Michael Holick – De D-Lightful Vitamine D voor een goede gezondheid

Adequate vitamine D-voeding wordt in verband gebracht met de preventie van rachitis bij kinderen en daarom wordt er weinig nagedacht over de gevolgen van vitamine D-tekort bij volwassenen. Het wordt nu echter duidelijk dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij het in stand houden van de botgezondheid vanaf de geboorte tot aan de dood. Even belangrijk is dat vitamine D een groot aantal andere biologische functies in het lichaam heeft die belangrijk kunnen zijn voor de preventie van veelvoorkomende kankers, hypertensie, diabetes type 1 en tal van andere veelvoorkomende kwalen die ouderen treffen. Michael F. Holick, Ph.D., MD is hoogleraar geneeskunde, fysiologie en biofysica; directeur van de Algemene Afdeling Klinisch Onderzoek; Directeur van de Bone Health Care Clinic en de directeur van het Vitamine D, Skin and Bone Research Laboratory van het Boston University Medical Center. Dr. Holick heeft talrijke bijdragen geleverd op het gebied van de biochemie, fysiologie, metabolisme en fotobiologie van vitamine D voor menselijke voeding. Dr. Holick heeft wereldwijde aanbevelingen opgesteld om blootstelling aan zonlicht te adviseren als een integrale bron van vitamine D. Hij heeft bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn in de pediatrische en medische gemeenschap met betrekking tot een vitamine D-tekortpandemie, en de rol ervan bij het veroorzaken van niet alleen metabole botziekte en osteoporose bij volwassenen , maar een toenemend risico dat kinderen en volwassenen pre-eclampsie, veelvoorkomende dodelijke kankers, schizofrenie, infectieziekten waaronder tuberculose en griep, auto-immuunziekten waaronder type 1 diabetes en multiple sclerose, type 2 diabetes, beroerte en hartziekte ontwikkelen. Dr. Holick is een diplomaat van de American Board of Internal Medicine, een Fellow van het American College of Nutrition en een lid van de American Academy of Dermatology en de American Association of Physicians. Hij is de ontvanger van talrijke prijzen en onderscheidingen en is lid van een aantal nationale commissies en redacties en heeft verschillende internationale symposia georganiseerd en/of mede-voorzitter. Hij is auteur van meer dan 197 peer-reviewed publicaties, en geschreven meer dan 380 overzichtsartikelen, evenals talrijke boekhoofdstukken. Hij heeft als redacteur en/of mederedacteur opgetreden op 10 boeken, en heeft The UV Advantage en The Vitamin D Solution geschreven.

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is gelegen voor uw lichamelijke gevolgen en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D 197 microgram oftewel 3000 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als die bijvoorbeeld al 10 van 25 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 62 mcg vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 75 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het to evoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Michael Holick – De D-Lightful Vitamine D voor een goede gezondheid”

 1. Na 6 maanden dagelijks 6000 IE te hebben ingenomen, was mijn vitamine D-gehalte 53 ng/ml (25 hydroxy D), heb ik mijn inname verhoogd tot 11000 IE en na nog eens 6 maanden was mijn niveau 69 ng/ ml (25 Hydroxy D), ik gebruik nu elke dag 20 000 IE, ik zou graag een niveau tussen 80 en 90 willen bereiken. Voordat ik begon met het nemen van mijn vitamine D-supplement, at ik 3 tot 5 keer per week vis, ik slikte elke dag levertraan, geen fastfood, niet drinken, niet roken, elke dag trainen. Ik was geschokt om te zien dat ik met mijn gezonde levensstijl + mijn 6000 IE per dag maar 53 ng/ml was

 2. Ik woon in Nz, ik wil vitamine D gaan gebruiken, vooral omdat MS in mijn familie voorkomt… waar kan ik actieve vitamine D krijgen die in een voldoende grotere portie zit om echt nuttig te zijn???????? ??? Gelieve te adviseren….

