Tagesschau censureert zichzelf: Vitamine D is MAAR slechte #shorts

Verdwenen bron: video van het verwijderde item: Dr. von Helden: 🔶 VITAMIN D PDF-BESTANDEN ALS GRATIS DOWNLOAD 🔶 25 kg: 38 kg: 49 kg: 62 kg: 72 kg: 72 kg: 75 kg: 90 kg: 90 kg: 110 kg: § Dit is een promotievideo § Alle links zijn W erbung § Alle downloads hier: Opmerking: in principe voeren we geen diagnoses, therapieën of behandelingen in medische zin uit. Onze ondersteuning kan een medische, psychologische of fysiologische behandeling niet vervangen. Een belofte van genezing of een belofte van succes wordt niet gegeven. 🔶 KOOP VITAMINEN DIRECT BIJ PLANTRITIE 🔶 Vitamine D3 druppels (veganistisch): Vitamine K2 druppels (veganistisch): Magnesium capsules (veganistisch): LET OP: 5% korting met de code ROHE5 🔶 OOK VERKRIJGBAAR BIJ AMAZON 🔶 Vitamine D3 druppels (veganistisch): Vitamine K2 drops (veganistisch): Magnesiumcapsules (veganistisch): Ⓥ Alles Liebe Ⓥ Lars & Alexandra Gratis e-books: Twitch: TikTok: Instagram: Facebook: Colofon: Copyright © door Mayablau UG (beperkte aansprakelijkheid) Tagesschau censureert zichzelf: Vitamine D is MAAR slecht

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Copenhagen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatievitaminen D-spiegels kunnen dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoge potaarde vitamines D

70 microgram oftewel 2013 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed als multivitaminen worden gebruikt, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 70 mcg vitamines D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinder en

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Tagesschau censureert zichzelf: Vitamine D is MAAR slechte #shorts”

 1. “Volgens de BfR is ook bekend dat een groot deel van de ouderen in geriatrische ziekenhuizen en verpleeghuizen een onvoldoende vitamine D-status heeft. Er moet rekening worden gehouden met 20 microgram per dag. “Wat moeten ze doen met 800 internationale eenheden? 🙈 Een druppel in de emmer.

 2. !. Onzin. Het bleek dat ik Corona in januari had. Maar aangezien ik op advies van mijn arts ** een hoge dosis vitamine D 3 (10.000) eenheden per dag nam, had ik geen symptomen behalve gedurende 3 dagen met koorts en een vreemde duizeligheid. Mijn huisarts vermoedt ** Quasi geluk in pech, want na bijna 15 jaar moest ik sterke dopamineheropnameremmers (AKA medische snelheid, NO mph) gebruiken tegen mijn klinische depressie en lusteloosheid als gevolg van ADD-symptomen die pas bij 40 werden herkend (die heb dit zelf niet gedaan ik kan me niet voorstellen dat het wekenlang niet mogelijk is om op te staan ​​… ik maakte altijd grapjes over zoiets) Nu, na 8 weken, ben ik symptoomvrij zoals ik dat al 20 jaar niet heb gedaan en kan helemaal niet wachten op de dag. Ik belde vorige week een vriend uit Mumbai omdat ik me zorgen maakte. Verrassend genoeg vertelde ze me hetzelfde dat je broer op de intensive care lag, nu thuis extra zuurstof krijgt, op wonderbaarlijke wijze je moeder niet besmet, maar zelf heeft ze 4 weken meer vitamine D 3 ingenomen vanwege haar recente zwangerschap … en ook een bijna onopgemerkte coronabesmetting meegemaakt Wat leren we hiervan? De zon maakt je blij en Jens Spahn is gek. 😉

 3. Zo stom! Het is werkelijk ongelofelijk. Angie belde de ARD persoonlijk en zorgde ervoor dat het artikel dat destructief was voor haar politiek en farmaceutica snel daarvandaan werd verwijderd.

 4. Hallo in wonderland! 🦄 verschrikkelijk! En dan voelen velen zich zo subliem en leerzaam dat de Tagesschau & Co. zie en lees ..

