Vitamine D-tekort in India

Vitamine D-tekort in India Prevalentie van vitamine D-tekort varieerde van 29% tot 99% De meeste onderzoeken rapporteren een prevalentie van 80%–100% Komt veel voor in alle leeftijdsgroepen en met een hoog risico gelijkaardige groepen Factoren Belangrijkste bron, synthese in huid bij blootstelling aan zonlicht Ultraviolette B (UV-B) straling, golflengte 250–290 nm Vis, verrijkte voeding, supplementen Groenten en granen zijn slechte bronnen Breedtegraad, zenithoek van de zon, luchtvervuiling, O zonelaag en melaninepigmentatie Definiërende niveaus Drempelwaarden van serum 10(OH) D vereist om effecten te optimaliseren kan variëren in de verschillende doelorganen Deficiëntie, minder dan 25 ng/ml (53 nmol/L) Insufficiëntie, 29 – 25 ng/ml (52 – 72 nmol/L) Voldoende, meer dan 38 ng/ml (66 nmol/L) Toxiciteit, meer dan 197 ng/ml (350 nmol/L) Wenselijk en veilig bereik van serum 15(OH) D-niveau zou zijn 25–75 ng/ml (75 – 100 nmol/L) Metabolisme Vitamine D is nodig om calciumopname uit de darm te vergemakkelijken. PTH is uitgescheiden als reactie op een laag bloedserum ca lcium Handhaaft serumcalcium door calcium van botten naar bloed te verplaatsen Minder dan ng/ml serum 10(OH) D, PTH is verhoogd om serumcalcium uit botreserves te behouden Bij serum 25(OH) D-niveaus van intestinale calciumabsorptie bereikt zijn hoogtepunt en PTH-niveaus blijven dalen tot niveaus 46 ng/ml Gevolgen van vitamine D-tekort Rachitis Vermindering van de spierkracht Auto-immuunziekten Hart- en vaatziekten Depressie Zelfmoord Parkinson Kanker Infecties Tuberculose Obesitas Diabetes mellitus type 2 Belangrijk voor: Immuunfunctie Ontsteking Celproliferatie en differentiatie Wha t to do Bewustwording creëren bij het publiek en zorgverleners over het belang van vitamine D en de gevolgen van een tekort Het Indiase dieet voldoet over het algemeen niet aan de dagelijkse behoefte aan vitamine D voor een normale volwassene Behoefte aan het verrijken van verschillende voedingsmiddelen met vitamine D, via nationale programma's Deze stille epidemie moet op passende wijze worden aangepakt met concrete maatregelen op het gebied van de volksgezondheid. we kunnen ons de last voorstellen, deze stille epidemie zou de ontwikkeling van het land veroorzaken.

Top 7 Vitamine D Aanvullingen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D 80 microgram oftewel IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als die bijvoorbeeld al 10 van 25 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 56 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 72 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en beha ndeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D-tekort in India”

 1. Vitamine D, vitamines in het algemeen, wordt niet genoeg besproken omdat het niet zo winstgevend is. Ik kreeg te horen dat mijn vit d-niveaus “waarschijnlijk goed waren … je hebt geen test nodig … maak je geen zorgen, je bent heel gezond.” Ik bestelde zelf een test en, zoals ik altijd al vermoedde, had ik een groot tekort. Dring erop aan dat uw arts u een script voor een bloedtest geeft, en als ze dat niet doen, zijn er manieren om het zelf te betalen in het laboratorium zonder een script. Er zijn er zelfs die ze naar je huis sturen, zoals deze: https://www.everlywell.com/products/?extole_share_channel=&extole_shareable_code=Lucy293&extole_zone_name=friend_landing_experience&extole_coupon=FRIEND20

 2. In de media wordt nooit gesproken over het belang van vitamine D en zonlicht. Ze benadrukken alleen dat vaccins “levens redden”, maar ze vertellen ons nooit dat vitamine D levens redt. Ik vraag me af waarom🤔

 3. Dit is precies de reden waarom mensen ziek worden. Dit komt omdat ze niet de juiste hoeveelheid zonlicht en vitamine D ontvangen. De beste manier om dit te doen is naar buiten te gaan, 5-10 minuten naar de zon te staren terwijl je ogen naar de zon staren. Geloof me, na dit proces zul je je bovenmenselijk voelen.

