'S Werelds eerste gegevens over hoge dosis vitamine D-therapie “Coimbra-protocol” – Deel 2 – Dr. Dirk Lemke

​ Gratis toegang op ———————————————– ————————————– Sinds ca. jaren in Sao Paolo, Brazilië, patiënten met auto-immuunziekten, in het bijzonder multiple sclerose (MS) door Prof. Dr. Cicero Coimbra is met succes behandeld met behulp van een hooggedoseerd vitamine D-protocol. De methode, die wereldwijd opereert onder de naam “Coimbra Protocol”, wordt sinds ca. 2006 succesvol toegepast. In september 2019 werden gepresenteerd op het congres van de Society for Evolutionary Medicine and Health (EMG) door Dr. Dirk Lemke presenteerde 's werelds eerste cijfers over de responspercentages van deze therapiemethode aan de hand van het voorbeeld van multiple sclerose. Bij een retrospectieve analyse worden gegevens van een eenjarige observatie van ca. Patiënten van de Beatrix Schweiger-praktijk in Waldkirch grafisch voorbereid en uitgelegd. De lezing is opgedeeld in een algemeen deel waarin de werkingsmechanismen worden uitgelegd en een tweede deel, dat specifiek op een algemeen begrijpelijke manier ingaat op de symptoomgerelateerde verbeteringen van deze patiënten.De lezing sluit aan bij de hoop angsten en vooroordelen hierover te verminderen. fantastische behandelmethode en de getroffenen aanmoedigen om deze aanpak te openen ————————————- ——— ————————————— 📧 Hier je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief op de academie aanmelden voor humane geneeskunde 🎬📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van AMM 📽🎬 📖📚 Boekaanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🍇🌞 Productaanbevelingen🥑🍄 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 ————– ———————————— ————– ——————— ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ——————————————- 🧠🌞 Projecten en initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life-SMS – Leefstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 —————- — ———————————————– — —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Uw AMM-team #CoimbraProtkoll #Auto-immuunziekten #VitaminD

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Copenhagen ?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatievitaminen D-spiegels kunnen dood aantal gezondheidsproblemen krijgen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen. ​ Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoge potaarde vitamines D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed als multivitaminen worden gebruikt, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D st aat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen. U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “'S Werelds eerste gegevens over hoge dosis vitamine D-therapie “Coimbra-protocol” – Deel 2 – Dr. Dirk Lemke”

 1. Jongens, jullie zijn nu niet serieus, ik weet dat het sinds het begin van de jaren '91 een wang is dat je dit hier verkocht als ,,,,, ik heb de fiets uitgevonden ,,,, ,,,,

 2. Is dit ook beschikbaar als gepubliceerde studie? Zijn er peer reviews? Dit is echt heel interessant, maar in gesprek met neurologen over de hele wereld zou een regelmatig gepubliceerde studie enorm helpen. Ik bedoel niet dubbelblind, etc. Een normale publicatie in een medisch tijdschrift, idealiter inclusief publicatie op https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/ of vergelijkbare Europese servers

 3. Het is misschien een domme vraag, maar ik moet je gewoon afvragen: wat is de rol van in water oplosbare vitamines en mineralen wanneer deze meestal op dezelfde dag in de urine worden uitgescheiden en dus niet door het lichaam worden opgeslagen? waarom zou je dit überhaupt moeten aanvullen, bijvoorbeeld?

 4. vanaf 6:50 min. Ik bedank Bill voor deze mooie samenvatting en ik ben ontroerd dat je ons niet bent vergeten in de geschiedenis van het “Duitse Coimbra Protocol”…. Naast “First Adapter” had ik het geluk om in april 2017 een speciale stage te lopen bij uw promotor Prof. Jörg Spitz alleen bij Cicero Coimbra in Sao Paulo. Natuurlijk spitste ik mijn oren. Naast vitamine D, SNP's en genetische afstemming, werden discussies zoals hersendood etc. etc. tot laat in de nacht besproken … meestal reed Cicero me pas om 1 uur 's nachts naar het hotel. Zelden zo'n enthousiaste en onbaatzuchtige dokter ontmoet. Absoluut mijn levensveranderaar in termen van mijn medische vastberadenheid. Dat is precies hoe ik dit aan mijn patiënten wil kunnen doorgeven. Het is ook goed dat je in de boot zit! Ik beveel je prachtige samenvatting aan op mijn FB-privépagina, zodat vrienden en kennissen ook van mij inzage kunnen krijgen in mijn / onze roeping. Veel mensen denken dat we “alleen” vitamine D geven en begrijpen gemakkelijk verkeerd hoeveel “D moed”, nederigheid en werk we investeren om veel patiënten te kunnen helpen. Bedankt voor deze twee complexe samenvattingen van het Coimbra-protocol in Duitsland. Goed gedaan mijn liefste. Sterk. Mijn favoriete zin van Cicero: “De enige oorzaak is de patiënt”. En nogmaals: we maken geen vitamine D, maar het protocol – en dat is niet mogelijk zonder PNI en veel conventionele medische diagnostische veiligheidscontroles (laboratorium, 24-uurs urine, DXA, MRT en samenwerking met verschillende gespecialiseerde artsen)

 5. moet vitamine D via het mondslijmvlies worden ingenomen of gewoon met extra olie worden doorgeslikt? weet iemand? ben erg in de war en kan niets online vinden

 6. zeer informatieve video, bedankt. Ik doe het tot nu toe heel goed met het protocol. Alleen ben ik een van de mensen bij wie mijn benen steeds slechter zijn geworden. Wat doe je in deze situatie …? Met verlies …

 7. Mag ik vitamine D innemen met olie (1 eetlepel) en daarna water drinken? Zou het een negatief effect hebben of maakt het uit omdat de olie al in de maag zit?