 3. Dit was een goed gesprek over Vit. D3. Hollick, ik denk dat het “politiek correct” moest zijn, dus hij toonde steun voor Milk ind. & Farmaceutische D2 onzin, zoals Cromium Picolinate een voorgeschreven nepmineraal is. Probleem met koeien Melkcalcium is een Koe is erg groot het calciummolecuul in melk is groot, ons spijsverteringsproces gebruikt calcium. Het menselijke calciummolecuul is kleiner. Je moet krijtstokken de ene groter dan de andere tegen elkaar wrijven. Ik zeg dat je meer calcium verliest dan je opneemt uit koemelk. Koemelk is dus GEEN calciumbron, integendeel, je verliest calcium. Het heeft eiwitten, dat is het. Als je je sociaal ontwikkelde geest opent en stopt met denken aan pillen, pillen, pillen !! Je zou je kunnen concentreren op de echte bron van vitamine D die hij heeft gegeven, zoals maar weinigen hebben gedaan. Reptielen & DierentuinVERLICHTING die UV-A & B leveren. Thuisgebruik van TL-verlichting is behoorlijk slecht voor je. Koop reptielenlampen in een dierenwinkel. Dumby's & onderzoek ook Near Infrared Lights ter vervanging van een infraroodsauna. Dezelfde 250 watt RODE warmtelamp die in veel badkamers wordt gebruikt en die de watermist in de lucht verwarmt. Deze bollen op 17 tot 24 inch van het lichaam. Als je een rode huid krijgt, IS het om te sluiten. Rode warmtelampen produceren collageen / bindweefsel, en NIEUWE capalaire groei / Dat is extra bloedtoevoer en zal alle pijn helpen, zoals knie, schouder, carpale tunnel, gescheurde rotatormanchet. In de jaren 1920 werden Russische mijnwerkers gedwongen om een ​​half uur naakt door te brengen in het beschikbare zonlicht of blootgesteld aan UV-licht om tuberculose te voorkomen die veel mijnwerkers kregen. Calcium in asperges en sardines. Magnesium is meer nodig dan calcium. Een voetbad verwarmd vibratieapparaat van Homedics of Dr.Shcolls met een paar kopjes Epsom-zout is een geweldige manier om magnesium te krijgen. NIET uit een pil!!!

