Duizeligheid, vitamine D en GOEDKOPE bonen: oplossingen voor een beter leven – PLUS uw vragen

MUDr. Igor Bukovsky, PhD. brengt 3 nieuwe interessante onderzoeksrapporten en geeft antwoord op 3 van uw vragen. Onderwerpen en nieuws uit de video: • Duizeligheid en vitamine D • Bacteriën bereiden ons voor op aanvallen van indringers • Antibiotica die in het eerste levensjaar worden gebruikt, markeren het spijsverteringskanaal voor het leven en verhogen het risico op darmaandoeningen • Peulvruchten zijn gezonder en GOEDKOPER dan vlees https : // www .youtube.com / watch? v = xwOd3VUqQx8 • White coat-syndroom en hypertensie • Hypertensie: medicijnen versus voeding en voedingssupplementen

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D supplement kopen?

Vitamine D is essentieel voor een delicate en congestieve gezondheid en heeft een positief effect op het immuunsysteem. Deze vitamine D-spiegels kunnen tot veel andere gezondheidsproblemen leiden. De volgende supplementen

zijn die van de beste kwaliteit , kunnen werken en in gedachten houden.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog opgeslagen vitamine D 66 microgram oftewel IE (Internationale Eenheden, ook Internationale Eenheden) per capsule. Heel vaak waarvoor geen vitamine D-supplement wordt gebruikt, wordt het bereid en in zo'n geval wel bereid. Deze supplementen kunnen worden geprivilegieerd op een multivitamine-manier, evenals de ontwikkeling van al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. Vitamine D3 in dit product wordt gespecificeerd door Quali®-D vitamine D3. Het is geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. Het garandeert de stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijf t of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Duizeligheid, vitamine D en GOEDKOPE bonen: oplossingen voor een beter leven – PLUS uw vragen”

 1. Interessant onderwerp Meneer Dokter, maar zijn vaccins bij jonge kinderen onder de 3 jaar niet de oorzaak van het levenslang verlagen van het immuunsysteem ?? En is het te voorkomen? bedankt voor je reactie

 2. Bedankt voor al het nieuws dat u ons in begrijpelijke vorm doorgeeft. Ik bekijk bijna al je video's. Wat hoogtevrees betreft, ik heb een interessante ervaring die meerdere keren heeft gewerkt. Na een paar dagen van “wankelen”, zei ik genoeg tegen mezelf! 'S Ochtends, op weg naar mijn werk stopte ik, richtte mijn ogen stevig op een verticale, hoge elektrische paal. En ik zei tegen mezelf: “Dus en de weg zal zonder putten zijn, de huizen zullen niet krom zijn en eindelijk zal ik niet verdraaid worden door de hele wereld “zo gebeurde het En het werd nog een keer herhaald. Is dit te verklaren? Bedankt voor je reactie.

 3. Echt perfecte video's. Meneer de dokter, hoe raadt u het beste gebruik aan van vlas- of hennepolie (of andere papaver, pompoen, paardenbloem …) – 1 pl per dag? Afwisselend gebruik van olie? Bedankt voor het antwoord. Joseph

 4. Deze informatie komt momenteel in ons geval helaas na funus. We zullen niets doen met wat was en we zullen ons leven lang lijden onder de vorige manier van behandelen met antibiotica. Maar we zoeken naar manieren om het op te lossen met probiotica, voeding en kruiden. We gooien geen vuursteen in rogge. Bedankt voor de informatie.

 5. Ik ben al 20 jaar een macrobiotische vegetariër. Ik leed twee jaar geleden aan hoogtevrees. Waarschijnlijk omdat ik oud ben of omdat ik een druk heb van 96/65: D: D: DI begon 170 mg Ca / atomaire / in citraatvorm gedurende lange tijd per dag plus 3000 IU D3 per dag in een capsule en K2 / MK7 / 200mcr soms voor een lange tijd en vertigo trok zich terug. Tenzij ik wat grotere hoeveelheden alcohol drink, zoals ik vorige kerst deed bij de vreugde mijn dochter eindelijk te zien: D: D: D, ik weet niet eens meer wat het is. Maar het was niet meteen. Het duurde ongeveer 2 maanden voordat het verdween. Bedankt voor alle video's, dokter! Het beste is altijd de conclusie: D viva viva!

 6. Bonen zijn toevallig uitstekend en kunnen genoeg vlees vervangen. Ik heb geluk dat hij niet enthousiast over me wordt en ik eet haar goed op. Sosovica is ook uitstekend. Spinazie ook met een ei. Ik hou van lassers.

