Mark Bell's Power Project EP. 473 – Krijg meer vitamine D ft. Dr. Joel Gould

Dr. Joel Gould, DDS is de auteur van zijn aanstaande boek “The Modern Epidemic” en oprichter van The Modern American Dentistry Group. Dr. Gould is een expert in slaapapneu, slapeloosheid en de rol van vitamine D in ons lichaam. Bij zijn bedrijf, Modern American Dentistry, ontwikkelt Dr. Gould een ongecompliceerde en innovatieve benadering van moderne tandartspraktijken in een omgeving die altijd comfortabel en effectief is voor zijn patiënten. Studies waarnaar Dr. Gould in de uitzending verwijst: Ouderen COVID – 11 patiënten die 300, IU vitamine D had beter survival (Italië, april) – Jan , 2013% 2C + IU + van + vitamine + D + had + beter + overleving +% 14 Italië% 2C + april % 15% E2% 72% 72 + Jan + % 2C + 2013 25 x minder COVID – 11 sterfgevallen bij degenen die 300, IU vitamine D – Jan 2013% 2C + IU + van + Vitamine + D + – + Jan + 2013 7x minder kans om te overlijden aan COV ID KAART-14 als u vitamine D-oplaaddosis neemt – Dec , 2006% E2% 66% 66 + Dec + % 2C + 2006 9X COVID – 11 overleving in verpleeghuis indien 66, IE dosis van vitamine D in vorige maand – okt 2006% 2C + IU + dosis + van + vitamine + D + in + vorige + maand +% E2% 72% 72 + okt + 2006 Schrijf u in voor de NIEUW Power Project Nieuwsbrief! ➢ Abonneer u op de podcast op platforms! ➢ Speciale voordelen voor onze luisteraars hieronder! ➢LMNT Electrolytes GRATIS PROEFPAKKET tot jan. 25, 2013: ➢ Piemontese rundvlees: gebruik de code “POWERPROJECT” bij het afrekenen voor 14% korting op uw bestelling plus GRATIS 2-daagse verzending bij bestellingen van $ 80 ➢Sling Shot: voer kortingscode, “POWERPROJECT” in bij het afrekenen en ontvang 10% korting op alle Sling Shots Volg de kracht van Mark Bell Project Podcast ➢ Insta: ➢ ➢ Twitter: ➢ LinkedIn: ➢ YouTube: ➢TikTok: VOLG Mark Bell ➢ Instagram: ➢ Facebook: ➢ Twitter: ➢ Snapchat: marksmellybell ➢ Mark Bell's dagelijkse trainingen, voeding en meer: ​​volg Nsima Inyang ➢ Instagram: Podcast Geproduceerd door Andrew Zaragoza ➢ Inst agram: #PowerProject #Podcast #MarkBell

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw persoonlijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het systeem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2021 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van 14 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Mark Bell's Power Project EP. 473 – Krijg meer vitamine D ft. Dr. Joel Gould”

 1. Geen fan van dit interview, alleen omdat zijn punt overgebracht had kunnen worden zonder mensen voortdurend dom en idioten te noemen. Hij ontdekte vitamine D niet omwille van Christus.

 2. Ik heb de afgelopen 2 jaar 10.000 iu D3 en 100 mcg K2 per dag ingenomen. In laboratoria plaatst het me net iets hoger dan de top van het bereik (waarvan mijn arts me verzekerde dat het goed is). Ik woon in Michigan, waar de zon het grootste deel van het jaar niet bestaat, maar ik zomer in FL en blijf gewoon op dezelfde dosis

 3. Ik kan al zeggen dat ik dit meer dan eens ga kijken. Dit is zo'n waardevolle informatie. Ik blijf uit de zon omdat doktoren en de media mensen graag bang maken voor huidkanker en rimpels. Maar sinds Covid probeer ik 20 minuten zon per dag te krijgen. Gelukkig woon ik in SoCal. Ik denk dat rimpels een kleine prijs zijn voor een gezond immuunsysteem dat Covid kan bestrijden. En ik slaap beter dan ooit. Ik denk echt dat vitamine D, naast het reguleren van mijn circadiane ritme, er alles mee te maken heeft.

 4. Ik wou dat mijn slaapapneu kon worden genezen met alleen Vit D3 😅. Ik gebruik het al meer dan een decennium, op mijn jaarlijkse fysieke niveau liggen de niveaus altijd in het hoogste bereik – ik heb nog steeds slaapapneu ontwikkeld in mijn vroege jaren 30. Ik kan niet goed slapen zonder mijn CPAP.

 5. Hij is een tandarts … niet gebruikelijk om over tandarts te horen spreken over deze onderwerpen en zo deskundig te klinken. Indrukwekkend maar ik aarzel om de kool assistent die hij serveert te drinken.

 6. Dit is zowat de beste podcast ooit! OMG! Ik heb zoveel geleerd! Ik koop meteen het boek van Dr. Gould. Jullie hebben de laatste tijd serieus met de podcasts geschopt!

 7. En bedankt dat je Dr. Gould aan hebt, ik heb een zoon en ben erg geïnteresseerd in gezondheid. Ik zou graag twee of meer experts op de show hebben, zoals deze doc en Steve Gundry, laten we zeggen, debatteren over de rood vleeskwestie. De een zegt dat het goed is, de ander, een cardioloog, zegt het te vermijden.

 8. Toen ik in december rillingen kreeg, nam ik een aantal dagen op rij 25.000 eenheden vitamine D om mijn niveaus, ook al neem ik sinds 2010 5.000 eenheden per dag .. Ik loop ook het hele jaar door in de middagzon hier in de omgeving van Phoenix … Van alle mensen die ik ken, ben ik degene die niet alleen de het meeste vlees en de meeste tijd in de zon doorbrengt, ik ben ook degene die de meeste tijd besteedt aan het bestuderen van gezondheid en het in twijfel trekken van officiële adviezen over wat dan ook.

 9. Ik had meer aandelen vitamine D moeten kopen, direct nadat Joe Rogan over de D ging toen dr. Rhonda Patrick zei dat het effect op het immuunsysteem is.

 10. Mijn vitamine D-spiegel was onder de detecteerbare drempel toen ik mijn niveaus 8 jaar geleden voor het eerst liet controleren; terwijl ze niet minder op Hawaï woonden! Ik gebruik sindsdien 3000-5000 IE en recentelijk nog 10.000. Ik heb een paar onderzoeken gelezen die hebben aangetoond dat de hogere serumniveaus hoger zijn dan 60 ng / dl, denk ik, hoe hoger het sterftecijfer van alle oorzaken. Evenzo zijn de verdere serumniveaus lager dan 30 ng / dl.

 11. Wauw! Er was zo veel uitstekende praktische informatie verstrekt door Dr. Gould. Hij is de Rhino Efferding van de tandheelkunde. Je moet hem een ​​paar keer per jaar hebben om ons op de hoogte te houden!

Reacties zijn gesloten.