 4. Tijdens een ontgiftingsprogramma waar ik mezelf op zette, denk ik dat ik veel candida heb gedood en een ton heb doorgespoeld van floride uit mijn botten met borium, een essentieel mineraal voor tandglazuur, NIET floride. Nou, ik verloor ongeveer 80% kracht in mijn benen. Ik dacht MS na wat onderzoek. Dan lees ik als je niet op 1 been kan staan ​​& trek je broek aan je vitamine D-tekort. Dus ik nam veel dagen 50.000 ie. Binnen een paar weken was ik beter. Ik denk dat de Ethiopene Kenya-lopers langeafstandsmarathons winnen omdat ze een ton natuurlijk D-producerend zonlicht buiten krijgen. Russen braken Olympische records in de jaren '60 omdat ze atleten vitamine D-3 gaven, het verbetert de beenkracht en snelle, op sportactiviteiten gerichte bewegingen. Het is een met sterren bezaaid suplament voor atleten, dus is een mineraal genaamd “Indium”. Oh shucks afgeleid, ik wilde alleen maar zeggen. Als u lid wordt van een zonnestudio om de benodigde Vit. D3 & UV-A in uw ogen dat depreciatie voorkomt en u zelfs gelukkiger maakt. U heeft een bron van colesterol nodig in uw dieet. Ik raad bruine kippeneieren aan, gekookt of licht roerei, eet de gele dooier een dossen eieren per dag is goed 2 dozijn per dag geeft een gezonde colesteral lezing. Hetzelfde als gezonde vetten die regelmatig worden ingenomen, zal het lichaam het slechte vet uit de opslag halen en vervangen door goed. Geef je lichaam wat het nodig heeft om zichzelf te genezen. Arts genees uzelf. Je gaat naar Dr.I Make Money & Dr.Kachinga wanneer je NIET focust op de behoeften van je lichaam. Zoals probiotica van Griekse goden, niet de yoghurt maar Keffir-melk als je een koffer moet bestellen om het te krijgen, doe dit dan en verkoop het aan andere gezondheidsbewuste waarheidszoekers. Kambuchi is een goed gefermenteerd probioticum. Dr.Hospital & Big Pharma verkopen antibiotica, daarom kunnen ze niet eens de woorden PRO-Biotics zeggen. Vraag het maar aan een dokter, je krijgt weinig tot geen antwoord… Dr.Joel Wallack moet de volgende Surgeon General voor Amerika worden, ben je het ermee eens Sheople, runderen, melkkoeien voor Medical AMA Rockafeler Investering in de drugsindustrie van het naziregime Rockafeller leende het geld nodig voor Hitlers Machines. & waarom hij hiervoor nooit is gearresteerd weet ik niet. Behalve de Elite Bankers kopen alle regeringen af ​​en verschuilen zich achter spandoeken zoals de Wereldgezondheidsorganisatie WHO die vaccins maakt die ischemische microberoertes, autisme enz. veroorzaken. bedrog negeren ze als passieve domme koeien die toekijken hoe hun eigen soort naar een slachthuis wordt gebracht. Directe wettelijke vergunning Medische zorg is de 3e belangrijkste doodsoorzaak in Amerika. Elke dag sterven 1000 Amerikanen door het volgen van een doktersrecept. Stress veroorzaakt ziekte Massagetherapie is de nummer 1 manier om de 3 vormen van STRESS, fysiek, emotioneel en omgevingsfactoren, te verminderen. Je MOET minstens 5 ons of 8 drinken na een massage, zodat gifstoffen uit de huid worden gespoeld en niet opnieuw worden opgenomen. Een massagetool genaamd Gua Sha uit China verwijdert oud zuur, oud bloed uit het spierachtige schoudergebied. Het veroorzaakt spierpijn en stijfheid.. Ach, vee vraag maar om je snelle simpele pillen als een goed sociaal ingestelde Rat

 5. Luister allemaal, het is een “grote leugen” dat “hele” zuivel slecht is, “nee” helemaal niet waar. De reden dat iedereen een vitamine D-tekort heeft, is omdat iedereen “gestopt” is met het consumeren van “hele” zuivelproducten. Hoe kan iets “heel” slecht voor je zijn, het slaat nergens op. Zijn volkoren granen niet goed, waarom zou volle zuivel dan niet goed zijn? Hoe zit het met het oude gezegde “hele voedingsmiddelen hebben enorme genezende krachten”, go google “voordelen van rauwe melk”. Ga terug alsof 100 jaar mensen zijn opgegroeid en hun hele leven hebben geleefd op “volle” melk, het punt dat ze veel gezonder waren dan wij zijn nu . Niemand had overgewicht en hartaanvallen kwamen lang niet zo vaak voor. En als deze vervangers acceptabel zijn voor volle zuivelproducten zoals amandel, soja, vlas, enz., waarom is osteoporose dan nog steeds epidemisch bij vrouwen, evenals schijf- en skeletdegeneratie bij beide geslachten? Als je het niet kunt melken, is het geen echte melk. De bijbel is het geheim of de basis van voeding, en het is erg groot over hele zuivel, het is een van de oorspronkelijke 4 voedselgroepen. Hoe kan een voedselgroep slecht voor je zijn? Het slaat nergens op . Onthoud het oude gezegde om ervoor te zorgen dat u alle 6 essentiële voedingsstoffen uit alle 4 voedselgroepen krijgt. Bekijk mijn site [ Foundation of Nutrition de bijbel wordpress .com

 6. Kan ostomalacia been (dij) spierzwakte veroorzaken in de mate dat we niet gemakkelijk trappen kunnen beklimmen n opstaan ​​vanuit de gehurkte positie .. ik heb vitamine D-tekort n geconfronteerd met al deze symptomen … zo ja, hoeveel tijd kost het dan om die kracht terug te krijgen nadat onze vitamineniveaus weer normaal zijn .. iemand vriendelijk helpt … ik ben 26 n veel zorgen … thanx

