's Werelds eerste gegevens over vitamine D-therapie met hoge doses “Coimbra-protocol” – deel 1 – Dr. Dirk Lemke

Leer de nieuwste en interessante feiten van de 1e internationale workshop over vitamine D over vitamine D-gevoeligheid en therapie met hoge doses Vitamine D: 👉👉 👈👈 ⛱☂ Zet uw beschermende paraplu op voor een gezond leven ☂⛱ ❗❓ Vragen over preventie en gezondheid ❓❗ Gebruik nu onze nieuwe online tool om uw huidige gezondheidspositionering te bepalen op basis van 15 Vragen kwalitatief beoordelen. Gratis toegang op ———————————————– ————————————– In deze lezing door Dr. med. Dirk Lemke houdt zich bezig met het Coimbra-protocol bij auto-immuunziekten. Het Coimbra-protocol is een medisch gesuperviseerde therapie voor auto-immuunziekten in de vorm van een hooggedoseerde vitamine D-therapie. Het toont 's werelds allereerste gegevens over de responspercentages van getroffen patiënten met een hoge dosis vitamine D-therapie. ————————————————– ———————————– 📧 Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van de Academie voor Humane Geneeskunde 🎬 📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van AMM 📽🎬 📖📚 Boekaanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🍇🌞 Productaanbevelingen🥑🍄 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 ————— — ———————————————– — —————– ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ——————————————- 🧠🌞 Projecten & Initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life SMS – Leefstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 —————– — ———————————————— — —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Uw AMM-team #CoimbraProtkoll #Auto-immuunziekten #VitaminD
vitamine d supplementen de zonvitamine Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D-supplementen Kopenhagen ?

Vitamine D is ontstaan ​​voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamines D-Spiegel kunnen lijden aan dode aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge potaarde vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D 60 microgram oftewel 2006 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor zoals niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij zoals een tekort is gebruikt. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 75 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar liep 300 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Deze wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “'s Werelds eerste gegevens over vitamine D-therapie met hoge doses “Coimbra-protocol” – deel 1 – Dr. Dirk Lemke”

 1. Fantastisch wat Dr. Lemke vertelde me over “Epignetische activering”. Als ik dit 12 jaar geleden had geweten, voor de conceptie van ons kind, zou het een zoon zijn geworden, ik had geprobeerd mijn zoon de beste genen mee te geven door steeds meer te mediteren en vooral door heel gezond eten en andere dingen. Waarom doen eenvoudige mensen, b.v. B. Aanstaande ouders niet zoiets van de dokters, waar je af en toe naar toe gaat met een klacht. Dat gold en geldt toen nog voor vitamine D en in veel gevallen ook nu nog. In het algemeen, ook wat vitamine D betreft, een uitstekende lezing, die me overtuigde in zijn helderheid en in zijn eenvoudige en levendige presentatie van complexe inzichten en ja… het gaf me een moment van geluk. Want het is heerlijk en gewoon mooi om op dit hoge niveau verrukt te zijn van wetenschappelijke kennis, die ik meteen begrijp en die mijn denkapparaat als verse brandstof in beweging kan zetten.

 2. Leer de nieuwste en interessante feiten van de 1e internationale workshop over vitamine D over vitamine D-gevoeligheid en hooggedoseerde vitamine D-therapie.👉👉 https://digitalewelt.spitzen-praevention.com/vitamin-d-sensitiv-hochdosis /?ds24tr= lemberg2 👈👈 Over het belang van vitamine D voor het ontstaan, het beloop en de behandeling van auto-immuunziekten bestaat geen twijfel meer. Vier internationale topsprekers presenteren eerst hun bijzondere ervaringen over dit onderwerp en bespreken vervolgens de nieuwe bevindingen en de implementatie ervan in de praktijk ten behoeve van patiënten – wetenschappelijk, onderbouwd en begrijpelijk.

 3. Geef me een berekening van hoeveel IE's ik dagelijks moet nemen om bijvoorbeeld 60 ng / l te krijgen – Is er iets? Heb 5000 iE per druppel volgens de verpakking.

