Vitamine D en suiker volgens het voorbeeld van het SARS-CoV-2 coronavirus – Dr. Kurt Mosetter en prof. Jörg Spitz

❗❓ Gratis gezond leven Vragenlijst – 14 Vragen over preventie en gezondheid ❓❗ Gebruik nu onze gratis online tool van Prof. Spitz om uw huidige gezondheidspositie kwalitatief te beoordelen: 👉🏻 👈🏻 —————- ————————————————– ——————- In dit topgesprek tussen Dr. med. Kurt Mosetter en prof. Dr. med. Jörg Spitz gaat over de rol van vitamine D en suiker voor het immuunsysteem aan de hand van het voorbeeld van het coronavirus SARS-CoV-2. De twee gaan in op praktische tips in tijden van Corona en leggen zoals gewoonlijk de functies en het metabolisme van vitamine D op een duidelijke en onderhoudende manier uit! Meer informatie van Dr. Kurt Mosetter: The Glycoplan for Dietary Change: The Myoreflex Therapy door Dr. Kurt Mosetter: ———————————————– ————————————– Het AMM-congres van dit jaar, begin maart, ging ook over suiker en diabetes – en natuurlijk was vitamine D weer een van de onderwerpen! Lees de nieuwste en interessante feiten van het Human Medicine Congress on Overcome Diabetes – Prevention and Rehabilitation of Diabetes: The Time Is Right! in het digitale congrespakket: 👉 👈 Totaal vooraanstaande professoren, artsen en experts presenteren de verschillende factoren die de ontwikkeling en het verloop van diabetes beïnvloeden op de gebruikelijke onderhoudende manier. Uiteindelijk zijn er concrete perspectieven en maatregelen die geschikt zijn voor alledaags gebruik voor de preventie en revalidatie van diabetes. Wetenschappelijk, goed onderbouwd en begrijpelijk. De inhoud van het digitale congrespakket: – Streaming toegang tot het digitale congrespakket met alle bonusmaterialen 🌐 – Videodownloads van alle 15 Lezingen 🎬 – De compacte congresgids voor het congres voor menselijke geneeskunde – Diabetes overwinnen (PDF) 📖 – Download audiobestanden van alle 10 Lezingen (MP3) 🎧 – [BONUS #2] De presentaties van bijna alle lezingen als download (PDF) 📑 – [BONUS #3] Videolezing door Prof. Spitz: Carbohydrates & Sugar Metabolism (MP4) 📺 – [BONUS #4] Congresdocumentatie door Dr. Arman Edalatpour (MP4) 🎥 – [BONUS #5] Totaal exclusieve interviews met de sprekers van het congres (MP4) 🎤 – [BONUS #6] Verdere interviews en een gesprek op topniveau met Prof. Spitz (MP4) 📺 – [BONUS #7] Factsheet “Suiker en multiple sclerose” (pdf) 📃 Beveilig uw toegang nu dus op 👉👉 👈👈 ————- ————————————————– ———————- 📧 Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Academie voor Humane Geneeskunde 🎬📽 Meer video's en lezingen ook in de digitale wereld van de AMM 📽🎬 📖📚 Boek aanbevelingen over het onderwerp 📚📖 🍇🌞 Productaanbevelingen🥑🍄 🌏🤝 Netwerkpartners 🤝🌏 ——————————- ————————————————– —- ✅💪 Volg de Academie voor Menselijke Geneeskunde! 💪✅ Website: Facebook: YouTube: —————————————— ——————————————- 🧠🌞 Projecten en initiatieven 🌞🧠 👩‍⚕️ Life-SMS – Leefstijlstrategieën voor multiple sclerose 👨‍⚕️ 🌞 The Sun Alliance 🌞 Website – Facebook – 👴🧠👵 Competentie in plaats van dementie 👵🧠👴 ——————- ————————————————– —————- 🙏 Blijf gezond! 🙏 Uw AMM-team #Zucker #VitaminD #Coronavirus

Top 7 Vitamine D-supplementen vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Kopen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamines D-Spiegel kan dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplement

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitaminen D in extra hoge dosering Extra hoge dosis aarden vitamine D

62 microgram oftewel 2013 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van 15 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar ran 63 mcg vitamines D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

2. Vitamine D-3 2020 IU / 66 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van hoogwaardige supplementen.

Solgar Vitamine D-3 2020 IU / 63 µg bevat de meest effectieve voor de van vitamine D. Vitamine D veroordeelde de opname van calcium in de botten. Vitaminen D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Extra vitamines D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verstoogde behoefte (zoals bij kinderen, oudere en zwangere vrouwen). Kantines met een donkere huid van kantines die praten over de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, ook een Beschoogde behoefte.

