Vitamine D-tekort! Nutriënten waar we niet genoeg van krijgen (afl.3)

Vitamine D is van cruciaal belang voor de gezondheid van het immuunsysteem, ziektepreventie, geestelijke gezondheid en meer, maar toch voorbij 200% van de mensen in de westerse wereld heeft een laag niveau of heeft een tekort. Er is een belangrijk verschil tussen vitamine D3 en vitamine D2. Vitamine D-tekort komt vaker voor dan we denken. 𝗖𝗟𝗜𝗖𝗞 𝗧𝗢 𝗥𝗘𝗔𝗗 𝗠𝗢𝗥𝗘 ↓ Hoe u uw immuunsysteem een ​​boost kunt geven Vitamine D: The Sunshine Vitamin —————————————————————————— ☆ 𝙏𝙊𝙋 𝙑𝙄𝘿𝙀𝙊𝙎 ☆ Hoe te beginnen carnivoor Hoe te beginnen met keto Carnivoor FAQ Carnivoor met een beperkt budget: wat ik eet Week Transitie Programma KetoStart: 7-daagse Keto Crash Course —————————————————————————— ☆ 𝙈𝙊𝙍𝙀 ☆ Steun het kanaal en ontvang extra voordelen! ❤ Mijn vlogkanaal ————————————————————————— ☆ 𝘾𝙊𝙉𝙉𝙀𝘾𝙏 ☆ Instagram Twitter Facebook Pinterest Website ———————————— —————————————— ☆ 𝙆𝘼𝙄𝙏 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙈𝙈𝙀𝙉𝘿𝙎 ☆ CAPSULES VAN RUNDVLEVER 30% korting: KAIT46 COLLAGEEN POEDER 38% korting: HCK46 ECHT ZOUT 15% korting: KAIT25 KRILL OLIE 40% korting: HCK25 BEENBOUW 15% korting: KAIT BLAUWE LICHTBLOKKENDE BRIL 38% korting: HCK15 ROOD LICHTAPPARAAT 25% uit: HCK30 ELEKTROLYTEN 46% korting: KAIT50 Meer besparingen hier: —————— ———————————————————— ALLEEN ZAKEN: hello@healthcoachkait.com —————————————————————— ———— Deze video is alleen voor algemene informatieve doeleinden. Het mag nooit worden beschouwd als een vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Vraag altijd advies aan uw arts of een andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg als u vragen heeft over uw gezondheid of medische toestand. Deze video is niet gesponsord. Sommige van de bovenstaande links zijn affiliatielinks, wat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je er doorheen winkelt, zonder dat het jou iets extra's kost. Ik sluit me niet aan bij een merk dat ik niet doe 66% liefde en vertrouwen. #vitamind #sunshinevitamin #healthcoachkait

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is essentiële voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine Dextra hoog gedoseerde Vitamine D 380 microgram oftewel 3000 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als bijvoorbeeld al 38 van 46 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 75 mcg vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 300 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaard ige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D-tekort! Nutriënten waar we niet genoeg van krijgen (afl.3)”

 1. Welkom zonneschijn. Ik neem supplementen, maar heb nooit gecontroleerd of het vitamine D bevat. In de hoop snel een vriend met een zwembad te krijgen.

 2. Denkt u dat de Australische zon schadelijk kan zijn voor de huid? ik kan 's middags gemakkelijk 2 uur buiten zitten zonder problemen, maar ik vraag me gewoon af of het te veel is

 3. Een Canadees die in Australië woont, vertelt ons Amerikanen dat de meerderheid van ons een tekort aan vit D heeft?! Je hebt wat lef! LOL 😉 Vorig jaar heb ik mijn vitamine D-spiegel laten testen en ik ontdekte dat ik in het lage normale bereik zat, en niet in het optimale bereik, dus ik verdubbelde mijn supplement van vit D3 tot 4.000 IE per dag, plus nog eens 1.000 IE in mijn multivitamine , en ook wat ik in mijn eten krijg. En het punt is dat ik in het zonnige Florida woon EN ik buiten werk, maar toch was mijn niveau aan de lage kant omdat ik me van top tot teen bedek en een hoed met een brede rand draag als ik werk, dus ik word echt niet zo veel directe blootstelling aan de zon zoals je zou denken. En ik las net een artikel over voorstudies van slachtoffers wereldwijd die lage niveaus van vit D in verband brengen met de ernstigere complicaties van Covid19.

