Supplementen: de gezondheidsvoordelen van vitamine D

Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam kan maken. Een aanzienlijk percentage van de volwassenen in dit land heeft echter een tekort aan vitamine D. Dat is een belangrijke reden waarom veel artsen regelmatige vitamine D-supplementen aanbevelen. Zou u moeten overwegen om het te gebruiken om enkele van de vele potentiële gezondheidsvoordelen van vitamine D te krijgen? Ik wil je helpen! Klik op de bovenstaande link en neem een ​​paar seconden de tijd om de grootste uitdaging of worsteling waarmee je te maken hebt met je blessure te delen! Klik op de link hierboven voor meer informatie over vitamine D en andere middelen om gezond te blijven en je best te doen. Ontvang GRATIS de checklist voor ernstig letsel! Hoe weet u of uw blessure binnen een paar dagen beter zou moeten worden of dat het ernstiger is? Deze checklist kan u helpen bij het plannen van uw volgende stap om snel en veilig te herstellen. Let op: ik reageer niet op vragen en verzoeken om specifiek medisch advies in de reacties op mijn video's. Ik ontvang te veel om bij te houden (enkele honderden per week), en wettelijk kan ik geen specifiek medisch advies geven aan mensen die niet mijn patiënten zijn (zie hieronder). Als je een vraag wilt stellen over een specifieke blessure die je hebt, laat het dan achter in de reacties hieronder, en misschien beantwoord ik het in een volgende Ask Dr. Geier-video. Als je meer gedetailleerde informatie over je blessure nodig hebt, ga dan naar mijn bronnenpagina: De inhoud van dit YouTube-kanaal ('Kanaal') is UITSLUITEND bedoeld voor INFORMATIEVE DOELEINDEN. Het Kanaal kan informatie over gezondheid, fitness, voeding en andere dergelijke informatie aanbieden, maar dergelijke informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze inhoud mag niet worden gebruikt om zelf een diagnose te stellen of zelf een gezondheids-, medische of fysieke aandoening te behandelen. De inhoud is niet bedoeld en is niet bedoeld om medisch advies over te brengen en vormt geen medische praktijk. U MOET NIET VERTROUWEN OP DEZE INFORMATIE ALS VERVANGING VOOR, NOCH VERVANGT DEZE PROFESSIONEEL MEDISCH ADVIES, DIAGNOSE OF BEHANDELING. U dient uw zorgverlener te raadplegen voordat u iets op dit kanaal doet. U stemt ermee in dat Dr. Geier niet verantwoordelijk is voor acties of nalatigheid van uw kant op basis van de informatie die op het Kanaal wordt gepresenteerd. Dr. David Geier Enterprises, LLC doet geen uitspraken over de nauwkeurigheid of geschiktheid van de inhoud. GEBRUIK VAN DE INHOUD IS OP EIGEN RISICO. In deze video bespreek ik vitamine D en tekortkomingen in deze voedingsstof en de effecten ervan op een aantal gezondheidsproblemen, waaronder onze botten, depressie, kanker, griep, gewichtsverlies, diabetes en andere. Praat altijd met uw arts voordat u een supplement gebruikt of een gezondheidsbehandeling probeert. Als je geïnteresseerd bent in vitamine D, probeer het dan en kijk hoe het voor jou werkt.

Top 7 Vitamine D Aanvullingen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is ontstaan ​​voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D 197 microgram oftewel 3000 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als die bijvoorbeeld al 10 van 25 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 62 mcg vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 75 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verza chting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

13 gedachten over “Supplementen: de gezondheidsvoordelen van vitamine D”

 1. Denk er altijd aan om berouw te hebben van je zonden (zonde is overtreding van YAHUAH'S WET: Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri & Deuteronomium) en heb geloof in YAHUSHA HAMASHYACH. HIJ stierf en stond weer op op de derde dag, zodat u van uw zonden kunt worden vergeven! Hij houd van jou! Kom naar HEM

 2. broer vertel me er iets over mijn vitamine D-spiegel is 10,1 Ik heb het op 10 februari 2021 gecontroleerd. Het is 3 weken geleden dat ik in deze 3 weken 200.000 IU-injectie heb genomen, maar er is helemaal geen verbetering! .Hoelang duurt het om te herstellen ??

 3. Bijgewerkt elektronisch gezondheidsdossier stopt bestellingen die dat niet zijn gedekt door verzekeraars inclusief vitamine D voor screeningdoeleinden. Om screening op 25-hydroxyvitamine D versus niet-screening, of behandeling met vitamine D (met of zonder calcium) of geen behandeling te beoordelen bij niet-zwangere volwassenen, en om te beoordelen op mortaliteit, fracturen, vallen, diabetes, cardiovasculaire voorvallen, kanker, depressie, fysiek functioneren, en infectie. Een systematische review van gerandomiseerde klinische onderzoeken (RCT's) werd op de gebruikelijke manier uitgevoerd. Meta-analyses werden uitgevoerd wanneer ten minste 3 vergelijkbare onderzoeken beschikbaar waren. In de review werden 3 vragen beantwoord: (1) Verbetert screening op vitamine D-tekort de gezondheidsresultaten? (2) Wat zijn de nadelen van screening op vitamine D-tekort? (3) Verbetert de behandeling van vitamine D-tekort met vitamine D de gezondheidsresultaten? Geen enkele studie evalueerde rechtstreeks de gezondheidsvoordelen of nadelen van screening op vitamine D van de 46 opgenomen studies. Behandeling met vitamine D bij patiënten met een vitamine D-tekort veranderde het risico op sterfte, fracturen, diabetesrisico, hart- en vaatziekten, kankerincidentie of depressie niet. Er werd geen significante trend naar bescherming tegen vallen opgemerkt. Gemengde resultaten in 2 RCT's voor verandering in fysiek functioneren werden geregistreerd. In 1 RCT werd een beperkt effect gezien ter preventie van infectie. Bijwerkingen waren vergelijkbaar tussen de behandelingsgroepen en controles. Bij asymptomatische thuiswonende mensen met lage vitamine D-spiegels veranderde de behandeling met vitamine D (met of zonder calcium) de mortaliteit of incidentie van fracturen, depressie, vallen, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker niet. Studies waren dubbelzinnig over vitamine D-behandeling voor fysiek functioneren en infectiepreventie. Geen enkele studie beoordeelde het directe voordeel of de schade van screening op vitamine D-tekort. In april 2021 concludeerde de US Preventive Services TaskForce dat er onvoldoende bewijs was om screening op vitamine D-tekorten aan te bevelen. Onderzoekers konden geen enkele studie vinden die de voordelen en nadelen van vitamine D-screening onderzocht. We moeten extrapoleren dat de behandeling van vitamine D-tekort niet duidelijk gunstig is voor meerdere gezondheidsproblemen (fractuur, diabetes, hart- en vaatziekten, kanker of depressie).

Reacties zijn gesloten.