Vitamine D maximale dosis – therapeutische route voor auto-immuunziekten door Dr. med. univ Edmund Blab

In de afgelopen decennia is er een sterke toename van auto-immuunziekten. Er is nog steeds enige onenigheid onder de medische gemeenschap over de oorzaak. De nieuwe therapeutische benadering bestaat er nu in om de genetische aandoening te compenseren met hoge doses vitamine D3 en de cofactoren voor de omzetting ervan in de actieve vorm. Hierdoor kan het immuunsysteem weer in balans worden gebracht. Er is een toename van de T-regulerende cellen, een Th1-TH2-balans en een blokkade van de Th cellen, wat ook het doel is van enkele van de conventionele therapieën. Het verschil is dat vitamine D een immuunregulator is en bij gecontroleerd gebruik door een ervaren therapeut geen schadelijke bijwerkingen heeft. Wat kunnen we van deze therapie verwachten? Na twee jaar observatie kan de volgende conclusie worden getrokken: op 72% van de patiënten, de auto-immuunziekte is tot stilstand gekomen of de gezondheidstoestand van de patiënt is bevredigend verbeterd. Alle presentaties over dit onderwerp: 👉 www.biogena.com/autoimmun Disease Meer over Biogena: 👉 www.biogena.com #Biogena #Autoimmun Disease #VitaminD

Top 7 vitamines D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Kopen?

Vitamine D

is de essentiële voor uw speciale en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamines D-Spiegel kan dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoog kan aarden vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore

bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omd at vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D maximale dosis – therapeutische route voor auto-immuunziekten door Dr. med. univ Edmund Blab”

 1. Wieviel Vitamin D solte man den jetzt pro Tag nehmen ?.. Vitamin D Spiegel ist 39.5. Habe starke Osteoporose Knochen Dichte liegt bei 36 .. Und ich habe noch Haschimoto Nehme Vitamin K2 5 Tropfen .. Welche stärke Vitamin D3 und Vitamin K2 — brauche ich pro Tag .. Und ich nehme 300 mg Magnesium noch

 2. Sehr interessant aber vitamin B 2 und Magnesium, okay aber wieviel davon, und in Bezug auf Vitamin D.
  Das finde ich Wichtig. Sehr guter Vortrag danke LG.

 3. Sehr traurig, dass der Herr Dr Blab unter anderem von Viren und Infektionskrankheiten spricht. Es ist allgemein bekannt , dass die Virologie auf Thesen und unbewiesenen Behauptungen aufgebaut ist. Weder wurde jemals ein Virus isoliert, noch krankmachend weitergegeben. Siehe Dr. Lanka, Dr. Köhnlein, Hans Tozin , zb! Der wichtigste Faktor bei Autoimmimunerkrankungen, aber auch bei Krebs, ist die Psyche. Chronischer Stress oder Angst gehen diesen Krankheiten fast immer voraus. Siehe Vorträge von Dr.Lothar Hirneise!

 4. Danke für gute Vortrag ezt weis ich was hat mir geholfen. Ich hatte Vitamin d null hat Doktor mir aus der Apotheke Vitamin d 20.000 gegeben ich bin braves Patient ales genommen es waren bestimmt 100 st.und vergessen aber mein Wohlfühlen hat sich gebesert, Darmfunkzion,

 5. Habe bei einer Selbstkur auch noch Chrom zu dem hochdosiertem D3 + K2 genommen. Natürlich war Magnesium auch mit im Boot wie auch Vitamin C. Ich habe mit dieser Zusammenstellung sehr gut reagiert. Muss dazu sagen, ich hatte keine grossen Vorerkrankungen gehabt, dafür über viele Jahre Depressionen, kein tollen Lebenswandel und rauchte über 20J. viel. Ich informierte mich im Netz, besorgte alles und therapierte mich selbst und mein Immunsystem wie auch meine Psyche auf einen top Zustand gebracht. War nie krank und bin top fit. Für mich war das perfekt.

 6. Absolut interessant, ich bin ausgebildete Altenpflegerin habe dadurch etwas medizinische Kenntnisse und bin seit den 90iger Jahren bei Amway , da ich eigentlich unter Polyarthritis und habe durch diese Nahrungsergänzungen keine Schmerzen mehr.

 7. Guten Morgen ☀️🙏
  Vielen lieben Dank, für den tollen Beitrag! Wie verhält es sich wenn man merkt das doch eine Erkältung in Anmarsch ist mit den Einheiten? 5.000 ie oder 2 mal 5.000 ie? Leider findet man nur schwammige Studien diesbezüglich. Lg

 8. Man braucht keine Forscher, Forschungen, Ärzte, Wissenschaftler , man sieht ganz klar und deutlich , viele Pflanzen ( wir nehmen jetzt mal nur diese ) brauchen Wasser UND LICHT !! Warum sterben sooo viele gute Pflanzen, Bäume etc. wenn sie kein Licht bekommen ? Warum sagt man wenn man Blumen, Pflanzen kauft " STELLEN SIE DIE IM LICHT " ?????

