Vitamine D en Epstein-Barr-virus / EBV + eigen antibiotica – Dr. med. Raimund von Helden

​ Deze video is een fragment uit het interview “Get out of hibernation – Vitamin D” met onze AMM-netwerkpartner en expert Dr. med. Raimund von Helden. ​ B. om chronische vermoeidheid, hevige pijn, cognitieve of fysieke achteruitgang van de prestaties, spijsverteringsproblemen te bestrijden of kent u iemand die er last van heeft? Op het gratis online congres Chronic Infections geef je uitleg over 10 Deskundigen (artsen, professoren, alternatieve behandelaars en voormalige slachtoffers) de nieuwste kennis over effectieve methoden voor de causale behandeling van chronische infecties. Het online congres vindt plaats van . September tot . September gratis. Nadien is het congrespakket met alle interviews optioneel permanent af te nemen: ———————————— – ———————————————— 📧 Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Academie voor Humane Geneeskunde 🎬📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van AMM 📽🎬 📖📚 Boekaanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🍇🌞 Productaanbevelingen🥑🍄 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 – —- ———————————————- —- —————————— ⛱☂ Draai uw beschermende scherm aan voor een gezond leven ☂⛱ ❗❓ 13 Vragen over preventie en gezondheid ❓❗ Gebruik onze nu nieuwe online tool om uw huidige gezondheidspositie te bepalen op basis van 10 Beoordeel vragen kwalitatief. Gratis toegang op ———————————————– ————————————– ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ——————————————- 🧠🌞 Projecten en initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life-SMS – Leefstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 —————- — ———————————————– — —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Uw AMM-team

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Copenhagen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatievitaminen D-spiegels kunnen dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen. ​ Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoge potaarde vitamines D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed als multivitaminen worden gebruikt, ook als bijvoorbeeld al van 10 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de cel groei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D en Epstein-Barr-virus / EBV + eigen antibiotica – Dr. med. Raimund von Helden”

 1. Het zou interessant zijn om te weten wat er gebeurt bij het innemen van vitamine D als de vitamine D-receptor geblokkeerd is. Kunt u de spiegel dan niet optillen? Of werkt het dan niet in het lichaam?

 2. Het Epstein Barr-virus heeft zichzelf niet gedood, maar kan gemakkelijk worden vermoord door het slijm dat wordt geproduceerd door de dodelijke schimmel van Hilaroid Clintonis of Billaroid rapisto Clintonis. Vleesetende bacteriën zoals Barackus Obamus hebben weinig tot geen invloed op het Epstein Barr-virus.

 3. dank u … Ouders / wie dan ook wordt dit hoge niveau van bescherming tegen de zon door dermatologen en kinderartsen aanbevolen. als ik bij zulke lezingen ben en stil moet zitten … en als ik iets zeg … klinkt er een gemompel … iedereen draait zich om … sommigen kijken heel boos … (wat wil ze. . geen dokter of HP) ..! Dan grijns ik …. seed set …. alles is weer in orde … 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=yYElvz-CoVE

 4. Inhoudsopgave: 00: 03 EBV Epstein-Barr-virus, Pfeiffer-klierkoorts 01:45 Tuberculose, monocyten 02:35 Antibiotica geproduceerd door het lichaam: Cathelicidin 03:54 1960: Baby's kregen 200.000 IE vitamine D 04:46 verloren kanker bescherming, chronische infecties, SF 5005: 40 immuunsysteem 06:07 Maak plaats voor de natuur: doel 25 (OH) D serumniveau 60 – 100 ng / ml 06:34 Kinderartsen en artsen zijn niet op de hoogte van vitamine D, marketingprincipes

 5. Een zelfgemaakte waterkefir produceert actieve melkzuurbacteriën, Vit. C, B 12, etc., is heerlijk om te drinken en de darm is blij. Gekochte gefermenteerde groenten zijn meestal gepasteuriseerd en tamelijk waardeloos.

 6. Ik neem sinds ongeveer 2 maanden dagelijks een B12-capsule met de volgende inhoud: B12 1000mcg, waarvan methylcobalamine 333.3, waarvan hydroxycobalamine 333.3, waarvan adenosylcobalamine 333.3, foliumzuur 400 mcg Mijn vraag: Is dat voldoende? Bedankt voor uw antwoord.

