Meet vitamine D-niveaus en dosering – Prof. Dr. med. Jörg Spitz – Integratieve kankergeneeskunde

⛱☂ Open uw beschermende scherm voor een gezond leven – Vragen over preventie en gezondheid ☂⛱ 👉 👈 Gebruik nu onze nieuwe gratis online tool van Prof.Spitz om uw huidige gezondheidspositie te achterhalen op basis van om vragen kwalitatief te beoordelen. Deze video is een fragment uit het interview met Prof. Dr. med. Jörg Spitz als onderdeel van het online congres. ————————————————– ———————————– Het online congres “Lichtblicke für Krebspatienten” is een bron van informatie over de Onderwerp kankertherapieën met een focus op biologische kankergeneeskunde. Voor dit doel werden experts over dit onderwerp geïnterviewd in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Als onderdeel van de bijdragen presenteren de experts individuele therapiemogelijkheden vanuit hun professionele praktijk en proberen op basis van hun ervaring te classificeren wat van deze therapieën kan worden verwacht. Het beantwoordt veelgestelde vragen en helpt u uw eigen weg door de ziekte te vinden. Je leert ook wat je op elk moment en zonder risico zelf kunt doen om je lichaam te ondersteunen en te versterken bij genezing. Inspirerende ervaringsrapporten zullen u de moed geven om op basis van goede informatie uw eigen beslissingen te nemen en een verantwoordelijke patiënt te worden. Een bezoek aan het congres kan hier een goed begin zijn. Beveilig nu een van de congrespakketten van het online congres voor integratieve kankergeneeskunde: 👉🏻 👈🏻 ——————————- ————————————————– —- De Society for Biological Cancer Defense eV is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk ter ondersteuning van kankerpatiënten, familieleden en therapeuten. Het centrale adviescentrum is gevestigd in Heidelberg. Er zijn ook vijf regionale adviescentra in Duitsland. ————————————————– ———————————– 📧 Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Academie voor Humane Geneeskunde 🎬📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van AMM 📽🎬 📖📚 Boekaanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🍇🌞 Productaanbevelingen🥑🍄 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 —————— ————————————————– —————– ⛱☂ Draai uw beschermende scherm aan voor een gezond leven ☂⛱ ❗❓ 10 Vragen over preventie en gezondheid ❓❗ Gebruik nu onze nieuwe online tool om uw huidige gezondheidspositie te achterhalen op basis van om vragen kwalitatief te beoordelen. Gratis toegang op ———————————————– ————————————– ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ——————————————- 🧠🌞 Projecten en initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life-SMS – Leefstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 ——————- ————————————————– —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Uw AMM-team

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitaminen D-supplementen Copenhagen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamines D-Spiegel kan dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoge potaarde vitamines D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed worden gebruikt als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en mi nuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Meet vitamine D-niveaus en dosering – Prof. Dr. med. Jörg Spitz – Integratieve kankergeneeskunde”

 1. Vitamine K2 MK7 is erg belangrijk. Vind video's van Dr. Cees Vermeer. De Japanners zijn erg voorzichtig. Als je zegt dat K2 helpt (Natto), dan kun je het geloven. Vitamine K2 helpt bij prostaatkanker.

 2. Hallo, ik heb een vraag. Ik gebruik Witamin D3 + K2 en magnesium sinds 2 weken. Sinds vandaag doet mijn linker nier een beetje pijn of is het gemakkelijk te trekken dagelijks ongeveer 5000 IU gebruiken. Moet ik eerst de D3 + K “weglaten? Op verschillende pagina's, zoals het geval is als je het aan dokter Google vraagt, zegt iets over nierbeschadiging en nierfalen bij vitamine D. Dat is volgens Robert Franz onzin, kan iemand mij helpen?

 3. Je weet niet eens wat je moet geloven, een dokter zegt dat vitamine D nieren te veel falen , de andere dokter zegt dat je geen overdosis kunt nemen … echt moeilijk

 4. Helaas is dat niet overal bij het laboratorium het geval. In dit land kun je alleen een laboratorium laten doen en bloedonderzoeken op (westerse) medische voorschriften. U kunt bijna geen huisartsen meer vinden die u nog willen behandelen. Alleen geen spoedarts die bedankt “ga naar je huisarts .. Vit d kost hier veel en heeft maar een lage dosering. Bestel bij Robert Franz!