  Ganz einfach, man sollte sich darüber Gedanken machen. Wir arbeiten 8 bis 10 stunden im Lager, Büro oder irgendwo wo wir eingesperrt sind, wir bekommen nicht genügend Sauerstoff und kein Licht ! Absoluter Tod !

 9. Dies schreibe ich zur Information von Ärzten und ebenso zur Unterstützung von Patienten, um deren Beharrlichkeit anzuregen:
  Seit Jahren bettelte ich geradezu bei meinen Hausärzten um eine Untersuchung meines Vitamin-D-Spiegels, zuletzt vor 5 Wochen. Nur leider umsonst. Als ich kürzlich hörte, dass man einen solchen Test auch selber kaufen kann, versuchte ich in Apotheken mein Glück. Die 3 Apotheken im Ort konnten einen solchen zwar in ihrem PC-Programm finden, aber deren Bestellung war gesperrt. Ich wurde auf das Internet verwiesen, wo ich zuächst vorhatte, einen solchen Test zur Laboruntersuchung zu besorgen. Da ich aber vor etwa 2 Wochen endlich meine PTBS-Therapie begann, bat ich direkt bei der ersten Visite um eine Untersuchung meines Vitamin-D-Spiegels anlässlich der ohnehin vorgesehenen Blutentnahme und begründete meinen Wunsch wie üblich, nämlich über die allgemeinen Gründe hinaus, zählte ich auch meine Symptome auf. Diese Ärztin hatte endlich Verständnis für mein Ersuchen und stimmte zu. Und nun kam der Hammer. Ich hatte tatsächlich mit weniger als 4 ng/ml einen eindeutigen Vitamin-D-Mangel! Und es wurde sofort mit einer Vitamin-D-Hochdosistherapie begonnen.
  Wäre ich nicht so ein sturschädeliges, wissensdurstiges und eloquentes Weib, wüsste ich immer noch nichts von meinem so extremen Vitamin-D-Mangel und hätte noch lange nicht die richtige Therapie seitens eines Mediziners erhalten.

 10. Warum Pillen nehmen?? Auch gegen Vitamin D- Mangel helfen getrocknete
  Rosenkohlblätter!! Aber bitte diese NIE RAUCHEN! – Das führt zu
  SCHWERSTEN HALLUZINATIONEN -immer als Aufguss geniessen!! Einfach einen
  halben Liter Wasser auf fünf Esslöffel getrocknete Rosenkohlblätter,
  zehn Minuten ziehen lassen, abgiessen, fertig. Davon täglich eine halbe
  Tasse – Bald fühlt man sich viel besser!!

 11. für die nicht wissenden fliegt nie in den Urlaub geht nie in die Sonne weil der Körper bei voller Sonnenbestrahlung ca von Mensch zu Mensch unterschiedlich 50 000 bis 60 000 Einheiten D3 proStd selber produziert

 12. Eine hervorragende Antwort auf das unsägliche Sonnen- Bashing unserer Zeit. Seit Jahrzehnten beinhalten so viele Hautcremes und Make-up UV- Blocker. Ganztagsschulen lassen gar nicht mehr zu, dass die Kinder in die Sonne kommen. Und nicht zu vergessen die Statine (Cholesterinspiegel-Senker), welche den Grundbaustein für das Vitamin D vermindern- diese verschreiben meine lieben Kollegen fast mit der Gießkanne. Ebenso Magensäure- Blocker wie Omeprazol etc. Und und und. Vitamin D Mangel ist wie so Vieles ein hausgemachtes Problem.

 13. Dr. ODIN hat es wieder für mich und meine Familie getan. Mein Sohn mit Autismus war nach 14 Tagen, nachdem er die von Doktor ODIN für ihn zubereiteten Kräuterheilmittel eingenommen hatte, vollständig geheilt. Ich hätte nie gedacht, dass es ein Heilmittel für Autismus gibt, und ich hätte nie gedacht, dass Kräuter es heilen können. Heute bin ich ein lebendiges Zeugnis und Zeuge, und ich kann trotzdem mutig stehen und von der wunderbaren Arbeit von Doktor ODIN Zeugnis geben. sind da draußen und diskriminieren alle traditionellen Ärzte und sagen, dass es kein Heilmittel für Autismus gibt … Im Leben, was auch immer Sie tun, müssen Sie Vertrauen anwenden und sich auf das konzentrieren, was Sie als Gegenleistung erhalten. Schreiben Sie ihm per E-Mail oder WhatsApp und warten Sie auf seine Antwort drodintemple3523@gmail.com+393511788587. Vielen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, alles zu lesen.,.

Reacties zijn gesloten.