 5. Precies een hoax zoals toen ze aankondigden dat rood vlees darmkanker etc. veroorzaakt. En ineens moet je wat eten omdat het zo belangrijk is voor de ijzervoorraad en bloedvorming.

 6. …. en dan zijn er verschillende mensen die Het verdeelt ook gezinnen – ik heb het zelf gezien. Het is huiveringwekkend hoe sommige mensen hun gedachten laten vertroebelen. Mijn vitamine D-spiegel is goed en ik vertrouw op de positieve effecten van deze vitamine.

 7. Beste Lars, de vitamine D PDF's hebben mij en anderen zo ontzettend geholpen, mijn vitamine D is gestegen van 19 naar 70 en dat pas in 10 dagen met de druppels 🙂 Dankjewel, dankjewel …. maar als vrouw altijd ijzertekort en met de TABLETTEN duurt het een eeuwigheid voordat het omhoog gaat met het ijzer … (meestal uitgeput) kun je er alsjeblieft een video over maken? “met ijzerdruppels in een paar dagen hebben een goede ijzerwaarde, bijvoorbeeld 70 of meer zoals Vit D” … veel vrouwen zouden je daarvoor bedanken 🙂 🙂 🙂

 8. Hier is de inhoud van het ontbrekende artikel: U-bocht door de BfR Vitamine D nuttig bij Covid-19 Status: 15.05.2021 15:16 Helpt vitamine D bij corona? Het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling heeft deze vraag altijd ontkennend beantwoord. Maar nu maakt de autoriteit een voorzichtige maar opmerkelijke ommekeer. Door Bernd Reiser, NDR “Er zijn aanwijzingen dat een inadequate vitamine D-serumspiegel geassocieerd is met een verhoogd risico op acute luchtweginfecties. Dit omvat ook de ziekte van Covid-19”, zegt het bericht 015/2021 van het Federal Institute for Risk Assessment ( BfR) van 14 mei. Eerder had het instituut een dergelijk verband al maanden ontkend. Misschien voegt het BfR daarom toe: “… waarvan de gegevenssituatie momenteel nog onzeker is.” Andere wetenschappers zien het heel anders. Toch is de ommezwaai aarzelend, maar nog steeds opmerkelijk. Duitse risicoonderzoekers benaderen voorzichtig internationale bevindingen. “Sommige observationele studies en interventiestudies geven aan dat het nemen van vitamine D-supplementen een positief effect kan hebben op het beloop van de ziekte van Covid 19.” Een bijna revolutionaire verklaring voor een Duitse autoriteit tijdens de coronapandemie. Ierse wetenschappers vertrouwen op vitamine D Toonaangevende Ierse wetenschappers hadden hun regering begin april al opgeroepen om actie te ondernemen: alle volwassenen in Ierland zouden vitamine D-supplementen moeten nemen. En expliciet om de coronapandemie onder controle te krijgen. Bij een vitamine D-tekort is de kans op ernstig ziek worden met Covid-19 groter. Een groot deel van de Ierse bevolking wordt immers in het koude seizoen tot het voorjaar in ieder geval onderaanbod. De leden van het “Paritair Comité voor Gezondheid” laten er geen twijfel over bestaan ​​dat zij vitamine D als een belangrijke factor in de strijd tegen de coronapandemie beschouwen. Ze gaan er niet alleen van uit dat dagelijkse suppletie met vitamine D het risico op luchtwegaandoeningen aanzienlijk vermindert. Zij zien de resultaten van verschillende internationale onderzoeken als een sterk bewijs van een oorzakelijk verband tussen een lage vitamine D-status en een verhoogd risico op ernstige Covid 19-ziekte. Desinformatie over Corona Vitamine D biedt geen bescherming tegen de ziekte van Covid 19. Er is geen bewijs om de bewering te ondersteunen, maar de ongecontroleerde inname brengt risico's met zich mee. BfR wijst op onvoldoende studiesituatie De BfR wil niet zo ver uit het raam leunen en wijst er in het verdere verloop van haar communicatie op dat zij – net als de Duitse Voedingsvereniging (DGE) – de studiesituatie nog onvoldoende acht, met met betrekking tot een oorzaak – Afleiden effect relatie. Er wordt ook op gewezen