Corona: Deze VITAMINE kan mortaliteit en morbiditeit met de helft verminderen!

​ Waarschijnlijk zelfs voor de helft. Dr. Igor Bukovský brengt belangrijke informatie, legt de “cytokinestorm” en de effecten van vitamine D uit, beveelt de optimale dosering van vitamine D aan en roept de regering op om dringend te zorgen voor mensen met een hoog risico in DSS-faciliteiten, enz. gebruik zo snel mogelijk vitamine D in de vorm van voedingssupplementen. omdat tenminste % van hen lijdt door een tekort aan deze belangrijke vitamine. Gerelateerde informatie en links: • • • • • /

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D supplement Kopen ?

Vitamine D is essentieel voor een eenduidige en congestieve gezondheid en heeft een positief effect op het immuunsysteem. Op deze manier kunnen vitamine D-spiegels tot een aantal gezondheidsproblemen leiden. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit , kunnen werken en in gedachten houden. ​ Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog opgeslagen vitamine D 66 microgram oftewel IE (Internationale Eenheden, ook als Internationale Eenheden) per capsule. Heel vaak waarvoor geen vitamine D-supplement wordt gebruikt, wordt het op deze manier bereid. Dit supplement kan prima facie multivitamine zijn, evenals de ontwikkeling van al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. Vitamine D3 in dit product wordt gespecificeerd door Quali®-D vitamine D3. Het is geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. Dit garandeert de stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijd ragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Corona: Deze VITAMINE kan mortaliteit en morbiditeit met de helft verminderen!”

 1. D3 beriem už 3.rok spolu s vit.K2. Znížil sa mi tlak a neberiem vôbec beta blokatory. Ale brala som k tomu aj OPC, magnezium a L-Arginin. Výživna strava – pohyb-relax(meditácia) k tomu. Mne to zabralo už po týždni. Teraz mam už pokoj, ale D2 a K2 beriem stále. Mala som nízke hodnoty D. V januári si ho dávam z krvi skontrolovať. Snažím sa tuto moju skúsenosť aj zdieľať. Stále hovorím, že D je dôležité, ak nie na 1.mieste v rebríčku vitaminov. Aj môjmu synovi ho dávam. Rastie jak z vody 😉. Bolievali ho nožičky. Tak som začala aj jemu dávať. Potom som kúpila multivitamin s xylitom pre deti, kde bolo aj Dčko 400IE (3-4×1). Aj selén je tam. Všetko v tom má. Tak mu D už nedávam separat. Nesťažuje si, tak hádam je dobre. Obom to pomohlo.

 2. Asi najlepší prístup k ľuďom v tomto korona čase. Od začiatku sa zameriavate na pozitívnejšie podávanie info. a ste takým svetlom v tejto narafičenej atmosféry apokalypsy. Ďakujem aj mne veľmi pomáhate.

 3. Krásné video, děkuji za pozitivní informace. Chtěla bych se zeptat, jaké množství vitaminu D by měli brát děti (jedno 10 a druhé 13 let-obě jsou děvčata). Dívala jsem se v encyklopedii akv, tam je uvedeno až od 50-ti let. Děkuji
  Anna Andršová

 4. Dobrý deň zdravím všetkých, chcel by som vás poprosiť mohli by ste spraviť video o výhodách a nevýhodach cukru. Srdečne vám ďakujem 🙂

 5. Dobra informace jen to udavani jednotek… kazdy vitamin, co mam doma, je udavany v mg, μg… a ted slysim o UI… to si mam ako prepocitavat… 🙂 Mam doma vitamin D3 12.5μg tablety NRV 250%… ze jako neprekracujte denni davku jedne tablety… kolik to je UI? Asi tolik k takovym informacim.

 6. Dobrý den, prosím je mi 62 let a jsem riziková skupina. Kolik bych měla brát tablet vitamínu Mám astma.Kolik je to 10000 tisíc jednotek?? Děkuji předem za odpověd

 7. Opäť sa potvrdilo pán Bukovský, že kniha bežec a lyžica je modlA . Ďakujem, že som nielenže majiteľ knihy ale aj jej dodržiavatel.

