GROOT nieuws over Vitamine D – 4 experts

4 experts presenteren belangrijke nieuwe informatie over vitamine D 0: 00: Professor Michael Holick van de Boston University beschrijft een belangrijk rapport dat hij co-auteur was over vitamine D en infectie die werd gepubliceerd op september 20de, 0: 17: 36 Dr. William Grant geeft een overzicht van vele onderzoeken over de hele wereld 0: 38: 20 Dr. Gareth Davies beschrijft hoe zijn team kunstmatige intelligentie en causale gevolgtrekkingen gebruikte om 1,6 miljoen gegevenspunten te analyseren van 200 locaties om te beantwoorden 17 kritiek vragen over Vitamine D 0: 50: 56 Dr. David Grimes laat zien hoe aan de criteria van Bradford Hill is voldaan 1: 17: 25 Rufus Greenbaum toont gegevens over vitamine D-tekort in het VK en hoe het verandert tijdens het jaar in. Vervolgens schetst hij enkele belangrijke feiten, gezondheidsresultaten en volgende stappen die vereist zijn in het VK. Zie hier meer: ​​/

Top 7 Vitamine D-supplementenvitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is belangrijke voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D 200 microgram oftewel 2013 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als die bijvoorbeeld al 09 van 30 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 100 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen n emen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “GROOT nieuws over Vitamine D – 4 experts”

 1. Het lijkt erop dat de behandeling van pandemieën van vitamine D-tekort en insulineresistentie het gezondheidsbudget/de behoefte aan medisch personeel waarschijnlijk aanzienlijk zou verminderen – probeer dat eens op de medische professie/gezondheidsafdeling!

 2. Voldoende, maar niet te veel, vitamine D is nodig om je lichaam goed te laten functioneren. Vitamine D helpt bij sterke botten en kan sommige vormen van kanker helpen voorkomen. Symptomen van vitamine D-tekort kunnen spierzwakte, pijn, vermoeidheid en depressie zijn. Om genoeg D te krijgen, moet je naar bepaalde voedingsmiddelen, supplementen en zorgvuldig gepland zonlicht kijken.

 3. Vitamine D-tekort betekent dat je niet genoeg vitamine D in je lichaam hebt. Vitamine D is uniek omdat je huid het zelf aanmaakt door gebruik te maken van zonlicht. Mensen met een lichte huid en mensen die jonger zijn, zetten zonneschijn veel beter om in vitamine D dan mensen met een donkere huidskleur en ouder dan 50 jaar.

 4. Vitamine D helpt, samen met calcium, botten te bouwen en botten sterk en gezond te houden. Zwakke botten kunnen leiden tot osteoporose, het verlies van botdichtheid, wat kan leiden tot fracturen.

 5. Vitamine D, eenmaal oraal ingenomen of door blootstelling aan de zon, wordt vervolgens omgezet in een actieve vorm van de vitamine. Het is die actieve vorm die een optimale opname van calcium uit uw voeding bevordert.

 6. Er zijn gezondheidsvoordelen van zonlicht. Vitamine D wordt aangemaakt wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon, of beter gezegd, de ultraviolette B (UV-B) straling die de zon afgeeft.

 7. Vitamine D komt van nature niet in veel voedingsmiddelen voor. Dat is de reden waarom bepaalde voedingsmiddelen vitamine D hebben toegevoegd. Nieuwere voedingsetiketten tonen zelfs de hoeveelheid vitamine D in een bepaald voedingsmiddel.

 8. Vitamine D is zowel een voedingsstof die we eten als een hormoon dat ons lichaam maakt. Het is een in vet oplosbare vitamine waarvan al lang bekend is dat het het lichaam helpt calcium en fosfor te absorberen en vast te houden; beide zijn van cruciaal belang voor het opbouwen van bot.

 9. Weinig voedingsmiddelen bevatten van nature vitamine D, hoewel sommige voedingsmiddelen verrijkt zijn met de vitamine. Voor de meeste mensen is het nemen van een supplement de beste manier om voldoende vitamine D binnen te krijgen, omdat het moeilijk is om voldoende te eten via voedsel.

 10. Vitamine D-toxiciteit, ook wel hy pervitaminose D, is een zeldzame maar potentieel ernstige aandoening die optreedt wanneer u overmatige hoeveelheden vitamine D in uw lichaam heeft.