dat een voordeel van vitamine D-preparaten voor mensen met een toereikende vitamine D-status nog niet is bewezen. Maar vooral in de wintermaanden kan een extra inname van vitamine D voor bepaalde groepen mensen zinvol zijn. Studies hebben aangetoond dat “mensen met een ontoereikende toevoer van vitamine D een verhoogd risico hebben op acute luchtweginfecties en baat kunnen hebben bij de toediening van vitamine D-supplementen.” Zelfs als de BfR de directe verbinding met de term Covid-19 blijft schuwen, doet ze zelfs een aanbeveling: “Het gebruik van voedingssupplementen kan vooral nuttig zijn voor mensen die tot een risicogroep behoren voor een ontoereikende vitamine D-voorziening. ” Dit omvatte mensen die niet of nauwelijks buiten zijn of – bijvoorbeeld om culturele of religieuze redenen – alleen naar buiten gaan met hun lichaam volledig bedekt. Ook mensen met een donkere huidskleur, want door het hoge gehalte aan het huidpigment melanine kunnen ze minder vitamine D aanmaken dan mensen met een lichte huid. Ouderen zouden ook een risicogroep kunnen zijn, “omdat de productie van vitamine D aanzienlijk afneemt met de leeftijd”. Vitamine D-tekort is vooral wijdverbreid onder bewoners van verpleeghuisinstellingen. “Algemene suppletie met vitamine D tot 20 microgram per dag moet daarom worden overwogen voor deze risicogroep.” Vitamine D-tekort aan de oorzaak van ernstige gradiënten? Vitamine D had eerder – zij het grotendeels onopgemerkt – een belangrijke rol gekregen van andere experts in Duitsland bij het beheersen van de coronapandemie. Bijvoorbeeld uit de COVRIIN-specialistengroep, die bestaat uit vooraanstaande intensive care-artsen, infectiologen en spoedeisende hulpartsen en adviseert het Robert Koch Instituut (RKI): “Een vitamine D-tekort is geassocieerd met een verhoogd infectierisico geassocieerd met vitamine D-tekort . ” De European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) beveelt daarom substitutietherapie aan bij alle patiënten met bewezen of zeer waarschijnlijke vitamine D-deficiëntie en een verhoogd risico op ernstige Covid-19-kuren. “De COVRIIN-groep heeft deze aanbeveling opgevolgd en pleit voor een consistente implementatie.” RKI: Te weinig vitamine D in de winter De BfR beperkt het feit dat nog niet kan worden aangetoond of mensen die goed worden voorzien van vitamine D baat hebben bij een extra dosis vitamine D. “Een algemene aanbeveling om vitamine D-supplementen te nemen om een ​​Sars-CoV-2-infectie of een ernstig beloop van een Covid-19-ziekte te voorkomen, is daarom momenteel niet gerechtvaardigd”, zegt hij. Wat echter niet in de mededeling wordt vermeld: Volgens de “Study on Adult Health in Germany” (DEGS) van de RKI heeft ongeveer 82 procent van de Duitse bevolking niet voldoende vitamine D, in het voorjaar is dat nog steeds 73 procent wordt niet “goed” verzorgd. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de risicoonderzoekers aanbevelen: “Als je vitamine D wilt aanvullen, moet je voedingssupplementen gebruiken met maximaal 20 microgram vitamine D (800 internationale eenheden) per dag, aangezien deze dosis niet geassocieerd is met schadelijke effecten.” Hogere doses mogen alleen onder medisch toezicht worden ingenomen en rekening houdend met de individuele vitamine D-status. Over het algemeen is het zinvol om één of twee keer per week vette zeevis te eten, zoals haring of zalm. En tot slot wordt lichaamsbeweging en buitenactiviteiten aangeraden om de “zonnevitamine” in te slaan. Vitamine D BfR Federaal Instituut voor Risicobeoordeling Immuunsysteem

 9. Hier is het huidige artikel van de Tagesschau over vitamine Dhttps: //www.tagesschau.de/inland/vitamin-d-corona-103.html Ik begrijp de wereld niet meer! :)))

Reacties zijn gesloten.