Daarom werkt vitamine D niet en niemand vertelt het je

Laten we nu eens kijken naar een weinig bekende fout bij de inname van vitamine D. Vaak is er ondanks inname geen vitamine D-effect. De reden is niet zo eenvoudig, want er zijn 2 metabole routes voor vitamine D. Er is de endocriene en de paracriene metabole route in vitamine D. Dit leidt ondanks suppletie vaak tot een vitamine D-tekort. 👉 Hier vind je de vitamine D3 en K2 die ik neem: Mijn vitamine D3 (62 ml): Mijn vitamine K2 (62 ml): Dit is een affiliatielink. 🍀 Verzeker je van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek voor mijn afslankcoaching: ik zal je per e-mail informeren zodra de volgende plaats vrijkomt. Je krijgt een gratis strategiegesprek en je bent van harte welkom om je vragen aan mij te stellen. 🍀 Mijn nieuwe “2 in1 Abnehmglück boek”: 🍀 Volg mij op Instagram op @haben.glueck: 🍀 Volg mij op Instagram op @christian.laine.coaching: 🍀 Schrijf u gratis in op mijn ABNEHMGLÜCKmagazin: ►► Wat is uw mening hierover onderwerp? Hoe vond je de video? ►► Schrijf me in de comments! Als je de video leuk vond, kijk ik uit naar je “👍” en je reactie. Deel de video gerust met je collega's, vrienden of familie! Via dit kanaal: Bij AbnehmGlück leer je hoe je op een natuurlijke manier gezond kunt worden en blijven. Je leert alles over de kracht van natuurlijke remedies. Hier vindt u tal van strategieën en praktische tips over alle aspecten van gezondheid en gewichtsverlies. Elke zondag, dinsdag en donderdag wachten er nieuwe video's op 30 15 Klok. #abnehmglueck #christianlaine #coaching # voedingsadvies # voedingsadviseur #vitamine #vitamind3 #vitamindmangel #christianlaine #abnahmglueck
vitamine d supplementen de zonvitamine Top 7 vitamine D-supplementen vitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D supplementen Kopen?

Vitamine D

is gelegen voor uw lichamelijke gevolgen en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamines D-Spiegel kunnen lijden aan dode aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge potaarde vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D 60 microgram oftewel 2006 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor zoals niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij zoals een tekort is gebruikt. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 75 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar liep 300 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Deze wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Daarom werkt vitamine D niet en niemand vertelt het je”

 1. Er zijn eigenlijk maar heel weinig mensen met een D-tekort. Dit kan eenvoudig worden opgehelderd met een bloedbeeld. Een overdosis is lang niet zo onschuldig als bij vitamine C. Deze laatste wordt gewoon uitgescheiden. Afhankelijk van de hoogte van de overdosis worden de nieren meer of minder belast. Een overdosis vitamine D daarentegen hoopt zich op in het lichaam. Als de depots in het lichaam vol zijn en vitamine D blijft aangevoerd, treedt er een schadelijk effect in. Ik zou altijd met mijn arts overleggen of er een tekort is en hoe dit gecompenseerd kan worden.

 2. Hoe kun je zoveel praten en zo weinig inhoud overbrengen? Je zou de politiek in moeten gaan, want ze kussen je. Serieus, had je niet net aan het begin van de video kunnen zeggen dat het afhangt van een dagelijkse onderverdeling en dan had je je stelling in theorie kunnen uitleggen? Een stukje didactiek hoort daarbij.

