Vitamine D-toxiciteit (hypervitaminose D) | Oorzaken, pathofysiologie, symptomen, diagnose, behandeling

Vitamine D-toxiciteit (hypervitaminose D) | Oorzaken, pathofysiologie, symptomen, diagnose, behandeling OPMERKING: ik vergat te vermelden dat het bij de diagnose van hypervitaminose D belangrijk is om niet alleen calcium (die hoog zal zijn), vitamine D (die ook hoog zal zijn) te meten , maar ook voor het meten van PTH (die LAAG zal zijn). Vitamine D-toxiciteit (hypervitaminose D) is een aandoening waarbij sprake is van te hoge niveaus van vitamine D uit ofwel exogene voedingsbronnen of zoals geproduceerd door granulomateuze aandoeningen of lymfoom. Vitamine D-toxiciteit leidt tot hypercalciëmie, die veel van de symptomen veroorzaakt die worden waargenomen bij vitamine D-toxiciteit. In deze les bespreken we ook hoe vitamine D-toxiciteit wordt gediagnosticeerd en behandeld. Ik hoop dat je deze les nuttig vindt! Als je dat doet, overweeg dan om deze video leuk te vinden en je op het kanaal te abonneren! REFERENTIES: “Vitamine D-toxiciteit” (StatPearls) Doneer om dit kanaal te steunen (en krijg TOEGANG TOT EXCLUSIEVE VIDEO'S) ➜ Schrijf je in voor meer gratis medische lessen —————- ————————————————– ——————————————- EXCLAIMER: De inhoud die hierin wordt gebruikt les wordt gebruikt in overeenstemming met Fair Use-wetten en is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. MEDISCHE DISCLAIMER : JJ Medicine geeft geen medisch advies en de informatie die op dit kanaal beschikbaar is, biedt geen diagnose of advies over de behandeling. De informatie die in deze lessen wordt gepresenteerd, is ALLEEN voor ONDERWIJS DOELEINDEN en de informatie die hier wordt gepresenteerd, MAG NIET WORDEN GEBRUIKT als alternatief voor de diagnose en behandeling van een persoon / dier door een professionele zorgverlener. Alleen een arts of een andere bevoegde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan bepalen of er medische hulp aan een patiënt moet worden verleend. Vraag advies aan uw arts of een andere bevoegde zorgverlener als u vragen heeft over een medische aandoening. ————————————————– ————————————————– ——— Voor boeken en meer informatie over deze onderwerpen Bekijk de beste tool om je YouTube-kanaal te laten groeien (het heeft me geholpen!) Volg me op Twitter! ➜ Kom met me mee op Facebook! ➜ ————————————————- ————————————————– ———- Bekijk enkele van mijn andere lessen. Medische terminologie – de basis – Les 1: Infectieziekte Afspeellijst Dermatologie Afspeellijst Farmacologie Afspeellijst Hematologie Afspeellijst Reumatologie Afspeellijst Endocrinologie Afspeellijst Nefrologie Afspeellijst ————————– ————————————————– ———– Hoewel ik mijn best doe om nauwkeurige informatie te presenteren, kunnen er fouten in deze video staan. Als je in deze les fouten ziet met de informatie, geef dan commentaar en laat het me weten.

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is de essentiële voor uw geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D-toxiciteit (hypervitaminose D) | Oorzaken, pathofysiologie, symptomen, diagnose, behandeling”

 1. Tenzij u ziek wordt en wordt getest, gediagnosticeerd met vitaminetekort, geen vitaminesupplementen neemt of om welke reden dan ook wordt ingenomen voor zelfvoldoening, beperk ze voor een periode van slechts 2 weken, en de komende twee maanden vrij van dat vitaminesupplement. zijn intelligent genoeg welke uit voedselbronnen komen, natuurlijk en welke uit kunstmatige supplementen, en weinig doorgang naar bloedstroomcirculaties, en leiden tot opbouw in de organen en verstorend voor normaal celherstel of regeneratie. Voel je dan slecht. Vermijd power-drankjes boordevol suiker, glycose en vitamines. Ze worden stimulerende en stuwende hormonen en overmatige celoxidatie en vroegtijdige dood.

