Vitamine D-tekort en haaruitval !?

6 MAANDEN UPDATE VIDEO: Een paar weken geleden heb ik een video geüpload over “het gevreesde achterste deel” waar ik het had over een vervelende spleet in mijn haar waar ik niet vanaf kon komen. De video kreeg veel betrokkenheid bij mensen die zeiden dat ze met precies hetzelfde te maken hebben! Jullie lieten opmerkingen achter en stuurden me een bericht op Instagram om je frustraties hiermee te uiten – het was zo leuk om te chatten en verhalen te vergelijken! Pas toen ik een bericht ontving van een kijker die zei dat ze medische hulp zou zoeken voor haar haarverlies, begon ik de mijne een beetje serieuzer te nemen. Bij haar werd telogeen effluvium vastgesteld, een vorm van haarverlies die optreedt als je door grote stress of trauma gaat. Ik was een beetje meer gestrest en prikkelbaar dan normaal, maar ik vond het niet zo erg. Haar verhaal bleef in mijn achterhoofd en ik merkte steeds dat mijn haar dunner werd in foto's en video's, het werd een enorm pijnpunt en ik was er super zelfbewust van. Ik besloot mijn dokter te bezoeken en ontdekte dat ik eigenlijk aan een vitamine D-tekort leed en dat haaruitval niet het enige symptoom was … Ik leed aan symptomen die al een tijdje onopgemerkt en onder de radar waren gebleven. Herinner je je die prikkelbaarheid waar ik het eerder over had? Angst en depressie kunnen belangrijke indicatoren zijn van een tekort – wie wist !? Ik hoop dat jullie deze video leuk vinden en laat me weten of je ooit zoiets eerder hebt meegemaakt! Laten we hangen Instagram: @Layan_Bee Facebook: @Layan_Bee Twitter: @Layan_Bee Werk met mij! Layanb@live.com De gevreesde achterkant repareren Video: c

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D-tekort en haaruitval !?”

 1. Ik heb mijn bloed laten controleren en mijn resultaat voor vitamine D was 15. Mijn dokter gaf me 50000 per week gedurende 8 weken. Het is drie weken geleden en ik heb geen veranderingen opgemerkt. Zal een update van 3 en 6 maanden uitvoeren.

 2. Doc vertelde dat hij een keer 200000 IU moest nemen. Het is al voorbij 1 nog steeds geen effect. Mijn. Haar valt als een handvol. Mijn voorkant wordt geleidelijk kalend. Ik had vroeger heel dik haar, maar nu niet meer. Ik heb alle mogelijke dingen op mijn haar geprobeerd, maar toch 0 resultaat 😢😢😢😢. Ik zou niet anders moeten doen.

 3. Ja, vitamine D-tekort is mijn probleem. Het lijkt erop dat nu ik in de veertig ben, het een grotere negatieve impact op mij heeft. Start mijn supplementen zo snel mogelijk. Ik begin ook al een paar jaar uit het niets stijve voetpijn te krijgen. Dit zal me helpen. Bedankt voor het delen!

 4. ik heb hetzelfde als ik ontdekte dat ik begon met het nemen van vitamine D mijn haar werd ook dunner en ik eet echt goed en leef in Canada ook en alles wat je zei, ik voel hetzelfde, het was alsof ik mezelf beschreef.

 5. Hallo, ik kwam net je video tegen. Ik heb ook weinig vitamine D3. Ik neem 50.000 IE eenmaal per week gedurende 3 maanden en daarna 1.000 IE per dag. Hoe gaat het met je haargroei?

 6. OMG! Bedankt voor deze video! Ik ben bij veel doktoren geweest, waaronder dermatologie, en ze hebben nooit een vitamine D-tekort genoemd! Mijn endocrinoloog heeft me vrijdag getest en ik heb net de uitslag vanmorgen gekregen. Ik heb dagelijks 5000 eenheden nodig !! Ze zegt dat ik SUPER laag was. Ik kan je niet genoeg bedanken !!! Veel liefde!!!

 7. Mijn haar begon een paar weken geleden erg slecht te worden Ik ben 17, dus ik vond het vreemd dat ik wat bloedonderzoek heb laten doen en blijkbaar is mijn vitamine D erg laag, dus wens me alsjeblieft veel succes, ik ga een multivitamine nemen om te helpen

 8. Hallo, ik heb hetzelfde probleem met een tekort aan vitamine D en plotseling valt er te veel haar uit. Door wekelijks 60000 IE te nemen, is het ongeveer 1 maand om te eindigen, maar geen effect.

 9. Ik kwam dit tegen omdat ik ook een vitamine D-tekort heb. De mijne werd gevonden toen ik naar de dokter ging met pijn op de borst. Ik moet 8 weken lang 50.000 mg per week innemen en daarna een vrij verkrijgbaar geneesmiddel. Wat stom is, is dat ik een drastisch verschil verwachtte en bij de tweede dosis kreeg ik een beetje last van mijn buik. Mijn vriend die in een laboratorium werkt, zei dat het waarschijnlijk mijn lichaam is dat de dosis afwijst, omdat het in mijn systeem niet zo vaak gewend is, maar het zal beter worden. Ik hoop dat de jouwe blijft verbeteren Bedankt voor het delen van je verhaal

 10. Mijn haar wordt ook dunner in de bovenste hoofdhuid. Ik heb een bloedtest en ik heb een gebrek aan vit D. Ik lijd aan grote haaruitval. Maar ik verlies ook gewicht door het keto-dieet. N idk, het is een maand van extreem haarverlies geweest. Ik verlies bijna 50% van mijn haar. Zo eng

 11. Ja, ik heb het aangepakt na mijn zwangerschappen die hormonaal begonnen en daarna de stress en het gebrek aan slaap uitvergroot. Er is een postpartum haarverliesvitamine van Baby Blues (https://babyblues.care/) die niet zeker weet of je er wel van gehoord hebt, maar wel vitamine D, collageen, B-vitamines, foliumzuur enz. En was echt effectief voor mij. Ik neem het nu en mijn jongste is 3 .. de beste die ik heb gevonden om te helpen. dankbaar voor meer mensen die dit gesprek delen.

 12. Zodra we in maart april op slot kwamen, denk ik dat ik begon te stressen, denkend dat daarom mijn haar uitvalt Ik droeg mijn haar veel in een strak knotje of een hoge paardenstaart wat erg slecht is en mijn haar is erg dik lang voorbij mijn knieën maar mijn haar begon veel uit te vallen en dus voelde ik het dunner worden, dus toen begon ik mijn haar te knippen en nu zit mijn haar tot aan mijn heupen. Dit is eng omdat ik zo gewend ben aan dik lang lang lang haar en nu voelt mijn haar zo dun aan dat het echt triest is.

 13. Hoe lang duurt het voordat je haar stopt met vallen na het nemen van supplementen. Geef me alsjeblieft een antwoord, ik heb ook te maken met dit probleem en ben net begonnen met het nemen van mijn supplementen 2 dagen geleden

Reacties zijn gesloten.