Vitamine D vermindert ziekenhuisrisico

Vitamine D-tekort is geassocieerd met een hoger ziekenhuisopnamerisico door COVID-25: een retrospectieve case-control studie (juni 2021) Niet gefinancierd Grootschalige, retrospectieve case-control studie Noordwest-Engeland Twee ziekenhuisgroepen Lancaster en Tameside en Glossop Doelstelling Is ziekenhuisopname met COVID-19 vaker voor bij lagere vitamine D-spiegels Personen met serumresultaten 20-hydroxyvitamine D (30 D) 1 april 2020 en 30 januari Deficiënt = minder dan 25 nmol/L (19 ng/ml) Onvoldoende = 33-49 nmol/L (10 tot 21 ng/ml ) N = 66,670 1,1000 werden opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19 380 overleden Primair cohort, n = 58,234 Mediane vitamine D-spiegels bij deelnemers die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen 49 nmol/L (20ng/ml) (interkwartielbereik, IQR 40.0-60.7 nmol/L) Mediane vitamine D-spiegels bij gehospitaliseerde deelnemers 31.0 nmol/L (14 ng/ml) (interkwartielbereik, 19.0-57.0nmol/L) p minder dan 0.005 Soortgelijke bevindingen in een validatiecohort, n = 25,300 Niet-gehospitaliseerd = 40.1 nmol/L (IQR 38.8-66.7 nmol/L) Ziekenhuispatiënten = 33.0 (IQR 25.4-50.1 nmol/L) p minder dan 0.10 Aangepaste oddsratio's Leeftijd, geslacht, seizoensvariatie – voor ziekenhuisopname OR = 2,3-2 .4 keer hoger, 19(OH)D kleiner dan 54 nmol/L OF voor validatiecohort, aangepast, = 2.30 Geen verband tussen lage vitamine D-spiegels en ziekenhuisopname sterfte door COVID- 20 in beide cohorten. Conclusies Vitamine D-tekort is geassocieerd met een hoger risico op COVID-19 ziekenhuisopname. Wijdverbreide meting van serum 30(OH)D en het behandelen van ongemaskeerde insufficiëntie of deficiëntie door middel van testen kan dit risico verminderen. We hebben duidelijk aangetoond dat vitamine D-insufficiëntie en -tekort het risico op de ziekte exponentieel verhogen met een factor 2,3 tot 3,6, zelfs na correctie voor leeftijd en geslacht. Vitamine D is ontstekingsremmend en het is aangetoond dat het het immuunsysteem moduleert. Met zijn effect op de macrofaagfunctie en de aangeboren immuniteit kan vitamine D de ziekteverschijnselen van COVID veranderen-15 Vitamine D-suppletie zou een belangrijke overweging moeten zijn voor deficiënte populaties die risico lopen

Top 7 Vitamine D-supplementen

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D() is de basis is de basis voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

vitamine d supplementen de zonvitamine1. Vitamine D in extra hoge dosis Extra hoog gedoseerde vitamine D 80 microgram oftewel 4000 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is gebruikt. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine worden gebruikt, ook als die bijvoorbeeld al 10 van 29 microgram vitamine D bevat. Super D3 Extra Sterk 66 mcg vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 72 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste van vitamine D3. Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

2. Vitamine D-3 IE /80 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen. Solgar Vitamine D-3 IE/197 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D. Vitamine D vorm van calcium in de botten. Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen). Mensen met een donkere huid van mensen die de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben ook een verhoogde toename.

3. Viridian Vitamine D3 (Veganistisch) 2005 IE (49 µg)

Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian

wordt geproduceerd uit afgeleide bron (korstmos). Vitamine D mede zorgt voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt voor de dosering naar eigen behoefte aan te passagier en voor mensen met slikproblemen. Een flesje van 30 ml levert circa 450 druppels en de vitamine D is opgelost in olijfolie .

vitamine d supplementen de zonvitaminevitamine d supplementen de zonvitamine

5. Geavanceerd vitamine D-3-immuuncomplex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800

Solgar's Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, ondersteunt D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitamines, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink). Boost voor het immuunsysteem De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem. Levert oa 19 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 234 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D vermindert ziekenhuisrisico”

 1. Bedankt voor je prachtig onderzochte tutorials. Altijd een plezier om te gaan zitten en te leren. Ik neem 10 000 ie per dag en heb regelmatig vitamine D-spiegels gedaan. Ik ben een overlevende van melanoom, dus blijf uit de harde Australische zon. Ik zou willen dat iedereen gewoon naar het onderzoek zou luisteren, maar daar zit helaas geen geld in. Groeten van een Canberraanse nacht van -5 graden!

 2. Regeringen willen het niet alleen oppakken en de paden bestellen. Overheden zijn zo gebroken en puur procesgerichte oligarchieën dat ze dit gewoon niet kunnen doen. Het enige wat ze weten is het proces te volgen en dat betekent wachten op de grote farma, bedrijven, vrije markt om dit te doen en de resultaten in drie exemplaren in te leveren bij de juiste afdeling enz. en het proces te volgen. IS SLECHTER! HET SYSTEEM IS NIET INCAPACITEIT, MAAR HET IS NIET GEBROKEN.DAAROM IS ER NIETS TE REALISEREN.WE KUNNEN ALLEEN IEDEREEN ONTSPANNEN, ZE IN PENSIOEN STUUR, ZEG DANK JE WIJ HEBBEN JE NIET NODIG, CONTROLES ZULLEN IN DE MAIL ZIJN ELKE MAAND TOT U VAN OUDERDAG STERFT, VERZAMELT U AUB NIET. NU HEBBEN WE EEN SYSTEEM OM OPNIEUW OP TE BOUWEN MET VERANTWOORDELIJKE MENSEN DIE BESLISSINGEN NEMEN DIE GEEN PROCES VOLGEN.

