Vitamine D en immuniteit, veel bewijs

Volksgezondheid Engeland Vitamine D-aanbevelingen Vit D en COVID Bewijs dat vitamine D-suppletie het risico op influenza en COVID kan verminderen – Infecties en sterfgevallen. Prevalentie en correlaten van vitamine D-tekort bij Amerikaanse volwassenen https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-d2-vs-d3 Over 38% van de Amerikaanse bevolking heeft een vitamine D-tekort. Dit tarief stijgt echter naar 70% bij zwarte mensen en 63% bij Hispanics Vit D-tekort in Ierland Vitamine D is essentieel voor de gezondheid van botten en spieren Arizona University https: //www.researchsquare .com / article / rs – 3000 / v1 U

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is de essentiële voor uw geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

70 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 66 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 70 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D en immuniteit, veel bewijs”

 1. Dr. Campbell. Ik nam de vrijheid om deze informatie aan de tiplijn van de New York Post te melden. Ze hebben blijkbaar het onderzoek gedaan en op 1 mei een artikel gepubliceerd. Proost Dr. Campbell. Goed gedaan.

 2. Hoe zit het met zinksupplementen? Heb je de laatste tijd een onderzoek gevonden of is het naar jouw mening raadzaam: “Ik heb dingen doorgenomen die zeggen dat ook zink belangrijk is, is het geloofwaardig?

 3. Een goede vuistregel voor het verkrijgen van vitamine D3 uit de zon: als uw schaduw langer is dan uw lengte, krijgt u GEEN D3. Geen schaduw, geen D3. De ultraviolette stralen (die worden geabsorbeerd door cholesterol in je huid) zijn kort en kunnen niet door wolken, zonneschermen gaan en in de winter niet door de atmosfeer, vanwege de hoek van de zon met de noordelijke helft van de aarde. Vitamine D3 wordt gemaakt van lanoline in schapenwol, voornamelijk uit Nieuw-Zeeland, waar de zon het hele jaar door schijnt. 15 minuten in de middagzon in een bikini zonder zonnebrandcrème levert u 50.000 IU op. Vitamine D3 heeft een halfwaardetijd van 24 uur, dus het is van vitaal belang dat u DAGELIJKS supplementen inneemt !!!!! Ik slik elke dag 4000 IE en heb al 8 jaar geen verkoudheid of griep gehad.

 4. Hier zijn 2 zeer relevante lezingen van een universitaire conferentie in 2014 door medische experts over de rol van vitamine D bij gezondheid en ziekte. Ze zeggen allebei dat we meer dan de 4000 IE / dag nodig hebben voor optimale bloedspiegels. Wat betreft toxische niveaus, is er een zeer hoog niveau dat veilig is, zeker tot 10.000 IU / dag veroorzaakt geen toxische effecten. De optimale dagelijkse inname van D3 lijkt 4000 tot 6000 IU / dag te zijn, waarbij 6000 IU / dag de optimale hoeveelheid is voor zogende moeders om voldoende vitamine in hun moedermelk te produceren voor de behoeften van het kind. Ze zeggen dat het belangrijk is om het dagelijks in te nemen, niet één keer per week of minder vaak, omdat vitamine D binnen 24 uur uit het bloed wordt verwijderd, dus we moeten het dagelijks aanvullen. Ze wijzen erop dat bij een eenmalige blootstelling aan zonlicht dat de huid nauwelijks roze kleurt binnen 24 uur 20.000 IU vitamine D produceert. Zulke grote hoeveelheden zijn niet giftig, maar overschrijden waarschijnlijk wat we optimaal nodig hebben. https://youtu.be/B9SNfrE7P1s en https://youtu.be/QrU1yrmNIqc. Persoonlijk heb ik mijn inname verhoogd tot 5000 IU / dag (125 mcg / dag). – Stanley Sokolow DDS

 5. Dus wij in Arizona zouden niet het hoogste aantal infecties ter wereld moeten zijn, toch? Is het niet waarschijnlijk dat we een goede vitamine D-verhouding hebben? Misschien laten onze cijfers dat zien.

 6. Ik koop vitamine D3-poeder en vitamine K2-tabletten. Ik heb op zondag een grote dosis vitamine D3 en laat me daardoor de week door. Ik koop mijn D3-poeder op eBay en het is ongeveer 104.000 IU per gram. Dus ik heb driekwart gram, wat me ongeveer 11.000 IU per dag oplevert, wat volgens mijn onderzoek, gegeven hoe groot ik ben, een gezonde hoeveelheid is voor mijn lichaamstype.

 7. Hier is iets interessants … fructoserijke glucosestroop en vitamine DCOVID-19 Update 83 met Roger Seheult, MD … op youtubehttps: //www.medcram.com Oxidatieve stress kan een sleutelrol spelen bij de ernst van COVID-19-infectie. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond hoe een hoge suikerinname (en met name fructose – zoals fructose-glucosestroop) niet alleen bijdraagt ​​aan oxidatieve stress, maar ook aan de inactivering van een bruikbare vorm van vitamine D. Sluit je aan bij Dr. Seheult voor illustraties van hoe deze paden werken. (Deze video is opgenomen op 12 juni 2020).

