Stop de vitamine-obsessie !!! ​ Woensdag Checkup

Ik hoop dat je mijn gevoelens over vitaminesupplementen kent na het bekijken van veel van mijn video's. Ik denk NIET dat ze nodig zijn en dat veel mensen die ze op de markt brengen, jagen op uw onzekerheden. Ik wilde je wapenen met wat kennis met de controlevideo van deze week woensdag over de supplementenindustrie. Link naar persbericht: Het is mogelijk dat sommigen van u het niet met mij eens zijn en als u het toch doet, ga dan naar de commentarensectie hieronder zodat we verder kunnen discussiëren. Ook. Ik wil je nogmaals bedanken voor de 3 miljoen volgers die we de afgelopen dagen samen hebben bereikt. Ik had het niet kunnen doen zonder jou! Ik kom aanstaande zondag terug met een nieuwe video om am EST, dus abonneer je en klik op die berichtmeldingen !!! ABONNEER u elke zondag voor nieuwe video's am EST ▶ Laten we verbinden: Patreon IG – Doctor Mike Reddit Twitter – Real Doctor Mike Facebook – Real Doctor Mike Contact E-mail: DoctorMikeMedia@Gmail.com Postbus (stuur me spullen): 200 W 30 e St # 2013 NY, NY 4000 De informatie in deze video is niet bedoeld of impliciet ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Alle inhoud, inclusief tekst, afbeeldingen, afbeeldingen en informatie, in deze video is alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en vervangt niet een consult met uw eigen arts / zorgverlener

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw speciale en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2695 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsoptie s.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Stop de vitamine-obsessie !!! ​ Woensdag Checkup”

 1. Ik heb het gevoel dat vitamines me echt helpen met mijn stofwisseling en het opbouwen van spieren. hetzelfde. Zelfs als we geen tekort hebben … is het goed om iets te hebben om te helpen bij je (pre-workouts) training en om je bloedsuikerspiegel laag te houden. Ook chlorella, dat neem ik aan. Je kunt niet zeggen de chlorella is niet gunstig voor u. Het is niet verplicht, maar het zal uw gezondheid verbeteren als u al gezond bent, u kunt nog steeds vitamines nemen om uzelf verder te verbeteren. Artsen pushen antidepressiva meer dan ze u vertellen over gezonde vitamines en voedingsmiddelen die u kan eten om je humeur en gezondheid te verbeteren, sommige doktoren niet alle. Het is goed om Whole Foods te eten, niet ALLEEN VITAMINEN, duh

 2. Ik neem collageensupplementen voor mijn kniepijn omdat ik 7 jaar in de detailhandel heb gewerkt en zonder de juiste ondersteuning hard heb gewerkt 🏃‍♀️ het heeft een enorm verschil voor mij gemaakt. Maar voor elk van hen.

 3. is er een vitamine die goed is voor een energieboost of is er een andere manier waarop ik dit kan vervangen? Omdat het moeilijk voor me is om vroeg in slaap te vallen en vroeg wakker te worden .. Ik ben gewoon de hele dag zo moe

 4. Het ding is … en ik ben hier niet sarcastisch … ik neem het legitiem elke ochtend een Super B-Complex-vitamine om te zien dat mijn urine heldergeel is. Ik ben me er super van bewust dat dat een rare gril is, maar uiteindelijk kost het me misschien elke twee maanden een extra misschien $ 7. Het is een van die “vreemd bevredigende” gevoelens

 5. ik heb een lage vitamine D, maar ik weet niet zeker welke ik moet nemen. Ik heb gehoord dat de caspels voor vitmin D niet veilig zijn omdat ze sojaolie gebruiken

 6. Mijn dokter raadde me aan om vitamine D te nemen omdat ik erg laag was, maar hoe lang blijf ik ze innemen. Nooit aan gedacht 🙁 zijn in het verleden erg inconsistent geweest, maar hebben ze nu 3 maanden dagelijks ingenomen

 7. Ik neem jodium … omdat het goedkoper is dan vis of zeevruchten En vanwege mijn “dieet” weinig andere vitamines en mineralen … het kost nauwelijks geld en als er niets anders is, is placebo ook goed. En kan? Whoooa … ik ben echt bang. In het ergste geval ga je dood. Dat is niet zo erg.

 8. Ik heb zoveel ruzies gehad met mijn ouders over vitamines en zo (ik heb nergens een openlijk tekort aan, ijzer was een probleem maar dat werd opgehelderd), want iedereen in mijn huis komt graag 3 extra vitamine c (evenals andere vitamines) voor “immuungezondheid” bovenop een multivitamine, behalve voor mij. Ik realiseer me dat het voordelen heeft om de vereiste hoeveelheid vitamines en mineralen in mijn lichaam te hebben, maar er is geen bewijs dat een overdosis aan vitamines, hoe onschadelijk ze ook zijn, een goed idee is, aangezien je lichaam deze dingen alleen zal metaboliseren en gebruiken tegen een bepaald tarief.

 9. Ik zie dit de hele tijd in Costco. Ik heb mensen een dozijn flessen in hun karretje zien zetten. Het is een industrie van miljarden dollars en deze bedrijven die deze vitamines op de markt brengen, verdienen zoveel geld aan mensen die niet weten wat ze doen en gewoon vitamines nemen omdat ze denken dat ze dat nodig hebben. Je bent een andere persoon of bron die zegt dat hij niet eens iets doet. Mensen nemen zoveel, het heeft geen zin. Daarom slik ik geen vitamines. Ik ga niet zomaar in het nemen van vitamines vervallen. De obsessie is echt.

 10. Ik ben het ermee eens dat multivitamines hoogstwaarschijnlijk niet kunnen helpen. Maar ik ben het niet eens met bepaalde dingen die u zegt. Ik weet dat er een boel zit tussen functionele geneeskunde en conventionele geneeskunde, maar het is gek hoe je denkt dat de meeste mensen alle vitamines binnenkrijgen die nodig zijn om geen tekort te hebben, en in AMERIKA natuurlijk. Vitamine D en zink en kalium zijn een van de meest deficiënte vitamines die er zijn. En alleen omdat u deze vitamines uit voedsel kunt halen, betekent niet noodzakelijk dat het ook correct in uw lichaam wordt verwerkt en of het uit een goede bron komt. Ik garandeer je dat bijna iedereen in dit land een slecht darmprobleem heeft of zal hebben waarvan is bewezen dat het vitaminetekorten veroorzaakt die tot emotionele en mentale stoornissen leiden, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dus ja, het is noodzakelijk om supplementen te gebruiken, speciaal als u niet consumeert wat u verondersteld te eten. Conventioneel medisch bloedonderzoek laat trouwens niet alle vitaminetekorten zien … in wezen hoef je niet echt vitamines te nemen als je weet wat je consumeert, maar de kans is groot dat mensen geen kwaliteitsvoedsel kunnen betalen of niet gewoon weten hoe om zichzelf goed te voeden.

Reacties zijn gesloten.