VITAMINE D-TEKORT – Basis, studiesituatie, aanbevelingen & tips


Vitamine D-update, basisprincipes, tekorten behandelen & Co. – Veel plezier! Ons vitamine D preparaat *: ▼ Meer informatie & bronnen in de beschrijving ▼ Jasper's Video: National Consumption Study 2: Schrijf je nu gratis in: Kom nu aan in gewicht: __________________________________________________ AANBEVELINGEN *: Jan's Pups Taboo: Pocket Atlas Nutrition: Catch fire: Voor een mooie huid : 5 € korting bij met “semperveganis” __________________________________________________ SOCIAL MEDIA: http://instagram.com/semperveganis CONTACT: semperveganis@gmail.com Tot snel Laura & Jan ♥ Met een aankoop via deze links steun je ons werk zonder enige extra kosten voor u. Dit zijn zogenaamde affiliate links, waarbij een klein percentage van de verkoopopbrengst naar ons gaat

Naar boven 7 Vitamine D-supplementen vitamine d supplementen de zonvitamine vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D supplementen Kopenhagen?

Vitaminen D

is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatie vitamine D-spiegels kunnen dodelijke gezondheidsproblemen hebben. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge potaarde vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D 62 microgram oftewel 2005 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor zoals niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij zoals een tekort is gebruikt. De supplementen kunnen net zo goed gebruikt worden als multivitaminen, ook als bijvoorbeeld al van 15 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 63 mcg vitamine D

Super D3 Extra Strength van Vitaminstore

bevat maar liep 81 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Deze wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om m eer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “VITAMINE D-TEKORT – Basis, studiesituatie, aanbevelingen & tips”

 1. Habt ihr euren Status schonmal überprüfen lassen? Wie supplementiert ihr und warum? Schreibt's in die Kommentare 🙂

  Einen schönen Samstag euch,
  Laura und Jan

 2. schöner beitrag. interessant wäre aber noch gewesen wenn du erzählt hättest wie deine werte nach der einnahme ausgesehen haben. also auf gut deutsch haben sich deine werte auch wirklich danach verbessert?

 3. mit 800 IE kann höchstens ein Baby seinen Wert halten 😂😁 Also eine 70kg Person braucht schon 4000 IE um einen Wert von 40-50 aufrechtzuerhalten. Ich nehm pro 1000IE 100mcg K2 ein.

 4. Gutes Video. Die Awareness für Vit D Mangel ist nämlich leider nicht sehr ausgeprägt in Deutschland 🙁 Ich rede schon seit Jahren auf meine Freunde und Familie ein, dass die supplementieren sollen im Winter, aber ich stoße da meistens auf taube Ohren

 5. Sehr gutes Video. Ich denke auch dass es ein Problem unserer Lebensstils ist. Wir sitzen zu viel in unseren 4 Wänden und wir ernähren uns so schlecht dass unserer Körper es schlechter aufnehmen kann.

  Das mit der Überdosierung ist so eine Sache. Unsere Tochter hatte mit ein paar Monaten totale Verdauungsprobleme, weil es überdosiert ist obwohl es die empfohlene Menge.
  Ich denke man sollte Anhand seiner Werte entscheiden wieviel man Vitamin D zu sich nehmen sollte.

  PS: Ein Mangel kann aber auch an einem Mangel anderer Nährstoffe liegen. Da der Körper verschiedene Nährstoffe braucht und andere wieder resorbieren zu können.

 6. Ich hab bis jetzt täglich nur 100 IE genommen :O aber ab jetzt probiere ich mal mehr. Wird ja ziemlich spannend, mal sehen ob ich Veränderungen wahrnehme. Danke für den tipp! 🙂 Lg

