Antwoord op MAILAB: Uw vitamine D-aanbevelingen (wetenschappelijk) gecontroleerd en gecorrigeerd

​ Maar als we deze uitspraken wetenschappelijk op de proef stellen, merken we al snel dat dit veel te weinig is. Om voor je gezondheid te zorgen, leer je in deze video hoeveel vitamine D ECHT goed is – en waar een overdosis ECHT begint. Deze video is op geen enkele manier bedoeld om MAILAB aan te vallen of in diskrediet te brengen. Ik heb het grootste respect voor je en ik denk dat je het geweldig doet. Over dit onderwerp is het echter belangrijk om specifieker te zijn. En leg de wetenschappelijke context uit. Heeft u hulp nodig bij het afvallen? U kunt me hier schrijven: 👉🏻 👉🏻 GRATIS recepten voor gewichtsverlies: 👉🏻 GRATIS dieetgids: 👉🏻 Caloriecalculator: 👉🏻 Gratis THUIS-TRAININGEN: meer GRATIS handleidingen: 👉🏻 Beter slapen: 👉🏻 Stop met het nemen van de pil: 👉 🏻 Anticellulitis: je kunt de video van Mailab hier vinden: Credits: • • • •% 4000 – 7 • • • • • • • • Gröber, Uwe / Michael F. Holick (2006): Vitamine D, 4e act. en exp. Ed., Stuttgart, Duitsland: Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Copenhagen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatievitaminen D-spiegels kunnen dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen. ​ Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoge potaarde vitamines D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed als multivitaminen worden gebruikt, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Antwoord op MAILAB: Uw vitamine D-aanbevelingen (wetenschappelijk) gecontroleerd en gecorrigeerd”

 1. bedankt voor de video, het is erg belangrijk. Helaas ben ik niet meer overtuigd van May, wat jammer is … Ik zag haar graag anders, maar ze is al een tijdje behoorlijk “onwetenschappelijk” en zelfs nalatig voor mij … Ik was diep geschokt door haar vitamine D-video !! ik gebruik al jaren 5000 eenheden per dag en heb een perfecte waarde en ben sindsdien nooit meer ziek geweest!

 2. Hallo christen, want je hebt het altijd over de 4000 UL van de EFSA. “Het toelaatbare bovenste innameniveau (UL) is de maximale waarde van de totale chronische opname van een voedingsstof uit alle bronnen die als onwaarschijnlijk worden beschouwd, dat ze een risico vormen van schadelijke effecten op de menselijke gezondheid. ” (vertaald met deepl) https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/assets/UL_Summary_tables.pdf September 2018 Volgens mijn begrip zijn dat er in totaal 4000, niet met supplementen.

 3. Vraag, kun je een video maken over lipoedeem? Een vriend heeft dit … en ik geloof ook absoluut dat het een beproeving is voor iedereen die dit heeft. Maar misschien is er ook de mogelijkheid om het een beetje te verminderen en om de kwaliteit van leven te versterken

 4. Een algemene definitie van een bepaalde dagelijkse dosis houdt geen rekening met lichaamsgewicht. Over het optimale gehalte in het bloed is er voldoende informatie van Raimund von Helden en prof.Jörg Spitz.Overigens zijn er tal van vitamine D-rekenmachines op internet waarmee iedereen zijn eigen dosis kan berekenen op een gewenste streefwaarde (na een eerdere test). ), hiervoor is de gegeven formule niet nodig.