 3. u mk7 belangrijk … visoliecapsule .. als een visoliecapsule die de d u leverancier mg neemt, lees ik was belangrijk, net als zink. zodat de effectiviteit hoger is en auto-immuunziekten kunnen worden genezen, gestopt en gestopt. als u een hoge dosis neemt. wees voorzichtig met calcium en zuivelproducten. op tijd weglaten. neem het nooit samen, nietwaar? of ik heb mcs. je doet gewoon een.william detox. vóór antikankertherapie. mezelf lezen. kwam met wat ik zelf heb. Artsen mogen een conventionele medische allergiepatiënt niet vertellen dat hij dat heeft. aangezien hij alleen geld kan incasseren, zal de dokter, als zijn patiënten hem vertrouwen, hem van medicijnen verlossen. of recepten. Ik versta dit niet. aantal hartz4 hartmedicatie u 20 overige vit. min. kanker enz. dingen. voeding van een willem alleen verse dingen. duur. afhankelijk van het seizoen. Ik kan overleven, ik kan het me niet veroorloven om in gezondheid te leven. ondertussen van plan om alles op te geven. kocht zijn boeken. enz. maar whg werd beëindigd. Ik verzamel een aanbetaling. vanwege … nou ik moet eten. Ik heb geen geld meer, elke maand op de 1e wegens medicijnen uit de natuur die ik zelf moet bekostigen. mensen die allergisch zijn voor shculmedozin, mcs cfs-patiënten, zijn geen menselijke waardigheid waard. als dit doorgaat. andere pandverzamelaars weten van mijn ziekte. je verzamelt daar nog steeds. waar ik redelijk kan ademen. mcs is altijd allergisch voor geurstoffen. maar .. ik heb een masker. jij toch. de mensen ruiken extreem naar parfum en rook. jij shisha. Ik word intussen opzettelijk vernederd, gerookt, bespuugd en geslagen. verbaal onderbouwd. u andere verzamelaars denken dat ik eindelijk dood moet hoe kun je nog sporten, gezond eten … als je eigen moeder zegt: we houden meer van geuren dan van jou ze waren daar. op bezoek komen. Ik werd ziek, de volgende dag, omdat moeder shampoo, schuimstabilisator, enz. Ik contracteer je spullen niet. ze lacht er gewoon om en denkt dat ik onverdraagzaam ben. u het doet pijn als je beseft hoe waardeloos je bent voor vreemden, maar ook voor je eigen ouders, in plaats van alleen je moeder. ze is in mijn ogen narcistisch gestoord. omdat ze altijd zegt: waarom ben je het jezelf waard, waarom sport je. voor wie. Ik heb niemand anders, ik ben verkracht. gebeurde vaak. totdat ik kaal schoor, kwam je 10 kg aan. ze zei altijd: waarom gebeurt dit altijd met jou en nooit met mij, wat probeert ze te zeggen? Ik win de jackpot op dit moment niet, wil je eens ervaren hoe het is?Ze is echt ziek en ik heb zo'n medelijden met mijn medemensen. zo jammer. Ik kan het niet meer onder woorden brengen. sorry, en ik ga joggen. heb nu gebroken knieën. omdat ik veel moet rennen om het te doorstaan ​​omdat ik het zo beu ben om door iedereen te worden vernietigd … het is vrouwenhatende landmensen geworden, vooral, roken altijd naar me. liefst nadat ik je een mand heb gegeven, dus nu kwam de kale kop ook. Onlangs moest ik 's avonds 10 keer een NEE bespreken tijdens het verzamelen van de borg. bespreek het uit. je het kostte zoveel tijd. ze snappen het niet. je moet aan een migrant met een gemiddeld IQ van 50 uitleggen wat mcs is, oftewel kanker, en je mag nog lang haar hebben of een goed figuur. omg ….. ik kan deze mensen-domme samenleving niet meer uitstaan ​​.. was verschillende keren bijna dood, vanwege medicijnen. u nu betaal ik mijn medicatie zelf. omdat de staat niet wil dat we allergielijders zijn. Menselijke waardigheid is er alleen voor mensen die medicijnen tolereren, dat kan niet verder worden verhuld, je wilt iets leren. leer dan eerst hoe je je moet gedragen. je tast dingen niet aan mensen, plaatst vrouwen onder waarde, of luistert niet. Ik leg het uit, de man luistert niet, je steekt ziggi op, en ik zei, mensen die allergisch zijn voor geuren.. uh.. waarschijnlijk niet mijn mond stinken. wat is het geworden in dit land … we hebben ons geïntegreerd in de hele vluchtelingenpopulatie. u onze waarden zoals stiptheid, discipline, leuke buurt, respect voor elkaar u helpen … verlaten. waarvoor ??? dat iemand op me spuugt, iets met me doet. elke dag zoveel geweld meemaakten. je moest zoveel rennen dat ik nu gewoon volledig snooze hoeveel kost ontgifting u boeken door a. williamu de voeding, vers, dan mijn 23 medicijnen, antikankercelbehandeling en leven. soms breekt er iets rekeningen. en zich iets veroorloven, zoals een boek. een broek, maar nee, die laatste is er over jaren niet meer en waarom dit allemaal. Ik kan nooit meer geopereerd worden, nooit meer dokters vertrouwen. eet nooit meer normaal. Leven. deel uitmaken van leven en werk. nooit meer. hartz4 u uw sancties. Dat heb ik ook moeten ervaren, wllkür. een halve hartz4 omdat ik ??? niets deed .. voor jaren. wee kan alleen met zieke mensen omgaan… ik ben 6 jaar niet geopereerd, had cellen in mijn buik… je was toen bijna dood. 7,5 jaar slapeloos. u ze geven me geen geld voor maanden, u dan de helft .. wil dat ik slapeloos werk. Ik deed. gastro 400 euro. dan belden ze veilig 4 keer per week. gaf me een slecht gevoel. ik vloog naar buiten. dan heb ik nog minder geld. 2 jaar lang. vanwege een maand werk heb je hun tel-terreur met elke baas. al jaren is de frisdrank hartz4. dit is geen leven. dit is de hel op aarde.

