Vitamine D en het immuunsysteem – Update 2020 – Topinformatie van prof. Dr. med. Jörg Spitz

❗❓ Gratis vragenlijst voor gezond leven – Vragen over preventie en gezondheid ❓❗ Gebruik nu onze gratis online tool van Prof. Spitz om uw huidige gezondheidspositie kwalitatief te beoordelen: 👉🏻 👈🏻 ——- ————————————————– —————————- Het zonnehormoon is een van de belangrijkste beïnvloedende factoren op het immuunsysteem. Vitamine D is niet alleen nauw verwant aan de regulatie van het immuunsysteem in ons lichaam, maar heeft ook een gericht effect op infectieziekten en auto-immuunziekten. Een actuele recensie van het jaar 2005 beschrijft vitamine D als een “overlevingsmolecuul” dat immuunprocessen op twee zeer verschillende manieren controleert. Meer informatie over vitamine D en het immuunsysteem bij SonnenAllianz: – ————————————————– ——————————— Onze marktpartner Preventis biedt gekwalificeerde gezondheidstests aan voor zowel particuliere klanten als voor praktijken en apotheken De combinatie van snelle test en smartphone-app maakt de betrouwbare (OH) -Vitamine-D-meting binnen enkele minuten. Een video-instructie leidt u stap voor stap door de hele testprocedure. Voor de test wordt pijnloos een klein bloedmonster uit de vingertop genomen en op de testcassette aangebracht korte incubatietijd is de testbox tte geëvalueerd met behulp van de smartphonecamera. De unieke app berekent het vitamine D-gehalte en geeft het resultaat direct weer op de smartphone. De op deze manier bepaalde huidige vitamine D-voorziening biedt een basis voor een optimale aanpassing van de individuele vitamine D-voorziening. Vitamine D-test voor thuis: Klik hier voor de SmarTest® Vitamine D Home van Preventis: 👉🏻% AE-vitamine-d Ref = OTylGDS5HxKT Vitamine D-test voor praktijk & apotheek: Klik hier voor de SmarTest Pro® Vitamine D van Preventis: 👉🏻% AE-vitamine-d? ref = OTylGDS5HxKT ———————————– ————————————————– 📧 Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Academie voor Humane Geneeskunde 🎬📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van AMM 📽🎬 📖📚 Boekaanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🍇🌞 Productaanbevelingen🥑🍄 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 — ————————————————– ——————————– ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ——————————————- 🧠🌞 Projecten en initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life-SMS – Leefstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 ——————- ————————————————– —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Uw AMM-team #VitaminD #Immunsystem #ProfSpitz

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Copenhagen ?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamines D-Spiegel kan dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoog kan aarden vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D en het immuunsysteem – Update 2020 – Topinformatie van prof. Dr. med. Jörg Spitz”

 1. De leek ziet niet in dat het positief is om meer genen te activeren. Ook is het denkbaar dat er genen geactiveerd worden die een negatief effect hebben. (Epigenetische schakelaars kunnen positieve en negatieve effecten hebben.) Kunt u het kort uitleggen in elke video waarin u genactivering noemt?

 2. Beste professor Spitz, ik moet zeggen dat je geweldig bent met je topacademie …. alles wordt altijd goed uitgelegd … gewoon geweldig !! Als professor, heel nuchter, kunnen vele andere professoren en artsen een groot deel leren van … blijf nuchter …. help mensen te luisteren naar de patiënten blijf open natuur neem de media mee .. Ik wens je het allerbeste uit de grond van mijn hart, blijf gezond en fit en ga zoooo door, want je bent gewoon geweldig.Professor Jörg Spitz met je beste medicijn 😊👍 ☆☆☆☆☆

 3. In Duitsland is vitamine D-tekort helaas wijdverbreid, vooral in de koude wintermaanden natuurlijk. Ik slik momenteel ook weer vitamine D en vitamine K2 zodat ik voldoende wordt voorzien. Anders heb ik altijd de neiging om snel aan een vitamine D-tekort te lijden en dan altijd te kampen met symptomen. Ik gebruik momenteel de Debora plus K2-capsules. Ik kan ze van harte aanbevelen, ze werken altijd prima.

 4. Hallo, Kunt u mij uitleggen waarom DOPPELHERZ Vitamine D 1000 IE EXTRA-tabletten en Doppelherz Vitamine D3 2000 + K2-systeemtabletten ongeschikt zijn voor kinderen onder de 12 jaar en voor zwangere vrouwen. Ingevoegd als een notitie in de bijsluiter.

