prof.dr. medisch Jörg Spitz over het coronavirus en vitamine D en leefstijlfactoren

❗❓ Gratis vragenlijst gezond leven – Vragen over preventie en gezondheid ❓❗ Gebruik nu onze gratis online tool van Prof. Spitz om uw huidige gezondheidspositionering kwalitatief te beoordelen: 👉🏻 👈🏻 ——- — ———————————————— — ————————– Prof. Dr. medisch Jörg Spitz (geboren 2005) uit Schlangenbad bij Wiesbaden is specialist in nucleaire geneeskunde, voedingsgeneeskunde en preventieve geneeskunde, oprichter van de “Academy for Human Medicine” en de niet -profit “Duitse Stichting voor Gezondheidsinformatie en Preventie”. Na zijn habilitatie werkte hij onder meer als hoofdgeneesheer voor nucleaire geneeskunde aan de gemeentelijke kliniek in Wiesbaden en als professor voor nucleaire geneeskunde aan de universiteit van Mainz. Sinds enkele jaren wijdt Spitz zich uitsluitend aan de ontwikkeling van preventieconcepten en de implementatie ervan in de praktijk. In deze lezing beschrijft prof. Spitz nogmaals het belang van vitamine D en andere leefstijlfactoren zoals beweging, stress, voeding, zon, frisse lucht, natuur, slaap en nog veel meer voor onze gezondheid en legt hij duidelijk uit waarom we met zoveel veel ziekten tegenwoordig, en waarom ziekteverwekkers zoals het coronavirus mensen zo hard treffen en wat we eraan kunnen doen. Want we hebben heel wat schroeven waar we als individuen al aan kunnen draaien en zo een belangrijke stap zetten richting preventie en optimale gezondheid. Krijg in deze lezing boeiende en inspirerende inzichten op het gebied van vitamine D en leefstijlfactoren, ook in tijden van het coronavirus. Infecteer Jörg Spitz met een nieuwe gezondheidscultuur. ————————————————– ———————————– ⛱☂ Open je beschermende schild voor een gezond leven ☂⛱ ❗❓ 56 Vragen over preventie en gezondheid ❓ ❗ Gebruik onze nieuwe online tool van Prof. Spitz om uw huidige gezondheidspositionering te berekenen op basis van 49 Vragen kwalitatief beoordelen. Gratis toegang bij 👉 👈 ——————————————— ————————————————– —- 📧 Hier kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van de Register Academie voor Menselijke Geneeskunde 🎬📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van AMM 📽🎬 📖📚 Boekaanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 – —————– ——————————— —————– —————– ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ————- ————————————- ——————- 🧠🌞 Projecten & Initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life SMS – levensstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴 🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 ——————- ———————- —————————- —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Jouw AMM-team #VitaminD #lifestyle #prevention

Top 7 vitamine D-supplementenvitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen ?

Vitaminen D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en een positieve invloed op het immuunsysteem. Het lokaliseren van vitamine D-spiegels kan last hebben van een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge vitamine D in blik

62 microgram oftewel 800 IE (Internationale Units, ook wel International Units) per capsule. Niemand stuurde een vitamine D-supplement dat werd gebruikt, en hoe een tekst wordt gerapporteerd. Deze supplementen kunnen net als multivitaminen gebruikt worden, maar ook bijvoorbeeld al 25 van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 100 mcg vitamine D

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Super D3 Extra Strength van Vitaminstore

bevat maar liefst 72 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit woord werd geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze toestand garandeert de stabiliteit en kwaliteit van de vitamines D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmat ig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “prof.dr. medisch Jörg Spitz over het coronavirus en vitamine D en leefstijlfactoren”

 1. Ik breng je goed nieuws, vooral als je worstelt met virale of dodelijke ziekten zoals HSV1 & 2, Hepatitis, Kanker, Diabetes enz. om deze ziekten volledig te verwijderen door natuurlijke kruiden en niet alleen de puistjes te verminderen. contact opnemen met dr Hopkins.. Ik ben getuige van de effectiviteit van zijn medicatie en laat Dr. Hopkins genezen van natuurlijke kruiden. Laat het me weten als je zijn gegevens wilt ontvangen. ..

 2. Hartelijk dank voor deze gedetailleerde, prachtige lezing! Ik zal hem vanaf morgen bij mijn patiënten aanbevelen! Helaas kon ik geen link vinden om bij de producten te komen die in de video worden genoemd (bestel Vit D)

 3. Geweldige lezing, ik hou ervan, nu zou ik graag willen weten hoe lang je de rest van je leven vitamine D moet slikken? Welke vitamine D? Ik of II? En hoe hoog de dosering zou moeten zijn, zou fijn zijn als iemand mij zou kunnen antwoorden, dankzij jou

 4. Hartelijk dank voor het informatieve verslag en vooral voor de goede wil erachter! Het gaat om onze gezondheid, waarschijnlijk het meest waardevolle bezit dat we hebben… Zulke berichten zouden vaker op de publieke televisie moeten komen… Maar wat we tegenwoordig in de media zien is vaak echt pathetisch slechte input… niet alles… Maar veel… ik kijk al lang niet meer naar het journaal, hoogstens een natuurdocumentaire over dieren ;]

 5. Vandaag kwam zo'n factfinder op ARD en sprak over vitamine D. Toch de vraag – misschien ook aan HR. Prof. Spitz: Heeft vitamine D een wisselwerking met hartglycosiden zoals strofathine?

 6. De farmaceutische reuzen zijn dom! Laten we uitgaan van € 50 per jaar voor vitamine D, dan zou je met 8.000.000.000 mensen een aardige omzet kunnen genereren. Ok, dan kunnen ze gewoon minder medicijnen verkopen…. Ahh nu weet ik waarom vitamine D zo gedemoniseerd wordt door de farmaceutische industrie 😉

 7. Hallo Dr. Spitz, wat dacht je van zwemmen in het meer of de zee (zomertijd) kun je daar ook vitamine D3 krijgen of worden ze weggespoeld of geminimaliseerd, ik heb onlangs gehoord dat je zelfs enkele uren na het zonnebaden niet moet douchen?? ? Ik zou dankbaar zijn voor een antwoord

 8. Ik ben kerngezond, 1+1 is en blijft 2, de farmaceutische industrie is er niet in geïnteresseerd dat we gezond blijven Deze waanzin is ALLEEN gebaseerd op leugens, beweringen, zou kunnen, moeten, testen, testen, leugens, mogelijk, enz. ..Tijdens alle feiten worden genegeerd en belachelijk gemaakt.Mexicaanse griep 2.0✅

Reacties zijn gesloten.