 7. Precies ik had deze informatie nodig! Dankzij vitamine D3 ben ik heel gezond en ik was verrast dat mijn zoon zich niet beter voelt, zelfs niet na 2 jaar vitamine D te hebben ingenomen. Heeft nog steeds allergieën (ik ben van de mijne), chronische sinusitis (ik ben van de mijne), rugpijn (ik ben van de mijne), en heb onlangs zelfs astma gehad (ik ben van de mijne) … Hij nam ook 5000 tot 10.000 IU … Niets … Nu is alles duidelijk! 4 jaar geleden had hij mononucleosis … Zodra deze “Corona” -crisis voorbij is, zal hij zijn vitamine D-waarde laten bepalen en dan zullen we zien. Ik ben erg hoopvol en opgewonden! Allebei bedankt!

 8. Heeft de vitamine D-spiegel invloed op het beloop van Covid-19? Https: //www.fitbook.de/health/vitamin-d-spiegel-einfluss-auf-führung-von-covid-19? Ref = 1

 9. Ik heb een ms sinds 2018 en had griepsymptomen voor mijn diagnose, ik was doodziek, de doktoren dachten na 2 maanden dat ik het toen psychologisch niet deed Ik had al mijn stuwkracht

 10. Bedankt voor de info. Mijn dochter heeft nu al 10 jaar de klierkoorts van Pfeiffer. Ze ligt sinds maandag plat met hoge koorts (tot nu toe 39,9 de hoogste waarde) en krijgt pijn- en koortsmedicatie. Tot nu toe zie ik niet veel, ik doe ook wraps. Geen enkele dokter zei me vitamines toe te voegen. Thuis drink ik een druppel vitamine D met k2 voor mezelf en voeg daar 1000 IU's aan toe. Is het in dit geval niet voldoende? Ik geef haar ook vitamine C maar heb het gevoel dat het niet genoeg is omdat haar toestand tot nu toe niet wat beter is. Kan iemand mij vertellen of ik hier hoger kan doseren of dat er tips zijn om uw lijden te verlichten? Ik denk dat de coronacrisis heeft bijgedragen aan het feit dat het virus uitbrak omdat er weinig blootstelling aan de lucht was, geen school, geen zon en stress door thuis te leren en geen ontmoeting met grote vrienden en het masker … ik zou blij zijn als iemand had een fooi gehad. De dokter zei dat er niets aan te doen was en dat ik haar in de gaten moest houden vanwege haar ademhaling en de milt en het ziekenhuis als ze niet genoeg drinkt … ze heeft al dagen niet gegeten vanwege de dikke amandelen en lymfeklieren op haar nek. Ik ben dankbaar voor elk antwoord 🙏

 11. Hallo. Ik had al een spiegel van 80 ng D3. Nu heb ik 17 ng en kan ik D3 niet meer aanvullen. De bloedsomloop verzakt en kortademigheid treedt in. Heeft iemand daar ervaring mee? Dank je. Ps Magnesium in volbloed Top

 12. Ik heb in 2013 een ebv gehad, maar ik ben tot op de dag van vandaag niet aan het herstellen. Mijn waarden zijn nog steeds te hoog. Vitamine D is slechts 21 waard … Ik voel me 20 jaar ouder. Ik heb een goede dokter nodig. 7 jaar geen gevonden …

 13. Ik raakte in 2018 besmet met EBV en heb nog steeds ernstige problemen met EBV, heb ondertussen ook fibromyalgie, ben altijd slap, heb ernstige hoofd- en lichaamspijnen, heb op de een of andere manier geheugenverlies, slaapstoornissen … mijn vitamine D-waarde was ooit op 13 en nu is hij van 70 terug naar 30 gegaan maar ik heb nog steeds dit probleem en het wordt steeds erger. Ik ben nu 16 en heb vandaag de laatste bloedwaarden en mijn EBV-waarden zijn bijna net zo hoog als 2 jaar geleden. Daarnaast heb ik ook een chronische immuundeficiëntie. En op de een of andere manier weet ik niet wat ik moet doen, heeft iemand vl tips ?! Of kent iemand een goede dokter?

 14. Vragen: 1. Is het waar dat 98% van de wereldbevolking het EBV-VIRUS bij zich draagt ​​en wacht om uit te breken? Als u het EBV-VIRUS had, kunnen de antistoffen het coronavirus dan opeten? Waarom kun je geen vaccin maken, met het Coronavirus kon het ook in een jaar. Hoe weet ik of het EBV-VIRUS opnieuw is geactiveerd? 5. Kan het EBV-VIRUS muteren met het coronavirus? In juli 2019 brak het EBV-VIRUS uit na een ernstige longontsteking op Fuerteventura.

Reacties zijn gesloten.