Stop met het verlichten van vitamine D en geef het aan elke patiënt in het ziekenhuis!

MUDr. Igor Bukovsky, PhD. vraagt ​​om een ​​andere rationele oplossing: vitamine D afmeten en onmiddellijk in megadoses toedienen aan elke opgenomen patiënt. Niets doen is in strijd met de huidige kennis en in strijd met de belangen van de patiënt en zijn familie. Sta tenminste toe dat de familie voor de vitamine zorgt – zorg ervoor dat de vitamine D aan patiënten wordt gegeven als de familie dat vraagt. Relevante informatie en links: • Hoe vitamine D correct te doseren: • Hoe geen vitamine D in te nemen: • • • • /

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplement Kopen?

Vitamine D is essentieel voor de schimmel- en bijkomende gezondheid en heeft een positief effect op het immuunsysteem. Daartoe kunnen vitamine D-spiegels leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn die van de beste kwaliteit , kunnen werken en in gedachten houden.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog opgeslagen vitamine D 66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, evenals Internationale Eenheden) per capsule. Heel vaak waarvoor geen vitamine D-supplement wordt gebruikt, wordt het op deze manier bereid. Dit supplement kan prima facie multivitamine zijn, evenals de ontwikkeling van al van een vitamine D-microgram zijn.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. Vitamine D3 in dit product wordt gespecificeerd door Quali®-D vitamine D3. Het is geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. Het garandeert de stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon b lijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Stop met het verlichten van vitamine D en geef het aan elke patiënt in het ziekenhuis!”

 1. Výborné, pán doktor👍🙂ďakujem za všetky vaše informácie, ktoré dávate ľuďom, ktorí stoja o to, aby si ich vypočuli a aj praktizovali. Hormón D vďaka Vám užívame celá rodina a známi🙂 takéto podstatné informácie by mali púšťať v médiách niekoľkokrát denne a hneď by boli ľudia zdravší 😏🙂

 2. Perfektné video, ako vždy 😉 Mám otázočku ohľadne dávkovania tých 200.000 I.U. Ja mám balenie kde 1 tabletka má 4.000 I.U. To by som mal brať počas tých prvých 3 dní, 50 tabliet denne? Asi existuje aj iná forma, ktorá je vhodnejšia pre tento prípad, len o nej neviem. Môžete mi poradiť? Kľudne môžete menovať aj výrobcu alebo rovno link na eshop. Ďakujem.

 3. Dobrý večer p. Dr., chcem Vám poďakovať ohľadom užívania D-čka. Mne robia rozbor krvi v súvislosti s problémom vstrebávania vápnika každý polrok. Po zhliadnutí videa som si pozrela zdravotné záznamy a zistila som, že za tých 6 rokov, čo som sledovaná, som nikdy nemala také dobré výsledky vitamínu D ako teraz v decembri. Napriek tomu, že leto trávim na slnku, nebojím sa opaľovania, tak som vždy mala znížené hodnoty, alebo iba na spodnej hranici. Až potom, ako som k lekárom odporučenej dávke pridala dávkovanie podľa Vašich odporučení som mala hodnotu 104,6 ( z doporučenej 75-200nmo/l). Vidím však, že v tomto zvýšení dávok musím pokračovať, stále to ešte nieje Vami odporučená hladina.

 4. Pán doktor, aký máte názor na látku CBD ? Všade sa píše, že má zdravotné benefity. Od 1.3.2021 má byť táto látka legálna aj na území Slovenskej Republiky. Ďakujem za váš čas.

 5. Zdravím Vás, pane doktore, myslím si, že vaše a stejně tak naše vláda nemá zájem o informace a potažmo o to, aby chránili zdraví lidu, tak na co jim je vnucovat. Vy poskytujeme informace nejen o velkém významu vitaminu D nám – těm, kteří Vám naslouchají a mají zájem o své zdraví, za to Vám děkuji a konstatuji, že děláte prospěšnou činnost, osvětu. Jste dobrý člověk a dobrým lidem pomáháte. Každý člověk je zodpovědný sám za své zdraví, ti, kdo mají zájem, ti Vás poslouchají a o své zdraví pečují. Ti Vám jistě poděkuji a ti, co zájem nemají, inu jejich volba. Že ministerstva zdravotnictví zájem nemají, to je očividné, nejde jim o zdraví lidí, jen o svůj byznys, to vidí každý, kdo má mozek v hlavě. Děkuji Vám za informace, za zájem o lidi, Vy byste měl být ministrem zdravotnictví, jste moudrý muž. Přeju Vám hodně sil a zdraví a posílám pusu ze severní Moravy. 🙂 Karolína