 5. In mijn bijsluiter van Dekristolvit D3 5.600 iE staat onder de aanbevolen dosis: 1 tablet eenmaal per week met voldoende vloeistof bij een maaltijd innemen. Niet geschikt voor dagelijkse consumptie. Het aangegeven aanbevolen verbruik mag niet worden overschreden.

 6. Bedankt voor het geweldige interview.1. Vitamine D3 + magnesium is beter, maar geen probleem2. Vitamine D3 + Vitamine K2 is geen publiciteitsstunt, artsen discussiëren er nog steeds over, meningsverschillen3. Ja, daar ben ik het mee eens: tot 4000 IE per dag innemen is beslist gezonder dan 20.000 IE elke 14 dagen4. Uiteindelijk worden deze supplementen alleen als suppletie gebruikt. Gezond koken is daarom het allerbelangrijkste!

 7. Sinds 2 maanden slik ik 20.000 IU vitamine D3, plus 600 microgram K2 en het gaat goed. De meting was 41 ng / ml, weegt 110 kg. Kleinere hoeveelheden hadden geen effect. Vul 1 g vitamine C en omega3 aan. Geen koorts, geen griep etc. sinds 13. Zeer weinig koolhydraten, veel vet bij D3 / K2.

 8. Hallo, Kun je iets zeggen over de volgende verklaring over vitamine D? Wat als die vitamine D-test die je kreeg een stapelbed was? Welke van de 12 vormen van 25-hydroxyvitamine D hebben ze in uw serum gemeten? Wat is het gesulfateerd of niet-gesulfateerd? Wie heeft bepaald wat de “lage” waarden zijn? Wat zijn de effecten op lange en korte termijn van het aanvullen van hormoon (vitamine) D? Heb je ooit gehoord van 1,25 (OH) 2D, ook wel bekend als 1,25 dihydroxyvitamine D? Dat is de actieve vorm en belangrijker dan de bewaarvorm die je aanvult.

 9. heb een vraag u niemand kon mij helpen =, (hoeveel vitamine D kan een knaagdier (cavia) oraal krijgen? Ik zet de 3 altijd 30 minuten uit, als het weer meewerkt. Ik heb ook een UVB-lamp aan op bewolkte dagen , maar het kan niet lang genoeg worden gebruikt omdat mijn jongste albino-ogen heeft, die kunnen worden beschadigd door de UV-stralen. Help me alstublieft! Ik weet ook niet waar ik onderzoeken kan kopen die me kunnen helpen. Mijn dierenarts ( knaagdierexpert) denkt dat het helemaal niet is onderzocht, maar vitamine D is zeker getest op laboratoriumknaagdieren ???? ben wanhopig … ik hou heel veel van elk van mijn varkens, u al mijn overleden “muizen” hadden typische deficiëntieziekten (tanden urine, stenen, hart, kanker, hormoonstoornissen, kaakabcessen) …. verwijt mij nu pas beter te weten, maar mijn jonge meiden moeten nu alles krijgen wat ze nodig hebben om hun (zee) varkensspullen lang gezond te houden te kunnen doen nen.LG u Bedankt voor je video's !!! Amy (31, uit Berlijn) =)

 10. Nooit meer ziek worden met een vitamine D-spiegel van 60-100 ng / ml. Vitamine D-niveaus kunnen worden bepaald met de online test op vitamindservice.de. Geen laboratoriumkosten. Met de computer en de simulator van Dr. Raimund von Helden kan iedereen de gewenste waarde bereiken. Mensen met een laag vitamine D-gehalte worden gemakkelijk superspreiders. Ook voor griepvirussen.

 11. Mijn vader had de afgelopen 2 jaar dementie en helaas gaf ik hem elke dag te veel vitamine D en K2, wat toen overging in hypercalciëmie. Hij was bijna uitgedroogd en de nieren waren bijna uitgeput. Maar kon gewoon worden behandeld. Hij stierf op 23 oktober, maar de overdosis D3 was niet de reden. Helaas had hij nog veel eerdere ziektes en kampte hij altijd met infecties, dus wees voorzichtig met de dosering.

 12. Mijn vader weegt ongeveer 120 kilo, gaat niet veel uit, sport niet, slikt geen supplementen -> heeft een vitamine D-waarde van 36 ng / ml (bewerkt: ik Januari !!) Hoe is dat mogelijk?

Reacties zijn gesloten.