Heeft u vitamine D-supplementen nodig?

Alle belangrijke dingen die u moet weten over vitamine D (tijdstempels): 0: 35 Wat is vitamine D? – Wat het doet en voedselbronnen van vitamine D 2: 15 Wat gebeurt er als u een vitamine D-tekort heeft? – Rachitis, osteomalacie 3: 30 Hoe veel vitamine D heb je nodig? – Richtlijnen voor blootstelling aan de zon / uv-straling en voedselinname van vitamine D voor volwassenen, kinderen en zuigelingen / baby's 6: 25 Kan vitamine D kanker en hartaandoeningen helpen voorkomen en de immuunfunctie verbeteren? – Wat het laatste onderzoek ons ​​vertelt over de effecten van vitamine D op de algemene gezondheid 9: Heb ik een vitamine D-supplement nodig? – Wie profiteert van vitamine D-suppletie Vorige video over huidtypes en UV-blootstelling: Volledig transcript en referenties: #VitaminD #healthbites #docunlock – Videocredits Bepaalde illustraties aangepast van en HTTP: //www.freepik.com (Freepik) Muziek: MotionArray (aangesloten link) Chris Henry – Flash. Muziek gepromoot door Vlog No Copyright Music. Videolink: Ikson – Lights. Muziek gepromoot door Vlog No Copyright Music. Videolink: Markvard – Tijd. Muziek geleverd door Vlog No Copyright Music. Videolink: Foto's: Rachitis 1: Rachitis 2: Compressiefractuur: – DocUnlock is een nieuw YouTube-kanaal met één doel: medicijnen eenvoudig maken, zodat mensen betere beslissingen kunnen nemen over hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun gezin. Abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven! Volg ons: Website: Alle DocUnlock-inhoud is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging van medisch advies, diagnose en behandeling. Lees onze Disclaimer: r

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Heeft u vitamine D-supplementen nodig?”

 1. NEW STUDY: Vitamin D Saves Lives in critical COVID-19 patients.

  In Spain 76 patients admitted to the hospital with severe cOVID-19 symptoms received standard medical treatment with and without vitamin D.
  50 patients received vitamin D and only 1 (2%) of the 50 was admitted to the ICU. All 50 survived
  26 received NO vitamin D and 13 (50%) Became critical and went to the ICU. Three of the 26 died.

  Basically as research accumulates it is becoming more clear that vitamin D is a lifesaver in COVID19
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960076020302764

 2. IS TIME TO END HERPES VIRUS.  it was once said that there is no problem without a solution, herpes virus has a complete cure to 100% negative , few doctors have this cure to herpes virus but they are very scared to come out and showcase it to the world because what happen to Doctor Sabi after he has review him self to the world that he can cure major virus, disease and infections, he was killed in a cold blood, the medical sector have cure to this virus but because of the sales made in all kind of vaccine they refuse to disclose the cure to the general public because they believe once you are cured from this virus you will no longer buy vaccine to suppress the virus. they want you to buy vaccine in the rest of your life to suppress this virus. please believe me today, i was cured from HERPES 1 & 2 with the use of Africa herbal MEDICINE by  doctor MOHAMMED, I know there are scam in the internet that is why i came out to  comment here so you could know the right herbal doctor who can cure this virus. please contact this doctor. he cured me. herbalcure12@gmail.com whatsapp/call {+2349036036397}. i am so happy today that i came across this herbal doctor , i saw so many comment about him so i decided to give him a try , thank God it work for me and i so much believe it will work for you also

 3. Vitamin D studies from New England Journal of Medicine

  DIABETES. Among persons at high risk for type 2 diabetes not selected for vitamin D insufficiency, vitamin D3 supplementation at a dose of 4000 IU per day did not result in a significantly lower risk of diabetes than placebo.

  CANCER and HEART DISEASE. Supplementation with vitamin D did not result in a lower incidence of invasive cancer or cardiovascular events than placebo.

  No Value for Routine Vitamin D Supplementation

  Thomas L. Schwenk, MD

  A randomized trial, a meta-analysis, and a guideline all point in the same direction.

  Enthusiasm for recommending vitamin D supplementation to prevent a wide range of skeletal and extraskeletal disorders was diminished considerably by three publications in 2018.

  In VITAL (Vitamin D and Omega-3 Trial), researchers randomized nearly 26,000 middle-aged and older adults with no history of cardiovascular (CV) disease, cancer, or other serious disorders to receive vitamin D3 (2000 IU daily) or placebo. Mean serum 25-hydroxyvitamin D level increased in vitamin D3 recipients only. During median follow-up of 5 years, major adverse CV events and invasive cancer occurred with equal frequencies in the two groups (NEJM JW Gen Med Dec 15 2018 and N Engl J Med 2018 Nov 10; [e-pub]). The VITAL researchers are expected to report eventually on other outcomes, including fractures.

