Is er een optimale dagelijkse dosis vitamine D voor de immuunfunctie? ​ Roger Seheult

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D werd vastgesteld op basis van zijn rol in het botmetabolisme. Het blijft onbekend of deze niveaus voldoende zijn voor een optimale immunologische werking. Een grote meta-analyse van 15 studies , verspreid over bijna 40 jaar, suggereert dat 10 – hydroxyvitamine D niveaus hieronder 15 ng / ml zijn geassocieerd met een hoger risico op overlijden van alle oorzaken. In het kader van COVID – , suggereerde een grote associatieve studie dat lagere – hydroxyvitamine D wordt sterk geassocieerd met hogere SARS-CoV-2-testpositiviteitspercentages. In deze clip bespreken Dr. Roger Seheult en Dr. Rhonda Patrick hoe de vitamine D-vereisten en het toxiciteitspotentieel ervan kunnen worden beoordeeld. Deze clip is afkomstig uit het FoundMyFitness-interview met Roger Seheult, gevonden in de originele aflevering gepubliceerd op 3 maart 2013 🤯 #COVID 10 #immuniteit #vitaminD #slaap 🦠

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is essentiële voor uw speciale en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2021 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden. Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Is er een optimale dagelijkse dosis vitamine D voor de immuunfunctie? ​ Roger Seheult”

 1. Bekijk de volledige aflevering: https: //youtu.be/HxMEYtKYdZM FoundMyFitness afleveringspagina: https: //www.foundmyfitness.com/episodes/roger-seheult Meer clips van deze gast: https: //youtube.com/playlist? List = PLrGxo-5Uw8gJ_KT37KhvgVwI4Hoxwz5t4

 2. Ik neem al een paar maanden tussen de 2000 en 10.000 per dag omdat ik niet in staat was om zonlicht te krijgen omdat ik accutane gebruik

 3. Ik had een ernstig geval van Covid in maart 2020 (ik bezorgde Instacart-boodschappen aan de U of O Chinese studenten, hier in Eugene). Nu, ik was toen 72 en pre-diabetisch, hoge bloeddruk en misschien 20 lbs. overgewicht. Maar ik ben een serieuze gezondheidsadvocaat en slik dagelijks veel van de nieuw onderzochte vitamines, polyfenolen, enz., Enz. En mijn vitamine D3-spiegels waren al optimaal (70 ng / ml). Na vijf dagen van 'botverpletterende hoofdpijn en koorts van 103 graden (samen met meer dan 20 uur per dag slapen), ging ik terug om te onderzoeken wat ik misschien had gemist, toen ik een paar gratis artsen tegenkwam die gebruikten wat ze hadden geschreven “De Vitamine D-hamer” om griep te behandelen. Dit is in de eerste plaats een supergrote (voorgeschreven) dosis vitamine D. Het is ongeveer 100.000 IE, één keer ingenomen (met voedsel) of verdeeld over twee tot drie dagen. en gedaan “behandeling en ………………….. Zie, ik was 100% symptoomvrij binnen 12 uur. Ik garandeer je dat je geen onderzoek zult vinden, tot nu toe, het testen van de werkzaamheid van deze hoeveelheid van de vitamine, ook al is het volkomen veilig wanneer het binnen deze parameters wordt ingenomen!

 4. Ik krijg trillende handen als ik te veel vitamine D of kalium inneem. Ik krijg dat ook vrij vaak van hoge angst. Dus neem mijn ervaring met een korreltje zout.

 5. Ik heb 8 jaar kniepijn gehad (vooral bij het traplopen). Ik ben 55 jaar oud en woon in het VK en heb een jaar lang sport en fysio geprobeerd met weinig tot geen vooruitgang totdat ik D3, 8000 IU en 200mcg K2 per dag begon te nemen. Vier maanden later is de pijn weg. Nu niet meer terug!

 6. Mijn niveau was 4 in 2008 en ik hou van de zon en draag nooit zonnebrandcrème. Dan in 2010 op 50.000 elke maand was mijn niveau slechts 34 dan dat ik er om de week 50.000 IU op kreeg. Ik ga niet naar de dokter tenzij ik nu ziek ben, maar ik neem 1 5000 iu per nacht

 7. Zorg ervoor dat u geen contra-indicaties heeft vóór de inname van vitamine D3, vooral bij hogere doseringen. 5-8K IU, meer is niet beter. Gezien het feit dat de massai een gemiddelde bloedwaarde van 48 ng / ml had! Overdrijf het alsjeblieft niet!