3. Viridian Vitamine D3 (Veganistisch) 800 IU (40 µg) Deze hooggedoseerde vitamines D3 van Viridian

is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos). Vitamine D wordt verzorgd door een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

4. Vitaminen D3 Vloeibaar 14 mcg (750 IU vitamines d druppels)

Deze advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800 vitamine D in dubbele voorkant is zeer geschikt om de dosering naar eigen accessoires aan te passen en voor mensen met slikproblemen. Een flesje van 14 ml levert ongeveer 300 druppels en de vitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Geavanceerd vitamine D-3 immuuncomplex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C) Solgar's Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitamines, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve ( celbeschermende) eigenschappen (vitamines C, selenium, koper en zink). Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door has been been used maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van ooit weerstond immuunsysteem. Levert oa 10 mcg vitamines D-3 (450 IE), 100 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 56, 5 mcg selenium en 450 mcg koper. Deze formule kan naast elke zijn gebruikt multivitamins.

Vitaminen D voor kinderen Vitamins D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen . Handig om opgemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid ™ (Veganistisch) Vitamine D3 200 IU ( µg) solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800

Vitaminen D kauwtabletten Omdat u moeite heeft met slikken of u vindt capsules binnenin vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.

 • Solgar Vitamine D-3 14 µg / 680 IE kauwtabletten
bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D en suiker volgens het voorbeeld van het SARS-CoV-2 coronavirus – Dr. Kurt Mosetter en prof. Jörg Spitz”

 1. Altijd fascinerend, ook al was de geluidskwaliteit niet geweldig. Helaas is het onderwerp zo complex dat niet-medische professionals er waarschijnlijk allemaal hun problemen mee zullen hebben. Vind het vreselijk dat waarschijnlijk maar heel weinig huisartsen (iedereen had een of twee semesters biochemie in hun studie) van dit onderwerp op de hoogte zijn. Zoals prof. Spitz al zei: “De laboratoriumwaarden zijn oké.” Het kan niemand schelen wat er op de achtergrond gebeurt. Het zou ook geld kosten om dit te testen, wat beter kan worden gebruikt voor genezing (d.w.z. als het kind al in de put is gevallen!) Dan voor preventie! Ons gezondheidssysteem is helemaal verkeerd! Zolang lobbyisten aan de top staan ​​en de grote farma er de hand in heeft, zal dat waarschijnlijk ook niet veranderen. Om deze reden doe ik mijn vitamine D-consulent bij Dr. van helden en ik hoop dat ik in ieder geval kan opvoeden en een beetje kan helpen in mijn omgeving.

 2. Hé, als Bill en Melinda ontdekken wat voor soort subversieve video's je hier maakt, komt Bill met zijn grote spuit (geldinjectie) en koopt je. John Hopkins University, WHO, RKI enz. Heeft hij al, dus wat is je prijs 😆

 3. De Ficus Benjamini op de achtergrond verdraagt ​​geduldig deze rotzooi. De vraag is in welke cornflake-zak de twee heren hun vergunning hebben gevonden om medicijnen te beoefenen.

 4. https://www.youtube.com/watch?v=Vh4LBjrDXgc&t=9s Deze senior arts behandelt Covid19-gevallen in zijn KH alleen met lichte zuurstof, geen intubatie, geen cortison en geen behandeling volgens richtlijnen, maar hoge doses vitamine D en C plus Paracetamol, als de koorts te lang te hoog is geweest. Maar het laat het lichaam werken en versterkt het immuunsysteem. Sindsdien hebben zelfs zware kuren bij 80-plussers het ziekenhuis na een week verlaten. Dus vitamine D en C.

 5. Zoals altijd zijn de interviews buitengewoon goed en waardevol. Verbeter het geluid alsjeblieft. Het hoeven geen microfoons van € 500 te zijn, er zijn nu hele goedkope opties die het geluid aanzienlijk verbeteren. Bijv. Clip-on microfoons op prosumerniveau zouden wonderen doen: de beeldkwaliteit is niet zo belangrijk als de geluidskwaliteit.

