Dosering voor vitamine D, K2 en calcium

Doses voor vitamine D, K2 en calcium Meer lezingen op drbeen.com Wil je mijn educatieve werk ondersteunen? Doneer hier: De juiste RDA is 8, 680 IU per dag voor vitamine D (volgens dit artikel) Coimbra-protocol voor hooggedoseerde vitamine D 4 ons gekookt zalm bevat ongeveer 450 IE vitamine D Ergocalciferol Cholecalciferol of Calcifediol bij de behandeling van vitamine D-tekort Hoe de vitamine D-dosis aan te passen voor overgewicht of obesitas personen? Het belang van lichaamsgewicht voor de dosis-responsrelatie van orale vitamine D-suppletie en serum – Hydroxyvitamine D bij gezonde vrijwilligers Hoeveel K2, vitamine D en vitamine A moeten samen worden ingenomen? Gebruikt u vitamine K2 samen met uw vitamine D? – Murray Avenue Apothecary – Blog https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK3000 / Hoeveel calcium toe te voegen? Vitamine D- en calciumsupplementen: neem je ze of laat je ze? – Harvard Health Gebruikt u te veel calciumsupplementen? – Health Essentials van Cleveland Clinic Wie zou calcitriol moeten krijgen? calcitriol (vitamine D3) oraal / injectie | Michigan Medicine

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoek ers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Dosering voor vitamine D, K2 en calcium”

 1. Dokter, u bent magnesium vergeten. Mensen met een magnesiumtekort (niet goed gemeten via serum) hebben veel meer D nodig. Door het verhogen van magnesium gaan de D-spiegels omhoog. Interessant is dat ik patiënten met D-niveaus

 2. Ik neem 2000 IU per dag, wat me in een periode van een paar jaar naar 86 nml / L heeft gebracht van een voorheen niet-aangevulde 19 nml / L. Ik weet niet zeker op welk punt ik dat bovenste nml / L-cijfer heb bereikt, maar ik denk dat het stabiel zou zijn geweest in de jaren dat ik het supplement heb ingenomen. Ik had een tekort door leverfibrose, dus ik weet niet zeker hoeveel verschil dit zou zijn maak tot mijn bekering in de lever, maar het toont aan dat goede monitoring en testen de beste manier zijn om te peilen of wat je doet, goed werkt. Als ik meer dan 8.000 IE zou nemen, zoals de eerdere studie suggereerde, weet de hemel wat mijn bloedonderzoek zou hebben aangetoond. 🙂

 3. Precies wat ik wilde weten, ik heb 35.000 IU per dag ingenomen, dus ik denk dat ik oké ben voor toxiciteit, maar ik ga het een beetje terugschroeven. Ik nam het voor covid-preventie.

 4. Het is gek hoe we deze vitamines innemen, maar we weten niet waarom. Ik hoorde ergens om vitamine K te nemen, maar had geen idee van de benodigde verhouding tot D !!!

 5. Bedankt voor de video. Ik ben echter een beetje in de war door een punt: als D3 de calciumabsorptie verhoogt en K2 wordt ingenomen, zodat er geen overmatige ophoping van calcium (in bloedcellen enz.) Waarom zou je via supplementen extra calcium willen toevoegen?

 6. Hallo dokter, kunt u een goede vitaliteit aanbevelen voor mijn zus die door een chirurgische menopauze gaat en osteopenie heeft. Ze is 43 jaar en begon na haar operatie. Heel erg bedankt en blijf gezegend, je doet geweldig werk.

 7. Je hebt 5000ius-dag nodig om jezelf te beschermen en de calciumspiegels te zien die niet stijgen of D2 krijgen door in de zon te zijn. Vitamine D regelt het immuunsysteem en vermindert de meeste kankers dramatisch

 8. Hallo … bedankt voor deze uitstekende lezing … Er is een deel dat me verwarrend lijkt … als we K2 gebruiken, samen met D3, om calcium in het bloed en andere zachte weefsels te vermijden, waarom zouden we dan dan naast de D3 en K2 een calciumsupplement nemen? Bedankt