 4. Helpt de hooggedoseerde vitamine D3-suplimatie ook als een MS-patiënt niet meer in de terugvalfase zit, maar al in de progressiefase? deze fase is en sublimeert slechts 20.000 IE D3 per week, wat zeker een veel te lage dosis is om überhaupt een therapeutisch effect te bereiken. Hoe zien de empirische waarden eruit Groeten van Babs 🙋

 5. Alles boven de 2000 IE per dag geeft me de ergste bijwerkingen, ondanks cofactoren met 600 mg magnesiumcitraat en 200 ug K2. Ik heb al tientallen producten geprobeerd. Slaperigheid, verwarring en uitputting. Sociaal niet acceptabel Mijn waarde is 39 ng/ml

 6. een zeer goede lezing, maar de remming van de vdr door cortisol is evolutionair niet aannemelijk, want vit-d met werkende vdr vertraagt ​​de ontsteking en vermindert het energieverbruik door de immuunreactie……maar dat doet niets af aan de stelling. Heel erg bedankt voor het verstrekken … van mijn begrip moet elke auto-immuunziekte multicausaal worden bekeken. (Het baanbrekende boek van Felix Perger, een student uit Pischingen, stamt uit het pre-internettijdperk, die ongeveer 700 behandelingen van patiënten zonder vitamine D behandelde, waaronder amalgaamverwijdering, milieugeneeskunde, focusreiniging en symbiosecontrole, en die 70% van de patiënten terugvalvrij) Het boek is uitverkocht bij Sonntag Verlag dat in 1990 verscheen.) . Desalniettemin blijft VitD een REUZE STAP voorwaarts. (Begrijp het gewoon niet verkeerd …) Nogmaals bedankt voor het verstrekken van

 7. Dus dr. Coimbra loog toen hij zei dat het hetzelfde werkt voor SPMS en PPMS als voor RRMS … Eindelijk iemand die serieus is en voor de patiënten zorgt, goed gedaan Dr. Lemke! Als je dit protocol associeert met leugenaars Coimbra, heeft vitamine D een slechte reputatie gekregen. Een protocol voor auto-immuunziekten heeft hij in ieder geval niet uitgevonden, het is al in 1938 gepubliceerd in een meta-analyse van Abrams over meer dan 10 onderzoeken naar auto-immuun reumatoïde artritis en hooggedoseerde vitamine D

 8. Klopt het dat Nagalese, zogenaamd een stof die in vaccins aanwezig was (of is), kan leiden tot resistentie tegen de opname van vitamine D3? In hoeverre is het lichaam niet in staat om zelf Vit D 3 aan te maken via Nagalese. Zijn hier studies over?

 9. YouTube: “Corona Aktuell: HELP WITH and draw the” Great Barrington Declaration “(Raphael Bonelli) – https://youtu.be/X9Gl2qHJQyM. Een hele goede uitleg van de wereldwijde oproep om de COVID-19 maatregelen per direct stop te zetten (sorry, de link naar de verklaring kan niet getoond worden). Inhoudelijk heb ik de Great Barrington Declaration in zoverre begrepen dat het alleen gaat om het testen van de groep mensen die nog geen contact hebben gehad met COVID-19 en die verantwoordelijk zijn voor deze groep mensen in de zorg/ondersteuning en mogelijk daardoor een verzwakt/bejaard persoon zou kunnen infecteren. Voor mij is elk leven “heilig”, ook de beperkte levensduur van een persoon, waarbij om welke reden dan ook mag worden aangenomen dat de levensduur beperkt zal zijn. Ik wil ook niet bijdragen aan de pijnlijke verstikking van een persoon aan het einde van zijn leven vanwege mij. Vanuit dit perspectief pleit ik voor elke haalbare bescherming om mensen die risico lopen te beschermen. In de Great Barrington Declaration is het verwerven van kudde-immuniteit voor de groep mensen die geen risico lopen meermaals als overkoepelend doel besproken. Enkele suggesties uit deze verklaring had ik in het voorjaar al als suggesties geformuleerd en een brief gestuurd naar de verantwoordelijke instanties. Uiteraard zonder gehoord te worden. Vooral omdat sommige ouderen zich niet eens een boodschappenhulpmiddel kunnen veroorloven. Later deed ik de suggestie om de bedreigde groep mensen in ieder geval vroeg in de ochtend, bijvoorbeeld tussen 7.00 en 9.00 uur, de enige gelegenheid te geven om te winkelen. Want mijn 88-jarige vader gaat ook het liefst zelf boodschappen doen, ondanks zijn extra uitgesproken hart- en longproblemen. Uit mijn onderzoek bleek dat na enkele uren in droge kamerlucht, dus 's nachts, een actief virus alleen in inactieve toestand in de test kan worden gedetecteerd. Inhoudelijk gaat het, zoals ik het begrijp, om het allesoverheersende doel van kudde-immuniteit en tegelijkertijd een zeer effectieve bescherming van de bevolkingsgroepen die gevaar lopen. De risicopopulatie zou daarom ONMIDDELLIJKE EFFECTIEVE BESCHERMING moeten krijgen, terwijl voor de rest van de bevolking, vanwege groepsimmuniteit, een COVID-19-vaccinatie ad absurdum zou kunnen blijken te zijn. Want de eerdere hefboomwerking, dat de hele economie en samenleving etc. verlamd moet worden totdat de vaccinatie rond is, zou dan niet meer werken.