 8. YouTube: “Corona Aktuell: HELP MET ONS en teken de” Great Barrington Declaration “(Raphael Bonelli) – https://youtu.be/X9Gl2qHJQyM. Een zeer goede uitleg van de wereldwijde oproep om de COVID-19 maatregelen onmiddellijk stop te zetten (sorry, de link naar de aangifte kan niet getoond worden). Inhoudelijk heb ik de Great Barrington Declaration in die mate begrepen dat het alleen gaat om het testen van de groep mensen die nog geen contact hebben gehad met COVID-19 en die verantwoordelijk zijn voor deze groep mensen in zorg / ondersteuning en mogelijk daarom een ​​verzwakte / oudere persoon kunnen infecteren. Voor mij is elk leven “heilig”, ook de beperkte levensduur van een persoon, waarbij om welke reden dan ook mag worden aangenomen dat de levensduur beperkt zal zijn. Ik wil ook niet bijdragen aan de pijn van het verstikken van iemand aan het einde van zijn leven vanwege mij. Vanuit dit perspectief pleit ik voor elke mogelijke bescherming om mensen die risico lopen te beschermen. In de Great Barrington Declaration werd het verwerven van kudde-immuniteit voor de groep mensen die geen risico lopen verschillende keren als de belangrijkste doelstelling besproken. Enkele suggesties uit deze verklaring had ik in het voorjaar al als suggesties geformuleerd en een brief gestuurd naar de verantwoordelijke autoriteiten. Natuurlijk zonder gehoord te worden. Vooral omdat sommige ouderen zich helemaal geen winkelhulpmiddel kunnen veroorloven. Later deed ik de suggestie dat de bedreigde groep mensen tenminste 's morgens vroeg de enige gelegenheid zou moeten krijgen om te winkelen, bijvoorbeeld tussen 7.00 en 9.00 uur. Omdat mijn 88-jarige vader ook het liefst zelf boodschappen gaat doen, ondanks zijn bijkomende uitgesproken hart- en longproblemen. Mijn onderzoek toonde aan dat na enkele uren in droge kamerlucht, dat wil zeggen 's nachts, een actief virus alleen in een inactieve toestand in de test kan worden gedetecteerd. Inhoudelijk gaat het, zoals ik het begrijp, over het overkoepelende doel van kudde-immuniteit en tegelijkertijd een zeer effectieve bescherming bieden aan de bevolkingsgroepen die gevaar lopen. De risicopopulatie zou daarom ONMIDDELLIJKE EFFECTIEVE BESCHERMING moeten krijgen, terwijl voor de rest van de bevolking vanwege de immuniteit van de kudde een COVID-19-vaccinatie ad absurdum zou kunnen blijken te zijn. Omdat het vorige hefboomeffect dat de hele economie en samenleving etc. verlamd moet worden totdat de vaccinatie voltooid is, dan niet meer zou werken.

 9. Dank u voor uw moed om het gewone pad te verlaten, meneer Lemke! Ik herinner me nog precies hoe ik niet kon slapen de nacht voordat de conventionele medische therapie met immunosuppressiva zou beginnen, urenlang onderzoek deed en uiteindelijk de beslissing nam om het Coimbra-protocol te starten (ondanks alle waarschuwingen van de medische school). Het was een van de beste beslissingen van mijn leven. Ik hoop alleen van harte dat de effectiviteit binnenkort algemeen erkend zal worden, zodat de zorgverzekeraars de therapiekosten vergoeden!

 10. Hallo 🙂 Allereerst geweldige video, heel erg bedankt 🙂 Ik neem D3 in de vorm van druppels voor een vetrijke maaltijd, mijn vraag is. Dus wanneer en op welk tijdstip van de dag kan ik dit doen? moet het morgen 's middags of' s avonds zijn? of maakt dat echt uit? Alvast bedankt 🙂

 11. Ik heb een vitamine D-spiegel van 33 ng / ml. Elke keer dat ik het wil verhogen met doses van ongeveer 2500-5000IE per dag, word ik totaal onrustig van binnen, dus stop ik het opnieuw te gebruiken. Weet iemand of het normaal is dat vitamine D je nerveus maakt? Bedankt voor het antwoord

 12. zeer interessante lezing !! Gelukkig heb ik “nog” geen MS-patiënt in mijn omgeving, maar als dat zo is, weet ik meteen welke informatie ik moet doorgeven.

 13. Zeer opwindende video. Dank daarvoor! Ik heb psoriasis in zijn puur milde vorm. Ik gebruik momenteel 10.000 IU bij 92 kg. Vit d-waarde moet rond de 80-90 ng zijn, ik laat de meting volgende maand uitvoeren. Hoe hoog moet de waarde van mijn bijschildklierhormoon zijn om de vit d optimaal te laten werken? Mag ik aannemen dat vitamine D mijn cellen zal bereiken als het niveau van het patathormoon laag is en de vitD-waarde navenant hoog?

 14. De vitamine D-receptor heeft retinol nodig via RXR – Retinoid X Receptor Naar mijn mening kan vitamine D-resistentie worden verholpen met retinol. – Runderlever, eigeel, boter, levertraan Helaas verminderen hoge doses vitamine D de retinolvoorraden in de lever.

Reacties zijn gesloten.