Het effect van vitamine D op het coronavirus | Wat moet de dagelijkse dosis zijn?

Onlangs de meest effectieve vitamine D-vitamine waar we het over hadden, met de werking van coronavirus. Dus, wat zijn de voordelen van vitamine D, hoeveel vitamine D moeten we per dag innemen, is te veel vitamine D schadelijk? In deze video zullen we de voordelen van vitamine D en de meest merkwaardige vragen beantwoorden. Belangrijkste voordelen van vitamine D: ­čôŹBeschermt tegen ziekten. ­čôŹ Vermindert depressie. ­čôŹ Beschermt de gezondheid van de botten. ­čôŹRijen Colonum-infecties. ­čôŹ Vermindert het risico op diabetes. ­čôŹ Noodzakelijk voor een gezonde zwangerschap. Het is effectief bij het voorkomen van kanker. Als er overdag versterkingen moeten worden genomen, ÔÇô 72 IU vitamine D-limiet mag niet worden overschreden. Elke dag voldoende vitamine D innemen is meer beschermend dan het met tussenpozen innemen van hoge doses. Vergeet niet om het kanaal leuk te vinden en je erop te abonneren na het bekijken van onze video ÔÇťDagelijkse vitamine D-supplementen en het effect van vitamine D op coronavirusÔÇŁ. Prof. Dr. Abonneren op het YouTube-kanaal van Murat Aksoy: ­čĹë Prof. Dr. Vergeet niet de sociale media-accounts van Murat Aksoy te volgen: ­čôîWebsite: ­čôîInstagram: ­čôîFacebook: ­čôîTwitter: #murataksoy #dvitamini # health Hallo. Mijn naam is prof. Dr. Murat AKSOY. Ik ben een specialist in algemene chirurgie, maar mijn passie is om naast vasculaire en spataderen chirurgie de juiste informatie over gezond leven aan de samenleving over te brengen. Het doel van dit kanaal is om te proberen u een gelukkiger, gezonder en vreedzamer leven te bezorgen door praktische informatie te verstrekken die in het leven van toepassing is. Leer, solliciteer en deel met dit kanaal! Het groeit door kennis te delen ÔÇŽ

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essenti├źle voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplement

zijn van de composing kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in contact.

een. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Dit staat gegarandeerd voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 ┬Ág (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 ┬Ág bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 ┬Ág)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800SolgarÔÇÖs Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKidÔäó (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10┬Ág)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 ┬Ág/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essenti├źle vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder effici├źnt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam.┬áVitamine D staat bekend als de ÔÇťzonneschijnÔÇŁ -vitamine.Het is een essenti├źle in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroli├źn
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ÔÇőÔÇőbeheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder effici├źnt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen di├źten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ÔÇőÔÇővitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ÔÇőÔÇődiagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ÔÇőÔÇőzelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort.┬á

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essenti├źle voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ÔÇśfeel-goodÔÇÖ-chemicali├źn zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicali├źn van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Het effect van vitamine D op het coronavirus | Wat moet de dagelijkse dosis zijn?”

 1. Merhaba korona oldum atlatt─▒m fakat D vitamini de─čerlerim d├╝┼č├╝k oldu─ču i├žin ├žok halsiz atlatt─▒m doktor bana g├╝nde s─▒v─▒ olandan iki tane bitirmemi s├Âylemi┼čti daha ├Ânce ama ben kullanmam─▒┼čt─▒m. Sa├žlar─▒m a┼č─▒r─▒ d├Âk├╝l├╝yor bununla bir ilgisi var m─▒d─▒r? Daha ├Ânce bir de ├žinko eksikli─či ├ž─▒km─▒┼čt─▒. tutam tutam sa├žlar─▒m d├Âk├╝l├╝yor…. te┼čekk├╝rler

 2. Hocam buradaki Dr arkada┼člar─▒n tavsiyesi ile g├╝nl├╝k 5000 ├╝nite al─▒yorum. Videonuzu izleyince ┼č├╝phe olu┼čtu. Almanya dan selam ve sayg─▒lar

 3. D vitamin seviyem 12,9 dr coledan 150000 verdi g├╝nde 6 damla bu kullan─▒m dogrumudur yoksa zarar─▒ veya toksik etki olu┼čurmu verece─činiz cevap benim i├žin ├žok k─▒ymetli te┼čekk├╝r ederim

 4. A─čziniza y├╝re─čine sa─člik, Benim a┼čiri kemikllerim ariyordu orta beti, doktorum kan tahlili yapti saadece 11 cikti doktorum dedi ├žok d├╝┼č├╝k ┼čimdi ila├ž kukaniyorum ,a─črilarim azaldi devam ediyorum

 5. Aile hekimliklerinde maalesef D vitamini
  Tahlili yap─▒lm─▒yor. ├ľzel laboratuvarlarda
  veya ├ťniversite hastahanelerinde yapt─▒rmak gerekiyor. Elbet doktor taraf─▒ndan bu tahlilin talep edilmesi gerekiyor. Aile hekimlerinin talebi ile
  yap─▒labilmesinin m├╝mk├╝n olabilmesi
  kolayl─▒k sa─člayabilirdi.

 6. D vit de─čerim 6 ├ž─▒kt─▒ ├žok d├╝┼č├╝k bunu bilmek beni ├žok streslendiriyor amp├╝l formunu mu yoksa hap formunu mu kullanmal─▒y─▒m l├╝tfen cevap verin

 7. Benim dizimde y─▒rt─▒k olu┼čtu. Yani doktora gidince MRye girince ├Â─črendim. Kan tahlil de yapt─▒ doktor bi ka├ž kan de─čerimin d├╝┼č├╝k oldu─čunu s├Âyledi D vitamini dahil. Dizimde ki soruna sebep olabilen b├Âseymi┼č ve ben k─▒┼č─▒n ├žok hastalan─▒r─▒m. Bu bende do─čumlardan sonra olmaya ba┼člad─▒. San─▒r─▒m hamilelik zamanlar─▒n da verilen vitaminleri kullanmaliydim. Ama vitamin de olsa zarar─▒ oldu─čunu bilmek aman zarar─▒ olaca─č─▒na yarar─▒n─▒ da istemiyorum dedirtiyor. ┼×u ila├žlar─▒ yaparken daha daha daha zarars─▒z yapsalar ne g├╝zel olur du

 8. Hocam siz bir profes├Âr olarak, "… koruyucu olabilece─či s├Âyleniyor" gibi bir ifade kullan─▒yorsunuz. Yani b├Âyle bir ifadeyi ben kullansam pek k─▒nanmam ama sizin kullanman─▒z, sanki ben de bu i┼člerden oek anlamam ama valla ├Âyle diyorlar, demi┼č olmuyor musunuz

 9. Slm murat bey bana doktor diz a─čr─▒m i├žin verdi monovit d3 verdi ama haftada bir g├╝n bir seferde 1 ┼či┼čeyi kullanmami s├Âyledi acaba normalmi ben mi ├Ż yanl─▒┼č anladim sizce ne yapmam gerekiyor

Reacties zijn gesloten.