 5. Beste Prof. Spitz, Ik heb uw video hierboven met grote belangstelling gezien. Zelf ben ik overtuigd van vitamine D3 en de positieve effecten ervan op ons lichaam. Daarom slik ik al heel lang 2000 E vitamine D3 per dag. Mijn vraag aan u, is deze dosis voldoende en moet ik tegelijkertijd ook K2 innemen? En welk product en in welke vorm (capsules of druppels) kunt u mij aanbevelen, dan zou ik uw feedback op prijs stellen.

 6. Als iemand geïnteresseerd is, vul ik al ongeveer 15 jaar dagelijks 25-30.000 IU aan! Voor mijn leeftijd ben ik in topconditie en niets vanwege te veel vitamine D! Ik neem ook hoge doses B12 en een paar andere dingen, maar het belangrijkste is D en B12!

 7. Geachte prof. Dr. Spritz, je bent een geweldig persoon, veel, veel mensen in de wereld zullen je nu en in de toekomst erg dankbaar zijn, ook ik. Ik zou graag een vraag voor je willen hebben: wordt vitamine D door de zon beschadigd door Ozopnloch?

 8. bedankt Dr. Spitz, het was pas door jouw boek “Kankercellen houden niet van de zon” dat ik op het idee kwam om mijn Vit D-waarde te laten testen, met het schokkende antwoord dat ik 4 was (!!!!!). zelfs de doktoren zeiden “Au WEIa” dezelfde doktoren die het voorheen niet nodig vonden om mijn Vit. D-waarde te meten, ik ben nu 8 jaar bezig met ZEER hoge doses om mijn waarde omhoog te drijven. In eerste instantie werd ik geholpen door haar dierbare collega en vriendin die ze mij aanbeveelde, de Dr. Teutemacher in Wupp. … alle andere doktoren schreeuwden tegen de hoge doses die ik nam, behalve dat hij dat niet deed. en dankzij zijn aanmoediging sta ik nu op een waarde van 60. Ondertussen zijn we elke dag en uur bang voor een VIrus, waar we zoveel kunnen doen, met Vit. D …. althans naast andere dingen. Tijdens mijn verblijf in Israël leerde ik dat zelfs in een zonnig land als Israël meer dan 90% van de bevolking een vitamine D-tekort heeft. natuurlijk werkt iedereen binnen. en nog steeds WAARSCHUWEN apothekers “Hoe, je neemt 6000 IU per DAG ??? dat is VEEL, heb je er met je dokter over gesproken?” … hmmmmm hangt ervan af … grijns

 9. Een belangrijk type verduidelijking zou ook de volgende zijn: In de meeste bloedtestresultaten is er geen tolerantiewaarde onder “25-hydroxy-vitamine D”. U vindt daar alleen de gemeten waarde en kunt deze niet classificeren. Voor bijna alle andere waarden wordt een tolerantie gegeven. Als de gemeten waarde onder / boven is, is deze voorzien van een minteken om deze direct te herkennen. Bij vitamine D niet zo. Om deze reden merkte ik jarenlang niet eens dat mijn vitamine D-spiegel daaronder zat – de dokter vroeg me er tijdens de controle niet eens naar. Ik zal hem zeker een ruche geven bij mijn volgende bezoek!

 10. Beste Prof. Spitz, Hartelijk dank voor deze zeer interessante en informatieve presentatie. neemt sterk toe, maar steeds minder na 8 weken. Zou de zeer hoge genactiviteit die u na 8:35 minuten aantoont met hoge vitamine D-bloedconcentraties niet ook kunnen komen van het feit dat het lichaam ertegen vecht en alle mogelijke genen voor hen activeert?

 11. beste collega spitz, je bent een uitkomst️ met je duidelijkheid en eenvoud van je uitleg, begrijpelijk voor iedereen. Na 20 jaar medische praktijk kan ik elk woord bevestigen met mijn ervaring in mijn praktijk. Ik ben zeer verheugd dat mensen hun vitamine D-spiegel hebben verhoogd, zoals blijkt uit hun statistieken, ondanks tegenstrijdige informatie. Mijn oproep is belangrijk voor de botten en het immuunsysteem!

Reacties zijn gesloten.