Vitamine D en CoVID-19 – lopende onderzoeken en publicaties!

Bestaat momenteel Studies en publicaties over vitamine D en het CoVID- of kan er in ieder geval mee te maken hebben. In de post van vandaag worden er 2 gepresenteerd, de rest is te zien onder de volgende links: 1. Patroon van Covid-19 Mortaliteit en vitamine D: een Indonesische studie: 2. Vitamine D-suppletie kan mogelijk de klinische resultaten verbeteren van patiënten die besmet zijn met coronavirus-2020 (COVID-14): 3. De rol van vitamine D bij de preventie van coronavirusziekte 2019- infectie en mortaliteit: 4. Hoge dosis vitamine D toediening op beademde intensive care patiënten op de afdeling: Een dubbelblinde, gerandomiseerde gecontroleerde pilotstudie: 5. Vitamine D voor griep: 6. Vitamine D-tekort draagt ​​direct bij aan het acute respiratoire distress syndroom (ARDS): 7. Vitamine D verlicht lipopolysaccharide-ind acuut longletsel via regulatie van het renine-angiotensinesysteem: 8. Vitamine D-suppletie aan patiënten met frequente luchtweginfecties: een post-hocanalyse van een gerandomiseerde en placebo-gecontroleerde studie: 9. Kationische gastheerafweerpeptiden: potentieel als antivirale therapie : 12. Effect van cholecalciferolsuppletie op vitamine D-status en cathelicidinespiegels bij sepsis: een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie: 13. Vitamine D-status in Duitsland: . Vitamine D – de huidige DA-CH-referentiewaarde vanuit het perspectief van risicobeoordeling: 14. Geselecteerde vragen en antwoorden over vitamine D. Duitse Vereniging voor Voeding eV: 30. D-vitamine kan skydda mot svår infectie vid covid-30: Meer informatie op: www.dr-wiechert.com Kijk ook eens in het nieuwsbriefarchief, gebruik de zoekfunctie. Als u zich abonneert op de nieuwsbrief, ontvangt u regelmatig waardevolle informatie over gezondheid Let op: De hier gepresenteerde informatie en aanbevelingen zijn alleen ter algemene informatie en hebben geen reclame- of advieskarakter. Ze vervangen in geen geval het individuele, persoonlijke advies van een arts en zijn ook geen medische hulp. We raden ten zeerste af om zonder een arts op dit gebied te raadplegen – vooral in het geval van bekende reeds bestaande aandoeningen en onduidelijke symptomen.

Top 7 vitamine D-supplementen vitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine Vitamine D supplementen Kopen?

Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en een positieve invloed op het immuunsysteem. Het lokaliseren van vitamine D-spiegels kan last hebben van een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge vitamine D in blik

62 microgram oftewel 800 IE (Internationale Units, ook wel International Units) per capsule. Niemand stuurde een vitamine D-supplement dat werd gebruikt, en hoe een tekst wordt gerapporteerd. Deze supplementen kunnen net als multivitaminen gebruikt worden, maar ook bijvoorbeeld al 15 van 19 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 100 mcg vitamine D

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Super D3 Extra Strength van Vitaminstore

bevat maar liefst 72 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit woord werd geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze toestand garandeert de stabiliteit en kwaliteit van de vitamines D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine. Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houd en hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D en CoVID-19 – lopende onderzoeken en publicaties!”

 1. Erstmal das Coronavirus ist ein kleines lächerliches Virus wäre es immer noch ernst nimmt den kann man nicht mehr helfen ich habe es von Anfang an nicht ernst genommen und ja Vitamin D3 und K2 hilft ein gutes Immunsystem aufzubauen aber die meisten Leute sind selbst schuld wenn sie so etwas wie Coronavirus bekommen diese Grippe weil die meisten Leute vollgestopft mit Medikamenten sind für alles Medikamente nehmen und sich so ihre Immunsystem vernichten wichtig ist einfach Vitamin D3 niemals alleine nehmen immer mit K2

 2. Vor zwei Jahren habe ich angefangen, Vitamin D zu nehmen,zusammen mit K2 und Magnesium und dazu ein Glas frisch gepressten O-Saft.Mein Wert lag damals bei 14ng und jetzt bei 61ng. Meine Tochter mit der ich zusammen wohne hatte Corona,ich habe mich nicht angesteckt,obwohl wir engen Kontakt hatten. Und ich war bis heute,toi.. toi … toi.. nicht mehr krank.

 3. Ich habe auch tolle Vitamin D Werte weil ich das in hohen Dosen nehme dank einem tollen Buch, dass ich mal entdeckt habe. Leider bin ich trotzdem sehr krank geworden. Obwohl ich so bemüht bin um gesunde Ernährung, Bewegung. Ich rauche und trinke nicht usw.

 4. Ich hatte diesen Mist 2 Jahre eingenommen ich habe eine Cronische Sarkoidose der Lunge und der Haut vorheriges Jahr hatte mein Linkes Auge sich verschlechtert von 50 Prozent auf 12 ein halb Prozent Punkt und hole Cortison und Immunsuppressivum ein tuen in der Kalten Jahreszeit Hüfte und Schulter Schmerzen genauso als mit oder ohne Vitamin D 3 Punkt der Mensch braucht von 100 Tabletten 💊 höchstens 10 alles Geld mache Punkt

 5. Man soll Vitamin D3 mit K2 nehmen, weil die sich ergänzen und ganz viel Vitamin C. Ich nehme beides von Schutzengelein. Das ist eigentlich spottbillig, aber hochwirksam. Meine Werte sind immer Top.