 4. Velen zeggen: vitamine D alleen opnemen met K2. K2 is bijna alleen verkrijgbaar met kokosolie en MCT-oliën, die de stofwisseling stimuleren, of olijfolie, die jodium bevat. Dit is wat u moet vermijden als u een overactieve schildklier heeft. Wat doe je in dat geval?

 5. Ik moet elke dag D3 slikken omdat ik ziek ben en ik neem Mowel en ik mag niet in de zon staan ​​Bij auto-immuunziekte dermatomyositis.

 6. Mijn god. Ik blijf maar denken wat is die verdomd gratis vitamine D. Koop ik altijd “gevangen” vitamine D3 in de drogisterij??? Nee. Nee. Je moet gewoon elke dag je 5000 tot 7000 iU nemen. Omdat het slechts 24 uur lang volledig effectief is tegen infecties enz. enz. Rechts???

 7. Dus het betekent dat je geen overdosis moet nemen, enz….. Hoe is het in de zomer als ik de hele dag naakt in de zon zit, ik heb oneindig veel vitamine d3 in mij … En neem geen eten mee …. Omdat ik niet weet wat het is om te zonnebaden ….. En als je druppels of capsules neemt, moet je het nemen ….. Aha. .. Op de een of andere manier word ik niet slim, kan iemand mij dat uitleggen?

 8. Ook al ben ik het in principe eens met de stellingen, toch vraag ik me af hoe volwassen mensen in al die jaren ZONDER Vit D3-substitutie hebben kunnen “overleven”? Want de hype over dit “prohormoon” = VitD3 is nog nooit zo gepropageerd als in de afgelopen jaren. En het wordt steeds erger! Veel helpt veel is zelden goed … het is de dosis die telt. Onze “moderne” manier van leven rechtvaardigt zeker matige ondersteuning met vitamine D 3 … maar ik vind het essentieel om te focussen op de complexiteit van het Ca-metabolisme samen met het parathyroïdhormoon, omdat een hoge vitamine D3-inname botten en tanden kan ontkalken, als er wordt te weinig calcium gegeven. … niemand praat erover!

 9. 3 vragen: hebben ook ouderen (89 jaar) baat bij het slikken van vitamine D? Of kunnen ze er geen gebruik meer van maken? Is het voldoende om magnesium gespreid (ca. 5 uur later) of tegelijk met vitamine D in te nemen? Heeft vitamine D een bepaald magnesium nodig of is het magnesiumcitraat voldoende?

Reacties zijn gesloten.