 4. Ik ben geboren en getogen in Delhi en ik haat Sun vooral in de zomers en eigenlijk veracht ik de zomers helemaal! Het is altijd bloedheet buiten, vooral na 12.00 uur!! Pas nadat ik naar Pune ben verhuisd, veranderde ik mijn mening over Sun en zomers!!!

 5. prima uitleg! ik blijf altijd op mijn zonlichtinname omdat mij werd verteld dat het goed was voor botten en zo. Maar je video gaf me een substantiële kennis over hen en hoe ze echt werken. ik zal doorgaan met mijn huidige zonlichtinname en ik zal de woorden zeker verspreiden!

 6. Indianen kregen een minderwaardigheidscomplex om geen donkere huid te krijgen en de huid te beschermen tegen zonlicht, bovendien verbrandt zonlicht Indianen niet.

 7. Breng tijd door in de zon, dat is het beste medicijn en drink genoeg water rust goed uit, mediteer en eet schoon. de rest is farma die over geld praat. god, bron, schepper, het alles, de kracht, … Gemaakt leven gemakkelijk en natuurlijk.

 8. Alsjeblieft, dring Dr. Campbell aan op de vit D. Ik woon in de tropen en heb mijn niveaus laten testen en was onder de 20 ng. Omdat we zo dicht bij de evenaar wonen, vermijden we de zon, maar ik heb dat wat omgedraaid. Dus in mijn familie hebben we sinds vorig jaar gewerkt om onze niveaus te verhogen om voorbereid te zijn op de infectie. Mensen hebben de neiging het belang van vit D (secosteroïde) te onderschatten.

 9. I rood magnesium blijkt te helpen bij het reguleren van vitamine D. Dus moet het ook ingenomen worden met vit. D en K2?

 10. Bedankt voor deze informatie. Dokter, kunt u alstublieft een video maken over het voordeel van neem voor preventie en/of behandeling van Covid 19? Evenals alsemthee. Hartelijk bedankt.

 11. mijn vitamine D-test toonde 3ng /ml en dat is extreem laag😭 Ik voelde me moe, vermoeidheid pijn in mijn hele lichaam botten spieren … Ik dacht dat ik een gevaarlijke ziekte had opgelopen tot ik naar het ziekenhuis ging.

 12. Realiseren mensen zich niet hoeveel cultuur ermee te maken heeft? Met India's eerlijkere huidobsessie/cultuur houdt het in dat mensen geen blootstelling aan de zon krijgen, en het is nog erger omdat Indiërs een van de donkerste huid ter wereld hebben, dus ze hebben zelfs meer vitamine D en zon nodig dan mensen met een lichte huid. Ik ben Grieks en wij Zuid-Europeanen hebben de hoogste vitamine D-tekorten in Europa a) omdat we van nature een donkerdere huid hebben dan het noorden en b) we niet aanbidden dat de zon bruin wordt en een donkerdere huid zoals Amerika en Groot-Brittannië doen

 13. hallo, nadat ik naar het laboratorium ben gegaan en mijn vitamine D heb gecontroleerd , het aantal is 20ng/ml , is het laag/tekort ? maar het calcium is normaal, kan dat? dus hoeveel dosering vitamine d3-supplement moet ik nemen? ik voel me zwak, minder energie, ik voel me uitgeput na het doen van wat fysiek werk, mijn benen voelen ook zwak en krijgen snel pijn na lopen of staan, bedankt

Reacties zijn gesloten.