 4. kan ik kabeljauwlever: 120 mcg vitamine d3. Een andere reden waarom ik van dat spul hou. Probleem is dat vitamine D-spiegels een surrogaat-marker kunnen zijn voor tijd buiten doorbrengen (gezonde levensstijl) / GEEN-afgifte in de huid vanwege licht. Paul Mason heeft een heel leuk gesprek over dat onderwerp.

 5. Veganisten zeggen dat vlees vies is! Het is walgelijk en je kunt altijd een betere vegetatieoptie krijgen. (Ja, klopt) Maar hoe noemen ze de persoon die groenten en fruit verkoopt. Dat klopt – een GROSSER (sorry kruidenier – hetzelfde!)

 6. Zo vaak lees ik dat suppletie 1000 IE zou moeten zijn, maar dat is duidelijk verkeerd, zoals u aangeeft. Ik slik de hele winter (Canada) 4.000 IE per dag en mijn D3-spiegel is 115 mmol/L en dat is precies waar het zou moeten zijn. Zelfs mijn dokter vertelde me dat 1000 genoeg is toen ik om de D3-bloedtest vroeg, en ik zei “we zullen zien”. Oudere mensen zullen minder in staat zijn om D3 te produceren door blootstelling aan de zon, dus moeten ze het hele jaar door aanvullen. Proost!

 7. Is er een bepaalde manier om in de zon te liggen? Ik heb 20 tot 30 minuten in de zon gezeten en voelde me alleen… Heet! Lol Trouwens, ik ben in Texas – een staat in de VS. Ik ben ook Afro-Amerikaan met een donkere huid. Moet ik langer buiten zitten? Edit: je hebt zojuist de vraag beantwoord! Lol

 8. Geweldige informatie. Dank U Kait! Kunt u een goede bron van vitamine D+k2-supplement delen, alstublieft? Zonder al te veel plamuur en rommel

 9. Uitstekende presentatie, Kait! Heel erg bedankt! Ik woon in Florida en vul nog geen supplement, hoewel ik in plaats daarvan probeer mijn 20 minuten in de zon dagelijks te krijgen, hoewel de zon extreem sterk is tussen 10.00 en 14.00 uur en dit is de tijd van UVB's. .. 5-10 minuten is genoeg om te verbranden! Moet voorzichtig zijn! Nogmaals bedankt, je bent geweldig!

 10. Kate, kun je helpen? Ik neem 4000ius en krijg slechte slapeloosheid, ik neem ook magnesium, dus het is daar geen tekort. Is de dosis misschien te hoog voor mij?

 11. Kait, John in Engeland je video op vit d3 mijn eczeem op mijn hoofdhuid en hand en pols probeerde het niet te werken, en carnivoor deed het nog steeds.. Wat nu te doen. Bedankt

 12. Hallo Kait, ik ben dol op je zeer leerzame video's! Ik heb net ontdekt dat ik een laag vit D heb, wat me echt verbaasde omdat ik vrij regelmatig in de zon ben zonder zonnebrandcrème de meeste tijd (olijfkleurige huid, verbrandt niet echt). Ik heb onlangs gelezen dat mensen die als zwaarlijvig worden beschouwd nemen vit D niet zo goed op uit hun dieet… kun je hier enig licht op werpen? Bedankt! Linda, Ottawa, Canada

 13. Ik neem 1.000 IE D3 per dag, het lijkt erop dat ik het moet verhogen tot 4.000… Ik woon in Michigan en heb niet altijd zon, maar ik vind het heerlijk om erin te zijn. Mijn botten doen het ook, ze voelen zoveel beter aan. TY

 14. Om de een of andere reden maak ik niet genoeg Vit D en hoewel ik tweemaal daags 1000 IE aanvul, heb ik nog steeds elke 3 maanden een tekort als mijn dokter het controleert. Even terzijde, ik heb overal een tekort aan terwijl mijn schildklierhormonen in orde zijn.

 15. Als een nachtdienst van meer dan 25 jaar RN was mijn vitamine D-spiegel (op bloedafname) niet detecteerbaar en ik voelde me vreselijk !! Ik heb mijn blootstelling aan de zon verhoogd wanneer ik in staat was en heb jarenlang dagelijkse supplementen ingenomen, nachtploegwerkers (vooral degenen die 12-uursdiensten werken) krijgen gewoon niet genoeg blootstelling aan de zon om deze belangrijke vitamine te maken

Reacties zijn gesloten.