 7. Ich bin ein großer Fan von euch, allerdings finde ich, dass du in diesem Video viel geredet, aber kaum was gesagt hast. Leute die sich mit dem Thema nicht auskennen, wissen nach dem Video auch nicht viel mehr.
  Kurz mal paar Infos zusammengefasst die meiner Meinung nach wichtig sind um sich einen Bild zu machen:
  – Vitamin D kann vom Körper nur von April bis September zwischen ca. 10 und 15 Uhr hergestellt werden, da die Intensität der Sonnenstrahlung für eine körpereigene Synthese hoch genug sein muss.
  – Ab einer gewissen Aufenthaltsdauer in der Sonne wird kein weiteres Vitamin D mehr gebildet um toxische Mengen zu vermeiden.
  – Sonnencreme verringert schon mit Lichtschutzfaktor 15 die Vitamin-D-Synthese in der Haut um 99 Prozent.
  – Anstatt in moderaten täglichen Dosen (empfohlen 800 i.E. – 1800 i.E. um den Spiegel zu halten und bis zu 4000 i.E. um aufzufüllen) können Vitamin-D-Supplemente mit dem gleichen Effekt auch in größeren Abständen (z.B. 1 x wöchentlich) in hohen Dosen eingenommen werden.

 8. hab's durch Anregung meiner Heilpraktikerin auch mal testen lassen, hatte einen zu niedrigen Wert von um die 20. Habe dann zeitweise sehr hoch mit 20.000 i.E. Kapseln supplementiert, nach genauer Anweisung. Nehme nun 5000 i.E. tgl. von fairvital, dazu ab und an K2 von derselben Firma. Im Frühling/Sommer setze ich dann wieder ein paar Monate aus, weil ich sehr viel draußen bin.Hat Laura Gemüse bearbeitet? 🙂

 9. Ich bin im Winter eigentlich immer im Mangelbereich, aufgrund meiner Autoimmunkrankheit kommt das bei mir noch schneller und deshalb versuche ich nun den Wert wieder zu stabilisieren. Das muss ich immer im Winter. Im Sommer kriege ich durch die Sonne eigentlich genug, da nehme ich dann keine Tabletten. Danke fürs Video, schön erklärt. 🙂

 10. Vitamin D ist nicht nur für den Knochenstoffwechsel, sondern auf für den Blutzuckerstoffwechsel sehr wichtig! Ich hatte auch einen Mangel, hab supplementiert und meine Blutzuckerwerte sind wieder erheblich besser geworden! (Habe Typ1 Diabetes) Studien dazu gibt es z.B. von der DDG (Deutsche Diabetesgesellschaft)
  Ich nehme Tropfen, da sie nur mit Kokosöl angereichert sind u man sie auch minimaler dosieren kann 🙂

 11. Ich nehme ein Kombipräparat Vitamin D3 und K2. Finde ich so am praktischsten. 1 Kapsel enthält 1000 IU Vitamin D3. Gemäss Empfehlung nimmt man davon 1 bis 2 Kapseln täglich, 1 ohne Mangel, 2 wenn der Status kritisch ist.

 12. Ich habe meinen Spiegel im Herbst testen lassen. Lag bei 17. Habe darauf dann nach Empfehlung über 30 Tage 7500 Einheiten pro Tag genommen. Und zur Erhaltung dann 15000 pro Woche ( nehme 3×5000). Werde meinen Spiegel dann wieder im Herbst testen lassen, habe dann einen guten Richtwert. Je nachdem wie er ausfällt kann ich die Einnahme dann anpassen. Jeder muss seinen Bedarf selbst herausfinden, je nach Größe, Gewicht und Sonnenstrahlen.

 13. Supplementiere Auch seit geraumer Zeit. Habe es nach van Helden gemacht,also erst wert getestet dann hoch supllementiert dann haltedosis…wert war dann schon recht gut, aber leider nach erneutem TEst vor paar Wochen wieder etwas runter,jetzt nehm ich wieder 10.000 am Tag. Seit ich es nehem war ich nicht mehr krank! Könntest du vielleicht doch kurz was zu Vitamin k sagen? Hab meinem Friend nämlich gerade eine zweiwöchige Kur verordnet hochdosiert u er nimmt kein Vitamin k

 14. Vielen Dank für euer Video ! Ich nehme das gleiche Präparat wie ihr, auch wenn ich noch nie meine Werte checken ließ, gehe ich da lieber auf Nummer sicher. Ich nehme momentan von diesen Tabletten allerdings nur 2 – 3 in der Woche und mir geht es sehr gut damit. Demnächst möchte ich mal einen Blutcheck machen lassen, da bin ich mal gespannt.
  Das mit dem Vitamin K würde mich übrigens auch interessieren, damit habe ich mich noch nicht beschäftigt.
  Liebe Grüße !

