. Helaas is hierover niet veel informatie te vinden. Alleen dat sommige fabrikanten het ook uit korstmos halen, maar er zijn geen soorten gespecificeerd. Ik zou heel blij zijn met een bijdrage van jou, en zeker ook anderen 🙃

 9. Dank u, dank u. Alle onzin over vitamine D3 – vooral in de publieke omroepen en media – toont de geconcentreerde domheid van “experts”. Ben gepensioneerd, 67, 6000 iE dagelijks incl. K2. Mooie huid, goed humeur, goed effect op de testosteronspiegel, al decennia geen infecties etc. etc. Dit alles kost een “enorme” 8 euro per maand (!) PS Mensen met neurodermitis moeten zeker hun vitamine D3 checken en optimaliseren niveau zeer kritisch.

 10. Ik gebruik al heel lang D3-druppels maar mijn arts zegt dat mijn niveau te laag is maar hij vond ook dat het cholesterolgehalte te hoog is, dit kan ermee te maken hebben, helaas heeft u niet altijd het juiste moment om met de dokter erover

 11. Mijn 14-jarige dochter heeft een tekort van 7,5 de dokter heeft haar 1000 tabletten per dag besteld, ze moet de tabletten 3 maanden innemen klopt de dosering en moet je ook geen magnesium nemen?

Reacties zijn gesloten.