 8. Prajem pán doktor veľa zdravia, rád pozerám na vaše zaujímavé a odborne fundované videá. Dovoľte však poznámku k vášmu komentáru o tom, že "ako je dobré nebyť odkázaný na štát". Štát sme predsa všetci my spoločne. Nie všetko v našom štáte fungovalo a funguje tak ako by malo (najmä po zmene režimu), to však neznamená, že by jeho vývoj mal byť spochybňovaný. Dôležité pre vývoj nášho štátu je, či prebiehajúce zmeny sú s predchádzajúcim stavom lepšie alebo horšie. Takto sa s právnym povedomím občanov ťažko budeme posúvať dopredu. Ako len veľmi musím závidieť úroveň právneho povedomia napr. Švajčiarov, ktorí si dokázali odsúhlasiť zvýšenie daní, aby ich štát mohol prefinancovať ich spoločné potreby. Tam musí byť neskutočná dôvera v štát v porovnaní s nami. Samozrejme, že máte právo na svoj názor, otázkou však je, či táto poznámka mala nám pomôcť alebo nie.

 9. vyssi pocet tazkych pripadov na covid-19 koreluje s urovnou karantennych opatreni. nizka uroven=viac tazsich pripadov. Kupodivu sa Svedsko s poctom tazkych pripadov nejak vymyka teorii s vit. D–>slabsie karantenne opatrenia.
  …korelation does not mean causation…

  Drzte sa svojho jazdneho pruhu pan doktor. Mate uzasne informacie o vyzive, metabolickych, srdcovo cievnych ochoreniach. Nepokazte si reputaciu. Sars cov-1(najviac pribuzny sars-cov2) zposobuje velmi casto fibrozu pluc- v dosledku toho 10-20% z nakazenych niesu schopni pracovat. Spocitajte si sam, aky je to vypadok pracovnej sily v Taliansku, Anglicku, Svajciarsku oproti Slovensku. A nehovorim o zatazi na zdravotnicky system, ktory bude musiet toto riesit dalsich 10-15 rokov.

 10. Celé zle, pán doktor…Korelácia nie je kauzalita.
  Neexistuje dostatok vedeckých dôkazov, že by vitamín D bol prospešný, či už pri liečbe alebo prevencii pred Covid-19.Vedci z USA, Európy, VB uverejnili varovný list, ktorý varuje pred užívaním vysokých dávok vitamínu D, pretože "príliš vysoké hladiny vitamínu D môžu viesť k zvýšeniu hladín vápnika v krvi, čo je obzvlášť škodlivé".
  Takisto neexistuje kauzalita medzi príjmom vitamínu D a rezistenciou na infekcie dýchacích ciest.
  https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200521104641.htm

 11. Děkuji pane doktore, vitamín D je prostě bomba a vidíte u nás varují, že se jim můžeme předávkovat, no tak asi chtějí, aby chom to nevěděli a nedej bože byli zdraví, máte můj obdiv i respekt děkuji!!!!!

 12. zatiaľ sa napriek odličnej stavbe tela a mysle každého jedného človeka, všetky jeho poznatky premietnuté do liečebného procesu (problémy so zápalmi, metabolické procesy, endokrino, peˇčeň , autoimunitné zlyhania atd…) ukazujú ako výnimomčne účinné. Potvrdzujem účinok zlepšenia na známych aj sebe v časovom horizonte 6-7 mesiacov o 70% a to už je čo povedať

 13. pan doktor – vy ste fantasticky clovek. super doktor. neda sa to ani vyslovit. ved vy ste uz davno o vitamine D hovorili. len mi je to velmi luto, ze odbornici epidemiologovia vas nepozvali do svojich konzultacnych komisii, ktore doposial k ničomu neviedli. snad si toto video niekto z n ich pozrie a zobudi sa, ze treba M U D R Y C H ludi prijat medzi seba a rešpektovat, to co je dokazane aj po stranke vedecko medicinskej. patri vam neskutočne podakovanie a co naviac želam vam vela energie pomoct naaarodu nie len SLOVENSKeMU, ale celemu svetu. drzte sa a dakujem s hlbokou uctou katarina

 14. Pán Doktor.. Začal jsem před týdnem suplementovat 4000 IU A musím přiznat, že se i daleko lépe cítím. Budu v tom pokračovat. Děkuji za to, co tu pro nás děláte. 🍀🍀

Reacties zijn gesloten.