 11. Vitamine D, een van de in vet oplosbare vitaminen die belangrijk zijn voor het calciummetabolisme bij dieren Het wordt gevormd door ultraviolette straling (zonlicht) van sterolen die in de huid aanwezig zijn

 12. Verschillende orgaansystemen hebben baat bij de aanwezigheid van vitamine D in het lichaam. De primaire rol is het ondersteunen van de opname van calcium uit voedingsbronnen in de bloedbedreiging en het voorkomen van calciumreabsorptie in de nieren.Dit effect helpt om calcium naar osteoclasten en osteoblasten te sturen om de botten te versterken, en om het risico op hypocalcemische tetanie te verminderen geassocieerd met een hoge calciuminname

 13. Ik ben geen dokter, maar mijn zorg is niet zozeer toxiciteit als wel hypercalciëmie (hoop dat ik dat goed heb gespeld). Als zwaarlijvig persoon (maar afvallen!) Ik begrijp dat ik meer vitamine D nodig heb omdat mijn vetcellen er veel van opnemen. Maar wordt het geabsorbeerd VOORDAT het verkalking kan veroorzaken of is het niet relevant voor die bijwerking? Ik heb ongeveer 1.000-2.000 IE per dag genomen, maar ik wil het niet te hard pushen. Ik heb onlangs bij Amazon een combinatie D3+K2 besteld op basis van aanbevelingen dat K2 verkalking kan helpen compenseren? Ik weet echter niet zeker hoeveel K2 geschikt is. Ik heb dminder gebruikt om me te helpen volgen, maar ik heb geen idee wat mijn aanvankelijke bloedniveaus waren, dus begon ik te volgen bij 0. Op basis van dminder zit ik nu op ongeveer 17 ng/ml, wat nog steeds erg laag is 🙁 Mijn huidige BMI is 33. Nou ja, 32,9 maar afgerond.

 14. Waarom zouden ze het gebruiken? De vaccins zullen er zijn. Aan een paar machtige mensen met hun agenda en winst om hun zakken te vullen. Vit D zal worden ontkend om precies te zijn als nuttig. Ook vit A Retinol.Zink.Vit.CMagnesium.Vit. EiodineK2En ga zo maar door … B's om neurologische afbraak te voorkomen en ook om hersenbeschadiging te voorkomen. Kijk naar elke B's en hun uitgebreide functies…En ga zo maar door.Vitaminen/mineralen/darmbacteriën, goede vetten, groene klei, houtskool…Oooh nou.Ik hoop dat mensen dit protocol voor zichzelf volgen.Zegen jullie allemaal.PS vit . D helpt met de rest van de voedingsstoffen. De een heeft elkaar nodig. En zorg voor voldoende zuurstof! Buiten lopen!

 15. Absoluut uitstekende video, maar ik ben het eens met de andere opmerking dat dit voor openbare consumptie echt moet worden teruggebracht tot een veel kortere video. Absoluut essentiële informatie waarvan iedereen op de hoogte moet zijn.

 16. Ik luister al jaren naar het werk van Dr. Holick the Garland Bros Grassroots Health Mijn niveaus zijn altijd tussen de 150 en 200 nmol als ik elk jaar test . 65 jaar jong al meer dan 30 jaar geen antibiotica en nooit griep en geen medicatie. Het werkt. Ik neem 5000 ie per dag in de zomer en 10000 IE per dag in de winter

 17. Geweldige presentatie. Crimineel is niet voor iedereen voorgeschreven. En heel triest dat als je het in een nepboek vermeldt, je wordt bestempeld als een complottheoreticus of dat je nepnieuws verspreidt

 18. Er lijkt enige discussie te zijn over de dagelijkse wekelijkse maandelijkse inname van vit d. Sommige drs geven patiënten 100000iu per maand. Ik dacht dat de helft daarvan in twee weken was verdwenen. Graag wat referenties. Bedankt

 19. Ik gebruik sinds februari 2020 D3 (50.000 eenheden) 2X per week samen met K2 (600mcg elke 3 dagen). Ik begon dit met een Vit D-serumspiegel van 16 die in januari 2020 door middel van bloedonderzoek werd gedaan. Ik ben 56 jaar en heb sinds mijn tienerjaren geen ziekte- of gezondheidsproblemen meer gehad. Vanaf 1232020 heb ik mijn bloed laten testen en mijn Vit D-spiegel was @ 89 ZONDER TEKENEN VAN TOXICITEIT (mijn calciumspiegel is 9,6 mgdl) OF ENIGE ONGEWENSTE GEVOLGEN. IK VOEL DE HELE TIJD GEWELDIG! Altijd superenergie zonder vermoeidheid. Mijn doc is niet helemaal aan boord, aangezien de MEESTE mensen niet actief proberen deze vitamine (echt een hormoon) tot deze niveaus aan te vullen, maar de meest recente onderzoeken BEWIJZEN ALS EEN ONBETWIST FEIT, dat door uw niveaus te verhogen tot ten minste 55 ng ml (75+ als u op zoek bent naar meer bescherming tegen kanker), uw kansen om te worden betrapt, in het ziekenhuis te worden opgenomen en of zelfs te overlijden aan Covid (SARS, MERS enz.) vertel de wereld hierover! DIT IS HET BELANGRIJKSTE NIEUWS VAN 2020 DAT JE MOET HOREN! Alsjeblieft, … kijk hier eens naar. IK ZEI HET JE TOCH !

 20. Grote farmaceutische bedrijven en degenen die hen in de ban houden (de meeste westerse regeringen en documenten) zullen niet willen dat deze informatie naar buiten komt, mensen ziek houden is big business. Bedankt voor het delen van je geweldige kennis.

Reacties zijn gesloten.