ontleden 3 BEWIJS DR HENRY SUHENDRA – HOGE DOSERING VITAMINE D

Opeenvolging van video's in de vitamine D-debatserie: 1. Dr Tony Setiobudi – 2. Dr Henry Suhendra – (reeds verwijderd), maar er is een trailer op nummer 3 3. Dr Tony Setiobudi – 4. Dr. Henry Suhendra – Tijdlijn 3: 40 Cicero Coimbra MD, PhD 5: 30 Kracht van vitamine D door Sarfraz Zaidi MD 6: 60 De optimale dosis: herstel uw gezondheid met de kracht van vitamine D3 door Judson Somerville MD 7: Judson Somerville-schandaal 19: 40 Geloofwaardige experts – Adrian Martineau, Rachel Neale en Michael Holick : Slik geen rauwe info op sociale media #VITAMIND #VITAMINDDOSISTINGGI #COVID- #DRTONYSETIOBUDI Referenties Cicero Coimbra – Studie door Coimbra over hoge dosis vitamine D – Sarfraz Zaidi MD – Zaidi Vitamins – Judson Somerville MD – Judson Somerville MD – RCT Adrian Martineau – 5

Top 7 vitamine D-supplement vitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is belangrijke voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Telage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen zijn van de beste kwaliteit , betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoog gedoseerde vitamine D

100 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook die bijvoorbeeld al 15 van 23 microgram vitamine D bevat. extra hoog gedoseerde Vitamine DSuper D3 Extra Sterk 54 mcg vitamine D

extra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 100 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dieetproduct bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van's werelds grootste van vitamine D3. Dit garantie staat voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “ontleden 3 BEWIJS DR HENRY SUHENDRA – HOGE DOSERING VITAMINE D”

 1. Semua paparan yg di sampaikan oleh dr. Henry itu dari penelitiannya sendiri dan hasil lab darah dia sendiri bru dia sampakan ke publik, jdi silahkan publik tinggal milih mau ikut orang yg belajar dri teori saja atau mau ikut orang yg belajar dari teori dan penelitiannya sendiri dan dri hasil lab darah dia sendiri. Silahkan publik tinggal pilih.

 2. Terimakasih penjelasannya dok.
  Pertanyaan saya yg dikejar itu bukankah level vit D dalam darah? Jd untuk pencapaian dilevel yg disarankan itu dg tingkat absorsi orang yg berbeda beda apakah dg 2000 iu dapat dicapai? Saya yakin dokter Tony dan dokter Henry sama2 mau memberikan yg terbaik dg pemahaman yg berbeda. Jadi ya silakan pilih mana yg baik untuk masing2 penonton😷✌👍🙏

 3. Coba dokter bedah dunk interview dengan dokter holic yg banyak beredar. Anggaplah dokter henry cere coba bedah yg dokter bilang credible expert supaya kita makin pinter.

 4. https://www.youtube.com/watch?v=ha2mLz-Xdpg
  Setelah menonton kanal Dr.Henry saya tidak terlalu percaya begitu saja , namun saya hunting informasi di google , membaca beberapa journal ,menonton puluhan kanal youtube ,membaca ratusan komentar review. Salah satu rujukan adalah kanal youtube diatas.
  Disana disebutkan intake maksimum VIT D tanpa pengawasan dokter ada pada menit ke 51.
  2 tahun lalu kadar Vit D saya hanya 18 ng/ml.Oleh dokter saya diberi 3000 IU selama 2 minggu.
  Sejak itu saya tidak pernah mengkonsumsi Vit D lagi ,dan saya pikir dengan olahraga pagi sambil berjemur akan memulihkan Vit D juga.
  Saat musim Covid , rupanya Vit D menjadi populer , lalu saya minta ijin dokter untuk mengkonsumsi 5000 IU daily .Setelah 3 bulan mengkonsumsi kadar Vit D cuma 41 ng/ml,padahal target pribadi adalah 65 ng/ml (ditengah2 antara 30-100ng/ml).Karena saya penderita CVD mengkonsumsi K2 juga.Setelah mengkonsumsi Vit D , tekanan darah turun ke normal , heart rate normal ,olahraga tidak cepat lelah , pegal pegal hilang , dan tidak pernah flu lagi.