 10. heel interessant! Bedankt! Vooral het besef dat cafeïne D3 “blokkeert”. Ik wil toch van de cafeïne af, eens kijken of ik het kan 🙂 Ik heb een vraag, hoe lang zijn de receptoren geblokkeerd? Uren, dagen.. zodat ik bijvoorbeeld 's ochtends een kopje koffie zou kunnen drinken en alleen de D3 tijdens de lunch zou nemen? Ik zette als ochtendroutine vaak koffie met mijn supplementen, hier ga ik nu verandering in brengen.

 11. Wat een geweldige man en een uitstekende docent! Heel erg bedankt! Ik ken mijn vitamine D-waarde al 2 weken: minder dan 4 ng per ml. En nu worden de ziekten die ik voor het leven heb verzameld, ook uitgelegd: huidgevoeligheid, medicijnallergieën, polycysteus ovariumsyndroom, fibromyalgie, alopecia areata, … en nu word ik gecontroleerd op Hashimoto. 40 jaar lijden alleen omdat ik eerst niet op de hoogte was en me toen niet geloofde en me uitlachte vanwege vitamine D.

 12. Vitamine D kan heel goed via de voeding worden opgenomen! namelijk over vis!! Wilde zalm bevat bijvoorbeeld meer dan 1.000ie per 100g Dus stop alsjeblieft met mensen te vertellen dat het niet mogelijk is om voldoende vitamine D binnen te krijgen via je voeding! Hoe overleefden onze voorouders de winter? Met voorbereidingen?! Nee! over vissen! De rivieren in Duitsland zaten voor de industrialisatie vol met zalm!Zelfs met de zomerzon is er meestal geen grote hoeveelheid vitamine D! 2 tot 3.000ie gemiddeld! Alleen degenen die langer naakt op het strand liggen, kunnen dicht bij 20.000 komen!Dus vertel mensen dat ze in de winter elke dag vis moeten eten in plaats van varkensvlees, in plaats van mensen te vertellen dat vitamine D via hun dieet slechts 5% van hun behoeften kan dekken ! WE ETEN VERKEERD En stop alsjeblieft met mensen te vertellen dat vitamine D een hormoon is! Het kan worden omgezet in een hormoon, ja. Maar that's it! Of wordt glucose nu ook een hormoon omdat onze lever het kan aanmaken? -.-

 13. Bedankt voor de geweldige presentatie. Begrijp ik het goed dat er gevallen zijn waarin je door suppletie het vitamine D-gehalte in het bloed kunt verhogen, maar het lichaam niet in de actieve vorm kan omzetten. Betekent dit dat de hoge vitamine D-waarde geen positief voordeel heeft voor de patiënt?

Reacties zijn gesloten.