Mijn vitamine D-ervaringsrapport (hoge dosis vitamine D)

Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines – met als bijzondere eigenschap dat het door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Het heeft echter zonlicht op de huid nodig om de synthese te stimuleren. In de zomer is dit meestal geen probleem, mits u veel tijd in de frisse lucht doorbrengt en zo de zonnestralen opvangt. Maar in de winter daalt het vitamine D-gehalte van velen door een gebrek aan UV-B-licht. In Duitsland zelfs 72% van de bevolking heeft in de winter onvoldoende vitamine D gekregen. Vitamine D heb je echter het hele jaar door nodig voor je calciumbalans, voor gezonde botten en tanden, voor een normale spierfunctie, voor je immuunsysteem en voor celdeling. Uw welzijn komt ten goede. BRAINEFFECT-medewerker Dominic liet in de loop van enkele maanden driemaal zijn vitamine D-waarde testen – met verrassende resultaten. In deze video doet hij verslag van zijn ervaringen. ESSENTIALS VITAMINE D3 + OLIE ► Vloeibare zonnestralen van vitamine D3 & K2 voor uw welzijn en ter ondersteuning van het immuunsysteem. __________________________________________________ ► Winkel: ► Blog: ► Instagram: ► Facebook: ► Podcast: __________________________________________________ Wij bij BRAINEFFECT zijn van mening dat iedereen nog lang niet zijn volledige potentieel bereikt. Daarom hebben we er onze missie van gemaakt om de mentale prestatie van elk individu wereldwijd naar een nieuw niveau te tillen met behulp van performance food. Door innovatieve hersenvoedingsconcepten en de dagelijkse motivatie om nieuwe routines vast te stellen, helpen we je om de beste versie van jezelf te worden – ongeacht je individuele doelen. Uw doelen, onze producten!

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitaminen D supplementen Copenhagen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatievitaminen D-spiegels kunnen dood aantal gezondheidproblemen krijgen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoog kan aarden vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed worden gebruikt als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studi es hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Mijn vitamine D-ervaringsrapport (hoge dosis vitamine D)”

 1. Also, der 5-minütige Beitrag ist, wie die schulmedizinische Verabreichung von Vitamin D3, ohne Effekt! Wenn schon Aufklärung, dann bitte ordentlich mit Fakten. Ich kenne viele Menschen die Vitamin D3 von der Apotheke nehmen. Und ich weiß, dass diese Produkte dem Körper rein gar nichts bringen. Also reine verarsche, daher mein dringender Apell: Wenn dann richtig! siehe Dr. von Helden auf diesem Kanal an! Alles Gute wünscht Inge

 2. Was war das denn für ein komischer Beitrag 😞 JEDER der sich mit Vitamin D richtig beschäftigt weiß was er von den Empfehlungen durch die DEG zu halten hat! Z.B. Prof. Spitz oder Dr. von Helden sind hier zu empfehlen mit aktuellen Studien zur Dosierung! !!!!

 3. Schade, dass du deine konkreten Werte nicht genannt hast. Ich kenne mich damit bestens aus, suplementiere natürlich auch selber jeden Tag hochdosiert. Kleiner Tipp: zu D3+K2 braucht der Körper auch regelmäßig Magnesium. Sonst geht der Wert nicht über 30 ng/ml Blut. Zur Info: Mein Wert liegt immer zwischen 70 und 90 und mir geht es sehr gut damit. Ich mache alle 3 Monate einen Selbsttest zu Hause von Cerascreen.

 4. Zuerst immer das Chef Mineral zu sich nehmen und das am besten über die Haut und Oral das MAGNESIUM !
  Dann Vitamin D3 K2 mit Vitamin C " hochdosiert und es wird sich einiges positives in deinem Leben verändern. !

 5. Im Großen und Ganzen ok. Nehme selber unterschiedliche Dosen zwischen 15 und 100000 IE täglich mit 200IE K2 und 400mg Magnesium. Mein Wert liegt bei mehr als 150ng/ml. Habe mit der hohen Dosis Fibromyalgie fast ganz wegbekommen und habe auch weniger Rückenprobleme und meine jährliche Bronchitis im Winter ist seit 3Jahren auch nicht mehr aufgetreten. Interessant ist das Coimbraprotokoll?! Manch Menschen haben eine Rezeptorblockade und benötigen mehr D3!