 15. Danke für das ausführliche Video! Was ich mich gefragt habe: wie ist es nun mit (sehr) niedrigem Cholesterinwert und der Synthese mithilfe von Sonne?

 16. Wir nehmen das gleiche Präparat und sind wirklich sehr zufrieden. Seitdem wir regelmäßig Vitamin D supplementieren, werden wir fast gar nicht mehr krank bzw. bekommen keine Erkältung mehr. Super, dass ihr hier Aufklärung leistet, denn viele Menschen meinen immernoch, dass man "nur" in die Sonne bzw. ans Licht gehen muss.

 17. Danke Jan, gutes kurzes Infovideo, so mag ich das. Ich fülle auch gerade mein Vitamin D Depot auf, da ich auch einen leichten Mangel im Dezember hatte. Man ist dann einfach viel anfälliger für Erkältungssymptome und ich fühle mich auch einfach fitter seitdem!

 18. Aus meiner ganz PERSÖNLICHEN Erfahrung heraus gesprochen: kann ich überhaupt nicht nachvollziehen, wie gesunde Menschen überhaupt Vit D ergänzen sollen. Ich bin mal ehrlich und sage, daß ich über 8 Jahre an Magersucht leide und dabei habe ich den größten Schun mit meinem Körper getrieben. Mittlerweile, also erst in diesem Jahr, ist nun wirklich sämtliches Pool an Vitaminen, Mineralien und Co leer, doch all die Jahre zuvor hatte ich nie auch nur einen kleinsten Mangel aufzuweisen. Weder Eisen, Jod, Vit D oder sonstiges. Meiner Meinung nach verfügt der Körper über große Reserven und ist außerdem sehr, sehr zäh. Wenn man einigermaßen verantwortungsvoll mit ihm umgeht, hat man gute Chancen im Gleichgewicht zu bleiben. Daher mein Unverständnis jenen gegenüber, die meinen, eine Suplementierung gehört automatisch zu einer gesunden Ernährungsweise dazu. -Bin jedoch offen über neue Erkenntnisse. Wie gesagt, meine Meinung beruht nur auf meiner ganz eigenen Beobachtung und Erfahrung heraus.

  Außerdem: ein Vitamin seperat zuzunehmen, reicht nie aus. Meist wirken sie in Kombinationen. Ich meine, so auch bei Vit D. Hab ich mal gelesen. Ist anscheinend nur in Kombi mit einem anderen Vitamin oder Mineral förderlich. War es Vitamin K? Ich weiß es nicht.

 19. das mit den Vitaminen ist immer so eine Sache, ich weiss auch nicht so recht was ich davon halten soll. unsere Professorin sagt, dass oral eingenommene Vitamine hauptsächlich wieder über den Urin ausgeschieden werden. zudem haben viele Menschen auch ne schlechte Darmflora, das heisst, dass sie die Vitamine gar nicht mal so gut aufnehmen können.
  ich nehme aber als veganerin trotzdem Vitamin b12 und hin und wieder ne spritze. und ich esse viele Pilze und gehe jeden Tag bisschen raus. ich hoffe das reicht. aber ich glaub ich geh auch mal mein Blut checken 😀

 20. Hallo Ihr Beiden!
  Also ich nehme die DR.Jacobs Vitamin D Tropfen seit fast 2 Jahren(Empfohlen von Lars Und Alexandra) und so 5 bis 10 Tropfen in ein Glas mit Wasser oder im Müesli etc.. Diese Tropfen sind aus Sonnenblumenöl und ich kann sie allen empfehlen! Ganz lieben Gruss aus der nassen Schweiz von ädu

Reacties zijn gesloten.