 8. Meting van 25-hydroxyvitamine D (25 [OH] D) is de beste index voor het bepalen van normale of subnormale vitamine D in het lichaam. De optimale serum 25 (OH) D-concentratie voor de gezondheid van het skelet en de extraskeletale gezondheid is echter controversieel en is niet strikt vastgesteld voor de bevolking in het algemeen of voor specifieke etnische groepen. De meeste groepen definiëren vitamine D-toereikendheid als een 25 (OH) D-concentratie van meer dan 20 ng / ml (50 nmol / L).

 9. Vitamine D-tekort kan daarom optreden als gevolg van verminderde opname of opname, verminderde blootstelling aan de zon, verhoogd leverkatabolisme of verminderde endogene synthese (via verminderde 25-hydroxylering in de lever of 1-hydroxylatie in de nier). Weerstand van eindorganen tegen vitamine D veroorzaakt het equivalent resultaat als een tekort.

 10. In veel ontwikkelde landen wordt de meeste vitamine D afgeleid van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine (vette vis) of verrijkt zijn met de vitamine (melk en aanverwante producten en granen). De rest wordt in de huid aangemaakt uit 7-dehydrocholesterol onder invloed van ultraviolet licht, bij een vergelijkbare golflengte die zonnebrand kan veroorzaken (figuur 1). Vitamine D-tekort kan optreden bij mensen die zonder blootstelling aan de zon leven (inclusief diegenen wiens huid constant wordt beschermd tegen de zon) en / of een verbeterde huidpigmentatie hebben, of bij wie de opname via de voeding laag is. Bij sommige mensen sluit overvloedige blootstelling aan de zon vitamine D-insufficiëntie echter niet uit om onduidelijke redenen [1]. Desalniettemin komt vitamine D-tekort het meest voor bij mensen die in landen wonen die ver van de evenaar liggen en die voedingsmiddelen consumeren die niet verrijkt zijn met vitamine D [2]. Vitamine D-tekort kan ook optreden bij voldoende inname als er sprake is van intestinale malabsorptie van vitamine D, zoals bij coeliakie.

 11. Heel erg bedankt. Ik ben de afgelopen 4 maanden in het huis geweest, ik woon in het Midden-Oosten. Ik heb veel migraine, gewrichtspijn enz. Kan mijn vitamine D nu niet laten testen. Ik heb vitamine D 50.000 IE gevonden in de plaatselijke apotheek, mag ik een enkele dosis van 50.000 IE nemen? Kunt u alstublieft voorstellen? Bedankt

 12. Groot beeld: neem meer vit D dan u denkt (dagelijks 10.000). Ja “Zij”, de 1% Worm World Order, willen je vermoorden als middel om de bevolking te vernietigen, en de overgebleven bevolking zal tot slaaf worden gemaakt. Bewijs uw vrijheid en uw goddelijkheid. Wij zijn een.

 13. Bedankt dokter John voor de informatie die beter uitlegt dan de volksgezondheidsrichtlijnen en het is logischer dan de eigenlijke richtlijnen met punten aan gepresenteerde doses. Ik vraag me af hoe mensen met een gewone opleiding al deze medische termen en politiek correcte termen zullen begrijpen. Bedankt voor al het goede werk😊

 14. Ik heb mensen verteld over vitamine A, C en D op mijn FB, maar ze lachen me allemaal uit, bedankt voor het verifiëren dat ik geen dummy ben en volg wat God me had laten zien

 15. Op 6 augustus 2020, rond 14.45 uur, had ik zojuist de presentatie van John Campbell over de “Eerste Klinisch onderzoek naar Vit. D en Covid-19 “, uitgevoerd in een ziekenhuis in Spanje; cohort 79, zeer positief. Ik wilde de video naar een vriend sturen en hij is gewoon verdwenen. Ik kon het niet eens vinden in mijn YouTube-geschiedenis. Heeft iemand anders dit meegemaakt?

 16. Mijn lezing van de Arizona-studie is dat ze vit D aanbevelen voor covid19, maar vlierbessen (het volgende item) afraden omdat het de cytokineproductie zou kunnen bevorderen.

 17. Vraag aan Dr. John Campbell: Heeft u in de gegevens verschillen waargenomen tussen de nationaliteiten / rassen met betrekking tot de vitamine D-vereisten? Tussen haakjes: Huidskleur en evolutie naar vitamine D-productie kunnen een stuk zijn met betrekking tot de inheemse volkeren van het Noordpoolgebied. Koffiegesprekken met Alaskanen kunnen interessante opmerkingen onthullen.

 18. Beste Dr. Campbell, U weet heel goed van de enorme werkzaamheid van vitamine D (samen met andere vitamines en zink) bij de behandeling van Covid-19. Vraag alstublieft streng en herhaaldelijk waarom media / regeringen / WHO / medische instellingen het niet promoten ondanks het bewijs uit klinische onderzoeken? https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=%28Covid%5BTitle%5D%29+AND+%28Vitamin+D%5BTitle%5D%29&sort=Verlies alsjeblieft je geweten niet, ook al zou je dat willen ten onrechte beschuldigd van het vertellen van de waarheid en het bestrijden van de agenda van de Big Pharma tegen goedkope en effectieve behandelingen zoals voeding of supplementen. Ik weet dat je het geprobeerd hebt, MAAR je kunt de donkere en diepe pot roeren!

Reacties zijn gesloten.