 8. ZO belangrijk! En het is vrij duidelijk dat ze niet kunnen zeggen dat ze moeten aanvullen met 5k + / dag, het is ook duidelijk dat het waarschijnlijk een goed idee is (hoewel je natuurlijk je dokter vraagt ​​en een bloedtest krijgt als je kunt) .Persoonlijk was ik verrast om te ontdekken dat ik dat wel was. tekort bij het aanvullen van 5k IU / dag!

 9. Ik heb een laag (bijna-deficiënt) niveau van D3. Ging op een kuur van D3 2k IU's per dag. Na ongeveer 4 weken gebruik had ik ernstige constipatie en bijna onmogelijk urineproductie. Na het beëindigen van D3, was ik na 4 of 5 dagen weer normaal in de darm en urinewegen. Weet niet of het het merk D3 was dat ik gebruikte of dat het toevallig was. Ik denk dat toeval niet de reden was. Ik ben van mening dat D3 en Covid belangrijke overwegingen zijn, maar het is problematisch om D3 alleen over de toonbank te nemen.

 10. Vraag me af waarom de globalisten ons niet in de zon willen, mensen opgesloten houden, lichaamsbeweging voorkomen en de voedselketen vergiftigen !! Door elke uitgangsroute te stoppen en te voorkomen dat ons lichaam de nodige vitamine krijgt, veroorzaken ze ernstig sterfgevallen. Genocide in 2021 als de bevolking, precies zoals Billy Gates wilde, ik denk dat het allemaal volgens plan gaat!

 11. Mijn bloed is net terug en mijn huisarts heeft me gezegd dat ik met alle vitamine D-supplementen moet stoppen. Ik ben al eeuwen onwel met gastritis, gewrichtspijn, hoofdpijn, sinuspijn, misselijkheid, vermoeidheid, gebrek aan eetlust. Pas op voor teveel innemen!

 12. Er zijn een paar nieuwe onderzoeken gedaan door universiteiten in Canada en Griekenland die een paar dagen geleden uitkwamen waaruit blijkt dat vitamine D niet helpt om de ernst van COVID-19 te voorkomen of te verminderen. Ik blijf bij mijn intuïtie van wat ik weet over vitamine D en blijf het innemen, ondanks wat het onderzoek aantoont.

 13. Dosis aanbevelen ???? Zinloze video ….. Conclusie is de laatste. Onderdeel van wetenschappelijke methode ….. Het probleem met de meeste doktoren tegenwoordig … Het is waarom chiropractoren beter zijn voor voeding …… verspilling van. A Phd …….

 14. Op de leeftijd van 75, 5ft11in, 230 lbs, mij boven de 30 BMI duwt, heb ik de hogere dosering nodig. Ik gebruikte 20.000 IU's per dag met K2 (MK7) 100mcg x 2 om het calcium in botten en tanden te houden. Ik heb het afgelopen jaar twee tests ondergaan, één hit 150 ng / ml en de tweede zes maanden later was 121 ng / ml. Er zijn drie boeken over Amazon die het regime van hoge doses tussen 100 en 140 ng / ml bepleiten. Met mijn leeftijd en langzamere stofwisseling werken de hogere niveaus, tanden zijn erg stevig. Ik heb geen andere gezondheidsproblemen dan mijn gewicht. Moet daar meer aan werken. Ik neem ook magnesium omdat het helpt bij de calciumverdeling, naast de vele voordelen ervan.

 15. Mijn vrouw en ik zijn eind 50 en hebben sinds het begin van de pandemie 5000-7000 IE D3 per dag ingenomen. We waren in nauwe samenwerking met verschillende familieleden die afgelopen herfst allemaal COVID kregen. Mijn vrouw en ik zijn nooit ziek geworden. Nu begrijp ik dat het toeval kan zijn, maar één ding is zeker: we zullen onze suppletieroutine voortzetten zolang deze dreiging voortduurt.

 16. Ik heb elke paar dagen 1000 IE ingenomen, wanneer ik eraan denk. Het lijkt erop dat u alleen maar ervoor hoeft te zorgen dat u een normaal vitamine D-gehalte heeft en dat megadoses niet per se beter zijn. Bewaar gewoon een fles op je bureau en neem er een mee als je een eng coronavirusverhaal in het nieuws leest.

 17. Ik gebruik een mix van A, K2 mk7, D3: 600ug, 90mcg en 4000iu. Werkt prima voor mij. Ik doe elke 6 maanden een bloedtest en een vervolgonderzoek bij een dokter in functionele geneeskunde.

Reacties zijn gesloten.