 9. DE FEITEN OVER KARY MULLIS PCR-TECHNIEK … HET IS GEEN TEST VOOR DE MENS … De meeste mondiale zogenaamde “wetenschappers” die mondiale leiders en politici adviseren, zijn ofwel te dom, ofwel hebben ze de intentie om de wereldwijde bevolking te misleiden om het WEF te behalen ' GEWELDIGE RESET “AGENDA, OM DEZE WIKIPEDIA TE LEZEN EN HUN FOUTEN EN LEUGENS TOE TE GEVEN OVER HET GEBRUIK VAN PCR OM TE” TESTEN “VOOR SARS-COVID-19 … Kary Mullis, Nobelprijswinnaar van de PCR-laboratorium DNA-genoomonderzoekstechniek … https : //en.m.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis …… relevante hoogtepunten, als volgt samengevat … In 1983 werkte Mullis voor Cetus Corporation als chemicus. Terwijl hij met zijn vriendin, die ook chemicus was bij Cetus, in de buurt van zijn landhuis in Mendocino County reed, kwam hij op het idee om een ​​paar primers te gebruiken om de gewenste DNA-sequentie vast te zetten en deze te kopiëren met behulp van DNA-polymerase; een techniek die een snelle amplificatie van een klein stukje DNA mogelijk zou maken en een standaardprocedure zou worden in laboratoria voor moleculaire biologie [zodat] PCR een specifiek menselijk gen (betaglobine) zou kunnen amplificeren uit genomisch DNA. Mullis slaagde erin PCR aan te tonen op 16 december 1983 … Mullis 'paper uit 1985 met Saiki en Erlich, “Enzymatic Amplification of β-globbin Genomic Sequences and Restriction Site Analysis for Diagnosis of Sickle Cell Anemia” – de polymerasekettingreactie-uitvinding (PCR) … Volgens de Universiteit van Californië, Berkeley-bioloog David Bilder, “PCR zorgde voor een revolutie in alles. Het heeft de moleculaire biologie echt superkrachtig gemaakt – die vervolgens andere velden transformeerde, zelfs verre, zoals evologie en evolutie. Het is onmogelijk om de impact van PCR te overdrijven. Het vermogen om zoveel DNA van een specifieke sequentie te genereren als jij willen, uitgaande van een paar eenvoudige chemicaliën en enkele temperatuurveranderingen – het is gewoon magisch. ”

 10. Ik begrijp helemaal niet hoe mensen over dosering praten. Er zijn minstens 10% van de mensen die helemaal geen tekort hebben. Ze zouden nergens in de buurt van hetzelfde bedrag moeten nemen. Vorig jaar had ik een hemels tekort, dus nam ik 20.000 IU's. Dit jaar zijn de niveaus misschien erg goed, dus ik ga er 2000 per dag nemen (over een maand of zo zal ik weer een bloedtest doen en deze dosis opnieuw overwegen). Dezelfde persoon, maar letterlijk 10 keer minder. Ook weeg ik 5 kg minder. Hoe dat er toe doet? Hoe kun je iets aanbevelen als je de basisniveaus die een persoon heeft niet kent? U meet uw eigen niveaus, u neemt een dosering en u meet twee maanden later. Dit is de enige manier om het te weten. Kunnen sommigen mij uitleggen hoe dit allemaal logisch is? Ik begrijp echt niet hoe iemand iets kan aanbevelen zonder bloedonderzoek.

 11. Elke dag neem ik 2000-3000mgs VIT C verspreid over de dag, dit omvat liposomaal 1000mgs, VITD3 3000-5000ius met K2 200mgs. ZINK 20-30mgs Selenium 10-15 mg, magnesium. Visolie 2 x capsules … Ik vermijd alle suikers en junkfood en eet heel voedsel, Drink voldoende gefilterd water, oefen regelmatig. Ik geloof dat we allemaal blootstelling zullen krijgen op een gegeven moment tegen het virus, dus het versterken van mijn immuunsysteem is de beste oplossing, met andere woorden als je immuunsysteem eenmaal bekend is met COVID19, dan is het geen probleem en zal het virus gewoon weerkaatsen op het immuunsysteem. Maskers en lockdowns zijn nu volkomen zinloos en veroorzaken meer onderdrukking van het immuunsysteem als gevolg van de psychologische impact van angst en economische ontwrichting. volgens alle feitelijke gegevens zijn ziekenhuisopnames en sterfgevallen aanzienlijk afgenomen en liggen ze elk jaar op hetzelfde niveau als normale niveaus voor griepgevallen. misleidend en onnauwkeurig voor het meten van de verspreiding van COVID19. het virus is niet het probleem, het is de overheid waar we ons zorgen over moeten maken 😳😳🙏🏼🙏🏼

 12. In ieder geval in de VS blijkt dat de meeste mensen magnesiumtekort hebben, magnesium is de antagonist van calcium. Zou ik magnesium slikken als er vitamine D3 aan de voeding wordt toegevoegd?

Reacties zijn gesloten.