 6. Vitamine D is de verzamelnaam voor een groep in vet oplosbare vitamines, de calciferolen. De belangrijkste vormen zijn onder meer vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol) De bekendste functie van vitamine D is de deelname aan het botmetabolisme. Vitamine D bevordert bijvoorbeeld de opname (resorptie) van calcium en fosfaat uit de darm en hun opname in de botten. Het speelt dus een sleutelrol bij botmineralisatie, daarnaast is vitamine D betrokken bij andere stofwisselingsprocessen, bij de vorming van eiwitten en bij de aansturing van een groot aantal genen. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot de aanname dat er verbanden zijn tussen vitamine D-voorziening en chronische ziekten en dat er tegelijkertijd nieuwe preventiemogelijkheden ontdekt kunnen worden. Met betrekking tot hoge bloeddruk, diabetes mellitus type 2 en hart- en vaatziekten en kankerziekten konden correlaties worden gevonden in observationele studies, maar tot dusverre geen bewijs voor oorzakelijke verbanden.

 7. Vitamine D-tekort kan aanzienlijke effecten hebben op de gezondheid van de botten. De meest ernstige gevolgen zijn de ontkalking en uiteindelijk de verweking van de botten. Bij zuigelingen en kinderen kan dit leiden tot rachitis, wat leidt tot ernstige stoornissen van de botgroei en blijvende vervorming van het skelet, inclusief slijtage in het gebied van de groeischijven. Bovendien worden verminderde spierkracht, verminderde spierspanning en verhoogde vatbaarheid voor infectie waargenomen. Bij volwassenen kan ontkalking van het bot leiden tot vervorming van de ondersteunende botten, botpijn en spierzwakte evenals verminderde kracht – en dus tot het klinische beeld van osteomalacie. Een andere ziekte waaraan een vitamine D-tekort kan bijdragen, is osteoporose, die zich vooral bij ouderen manifesteert. Het wordt gekenmerkt door een verminderde botmassa en een micro-architecturale achteruitgang van het botweefsel, wat leidt tot een lagere breuksterkte van het bot. Verder zijn er verbanden vastgesteld tussen de vitamine D-voorziening en niet-skeletale ziekten zoals hoge bloeddruk en diabetes mellitus type 2. evenals cardiovasculaire of kankerziekten die in observationele studies zijn gevonden. Er zijn tot dusverre echter geen aanwijzingen voor oorzakelijke verbanden.

 8. Naast een tekort kan ook vergiftiging (bedwelming) met vitamine D optreden. Dit komt doordat vitamine D kan worden opgeslagen als een in vet oplosbare vitamine in vet- en spierweefsel.Hoewel intoxicatie niet kan worden bereikt door de lichaamseigen vitamine D-vorming en natuurlijke voeding, wordt het veroorzaakt door overmatige consumptie van supplementen (voedingssupplementen). , hoge doses medicatie, hoge consumptie van verrijkte voedingsmiddelen (of een combinatie van de varianten) mogelijk. Overmatige inname van vitamine D leidt tot verhoogde calciumspiegels in het lichaam (hypercalciëmie), wat acuut kan leiden tot misselijkheid, verminderde eetlust, maagkrampen, braken of in ernstige gevallen kan leiden tot nierbeschadiging, hartritmestoornissen, bewustzijnsverlies en overlijden. Omdat vitamine D in het lichaam kan worden opgeslagen, is naast een acute overdosis ook een geleidelijke overdosis mogelijk.

 9. En eet alsjeblieft geen voedsel met een hoog suikergehalte in de avond, daar houdt onze maagflora niet van, omdat de maagbacteriën ertegen vechten, dan ontwikkelt zich de bekende HARTBRAND.

 10. Haha … grappig. Zorgt voor een goed immuunsysteem en je gaat niet dood aan corona, hepatitis, meningitis. Mensen mensen. De twee zijn waarschijnlijk het meest bang!

 11. Nog een toevoeging: Mitochondriën (en organellen) zijn voormalige micro-organismen die hebben besloten zich te verenigen in een cel. Het zijn dus voormalige individuen van het hele microbioom en één vraag: wat is de belangrijkste van de omega-3-vetzuren? De eindproducten EPA en DHA en hun ontstekingsremmende werking, of gaat het alleen om het ALA (alfa-linoleenzuur) dat VitD via de maag begeleidt? Ik veronderstel dat de VitD beschermd moet worden vanwege het maagzuur?

Reacties zijn gesloten.