 2. Zou dit de reden kunnen zijn waarom ik de laatste tijd zo angstig ben. Mijn xanax helpt niet. Ik had covid in mei en ik slik vitamine D nadat ik covid-longontsteking had gehad. Maar ik neem soms 10.000 en de meeste dagen 5000. Mijn zenuwen en ik huilen de hele tijd. Ik vertelde het aan de covid .. Ik heb chronische opflakkeringen in mijn longen en word kortademig. Vandaag was het 6 maanden en het was vreselijk. Ik lijd nog steeds

 3. Stop met “SO” te zeggen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Zeggen dat hoge doses VITAMINE D tot toxiciteit leiden, zegt niets. Hoe herkennen we die toxiciteit? Zowel hoge als lage vitamine D vertonen botpijn, lethargie etc, etc. Wat zijn de grenzen? U noemde 4.000 IE D3, maar ik zie dat Dr. Fauci zegt dat hij 6000 IE / dag neemt. Is het mogelijk dat er niet zoiets bestaat als vitamine D-toxiciteit?

 5. Deze informatie behoort tot de categorie van bangmakerij. Gezien de huidige situatie dient deze video alleen om mensen weg te leiden van een bekend heilzaam supplement. Vitamine D3 kan worden gekocht bij 5.000 IU met 90 mcg (microgram) vitamine K2 in één capsule. Dat is een goede startdosering. Van wat ik heb geleerd tijdens een aantal jaren van het bestuderen van vitamine D3, moet je het met K2 innemen in de bovenstaande verhouding en meerdere keren lijkt deze hoeveelheid niet giftig of problematisch te zijn. De meeste mensen hebben een tekort. Er zijn weinig aanwijzingen dat u uzelf met deze niveaus schade kunt berokkenen, maar er is veel bewijs dat uw immuunsysteem u beter kan beschermen tegen alles wat er gebeurt. Weet je wat ik bedoel?

 6. Het is niet de hoeveelheid UI die belangrijk is, het is het niveau van D in uw bloed. We hebben allemaal meestal een D-deficiëntie. Ik heb 5000UI genomen in de zomer (met in de zon zijn) en 10000 UI in de winter. Mijn bloed D-niveau I tussen 55 en 65. Dus waar is de toxiciteit? Ik zou willen voorstellen dat we minder slachtoffer van covidd zouden hebben als hun status hoger was dan 50

 7. als u 80% van uw lichaam aan de zon blootstelt, zonder zonnebrandcrème, gedurende 20 tot 30 minuten tussen 10.00 en 14.00 uur, zal uw huid 10.000 IU vitamine D3 produceren. Het is geen overmatige dosis en geen toxiciteit!

 8. Dit kanaal is ondersteunend ted door de medische industrie die niet wil dat je vitamine D slikt vitamine D is giftig voor nachtdieren, wat betekent dat ratten en vleermuizen en alle dieren die nachtdieren zijn omdat hun lichaam de vitamine D niet nodig heeft, we doen dit zo goed als alle zoogdieren die op deze aarde leven Inclusief uw honden en katten. artsen zijn de roofdieren de medische industrie zij zullen voor u bidden, weerhouden u van vitamine D als iedereen 6000 eenheden vitamine D per dag slikt, vanaf nu zult u niet meer hoeven te gaan heel vaak naar de doktoren en hebben zeker geen noodzaak om naar het ziekenhuis te gaan tenzij je een bot breekt of zoiets Dr. Berg Dr. Sorensen Dr. Holick Dr. Campbell En zo veel anderen online zullen je de waarheid vertellen over welke vitamine D doet aan je lichaam en gezondheid en versterkt het systeem tegen allerlei soorten ziekten, geloof deze onzin niet op deze video dit zijn de roofdieren die je geld en verzekeringsgeld willen, ze geven echt niet om je, dus onderzoek voor je leven