 5. Kadar vit D dokter tony brp? Sbg org awam wktu simak dokter hendry imunitas dbantu dr vit D cek lab dl dan tingkatkn hingga 100 dan maintain brarti lmyn srg cek lab..vit D 10.000 ga mdh dptny jg mahal cndrung merk luar. Intinya niat kdua dokter baik drpd ngawur minum obat ujungnya plg penting prokes nutrisi vaksin

 6. Nilai rujukan 30 – 100 ng/ml

  13 Maret 2020 (awal pandemi), belum pernah minum vit D3
  Test Vit D3 pertama, hasilnya 18.3
  Catatan:
  – Paparan matahari seminggu 6x dgn waktu yg cukup banyak, kadang2 sampai jam 3 sore.
  – Makan telur 3/4 matang tiap hari
  – Minum susu 1 gelas tiap hari
  – Umur 65 tahun, berat 62 kg. Olahraga berat, sepeda 1 tahun 12.000+ km

  Dari April sampai 19 Nov: 7 bulan minum Vit D 5000iu setiap hari.
  Ditambah K2 dan Magnesium
  Test Vit D3 kedua, hasilnya 25.9

  Dari Januari sampai 10 April: 3 bulan minum Vit D 10.000iu setiap hari.
  Ditambah K2 dan Magnesium
  Test Vit D3 ketiga, hasilnya 31.5
  Catatan:
  1. Tidak ada keluhan2 spt: Mual, muntah, pusing, lemas.
  2. Olahraga rutin, seminggu 6-7 hari jalan kaki 1 jam. Berat badan gara2 lockdown jd 69 kg.

  Kesimpulan: 10.000iu msh aman buat owe ☻.

 7. Paling gampang coba dipikir aja pake logika,

  lebih gampang mana dan lebih menguntungkan mana? dari jualan secara RUTIN Suplemen dan Vitamin ke org umum atau dari jualan obat2an kanker ke pasien2 tertentu?

 8. Thanks a lot Dr Tony utk video2nya.

  Baik Dr Tony maupun Dr Henry adalah dokter2 yg luar biasa dan mau berbagi pengetahuan. Benar salah itu tergantung perspektif nya saja.
  Sedikit koreksi, dalam lecture Dr Hollic, dia sdh komsumsi Vit D3 dengan dosis 6.000 iu/hr dan kadar vit D dlm darah beliau adalah 92 ng/mL.
  Dan beliau jg mengatakan mengkomsumsi vit D dgn dosis 10k-20k iu/hr msh cukup safe. Hal ini dia katakan dlm lecture beliau dengan meng-quote hasil research Pure North S'energy Foundation (Canada).
  Kemudian yg mau sy utarakan adalah, mungkin dokter Tony bs buat video juga mengenai Jeff T Bowles, salah satu penulis buku "the miraculous cure for and prevention of all diseases what doctors never learned" dan "
  16 Fascinating Covid-19 & Spanish Flu Mysteries Solved!". Cukup menarik karena dia bukan dokter tapi sdh melakukan penelitian vit D selama 8 tahun. Cukup menarik karena rekomendasi Dr Henry terlihat sejalan dengan rekomendasi Jeff T Bowles.

  Terima Kasih

 9. Sy minum vit d 10rb iu k2 magnesium zinc tiap hari sudah 3bulan..memang terasa lebih segar tiap hari dan keluhan di lutut yg biasanya sakit kalo badminton sekarng sudah tidak sakit lagi..trima kasih dr henry suhendra

 10. saya minum D3 "5000" + K2 "90", baru 1 bulan,1 bulan kemudian saya periksakan diri untuk melihat kadar vitamin D dan kreatinin saya. hasil pemeriksaan tersebutkan bahwa kadar vitamin D saya adalah 30 (batas bawah sufisiensi,entah sblm minum vitamin dosis tinggi ,mgkn nilai vitamin D saya jauh di bawah angka 30) sedangkan hasil lab menunjukkan bahwasanya kreatine saya ada di angka 1.07 ,normal (angka kenormalan , 0.7-1.2) tapi angka elfg saya 84 (angka kenormalan >= 90).

  yg saya alami hampir selama 1 bulan tdk mengalami batuk pilek (sempat ada meler walau sebentar, paling lama besoknya sdh tdk meler lagi) ,cukup membuat kaget krn sblm2nya kl batuk pilek lama sembuhnya. namun di sisi lain,pinggang kiri saya mulai berasa pegal2 padahal sy tidak beraktifitas banyak melibatkan otot di seputar pinggang.

  khawatir karena pegal di pinggang (khawatir dengan ginjal), saya periksakan diri saya ke dokter. Dokter menyarankan untuk cek urin untuk mengetahui apakah pegalnya pinggang disebabkan karena infeksi atau bukan. saya lakukan pengecekan ,45 menit kemudian , hasil nya keluar dan normal.