 6. Dobry deň pan doktor.prosim Vas poradte nam nejaky vitamin D plus sposob dávkovania. Ja nerozumiem tomu ako si prepocitam tie medzinarodne jednotky..ved kazdy produkt je iny. Dakujem krasne za pomoc a ochotu

 7. Na Slovensku je to s podporou uzivania vitaminu D presne naopak . Vydaj Vigantol kvapky, ktore obsahuju D3 dali do kategorie "Viazny na lekarsky predpis" a plne hradit pacientom. To isto smeruje k tomu, aby bol dostupny pre co najviac ludi.

 8. Pán doktor, nepíšem často príspevky, ale ďakujem za Vaše videá…už dávnejšie ste mali video o vitamíne D. Tak my s manželom ho užívame už niekoľko mesiacov. U manžela v práci boli chorí na Covid už takmer všetci na poschodí. Môj manžel, ktorý užíva D-čko každý deň je zatiaľ zdravý a to môžem povedať, že imunitu má biednu. Ja som momentálne tehotná, ale tiež užívam D vitamín, pretože sa samozrejme bojím nákazy. Zatiaľ nám to funguje, verím, že aj bude. Ešte raz Vám ďakujem za to, čo robíte a bodaj by Vás počúvali aj tí, ktorí našu krajinu riadia. Pozdravujem.

 9. Ano aj ja uzivam uz dlho vitamim D .zinok .magnezium a opatrujem 93 roc .pana a som v poriadku nemiem preco toto neimformuje minister zdr .ved to treba vyskusat mali to uz zacat davno a nemuseli zosnulych ukladat do navesov

 10. Pane doktore, vážím si Vaší práce na poli zdravotní osvěty a prevence a z celého srdce Vám za to děkuji. Vitamín D3, ale i selen, zinek, vit. C již několik let doporučujeme našim zákazíkům – pacientům u nás v lékárně. A díky Vašim videím v posledním roce i mnohem intenzivněji a s větší jistotou v dávkování těchto deficitních látek. Mrzí mě, že Vaše doporučení nejsou akceptována na nejvyšších místech řízení slovenského státu. Zde se ale domnívám (a to při veškeré úctě k Vám), že primární příčinou je Vaš konfrontační styl vyjadřování se k čelním politikům, nehledě na to, že do značné míry můžete mít pravdu. Paktiže si Vás zapamatují nejprve jako oponenta a kritika jejich osoby, těžko už pak příjmou Vaše dobře míněné rady. I politik a úředník je jen člověk, takže silnější jsou vždy emoce oproti rozumu. Navíc, prorazit současné paradigma, že suplementace vitamínů přece nemůže mít významný preventivní či léčebný efekt, je obtízné samo o sobě (navzdory existenci vědeckých studií). Věřím, že kdyby se Vám podařilo komunikovat s větším pochopením pro nedokonalost protistrany (neboť i oni dělají jen to co považují v dané chvíli za nejlepší), komunikace by se celkově uvolnila a Vaše doporučení by měla větší šanci na vyslyšení. Přeju Vám vše dobré! Jaroslav Košťál, Chrast u Chrudimi, ČR 🙂

 11. Beriem pár dní,cítim sa lepšie a mám konečne vyšší-teda normálny tlak.(mala som 80/60).Nie som unavená,som plná energie.V krvi mám nizku hodnotu vitamínu D,no po 3 mesiacoch skontrolujem opäť.

