Vitamine D: hoe neem je het in?

​ Laten we het hebben over doses, tijden en methoden voor een echt effectieve en veilige toediening. ​ ​ Ergocalciferol of Cholecalciferol? ​ ​ ​ ​ ​ Hoe lang? VEGAN-supplementen Ik heb dit in het verleden gebruikt (aangesloten link): Bronnen: Voedingsreferentiewaarden LARN Dagelijkse inname van vitamines en mineralen toegestaan ​​in voedingssupplementen NHS Academy of Nutrition D2 of D3? De inhoud van de getoonde video is het resultaat van bewuste vereenvoudigingen, gericht op het begrijpelijker en toegankelijker maken van het onderwerp; de informatie wordt uitsluitend ter informatie verstrekt en vormt in geen geval een alternatief voor medisch advies, een handeling die uitsluitend van belang is voor uw arts of specialist. Wie ik ben? Mijn naam is Roberto Gindro en ik ben veertig jaar geleden afgestudeerd in de farmacie aan de Universiteit van Oost-Piemonte in Novara. Toen had ik het geluk om mijn studie voort te zetten met een PhD-opleiding en ondertussen begon ik te werken in een apotheek in een klein Piemontese dorp. Ik werkte dagelijks met “mijn” patiënten voor ongeveer 07 jaar, maar van 2005 Ik ontdekte dat ik zonder de steeds overweldigende bureaucratie die op het werk in de apotheek weegt, ikzelf online met meer enthousiasme en nabijheid om iedereen te helpen die mij voor advies benaderde, vooral via de sites FarmacoeCura.it en ValoriNormali.com, die ik heb gemaakt en vervolgens aan Mondadori heb verkocht. Vandaag alleen meer digitaal! 🙂 Ah, ja, een paar jaar geleden voelde ik een enorme voldoening in het zelf publiceren van een boek met als doel vrouwen in moeilijkheden te helpen voor een zwangerschap die soms gewoon niet wil komen (Amazon-gelieerde link :.

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitaminen D Supplementen Kopen?

Vitaminen D is essentiële uw medische gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem Te lage vitamines D-verklaringen kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. ) supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamines D

66 microgram oftewel 2013 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) voor capsules. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamins gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al 07 van 18 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 voor softgels. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamines D3. Dit staat gegarandeerd voor de gevestigde kwaliteit van de vitamines D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoe fte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen .Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

19 gedachten over “Vitamine D: hoe neem je het in?”

 1. goedenavond, ik ben 49 jaar oud, donkere huid en de laatste jaren heb ik mezelf niet veel aan de zon blootgesteld, alleen een beetje in de lente, deze zomer slechts 4-5 keer. Ik hou er niet van om bruin te worden omdat ik last heb van de hitte. dat gezegd hebbende, ik heb 1 jaar geleden een auto-ongeluk gehad en mijn opperarmbeen kwam eruit. fysiotherapie (wat ik nog steeds één keer per week doe), nu heeft de orthopeed me onderworpen aan 3 (dat zouden 5 moeten worden) cortisone-puncties op de schouder (onder het acromion, het nog ontstoken deel dat me momenteel verhindert van extrarotatie-arm). Omdat ik bang ben dat cortison – zij het in een lage dosering – mij ooit problemen kan bezorgen, heb ik op internet navraag gedaan en besloten om een ​​vitamine D3 en calciumsupplement te slikken. de apotheker heeft mij Calcium D3 Sandoz aanbevolen. Maar ze leek erg onzeker over de dosering. hij zei dat ik met mijn orthopedist moest praten (die ik moeilijk gemakkelijk kan bereiken, en ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom hij me er niets over vertelde). Wat raden jullie aan? Ik neem gewoon 's ochtends na het ontbijt een bloeddrukpil ​​en omega3 en een cholesterolsupplement (op aanbeveling van de cardioloog (. En sommige natuurlijke ontstekingsremmende supplementen (kurkuma etc.), soms magnesium. Calcium D3 Sandoz bruismiddelen zijn 1000 mg / 880 ui de aanbevolen dosering is 1 tablet per dag, eventueel in 2 te verdelen de apotheker zei me om de dag een tablet in te nemen. Ik weet niet hoe ik moet bewegen

 2. Heel erg bedankt, ik wist niet hoe belangrijk het was om vitamine D-supplementen in te nemen bij een maaltijd met vet, in plaats van met een glas water. Ik zag ook de videohttps: //youtu.be/tBSfIckPV44 Ook interessant naar mijn mening. Omdat de veiligheidslimiet, om zo te zeggen, op 4.000 IU werd gesteld, neem ik in de herfst en winter 3.000 IU per dag. Ik eet weinig vlees en vis, ik probeer gebruik te maken van de 15-20 vrije minuten die ik heb tijdens mijn lunchpauze om wat zon op mijn onderarmen en onderbenen te krijgen. Benieuwd dat artsen de vitamine D-spiegeltest niet kunnen voorschrijven, als ik het goed begrijp, ondanks het belang ervan. Met vriendelijke groet

 3. Goedemorgen, je beschrijving is geweldig .. Ik neem één keer per dag 4 druppels didrogyl en ik heb de testen niet gedaan en denk je dat ik zo door kan gaan tot voorjaar?