  Info tambahan ,saya juga punya masalah pencernaan yg kurang baik (GERD).

  yang saya pertanyakan adalah
  1. apakah saya perlu melanjutkan D3 yg saya minum ?
  2. apakah pegalnya pinggang saya karena sekedar spasm ?
  3. apakah mungkin karena jenis magnesium yg sy minum yaitu magnesium oxide yang membuat pinggang kiri saya berasa pegal ?

  (krn saat itu belum mendapatkan magnesium yg disarankan oleh dokter hendry yaitu magnesium glisenid atau magnesium citrate. selama 3 minggu ini lagi menunggu pesanan magnesium citrate.)

  semoga ada yg bisa memberi masukkan bagi saya … terima kasih 🙏

 11. Look at Michael F. Holick interview how much vitamin D3 he consumes daily.
  His daily intake 6,000IU And his Vitamin D blood level is 72 ng/ml.
  As you said he’s the Maestro of Vitamin D 🙂

 12. Terimakasih infonya dr. Tony.Saya jg pengagum anda.
  – Fakta yg benar adalah dr. Tony mulai duluan post menyalahkan artikel dr. HS dengan post gambar dan cucu beliau. Lalu di sanggah oleh dr. HS. sebenarnya ini kurang etis kalau dr. Tony post di Sosmed .Lebih baik di lakukan scara pribadi. Karena pendapat dr.Tony jg blum tentu benar. Yang pada akhirnya Bukti juga yang bicara seperti saat ini sdh terbukti banyak tidak keracunan dan juga PTH nya normal sesuai hasil lab dr. HS
  – yang kesalahan jackson Summerfield soal menerima uang dari pabrik obat juga tidak perlu dr Tony post krn ini tidak ada hub dengan Vit. D yang di bahas dan ini kemungkinan juga sudah rahasia umum yg terjadi pada kebanyakan Hospital dan dokter. Soal transparan itu adalah hal yg relatif. Jadi istilahnya Maling teriak maling.
  Saran saya dr. Tony perbanyak lah belajar ilmu Filosofi seperti dari SunTze, Tao dll
  Dan juga perdalam ilmu Vit D dengan praktek sendiri langsung. Tunjukkan hasil lab check darah Vit D nya ke publik sebelum dan Sesudah minum Vit. D dan jemur matahari.
  Seperti yang di lakukan dr. HS
  – Izin saran. Tidak perlu minta Subscribe sehingga nilai jual dr Tony bisa lbh tinggi krn kalau bagus sudah pasti di Subscribe tanpa di minta.
  Mudah2 an informasi ini bermanfaat buat dr. Tony dan mohon maaf kalau ada kata2 yg tidak benar. Salam Sehat dengan Vit D 💚

 13. Pasti vit d nya rendah, kelihatan dr tampangnya yg kurus n pucat wkwkwkwkwkwk, coba ilmunya diperbaharui terus, jgn belajar ilmu yg sudah ketinggalan jaman puluhan tahun lalu…..ilmu berkembang terus kecuali ilmu matematika.

 14. Saya bersama keluarga selama covid-19 selalu konsumsi Vitamin D3 5000iu+K2 Zync dan Magnesium Glycinate, keluarga besar saya tetap sehat tidak pernah sakit

  Saya berumur 61 tahun, selama 1/2 tahun berjemur disiang hari, hasilnya malah kecewa tidak ada kenaikan D3 dalam darah dan malah rambut botak
  Sekarang saya bersama keluarga besar tidak pernah cepat letih, selalu sehat dan malah rambut saya subur dari kebotakan…

  Jadi sudah terbukti ke empat vitamin tsb keampuhannya

Reacties zijn gesloten.