Er is een risico op deze ziekte als de vitamine D-inname niet op tijd is – shock veroorzakend

Endocriene centrum Adres: Baku, Azerbeidzjan, Hasanoglu str., 4A Tel: () 200 25; () 380 50 10 Mobiel: (0 72) 46 40 Facebook: Endocrine Center Instagram: endocrine.center voor botten en spieren gezondheid Vitamine D, die nodig is, versterkt ook het immuunsysteem. Bovendien beschermt het tegen hoge bloeddruk, hartaandoeningen en sommige vormen van kanker. Sadig Babirov Hij benadrukte het belang van vitamine D voor de gezondheid van de baby tijdens de zwangerschap, evenals van de aanstaande moeder: Sadig Bebirov “Als zwangere vrouwen een laag vitamine D-gehalte hebben, treedt botverlies op. Vitamine D-tekort tijdens de zwangerschap leidt ook tot een afname van calcium. Hierdoor kan ondergewicht leiden tot klachten als vermoeidheid, moeheid, spier- en botpijn. In deze gevallen raden artsen aan dat zwangere vrouwen vitamine D nemen. Het is belangrijk om vitamine D te blijven gebruiken tot de 6e maand van de melkcyclus. Sadig Bebirov Volgens de arts wordt bij zwangere vrouwen met een laag vitamine D-gehalte vaak een keizersnede uitgevoerd. De baby in de baarmoeder wordt geboren met een calciumbehoefte. Bij een vitamine D-tekort wordt de baby zwak geboren. Tegelijkertijd zijn de spieren van het kind zwak, er zijn gevallen van late tandextractie. De effecten van vitamine D-tekort op de pasgeborene tijdens de zwangerschap kunnen zelfs blijvend zijn. Sadig Babirov Deze effecten kunnen mogelijk niet volledig worden genezen met behulp van vitamine D, dat na de geboorte wordt gegeven. Dit verzwakt het immuunsysteem van het kind. Sadig Bebirov Het is zowel gemakkelijk als goedkoop om vitamine D via de zon in te nemen. In ieder geval op een zonnige dag – 10 Een minuut wandelen is voldoende om het dagelijkse vitamine D-tekort te overwinnen. De benodigde hoeveelheid zonlicht varieert afhankelijk van iemands leeftijd, huidskleur of bruiningstijd. Vooral in de wintermaanden moeten mensen met een donkere huid lang in de zon lopen om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Om vitamine D-tekort in de wintermaanden, wanneer er weinig zon is, te voorkomen, dient aandacht te worden besteed aan de voeding. Vetrijke forel, sardines, makreel en tonijn moeten worden geconsumeerd, evenals melk, zuivelproducten en eieren moeten aan het dieet worden toegevoegd. Peterselie, brandnetel en luzerne zijn rijk aan vitamine D. Sadig Babirov Vergeet niet dat de behoefte aan vitamine D 23 betaalt rente op voedsel. In de winter is het noodzakelijk om zoveel mogelijk te zonnebaden, en bij onvoldoende onder toezicht van een arts.

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine Vitamine D Supplementen Copen?

Vitamine D

is gelegen voor uw lichamelijke gevolgen en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplement zijn van de beste kvaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D 210 microgram oftewel 2006 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Omdat men denkt dat het geen vitamine D-suppletie bevat, wordt het veel gebruikt. Deze supplementen kunnen gebruikt worden als multivitamine supplement, maar zijn ook aan te raden van 10 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 197 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D)

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 200 mcg vitamine D3 per softgel. Vitamine D3 in dit product wordt Quali®-D vitamine D3 genoemd. Dit woord wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze toestand garandeert de stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de sy mptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Er is een risico op deze ziekte als de vitamine D-inname niet op tijd is – shock veroorzakend”

 1. Ay millet !
  Həkim Azərbaycan dilinde danişır. O İslama zidd olan bir şey demir. Özünüzdən yalan uydrdmayın! ( Siz eşitmək istədiyiniz cümləni demir) Diggətlə dinləyin !!!

 2. Cox sağolun doktor düz deyirsiz men özümden bilirem yayda günew altında cox az oluram zobumda var sümbüllerim cox ağrayır ayağımda şimdi düz yolu gederken doktorlar de nın catmadığınıı söylediler

 3. Salam.hec kimin fikrini pislemey istemirem.ama siz hekimi anlamadize.o demediki baw aciq gezsinler.estafurullah hicab qadinlari abridi.hekim demey istediki d vitaminini gunes vasitesiyle qebul ede bilmeyen insanlar onu heb yada sirop seklinde yeni derman kimi ice biler qebul ede bilerler.men hec hekimi tanimiramda.kendde yasaysn insanam .bagislayin ama sehf serhler yazanlar mentiqle birde videonu izlese hekimin ne dediyini anlayacaq.allahin bize bexs etdiyi hec bir seyden bizlere ziyani yoxdu.hemd olsun allaha

 4. Hardandı görəsən bizdə bu ön yarğı bu aqresya həkim dedi ki hicabınız açın?Həkim onu deməyə çalışır ki günəşdən təbii yolla ala bilmədiyiniz d vitaminini heç olmasa özünüz təmin eləyin mən şəxsən vitamin d qəbul eləyirəm.Özüdə bunu bütün savadlı həkimlər məsləhət görür.Heç kim sizə soyunun lüt gəzin demir.

 5. Həkim, mən 1 il öncə binanın üstünə çıxıb gün altında uzanırdım. Bu ildə etmək istəyirəm. Nə məsləhət görürsünüz? Və saatlarda edə bilərəm?

 6. Salam hörmətli həkim.Allah sizdən razı olsun. məndə bəzi hallara görə d vitamini qəbul etməy istəyirəm günəşə də heç çıxmıram. 54 yaşındayım 1flakonu necə və nə qədər müddətə qəbul edə bilərəm? sualımı cavablandırsanız sizə minnətdar olaram. Almışam necə qəbul etməyi bilmirəm

 7. Salam doktor.Ətraflı məlumat verdiyiniz .Amma bir sualım var.Mənim qızımın 16 yaşı var.Müayinə olduqdan sonra həkim müəlicə yazı.D3 vitamini. Qəbul etdikdən sonra ağızın içi açıldı.Bu nə ilə əlaqdər ola bilər?

 8. Salam doxdur her zaman sizi izleyirem ve size çox deyer verirem men 3 ildi zobdan emeliyat olmuşam zob temiz götürülüb mende kalsi 12 fayizdi qanda her gün ertoksin qebul edirem amma mende güclü ürey döyüntüsü halsızlığ olur her gün özümü pis his edirem yol gederken nefesim çatmır bunun sebedi kalsi çatışmazlığından ola biler men kalsi d3 nikomed qebul edirdim çox xahiş edirəm mene çavab yazarduz

 9. Salam mə həkimin qəbuluna getdim.Həkimi yarimsaat bele gore bilmedim.yeni cox sozumu diye bilmedim.yeni bu cur danisdiqi kimi xesteni dinlemir bilmirem niye? Telesir ele bil?

Reacties zijn gesloten.