 7. Nog een prettige dag, dokter. Heel erg bedankt voor je COMPLEX !!! videos. En in deze video vooral het woord GRATFULNESS En alsjeblieft, kun je iets zeggen over de SLEUTELKNIE, in het bijzonder de buik (navelstreng) en andere mogelijkheid van “verwijdering” dan door een operatie? Ik zou ook graag uw opmerkingen over HALUX en melkzuur willen vragen. Evenement. omkeerbaarheid van de situatie wanneer halux niet alleen zichtbaar is, maar ook steeds meer problemen veroorzaakt. Dank u. Katka

 8. Als klager Miroslav B naar Eritrea of ​​Mozambique zou gaan, zou hij gemoedsrust hebben . Met zijn mini-pensioen zou hij zich daar rijk voelen. Kijk daarom niet naar Duitse pensioenen, want jaloezie is gevaarlijk voor de kwaliteit van het menselijk leven en zal je sowieso niet helpen.

 9. Meneer de dokter, u zou zich in de nabije toekomst kunnen concentreren op neurogene tetanie (redenen voor het syndroom en de oplossing) en als het mogelijk was om alopecia areata te krijgen (artsen kunnen me de oorzaak niet vertellen of hoe ik er effectief vanaf kan komen) bedankt

 10. Hallo, ik wil alleen maar zeggen dat de baby waarschijnlijk werkt tegen duizeligheid. Ik ga al jaren naar endocrinologie. Ik heb de afgelopen twee jaar een andere arts bezocht en hij heeft naast thyroxine ook vigantol voorgeschreven. Ik ben sindsdien niet duizelig geweest en ik heb alleen uit uw video geleerd dat het dankzij D is: Bedankt voor uw video's …

 11. Ongeveer 12 jaar geleden werd ik gediagnosticeerd door de zoon van Meniér. Mijn toestand was vergelijkbaar met wat je in de video beschreef: ik kon niet uit bed komen omdat de hele wereld met me ronddraaide, ik kwam terug, ik was misselijk. Toen, ongeveer 4 jaar geleden, na een preventief onderzoek, Dr. D3 mij een vitamine voorschreef en ik die gedurende drie jaar slikte, stopte mijn duizeligheid. Het was niet meer zo intens en werd ongeveer een of twee keer per jaar herhaald als een lichte duizeligheid. Het duurt nu twee of drie dagen en ik kan toch werken. Dus ik bevestig uw hypothese over het effect van vitamine D op duizeligheid. Pas nu past alles in elkaar. Bedankt voor de video, dokter.

 12. Meneer Dr. Bukovský, ik had 1x Vertigo, ik wens het niemand toe, het was heel erg, het kwam plotseling. Ze namen mijn neurologie in Wenen (een kliniek waar we jaloers op kunnen zijn, en de mooie houding van de dokter en de verpleegsters geweldig), maar ik wil zeggen dat het ze is gelukt, ik heb een infuus gekregen en ze hebben het perfect gedaan – ze hebben me een manoeuvre gemaakt en een schoonheid, ze gaven me bedrukt papier met oefeningen die ik elke dag doe en perfect zijn, het helpt Nu neem ik Vít D en Celaskon, maar niet alleen vanwege Vertigo, maar ook voor immuniteit Vertigo komt nog niet terug, immuniteit houdt mij en beschermt me tegen het griepvirus Leuke avond

 13. Ik hou ook van je video's, dokter 🙂 Ik was ook geïnteresseerd in dit, waar je praat over hoogtevrees. Ik ben al een aantal jaren behandeld voor Meniere's sy. Ze rukte aan de cucky en vloog ergens in een zwart gat. Ik kon niet eens praten. Op dat moment hielpen alleen een ambulance en een ziekenhuis, of infusen thuis. En natuurlijk medicijnen. of zetpillen. Na zo'n aanval werd ik een aantal dagen volledig afgesneden en opgezogen, mijn hersenen werkten voor minder dan de helft. Tussen deze sterke staten heb ik nog steeds een zachte zwaai, wat me behoorlijk beperkt. Ik zorg echter voor een volwassen ernstig gehandicapte dochter die het niveau van een baby heeft, dus ik kan het zo goed mogelijk doen. Godzijdank heb ik die enorme aanvallen al meer dan een half jaar niet meer gehad, maar ik “zwaai” constant, ik ben zwak, zonder energie. Kunt u mij uw ervaring vertellen of kennis doorgeven? Heel erg bedankt ♥

Reacties zijn gesloten.