 4. Mijn waarde was op 8 en ik ben 27 jaar oud, ik voltooi een cyclus van 3 maanden van xarenel 50.000 1 keer per week .. Hoe snel moet ik de analyses doen om te zien of ze geregulariseerd zijn …?

 5. Ondanks de grote vooruitgang en internationale studies gepubliceerd in belangrijke wetenschappelijke publicaties over vitamine D, die onweerlegbaar bewijs aantonen van het primaire belang van dit pro-hormoon in het menselijk lichaam en de schade die verband houdt met het tekort, blijft het jarenlang bestaan ​​zonder verbetering. een zeer groot aantal artsen (vooral huisartsen) die absoluut niet geïnformeerd zijn, zo niet eens tegen de regelmatige inname van cholecalciferol. We weten dat ons dagelijks leven als westerse bevolking zich grotendeels binnenshuis afspeelt, met schaarse en te periodieke blootstelling aan de zon (vooral degenen die in het noorden wonen), dus de productie van vitamine D is erg aangetast. In mijn tienjarige ervaring als patiënt met een vitamine D-tekort, heb ik feitelijke, verontrustende hiaten ontdekt in de artsen die ik heb geraadpleegd. Het is buitengewoon moeilijk om een ​​ervaren vitamine D-arts te vinden die werkelijk in staat is doseringen effectief af te wegen en individuele problemen te herkennen. Degenen die, zoals ik, moeite hebben met darmabsorptie, moeten eenmaal per maand hun toevlucht nemen tot injecteerbare injectieflacons: bijna geen professional heeft me precies kunnen vertellen wat de ideale hoeveelheid vitamine D is die niet alleen moet worden bereikt, maar ook moet worden gehandhaafd. leven. De meeste artsen beschouwen de bloedwaarde van 20/30 ng / ml als voldoende: deze waarde garandeert de effectiviteit ervan alleen voor het skelet en niet voor de talloze andere functies die worden geactiveerd door onze bondgenoot 25 (OH) D, inclusief de formidabele actie die de immuunsysteem. Ik kwam dus tot de conclusie dat de te behouden waarde niet minder mag zijn dan ten minste 50 ng / ml. Bovendien de noodzaak om gekalibreerde doses vitamine K2 tegelijkertijd met vitamine D te integreren, nuttig voor de optimale verdeling ervan in de lichaam zonder risico van kalkaanslag op de vaten. Een calcium- en fosafaattest om de zes maanden wordt aanbevolen. Maar hoeveel dokters praten erover? Hoevelen kennen deze problemen? Hoeveel worden er adequaat bijgewerkt? Heel weinig. Heeft u een vaag idee van wat het betekent om een ​​bekwame arts te zoeken en te vinden die nauwkeurig de juiste doses vitamine D voorschrijft en de patiënt gedurende de lange tijd volgt? Dit is ronduit ongelooflijk.

 6. Hallo dokter! Allereerst heel erg bedankt! Ik neem elke ochtend 3 druppels (6000ui) als ontbijt van dit product: https://www.meetab.it / my-d3-integratore-liquido -vitamin-d3 Wat denk je? Ze zeggen dat het een natuurlijk product is als het lichaam meer heeft, het het elimineert en daarom geen pijn doet: is het waar, misschien is het goed dat ik het reduceer tot 1 druppel (2000ui)?

 7. Hallo dokter voor het eten Ik neem vitamine d3 vitamine C omega 3 en artisjoksupplement Als ik zeg voor het avondeten, dat wil zeggen, ik zit aan tafel, neem ik de vitamines en eet meteen. Ik wilde weten of het oké is om alle vitamines samen te nemen

 8. Hallo Roberto de huisarts vond me de lage vitamine D onder de limieten, en hij beschreef me een aantal tabletten om er elke 15 dagen een in te nemen, maar nu weet ik niet hoe lang ik de behandeling moet nemen, maar ik zou het wel willen vertel hem waarom ik het altijd koud heb, zelfs als er open haarden in huis zijn. Het zal een beetje zijn omdat ik altijd kou heb gehad, maar nu veel meer ?. Wat zou ik kunnen doen .. heel erg bedankt

 9. de voorgestelde doseringen zijn zeer bescheiden en nogal verouderd, er wordt nu aangenomen dat 10.000 internationale eenheden per dag een optimaal en ongevaarlijk supplement zijn

Reacties zijn gesloten.