10 meest voorkomende symptomen van vitamine D-tekort bij volwassenen

Vitamine d-tekort is een pandemie. Veel mensen hebben ten minste één van deze #vitamine_d_deficieny_symptomen. Maar dat doen ze niet, dat komt door #vitamin_d_deficiency. Vitamine D werkt samen met bijna alle systemen van het lichaam. Vandaar dat een verlaagd vitamine D-gehalte een probleem kan veroorzaken in elk orgaan of systeem in het lichaam. Bij deze video kun je zien of je vitamine D-tekort hebt of niet zonder te testen.! Bekijk onze video's over vitamine d: – 1. Voedingsbronnen van vitamine D | Hoeveel vitamine D heb je nodig | Wat is de beste bron van vitamine D 2. Hoe de ozonlaag, de zenithoek van de zon, melanine en de breedtegraad de vitamine D-synthese uit zonlicht beïnvloeden. Vergeet niet om ons te abonneren.! Vind ons leuk op Facebook.! h

Top 7 Vitamine D-supplementenvitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D 200 microgram oftewel 2013 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als die bijvoorbeeld al 10 van 25 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 100 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “10 meest voorkomende symptomen van vitamine D-tekort bij volwassenen”

 1. hallo, nadat ik naar het laboratorium ben gegaan en mijn vitamine D heb gecontroleerd, is het aantal 20ng/ml, is het laag/tekort? maar het calcium is normaal, kan dat? dus hoeveel dosering vitamine d3-supplement moet ik nemen? ik voel me zwak, minder energie, ik voel me uitgeput na wat fysiek werk, mijn benen voelen ook zwak aan en krijgen gemakkelijk pijn na lopen of staan, bedankt

 2. “Vitamine” D-3 valt botten aan, maar bouwt ze niet op. Het verhoogt het calcium in uw bloed NIET uit uw darmen (geen calcium daar), maar door de botmassa te eroderen. Dat calcium gaat naar je hartslagaders waar het “plakt” als gevolg van calciumscherven die de slagaders beschadigen (microstukjes bot komen vrij als het je botten wegvreet). Dit is de reden waarom ouderen broze, breekbare botten hebben; omdat ze hun hele leven D-3 hebben ingenomen. De FDA kon D-3 niet testen voor menselijke consumptie omdat de test inhoudt dat het gedurende 6 weken aan witte muizen wordt gevoerd. De muizen stierven. Dus noemden ze het ten onrechte een vitamine om testprocedures te omzeilen. Zes jaar geleden leed ik aan artritis, pijn op de borst (verharding van de slagaders), netvliesloslating, glaucoom, vorming van nierstenen, gehoorverlies, enz. Ik stopte ALLE D-3. Vandaag kan ik rennen, fietsen, lange wandelingen maken met de vrouw, mijn symptomen zijn verdwenen, zonder medicijnen op recept. Ik neem B-complex en K-2 (helpt de calciumafzettingen terug te brengen in de botten waar ze thuishoren), en drink veel sinaasappelsap (neem de bevroren soort zonder D-3).

 3. Ik ben onlangs getest en ontdekte dat ik een ernstig tekort aan vitamine D had. Dit waren mijn symptomen van de afgelopen 1,5 jaar: 1) duizeligheid2) chronische vermoeidheid 3) rustelozebenensyndroom4) spierpijn5) bot-/gewrichtspijn6) spiertrekkingen7) gastro-intestinale problemen8) constipatie 9) hartkloppingen 10) plotselinge gewichtstoename11) frequente griep12) droge huid13) depressie Laat u alstublieft testen jongens, ik heb het gevoel dat ik door een hel ben gegaan en weer terug.. eindelijk voel ik me nu mezelf. Zo blij om terug te gaan!

 4. Hallo, ik ben meethak uit Irak, een nieuwe fan van je, heel erg bedankt voor je video 👍😊❤️, ik heb net vitamine D3 50.000, maar ik heb het gevoel dat er geen verandering is in mijn toestand, omdat ik problemen heb in mijn testine, ik denk dat het vitamine D3 niet goed opneemt, wat kan ik doen, mijn haar valt uit, ik heb geen veranderingen in mijn depressie 😃😃😃, ik heb pijn in mijn spieren en botten, hoe kan ik vitamine D3 in mijn lichaam, en kan ik er iets mee krijgen.een grote grote grote liefde voor jou.meethak

 5. Ik heb vitamine D-niveau van 6. Ik heb het vandaag gecontroleerd. Zal morgen de nodige stappen ondernemen. Ik heb de meeste van deze symptomen. Ik word zo snel moe en op dit moment heb ik enorme kniepijn.

 6. Ik heb gisteren mijn vit d-niveau gecontroleerd, het was 9,8 ng / ml, ik zal je laten weten wat ik heb ervaren 1. zweten op het voorhoofd 2. gebrek aan concentratie 3. afgebroken tanden 4. rugpijn 5. depressie 6. altijd in een slecht humeur7. je hebt echt geen idee wat er in godsnaam in je leven gebeurt, alles wat je ziet is als een illusie. Heeft iemand daar hetzelfde probleem!?

 7. Ik was vandaag bij de psychiater en ik vertelde hem dat ik dezelfde symptomen heb en als het verband houdt met mijn vitamine D-tekort (ik heb 16 vitamine D-tekort), helaas zei hij nee dat is onzin, vitamine D-tekort heeft niets te maken met Op dit punt was ik er kapot van omdat ik wenste dat het er wel mee te maken had. Hij schreef me kalmerende pillen voor (een niet-depressie) en bedoelde, ik zou langzaam moeten proberen te krijgen wat er in mijn leven ontbreekt. mijn eerste huisarts vertelde me hetzelfde als mijn psychiater:/Het spijt me dit met je te delen, ik weet dat velen niet blij zullen zijn om dit te horen zoals ik, maar ik hoop nog steeds dat vitamine D-supplementen me sterk zullen maken zoals voorheen zonder angst, angst, hartkloppingen en slaapproblemen.

 8. Vitamine D-testen zouden de standaardprocedure moeten zijn die westerse artsen zouden moeten controleren. Het zou veel mensen behoeden voor problemen die ermee samenhangen. Mijn natuurgeneeskundige raadde me aan om me te laten testen en het bleek dat ik een vitamine D-tekort had. Elke 3 weken opnamen maken om de niveaus op een normaal niveau te krijgen, maar ook dagelijks 5000 IE d3-druppels nemen! Ik zou jullie aanraden om vloeibare vorm aan te nemen, omdat het gemakkelijk opneembaar is en de spijsverteringsprocessen omzeilt. Succes allemaal!

Reacties zijn gesloten.