 6. mein vitamin d3 lag vor 6 Monaten bei 3-5 (Einheiten (name vergessen)) hab mich jahre lange von der Sonne fern gehalten und seit dem Haarausfall aber extrem. jetzt nehme ich tabletten natürlich überdosiert. Voll dumm das ich erst jetzt damit anfange zumal ich es seit 6 Monaten weiß. Mal schauen ob das hilft. (habe diesen Sommer mich extra oft und lange in die Sonne gestellt und es hatte wirklich geholfen, aber leider ist die Sonne jetzt weg ( bin 26 Jahre alt )

 7. Zuerst kann man den aktuellen Spiegel messen lassen, dann innerhalb einer Woche den gewünschten Wert erreichen mit täglich hohen Dosen. Nach Erreichen hab ich dennoch 50.000iE/Tag über 2 Monate genommen..
  VitD3+VitA, Magnesium, K2 kaum, Zink, B50-Komplex, Lysin+Ascorbat, essentielle Aminosäuren, usw..
  Meine Erhaltungsdosis sind 1.000iE /10kg KG (Körpergewicht), also bei 70kg=7.000iE pro Tag

 8. Wichtig ist nicht nur das gespeicherte Vitamin D im Körper.Es muß auch im Körper in die aktive Form umgewandelt werden um wirken zu können.
  Das erreicht man durch viel Sport und durch Kneipgüsse beim Duschen zum Beispiel.
  (Dr .Reimund von Helden:Gesund
  mit der Kraft der Natur)
  Es fehlen detaillierte Aussagen in dem Beitrag zb. TESTERGEBNISSE.

 9. Also ich drösel das ganze mal auf und berücksichtige nur das Cholecalciferol (Vit. D):

  Laut deren i-seite brain-effect.com sind es 20 ml Fläschchen, die 530 Tropfen enthalten und man laut deren Beschreibung im Winter 2-6 Tropfen am Tag einnehmen soll. Ich gehe mal von 5 Tropfen am Tag aus und das entspricht 5.000 IE Vit. D, also pro Tropfen 25 ug.
  Bei 530 Tropfen hält das Mittel bei täglicher Einnahme 106 Tage / 3,5 Monate , was dem durchschnittlichen deutschen Winter mit zu wenig Sonne entspricht. Realistischer ist November – März / April.
  Also braucht man 2 Fläschchen um über den Winter zu kommen. Das sind 40 €.
  Soweit so gut.
  Weiter Zutaten sind Vitamin K2 , auf das ich später eingehen möchte und das Hauptträgermittel: Medium Chain Triglycerides- Öl , also mittelkettige Fettsäuren aus der Kokosnuss. MCT- Öl besteht vor allem aus Capryl- und Caprinsäure. Jedoch existiert reines isoliertes MCT-Öl in der Natur nicht und Pflanzenfette bestehen in der Natur aus mehreren Fetten wie z.B. mittel – und langkettigen Fettsäuren.

  Mir drängt sich die Frage auf : ist das dann gesund? Das sind doch dann gesättigte fettsäuren und die sind isoliert nicht unbedingt gut für die arterienverkalkung. Warum wird nicht normales Kokosöl verwendet?
  Und ist das Produkt nicht voll teuer, wenn 100 ml knapp 100 € kosten.
  Mir ist klar, dass Vit. D stets mit Fett aufgenommen werden muss.

  Ich habe gelesen, dass das Vitamin D aus Lanolin dem Wollfett der Schafe stammt.

  Dieses Produkt ist zwar nicht vegan, enthält 90 Kapseln und jeden 4.Tag soll man eine nehmen, da eine Kapsel 5.000 IE entspricht und somit hält das Produkt ein Jahr bis die Kapseln aufgebraucht sind.

 10. Ich nehme 2000 IE am Morgen, mit K2 und am Abend 2800IE
  Magneium 400mg morgens und Kalzium abends. Seit einem Monat und diese Woche 5600 IE für eine Woche. Fühle mich super und bin gut drauf.
  Früher habe ich immer gehustet ohne Grund, vor corona.
  Das ist weg und ich fühle mich stärker und stabiler mit meinem immunsystem.
  Vorher nahm ich nur 600 IE jeden tag seit 2002.
  Mit der Steigerung fühlte ich mich besser.
  Wenn ein Sonnen Tag nackt
  10 bis 20 000 IE Sonne tankt ist 7000 IE sehr wenig.
  Ich habe mich allerdings nie getestet, ob mein Spiegel drüber ist oder zu wenig.
  Ich ging nach meinem Korpergefühl. LG

 11. Wie kann ein Video nur so Inhaltsleer sein. Welche Werte hat/hatte der Herr denn? Wieviel hat er eingenommen? Und was? Von welchen Grenzen spricht er die ganze Zeit? Keinerlei Infos dazu. Und dann noch ständig der wiederholende denglische Begriff "sabblementiert" … 5 1/2 Minuten meiner Lebenszeit verschwendet.

Reacties zijn gesloten.