  In a meta-analysis of 33 randomized trials, effects of supplementation with calcium, vitamin D, or both on fracture rates were investigated in older community-dwelling adults (age, ≥50). There was no reduction in risk for hip fracture or vertebral, nonvertebral, and total fractures for any supplementation intervention. The results applied to subgroups with 25-hydroxyvitamin D levels lower than 20 ng/mL or with previous fractures (NEJM JW Gen Med Feb 15 2018 and JAMA 2017; 318:2466).

  Finally, the U.S. Preventive Services Task Force (USPSTF) updated previous guidelines addressing vitamin D supplementation. The Task Force found adequate evidence to recommend against vitamin D supplementation to prevent falls and found insufficient evidence to recommend supplementation to prevent fractures in men and premenopausal women. For postmenopausal women, they recommend against low-dose supplementation, but evidence was insufficient to determine whether higher doses prevent fractures. The USPSTF emphasized that these recommendations apply only to community-dwelling older adults who are not known to have osteoporosis or vitamin D deficiency (NEJM JW Gen Med May 15 2018 and JAMA 2018; 319:1592).

  The VITAL study joins many others in which disease associations with low vitamin D levels do not necessarily translate to benefit from supplementation. However, given widespread routine measurement of vitamin D levels by clinicians (a practice for which there is no supportive evidence currently) and over-the-counter availability of supplements, vitamin D use is unlikely to decline.

  Groups at high risk — Older persons confined indoors may have low serum 25(OH)D concentrations. Cutaneous production of vitamin D declines with age and in the northern latitudes. In addition, dietary vitamin D intake is often low in older individuals. As an example, in a study of postmenopausal women living in France, mean daily vitamin D intake from food was 144.8 international units /day. More than one-third of women consumed <100 units/day from food.

  Vitamin D insufficiency appears to be common among several other populations, including those who are:

  ●Dark skinned

  ●Obese

  ●Taking medications that accelerate the metabolism of vitamin D (such as phenytoin)

  ●Hospitalized on a general medical service

  ●Institutionalized

  And those who have:

  ●Limited effective sun exposure due to protective clothing or consistent use of sun screens

  ●Osteoporosis

  ●Malabsorption, including inflammatory bowel disease and celiac disease

 4. Here in the UK i am in the weak sun as much as possible; I bike to work. Our National Health Service website advocates taking vit D supplementation for EVERYONE all ages from the whole of October- March when viruses are at their peak. It is even helping in the fight again Covid. https://youtu.be/iNji13yoW9g
  I've heard elsewhere that vit D (calcium) should be channelled into the bones with Vitamin K. So unless you like liver or can eat butter from grass fed cows or eggs from grass raised hens it's a vit K supplement. Useful for older women prone to osteoporosis too I would have thought?

 5. Most of those studies are just fakes. I quote: "they were given vitamin d supliments, to see if it reduces the risk of hart diseases". So they gave vitamin d supliments, and they were expecting heart deseases to be what? Wouldnt this study require several years? If thats so, wouldnt the study be useless, since other factors may be in place, causing heart disease?

 6. Fast forward 2 years and most recommendations are way too low. Now that we are coming into flu season along with this pandemic, people should be taking more like 5,000 IUs of D3 with K2 especially if you are a person of color or over 50. Dr Fauci takes 6,000 a day. Toxicity is very unlikely at these doses.

 7. If it is indeed, very tricky to give recommendations about how much sunlight one person needs, isn't it therefor easier to just take supplements and stay out of the sun altogether? Or won't that have the same effect? =-)

 8. Its a miracle that I am alive today. I encounter HERPES SIMPLEX VIRUS (HSV1/2) for good four (4) years, six (6) months and twelve (12) day with my calculations, before I meet the great Dr. Abumere. I am Tina Richard from Fresno California, united state of America and I was affected with herpes virus.Herpes is a viral infection cause by the Herpes simplex virus, marked by painful, watery blister in the skin or mucous membrane or on the genitals. This was what I suffered for good four years. I have visited CVS Pharmacy in Fresno for treatment but no improvement. I meet Dr.Abumere online while I was searching for herpes cure I read a testimony about his work. I give a try that now becomes a testimony in my life. I contacted Dr.Abumere on Email: doctorabumere6@gmail.com or WhatsApp: +2349021975055

 9. I was waiting for someone to expand on this topic… 💊💊Vitamin D always been in my diet and this information make me more stick to it.
  🌞💪

Reacties zijn gesloten.