 6. Chẳng có loại Vitamin nào thay thế được KHÍ hậu hiện nay ,Bởi nó đa xảy ra Biến đổi, Thí phải thấy được là sự tự nhiên đa không còn các chức năng của nó, Ví vây mà làm sao nó có thể điều hành một sự tự nhiên đúng quy trình, Ví vây mà các thảm họa từ thiên tai đến dịch bệnh nguy hiểm khủng khiếp, xảy ra một cách dễ dàng

 7. Nếu có đủ NGUỒN Không khí ,có nghĩa là Hệ sinh thái đang có sự sống để bảo vệ sức khỏe của con người, Bởi nó làm đúng chức năng của nó ,nhưng nguy hiểm khủng khiếp như hiện nay là Biến đổi khí hậu, Ví vây mà NGUỒN Không khí trong lành không đảm bảo cho Bộ phận hỗ hấp hoạt động đêu đan, Nên các bệnh tật mới xảy ra một cách dễ dàng, Bởi làm sao có dong máu đỏ để nuôi dưỡng cơ thể, cũng như Sản xuất ra kháng thể để chống lại virus

 8. Dahingehend nerven die Ständigen Artikel über V-D3 Überdosierung und dass das Vitamin nicht vor Corona schütze.
  Echt schade, dass Medien auf eine Nachricht von Nachrichtenagentur fliegen, die nicht ausgewogen ist.

 9. solch eine Rede würde dem Lauterbach , Söder usw. niemals über die Lippen kommen und deren Medien. Impfen, Angst und Panik ist deren Devise. Ich vertraue meinem eigenen Immunsystem , mit Vit D, C, Zink, OPC , gesunder, saisonaler Ernährung.

 10. Ich nehme seitdem ich die Studien über den Zusammenhang von Vit.D und Corona gelesen habe, fast täglich 20.000 I.E. zu mir, auch Quercetin hilft nachweislich und auch das nehme ich.

  Ich finde es erschreckend das über solche einfachen Schutzmöglichkeiten in den Medien nirgendwo gesprochen wird, angeblich hilft nix nur die Impfe die ja nun bekanntlicherweise auch nicht schützt und was man sich dabei einfängt wird sich sicher auch noch zeigen, bei der Zeit in der sie auf den Markt geworfen worden ist.

  Ich lasse mich nicht impfen, nicht jetzt und auch nicht mit Impfzwang!

  …undich werde mich nicht anstecken und Corona ist nur so gefährlich weil die Menschen eben kein gut ausgeprägtes Immunsystem mehr haben, durch Glucken die den ganzen Tag in der Wohnung mit Desinfektionsmittel durch die Gegend rennen, durch die Lebensmittelindustrie, die Gemüsesorten um- oder gar wegrücktet und wichtige Stoffe wie Bitterstoffe nicht mehr enthalten sind, durch die Pharma die die Menschen nur kränker anstatt gesünder macht, durch den Lebensstil der Menschen (Arbeit in Innenräumen, Kunstlicht), durch zu wenig Bewegung, durch die Elektronik (Kinder sitzen nur noch vor dem Pc oder den Konsolen) usw. auf.

  Da kann man eigentlich nur sagen selbst schuld, wir haben es uns selbst zu verdanken.

  Tja und die Pharma- und Politikermafia sieht jetzt natürlich ihre große Chance gekommen.

  Klardenken ist jetzt angesagt und nicht irgendwem zu irgendetwas zu zwingen oder gar deshalb zu diskriminieren, denn das machen unsere Politiker!

  Jeder der sich wagt eine Menschengruppe zu diskriminieren wird als Volksverhetzer beschrieen und kann verklagt werden, unsere Politiker tun genau das (Die Pandemie derUngeimpften oder die Tyrannei der Ungeimpften usw.) und dürfen das ohne jegliche Sanktionen, Warum?

  Weg mit dieser korrupten Bande, das wird schon lange Zeit!

 11. Wie die Kausalität zw. Vitamin-D_Spiegel und Erkrankung ist, ist längst nicht so eindeutig. Vermutlich führt Erkrankung auch zu niedrigen Vitamin-D_Spiegel.
  Einzig aussagekräftig sind placebokontrollierte, doppelt verblindete Interventionsstudien. Davon gibt es mittlerweile einige mit mäßigen Ergebnissen. Vermutlich ist es so, dass Menschen mit deutlichen Mangel etwas profitieren, bei Menschen ohne Mangel hilft es wohl nichts.
  BTW: in Brasilien dürfte es kaum Vitamin-D-Mangel geben…

 12. Hi,
  sehr informativ wie immer. Aber warum spielt es in der öffenlichen Diskussion keine Rolle. Wieso gibt es keine öffentlichen Breife an Herrn Prof. Dr. Montgomery oder an SPD Guru Dr. Karl Lauterbach.
  Ist die Mehrheit der Ärzteschaft noch immer so Unwissend in Sachen Hormon D3 (Calcitriol).
  Ist es nicht grob fahrlässig, die Mehrheit der deutschen Bevölkerung mit einem im Durchschnitt
  leben zu lassen, mit der Folge häufiger zu erkranken. Körperverletzung mit möglicher Todesfolge. Ist
  dass es nicht auch strafbar?

 13. Im Sinne einer evidenzbasierten Medizin sollte man die erwähnten Studien jeweils einzeln betrachten und nicht einfach pauschal behaupten, Vitamin D sei eben super und helfe gegen alles.

  Link Nr. 5 stellt beispielsweise keine aussagekräftige Studie dar, sondern der Text beschreibt lediglich eine Korrelation zwischen Vitamin-D Mangel und der Inzidenz bestimmter Arten von Grippe.

  Desweiteren muss man unterscheiden zwischen Leuten, die einen echten Mangel haben, und Leuten, die Vitamin D quasi nur als Hobby schlucken und eventuelle Risiken einer dauerhaften Überdosierung überhaupt nicht in Betracht ziehen.

Reacties zijn gesloten.