Begrijp de taken van VITAMINE D – ontdek alles wat u moet weten!

De rol van vitamine D is bij de meeste mensen niet bekend. Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines die ons gezonde lichaam nodig heeft. Statistisch ongeveer lijden 38% van Duitsers onder één Vitamine D-tekort. Daarom is het belangrijk om het belang en de rol van vitamine D te begrijpen. We lichten de werking, de vorming van de vitamine en de dagelijkse behoefte toe. ————————————————– ————– Links naar de aflevering:►► Afspeellijst darmhygiëne en darmflora 👉👉 ►► Afspeellijst voedingsstof ABC 👉👉 ►► Test vitamine D gemakkelijk vanuit huis 👉👉 ►► Bloedonderzoek voor thuis [Mineralstoffe, Vitamine, Hormone] 👉👉 [15% sparen mit dem Code “K&N15”] ►► Vers, veganistisch, 200% kruidenvoedingssupplementen 👉👉 ►► Natuurcosmetica [frisch, vegan, erdölfrei, plastikfrei, 100% pflanzlich und natürlich] 👉👉 Alle links gemarkeerd met zijn affiliate linksals u via deze links producten koopt, zijn wij betrokken bij een commissie. U maakt geen extra kosten. Bedankt voor het steunen van ons werk. ————————————————– ————– Juridische mededeling: De informatie aangeboden door Knop & Niehaus is alleen voor uw informatie en vervangt op geen enkele manier persoonlijk advies, onderzoek of diagnose door een bevoegde arts. De door ons verstrekte inhoud kan en mag niet worden gebruikt om onafhankelijke diagnoses te stellen. De inhoud is uitsluitend bedoeld om mensen te helpen zichzelf te helpen bij stoornissen en beperkingen in hun welzijn. Een behandeling van ziekten in medische zin vindt niet plaats. We wijzen er ook uitdrukkelijk op dat we met onze inhoud geen garanties voor succes of genezingsbeloften geven. Mocht onze inhoud de verkeerde indruk wekken dat succes te verwachten is, dan wijzen wij er uitdrukkelijk op dat dit niet het geval is. Jouw Daniel en Tobias 😊🙏 #vitamindlack #depressionen #gesundheitstipps

Top 7 vitamine D-supplementen

Vitamine D supplementen Kopen?

Vitaminen D is essentieel voor uw Lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het lokaliseren van vitamine D-spiegels kan last hebben van een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en gemakkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosering

2. Vitamine D-3 1000 IE /72 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van supplementen van de hoogste kwaliteit . Solgar Vitamine D-3 3000 IE/100 µg bevat de meest effectieve van vitamine D. Vitamine D hangt af van de naam van calcium in de botten. Vitamine D heeft een positief effect op het immuunsysteem. Extra vitamine D worden gebruikt op basis van het voornemen om dit in de toekomst te gaan doen (ook voor kinderen, anderen en dwangmatige redenen). Mensen ontmoetten een donkere huid van mensen die wat praten de huid onvoldoende blootgelegd aan daglicht, verhoogd een verhoogde noodzaak.

Deze hooggedoseerde vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800vitamine D3 van Viridian

wordt geproduceerd door veganistische bron (korstmos). Vitamine D geeft om wat er gaande is en wat er aan de hand is voor de naam van calcium (bot)

4. Vitamine D3 Vloeibaar mcg (400 IE vitaminen d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800 december vitamine D in druppelvorm is verzonden naar de volgende dosis eigen behoefte aan te passen voor mensen met slikproblemen. Een Flesje van ml geleverd ongeveer 197 druppels en de vitamine D is opgelost in olijffolie.

5. Geavanceerd vitamine D-3-immuuncomplex (vitamine D, wit, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar's Advanced Vitamin D-3 Immuun Complex

ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlies) in een combinatie van vitamines, mineralen en vliesconcentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink). Boost voor het immuunsysteem Het formulier is mogelijk sindsdien gebruikt, maar er moet rekening mee worden gehouden dat er behoefte is aan een versterking van de status van het immuunsysteem systeem. Levert oa mcg vitamine D-3 (1000 IE), 62 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 53,5 mcg selenium en mcg-kopie. Deze formule kan naast andere multivitaminen worden gebruikt.

Vitaminen D zijn de essentiële vitamines die elk knooppunt opwekt om elk lichaam goed te laten functioneren. Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet onoplosbare hormonen, die afhankelijk van de cel kunnen aanmaken. Dit wordt gedaan door een proces waarbij er een zonelicht is voor het knooppunt, UV-licht op het terrein. De twee belangrijkste aspecten van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3. Vitamine D2 is plantair voor vitamine D. Vitamine D3, van cholecalciferol, is vruchtbare vorm. Vitamine D3 is actief voor het vanuit UV-licht door ons eigen wordt gesynthetiseerd. Ook als je van

vitamine D-supplement houdt) , kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat het goed opneembaar is in je lichaam. Vitamine D2 is 63 % minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waarden in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamines. Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof. Het helpt de botten gezond en versterkt te houden, celgroei en immuunfunctie worden verhoogd. Afhankelijk van de vitamine D voor de naam van het bloed op de zone, zijn er supplementen en supplementen in het midden van de voeding en kan het broom van de voeding worden gebruikt. Vitamine D-tekort op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet. Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd zijn, broos of dun geweest. Het kan ook lijden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen
 • Vitamine D en depressie

  Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

  Risicofactoren voor vitamine D-tekort

  Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

  Beperkte blootstelling aan de zon

  Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

  Eetpatroon

  Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

  • Zalm
  • Makreel
  • Andere vette vis
  • Visleveroliën
  • Dierlijke vetten
  • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

  Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

  Als u een donkere huidskleur heeft

  Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

  Zwaarlijvigheid

  Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

  Leeftijd

  Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

  Symptomen van vitamine D-tekort

  Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

  • pijnlijke botten
  • vermoeidheid of sufheid
  • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
  • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
  • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
  • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
  • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
  • lethargie
  • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
  • verlies van eetlust
  • problemen met concentreren
  • vergeetachtigheid
  • verlies van seksuele interesse
  • hoofdpijn of rugklachten
  • ongerustheid
  • gedachten aan overlijden of zelfmoord

  Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

  Diagnose van vitamine D-tekort

  Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

  Vitamine D-tekort behandelen

  U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

  • vitamine D-supplementen nemen
  • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
  • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

  Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

  Regelmatig sporten

  Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

  Een regelmatig slaapschema aanhouden

  Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

  Contact opnemen met dierbaren

  Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

  • meer zon krijgen
  • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
  • een gezond gewicht behouden
  • voedingssupplementen nemen

  Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

  5 gedachten over “Begrijp de taken van VITAMINE D – ontdek alles wat u moet weten!”

  1. Heb je ooit een vitamine D-tekort gehad ❓ Wat voor invloed heeft dit op jou gehad en hoe ben je tot de conclusie gekomen dat het een tekort zou kunnen zijn ❓ Schrijf een reactie! 📝

  Reacties zijn gesloten.