 7. Ik heb de afgelopen maand een vitamine D3-supplement genomen van 10.000 IE tot 20.000 IE per dag en ik zie daar enorme voordelen van. Je kunt gemakkelijk 10.000 IE verdienen als je een lichte huid hebt en in een erg warm land vlakbij de evenaar woont, maar in deze tijd van het jaar in Noord-Europa is het onmogelijk om vitamine D3 in grote hoeveelheden te maken. Je kunt een gratis app voor je telefoon downloaden en die vertelt je wanneer je buiten vitamine D kunt maken. Want waar ik woon, staat er dat er de komende 5 maanden geen kans is om vitamine D door de zon aan te maken. De zonnestralen zijn niet sterk genoeg. En als je een donkere huid hebt, kan het 5 keer langer duren om dezelfde hoeveelheid vitamine D te absorberen. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat wanneer mensen veel vitamine D in hun bloed hebben, het aantal kankergevallen veel daalt, tot 75% in totaal . In het ideale geval wil je je vitamine D van de zon, maar kijk anders eens naar een supplement van goede kwaliteit in MCT-olie (kokosolie) of olijfolie. Een vrouw heeft ten minste 6.000 IE per dag nodig als ze voedt om door te geven aan het kind. Er zijn veel onderzoeken naar het voordeel van vitamine D versus kanker – in één onderzoek namen 55.000 mannen gedurende 6 jaar 1.500 IE vitamine D3 – gedurende die 6 jaar daalde het aantal sterfgevallen door darmkanker met 45% en 1.500 IE is een kleine dosis – 40.000 IU vitamine D3 = 1 mg U kunt ook onderzoeken zien die aantoonden dat toen de regering in Finland de ADH voor vitamine D voor kinderen verlaagde, de percentages diabetes type 1 stegen. Sinds ik vitamine D3 gebruik, heb ik meer energie, minder hersenen mist, minder pijn en pijn, voel me veel vrediger.

 8. Wat een schat aan informatie in slechts één lezing: 1 miljoen IU maakt één giftig maar niet 50.000 per week gedurende 8 weken. Vleermuizen waren prima met meer dan 200 ng/ml. Holick is ongeveer 50 ng/ml en is een goed voorbeeld voor ons allemaal.

 9. Wat frustrerend dat hij het heeft over gewone (niet-rauwe) melk die goed is! En tumes! Er zijn onderzoeken dat rauwe melk werkt… maar er zijn veel andere geweldige bronnen. Maar zijn vitamine D-info is geweldig!

 10. Ik heb uw werk altijd bewonderd, Dr. Holick. Bedankt dat je een goed opgeleide stem bent voor vitamine D. Het is zo cruciaal voor mijn patiënten en zovelen hebben een tekort. Maar niet in overeenstemming met uw evolutietheorieën. Ik heb zoveel fysiologie gestudeerd en ik kan intelligent ontwerp niet ontkennen.

 11. Dit is de meest bruikbare informatie over calcium en vitamine D. Dank je! De vleermuis met bloedtransfusiezak aan de zijkant is hilarisch… geweldige video.

 12. Ja, u zou Dr Fung “DE CALCIUMVERHAAL” eens moeten lezen. Ik haat calciumsupplementen die ze nooit zullen nemen – DR Fung gelooft dat ze daadwerkelijk schade aanrichten. Ik ben het voor mij eens.

 13. Hoe komt het dat de medische professie altijd moeite heeft om gelijke tred te houden met het niet-medische publiek als het gaat om gezondheidsopbouw en ziektepreventie? De belangrijkste reden is dat gezondheidsopbouw en ziektepreventie in hun cashflow snijden.

 14. Oeps om 24:25 – het is onmogelijk om iets met 400% te verminderen. Als iets, bijvoorbeeld de behoefte aan een primaire C-sectie, met 100% wordt verminderd, betekent dit dat het volledig wordt geëlimineerd. Dr. Holick had waarschijnlijk moeten zeggen dat de behoefte met 75% was verminderd.

Reacties zijn gesloten.