 12. sú doktori a doktori… niektorí s malým "d" a niektorí s veľkým"D"…..
  Vy, pán doktor v tej kategórii s veľkým D… ďakujem…
  a zároveň by som vás chcela poprosiť o odpoveď….
  Stačí doplňovanie vitamínov laicky???… chápte to prosím ako výber, kombinácie, druh,. čas užívania….kupujem Jamieson a davkujem podľa vášho doporučenia, po jedle….je to v pohode???… Ďakujem 🙂

 13. Dobrý deň, veľmi kvalitná, výstižná a aktuálna prednáška,,, vláda nerieši coronu, rieši si vlastne ego,,, iba testy, testy…..,,,,(nakupujú a nakupujú a špajzu mali prázdnu) očkovanie a žiadna prevencia,, v TV nikde nie je, ako sa máme
  správne stravovať, chodiť na čerstvý vzduch, športovať,, všetko zakázali,,, nech v tých domoch a bytoch zakysneme!!! Vždy bolo pravidlom, že keď mal človek len prechladnutie, tak mal zostať doma a liečiť sa,,, teraz to už neplatí??
  Vás vláda odstrihla, lebo ste mali pravdu,, a tá sa teraz nehodi☹️

 14. ja som začal brávať D-čko niekedy od polovice októbra lebo som mal kútik, ktorého som sa nevedel 2 mesiace zbaviť bral som ho spolu s bečkom a selénom na konci som z beznádeje pridal železo, kútik sa stratil ale to podstatné je že som ďalej pokračoval v braní dečka 2 tabletky naraz tak ako radil p. Bukovský teraz po novom roku ochorela sestra na Covid aj jej manžel a bol som s nimi v kontakte hneď na to ochoreli moji rodičia, ktorí boli v kontakte s nimi a ja som s rodičmi bol celú ich karanténu doma čiže väčšie riziko nakazenia už som ani nemohol mať a aj tak karanténa mi už končí všetci majú prekonaný covid a ja som ho stále nemal a pri tom žijeme v malom byte jeme rovnaké jedlo používame rovnaký príbor proste obrovské riziko a nič …všetci sme chodili pravidelne otužovať rovnako, so sestrou sme sa snažili aj pravidelne cvičiť, ale jediný ja som aj pravidelne brával D vitamín …je ale potrebné s tým začať hneď lebo hladina sa nezvýši zo dňa na deň, moji rodičia ho začali brať po novom roku ale to už bolo neskoro, aj keď im to možno pomohlo aspoň v tom že mali veľmi hladký priebeh

 15. Je mi 75 let, vitamin "D" jsem nikdy nebral, a z lekarskeho hlediska jsem zdravý. V dnešní době koronaviru Covid-19 nemám z nakažení strach , protože jsem přesvědčen, že virus Covid – 19 je celosvětově zjevně využíván k zavedení zákonů a opatření, která jsou typická pro policejní stát, a ta budou ještě sílit, pokud si většina lidí neuvědomí, jak velice se nám lže o podstatě virů a nemocí. Viry nežijí a nemají prostředky k reprodukci. Vyskytují se jenom v živých buňkách. Spoléhají na metabolismus své hostitelské buňky pro reprodukci energie, enzymů a prekurzorů, za účelem čištění těla od toxických látek, které jsou v ovzduší. Jsem proto přesvědčen, že žádný virus v ovzduší nelétá. Je smutné, že nás moderní věda svádí na scestí, co se týče uvažování o těle a jeho fungování, vede jen ke strachu a panice – a velkým ziskům pro jedince u moci.

 16. Im nejde o to aby sa ľudia vyliečili, im ide o to, aby sa čím viac ľudí nakazilo. A čísla sú nafúknuté aby strašili ľudí. A vystresovaný človek stráca viac vitamínov a tým je viac chorý. Vďaka Vám pan doktor za cenné rady.

 17. Pane doktore, kdysi (ještě za socialismu) se dětem (miminkám) při prohlídce v poradně dával vitamín D přímo do pusinky. V takové kapsličce. Bylo to naprosto běžné. Byla to prevence křivice.

 18. Pan doktor. Keby tym co rozhoduju islo o nas, uz davno by sa chytali kazdej slamky bez ohladu na to kto to hovori. Im nejde o to aby nas zachranili!!! Im ide o uplny opak !!!! A tomu zodpovedaju aj ich rozhodnutia !!!! Treba nieco vymysliet. Ale toto nie je priestor rozvadzat tuto temu. Ste skvely 🙂

Reacties zijn gesloten.