 5. Je hebt toch niet alleen #neuken geslagen? U bestempeld als een afhankelijke, ondergeschikte media? Wie stemt, zoals alle publieke omroepen? Trouwens, MaiLab (evenals Y-Kollektiv etc.) verdient niet alleen respect, maar ook bewondering! Waanzin, zoveel verschillende behandelde onderwerpen, moedig en ongemakkelijk – een voordeel voor de samenleving! En dan nog de haat tegen Hildmann en Co te verduren

 6. @Christian Wolf Zeer goede en informatieve video! Ik zou benieuwd zijn naar uw mening over de grote Vital Study, waar een vitamine D- en een omega 3-substitutie geen positieve effecten lieten zien. Graag ook in een video. Ik ben er een beetje onrustig door MfG

 7. Goede video mijn liefste en heel erg bedankt daarvoor. Registreer u alstublieft niet opnieuw bij mail abStrich, deze video is een ramp en een grove bagatellisering. Omdat mailab voor ARD en ZDF werkt, moet ze voldoen aan de aanbevelingen van de Duitse voedingsvereniging, die al lang bekend staat als erg achterlijk. Er is ook een video waarin ze beweert dat aluminium onschadelijk is, net als 5g. Maar het ergste is hun verliefdheid en arrogantie. Ik denk dat dat goed over je is, je bent veel en je moet zo doorgaan, maar je moet een beetje harder in het oordeel trekken. Liefde van de boerderij

 8. Als iemand die “ooit een semester medicijnen heeft gestudeerd” “kritisch” video's bekijkt van een doctoraat in de scheikunde om zijn voedingssupplementen te verkopen …

 9. Ik denk dat de hoge doses onzin. Uw berekening kan niet correct zijn. Ik ben een enorme kerel en begon bij 6 ng / ml. Ik heb 1000 dwz bijna 2 maanden gebruikt en zit nu op 23 ng / ml. Ps ik ga nooit uit en het is zelfs nu niet. Als 1000 zo vreselijk klein is, hoe verklaar je dan de sterke stijging van mijn vitamine D-gehalte? Ps mijn vriendin nam ook 1000i.e. En kwam van 12 ng / ml tot 26 ng / ml

 10. Dat is precies het tegenovergestelde van wetenschappelijk 😣 Te veel aannames, zojuist een oudere studie uitgekozen die gewoon klopt, verkeerd begrepen uitspraken en onzinnige antwoorden …

 11. 1. U moet duidelijk maken dat in het EFSA-document uit 2012 dat u liet zien, twee onderzoeken (in regel 5 en 6) werden genoemd die waren gebaseerd op de hoeveelheid (dagelijks en regelmatig) van 10.000 IU per dag (= 250mcg) (!!!) resulteerde niet in een NOAEL (bijwerking), dus er was geen sprake van hypercalciëmie! De EFSA haalt deze 2 onderzoeken niet zomaar aan. Voor alle zekerheid schrijft de EFSA dan slechts 100mcg = 4.000 IU voor. 2. * Prof. Coimbra heeft zijn Coimbra-protocol ontwikkeld gedurende decennia van de behandeling van MS-patiënten. Onder zeer nauwkeurige, hechte controle worden zijn MS-patiënten uit de circulatie van steeds meer MS-aanvallen gehaald. Sommigen krijgen 150.000 IU per dag, anderen zelfs meer. Alles wordt nauwlettend gecontroleerd. Ik heb een collega wiens Braziliaanse vriend met succes wordt behandeld volgens het protocol van prof. Coimbra. Duitse artsen die hun patiënten niet altijd exogene stoffen willen geven die zelfs terugval niet kunnen voorkomen, zijn de afgelopen jaren op weg geweest naar hun Braziliaanse collega om bij hem te zitten en van hem te leren. Prof. Coimbra neemt geen geld aan voor hun instructies – niet vanzelfsprekend …. Als je hem op YT wilt ervaren, kun je zijn lezing bekijken op / voor Biogena op het BIOGENA-kanaal (aanbevolen!). Ik mis de hints dat je D3 altijd met magnesium inneemt, dat D3 als vetoplosbaar pro-hormoon VET nodig heeft in de maaltijd en dat K2 (MK7) calcium van het bloed naar de botten transporteert, waar we het het beste kunnen gebruiken.

Reacties zijn gesloten.