 9. Zijn er gerapporteerde sterfgevallen vitamine D-toxiciteit en waar zijn die rapporten met het bewijsmateriaal afgebakend laten we eerst de rapporten bekijken

 10. Niemand sterft aan vitamine D-toxiciteit, want er zijn geen gevallen gemeld dat ze alles kunnen verzinnen wat ze willen om vitamine D aan de wereld toe te voegen Minimaal 6000 eenheden zal vertragen en doktersbezoeken verminderen ziekenhuisopnames En het gebruik verminderen de Amerikaanse medische assistent die de roofdieren zijn wij zijn er klanten of bid wat je maar wilt bel het

 11. Dr.Anthony Fauci het hoofd van de CDC zou 6000 internationale eenheden van vitamine D nemen drie opzoeken dat informatie op de website van Dr. Campbell als hij dat gebruikt Je kunt je voorstellen wat andere doktoren ook nemen Ik wil niet dat je weet dat je de mens wakker maakt waarvoor je wordt meegenomen

 12. hava genomen 100 000 iu / dag gedurende 16 maanden en vervolgens verlaagd tot 50 000 iu. ja, alle bonbraakpijn van oude breuken is verdwenen. nooit meer zonnebrand gehad, nooit meer sunblokker nodig. en voelde me over het algemeen veel meer energie.

 13. Vreemd dat blootstelling aan de zon gedurende 20 tot 30 minuten tot 20.000 ius kan produceren, maar dit veroorzaakt geen enkele toxiciteit – maar wat nog belangrijker is, is dat klinische onderzoeken behoorlijk overtuigend zijn nu een tekort aan D3 de disregulatie van het immuunsysteem veroorzaakt en een tekort vooral veel voorkomt bij mensen geboren in warmere klimaten. Rhonda Patrick suggereert dat er een goede plek is rond de 4000-5000 ius per dag die gunstig is Dokter Gundry neemt al jaren 100.000 eus per week zonder bijwerkingen. Ik geloof dat we allemaal moeten aanvullen met de volgende 2000- 3000 mg VIT C 4000-5000IUS van VIT D3, K2. 200 mg, ZINK 20 mg, magnesium 400 mg. Vermijd suiker, fructose, eet heel voedsel, of je nu vegetariër of carnivoor bent, oefen, mediteer, hou van elkaar, leer en je immuunsysteem is in topconditie …. 🙏🏼👍🏻👍🏻👍🏻

 14. Nutteloze informatie buiten context. Getallen geven is moeilijk, maar als toxiciteit 40.000 IU per dag aan supplementen en 8 nesten verrijkte melk per dag nodig heeft, dan zou dat zo'n uitschieter zijn dat niemand er zich zorgen over maakt. Als er 1000 IU en 500 ml melk nodig zijn, is er bezorgdheid. Aangezien er wereldwijd een bijna universele vitamine D-deficiëntie lijkt te zijn, zou ik me daarop concentreren.

 15. Hmm, het rode lampje hier was voor mij de waarschuwing voor psychiatrische symptomen, waaronder depressie. Heeft iemand hem verteld dat een depressie wordt veroorzaakt door een vitamine D-tekort? Of is dat tekort inderdaad een factor bij het afnemen van buikvet bij mannen? Suppletie zou dus een klein gewichtsverlies moeten opleveren? Of zelfs die vette vis bevat MEER Vit D dan verrijkte melk? (Hoewel ik toegeef dat dit kan afhangen van waar je bent; sommige landen voegen er meer toe dan andere). Hoe dan ook, je zou het hele jaar door geen hoge dosis Vit D nemen, tenzij je getest was en zonder een tekort zou blijken, toch?

 16. Studies kunnen aantonen dat 10.000 IE dagelijks gedurende maanden wordt ingenomen zonder effecten. (Nierpatiënten en enkele andere aandoeningen uitgesloten van studie). Veel onderzoeken tonen een positief effect op een lagere infectie en minder ernst voor Covid. Patiënten met een tekort aan vitamine D worden het ziekst met Covid.

Reacties zijn gesloten.