Hoeveel zonneschijn heb je nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen?

ABONNEER: Onze geweldige lichamen kunnen vitamine D in onze huid produceren wanneer deze wordt blootgesteld aan zonlicht. We moeten natuurlijk afwegen hoeveel blootstelling aan de zon we nodig hebben voor vitamine D, maar niet zozeer dat het ons een risico op huidkanker geeft. Dus – hoeveel zonneschijn heb je nodig om genoeg vitamine D binnen te krijgen? Symptomen van vitamine D-tekort: Veganistisch Vitamine D3-supplement: Veganistisch Vitamine D2-supplement: Vitamine D-leeslijst: Amerikaans gezondheidsnieuws: Hoeveel tijd in de zon is nodig voor vitamine D? Vitamine D-raad: hoe krijg ik de vitamine D die mijn lichaam nodig heeft? NHS: Hoe vitamine D uit zonlicht te halen Harvard Women's Health Watch: tijd voor meer vitamine D Auto-immuunonderzoek: word lid van de veganook-receptenclub – dit recept + nog veel meer in een volledig doorzoekbare database – voedingsinformatie – pas porties aan – maak je eigen maaltijdplannen + boodschappenlijstjes veganook.com/recipe-club Word gezonder door beter te eten. Gratis programma van 7 dagen: Mijn eBooks over voeding + recepten: WERK met mij: ik bied maaltijdplannen, reinigingsprogramma's, kooklessen, online consulten en gepersonaliseerde voedingsprogramma's aan. Vind me op sociale media: Facebook: Twitter: Instagram: s

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Hoeveel zonneschijn heb je nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen?”

 1. Hallo Heather. Interessante video, bedankt. Ik heb een vraag – u zegt dat zuigelingen en kinderen niet veel vitamine D produceren (of kunnen?). Waarom denkt u dat dit is? Ik heb mijn eigen theorie, maar ben geïnteresseerd in die van jou. Bedankt 🙂

 2. Ik zeg, 8 minuten een dag is genoeg, ook veilig. 15 minuten of meer direct zonlicht kan schade veroorzaken. Dus de tijd die het kost om deze video te bekijken ☺

 3. Kun je zo ver komen dat ik het allemaal heb gehoord voordat ik al weet waar het goed voor is, vertel me gewoon hoeveel zonlicht we nodig hebben, kom maar op het punt dat ik niet de meest geduldige persoon ben

 4. 10.000 IE is gemaakt in 10 minuten en de dokters schrijven hier 400 IE tabletten voor om vitamine D-tekort te behandelen en vragen zich af waarom ze niet helpen. Ik neem elke dag 5000iu dagelijks

 5. Je bent mooi .. sorry maar het is waar … Nu is vit d erg belangrijk voor het menselijk lichaam .. ik zit in lavel 13 en ik ben begonnen met spiertrekkingen van het hele lichaam en hartritme distributie dan ga ik naar de dokter na 3 maanden van dit alles … Mijn dokter zei me om 60000 IE v D / week en 1000 mg calcium / dag te nemen na 3 maanden, mijn vd-niveau is 70 en ik ben nu heel normaal … Dus let op je vd-niveau, het is belangrijk ..

 6. Oké, laat me eens kijken of ik het goed heb: ik moet hier weggaan en een zonnebrand krijgen om te testen hoe lang het duurt voordat mijn huid verbrandt, zodat ik achteraf eindelijk kan weten hoeveel vitamine D in de zon is blootgesteld. … hmmm

 7. Geweldige video, zeer informatief .. Ik gebruik zonnebanken. Ik heb gelezen dat je minstens 24 uur niet moet douchen om de bruine kleur beter vast te houden. Zal de vit D ook worden afgewassen? Ik probeer deze informatie te vinden, maar ik kan het niet.

 8. Hoe meer vitamine D je uit de zon haalt, hoe sneller je sterft. Zon versnelt veroudering. Koude temperaturen vertragen veroudering. Schadelijke UV-straling van de zon is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering, zonnebrand, oogletsel en huidbeschadiging die tot huidkanker leidt. Landen krijgen de meeste zon op hun huid, leven het kortst.In het algemeen halen landen de meeste vitamine D uit de zon, ze hebben de kortste levensduur, het meest corrupt, de meeste in oorlog, de meest ongeschoolde, de meeste ziekten, de meeste hongersnood, de slechtste hygiëne, de meest vuile straten, meest vuile water, meest vuile lucht, meest gekoloniseerd. bijvoorbeeld: Haïti, Zuid-Soedan, Ethiopië, Senegal, Sierra Leone, Congo, Somalië, Bangladesh, Papoea-Nieuw-Guinea, Mozambique, Kameroen, Kenia, Zambia, Mauritanië, Myanmar, Tsjaad, India, Niger, Oeganda, Soedan, Togo, Guinee, Maldiven, Lesotho, Angola, Madagaskar, Zimbabwe, Botswana, Malawi, Liberia, Rwanda, Jemen, Tanzania, Centraal-Afrikaanse Republiek, Burundi, Burkina Faso, Namibië, Cambodja, Sri Lanka, Oost-Timor Madagaskar, Indonesië, Laos, Maleisië, Filippijnen, Vietnam, India, Angola, Kameroen, Equatoriaal Guinee Gabon Zambia Malawi Mauritius Mayotte Mozambique Reunion Rwanda Seychellen Tanzania Oeganda, Salomonseilanden, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Gambia, Kiribati, Loipemi, Lesot ho Rwanda, São Tomé en Príncipe, Salomonseilanden, Oost-Timor, Togo, Tuvalu, Vanuatu, Zambia, Belize, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Indonesië, Ecuador, Colombia, Brazilië Nauru, Tuvalu, Marshalleilanden, Saint Kitts en Nevis

 9. Hoe lang gaat de vitamine D die we maken mee. Ik woon in de zomer een paar maanden in Spanje, maar ik woon in Ierland. Zou het een maand of twee duren? Het is ook belangrijk om je huid urenlang niet te wassen. U kunt douchen maar niet met zeep wassen. Bekijk Andreas Moritz op zonnebrandcrème en een zonnebril die kanker veroorzaakt. U moet melatonine produceren om de vitamine in d

 10. hoeveel d3-supplement neemt u elke dag? 1000 ie? 2000 ie ?? elke dag? hoeveel jaar?? geen zorgen over verkalking van slagaders, organen ?? d3-supplement verhoogt het calcium door de darmen in het bloed. velen zeggen dat zelfs met k2mk7 matrix gla-eiwit nog steeds verkalking van slagaders activeren! digestivevenzymen probiotica supplementen optimale spijsvertering zet voedsel vloeibaar in de maag voordat het in de dunne darm komt ?? anders kan villi geen voedingsstoffen onverteerd voedsel opnemen. b12 methylcobalmin 2500 microgram eenmaal per week zegt klaper md doel 600 picogram? drjockers zegt 800-1200 picogrammen ?? Lage vitamine D veroorzaakt echt het falen van het hele lichaam, zoals alle lage D-verhalen op YouTube zeggen ?? Moeilijk te geloven w

Reacties zijn gesloten.