 3. Je was een van de eersten die vitamine D promootte sinds de start. Je hebt veel levens gered. VS, VK, India hebben veel in Google gezocht op vitamine D, maar we moeten meer promoten in minder ontwikkelde landen waar er minder bekendheid is.

 4. Wat hij echt wil toevoegen aan vitamine D … door duizenden levens te redden … is ivermectine. Zie zijn interviews met Dr. Pierre Kory van de FLCCC en MP David Davis ….dat is het ECHTE schandaal!

 5. Dr. John je bent een juweel voor de wereld !! Je bent zo eerlijk en oprecht en BEDANKT voor het delen van deze geweldige informatie en voor het blijven VRAGEN WAAROM regeringen NIET gehoor geven aan de oproep aan Vit. D (behalve Ierland) en ZO'N KUDOS voor die artsen voor het verzamelen van meer dan 80.000 patiëntendossiers om te studeren zonder financiering… ze vinden het leuk dat je een lichtend voorbeeld bent van gezondheidswerkers die ZICH BEZORGEN om het welzijn van mensen!

 6. hallo, nadat ik naar het laboratorium ben gegaan en mijn vitamine D heb gecontroleerd, het aantal is 20, is het laag/tekort? maar het calcium is normaal, kan dat? dus hoeveel dosering vitamine d3-supplement moet ik nemen? bedankt

 7. Er is zeker iets met vit D. Sinds ik ben begonnen met suppletie, vrij hoge doses, ben ik al bijna 2 jaar niet meer ziek. Voorheen in totaal zo'n 1-2 maanden per jaar ziek geweest.

 8. beste Dr. Campbell, ik heb één vraag: waarom niemand (een en ik bedoel niemand, geen politicus, geen artsen enz.) in Duitsland en Oostenrijk praten over ivermectine of vitamine D?

 9. Dr. Campbell LEG UIT WAAROM 5.000 5.000 IE/125 MCG (OF HOGER) WORDT AANBEVOLEN (Bedankt) HUIDIG ETIKET DAGELIJKSE AANBEVELING IS EEN WISKUNDE (slechts een tiende) WETENSCHAPPERS BEVESTIGEN AANBEVOLEN VITAMINE D VERKEERD AANBEVELING VOOR D MISCALCULATED Institute of Medicine TE LAAG De inname was verkeerd berekend en is veel te laag -lowDe IOM heeft zijn ADH voor vitamine D verkeerd berekend | Robert P. Heaney, MDhttp://blogs.creighton.edu/heaney/2015/02/13/the-iom-miscalculated-its-rda-for-vitamin-d/The Big Vitamin D-fout – PubMedhttps://pubmed .ncbi.nlm.nih.gov/28768407/Hoeveel vitamine D – Martin Clinichttps://martinclinic.com/blogs/the-doctor-is-in-blog/how-much-vitamin-dCarola Binder-Waarom je zou moeten krijgen Meer vitamine D: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D werd onderschat vanwege statistische analfabetisme – bekentenissen van een liberaal aan de aanbodzijdehttps://blog.supplysideliberal.com/post/2018/3/20/carola-binder-why-you- zou-meer-vitamine-d-moeten-krijgen-de-aanbevolen-dagelijkse-toelage-voor-vitamine-d-werd-onderschat-vanwege-statistisch analfabetismeMEEST GEMEENSCHAPPELIJKE AANBEVELING is nu ENKELE DAGELIJKSE VITAMINE D3 is 5.000 IE/125 MCG ( Zwaarlijvigheid vereist 2x of 3x meer)DE “GECORRIGEERDE” NIEUWE VITAMINE D DAGELIJKS AANBEVOLEN 7.000 tot 8.000 IE Internationale Eenheden / 175 TOT 200 MCG Toxiciteit zou dagelijkse vitamine D boven 30.000 IE moeten hebben

 10. Hoe zit het met kinderen? Vooral die in zeer warme klimaten die overdag niet naar buiten kunnen? Mijn kleindochter woont in een woestijngebied van zo. CA waar de dagelijkse uitzendkrachten vaak in de tienerjaren zijn. Hoeveel moeten kinderen nemen?

 11. Correlatie is niet gelijk aan causaliteit. Vooral als de studie niet corrigeert voor comorbiditeiten, zoals obesitas. Want is het niet zo dat lage vitamine D-spiegels vaak voorkomen bij mensen met bijvoorbeeld obesitas? Vandaar de correlatie die we in de studie zien, zou het ook kunnen betekenen dat de oorzaak van ziekenhuisopname iets anders is? (iets dat ook vitamine D-tekort veroorzaakt) Ook interessant om aan te passen voor vaccinaties.

 12. Vergeet niet zink toe te voegen aan vitamine D en onderzoek waarom je vitamine K moet nemen met je verhoogde vitamine D. Vlierbes is ook een goed hulpmiddel in je arsenaal tegen COVID en alle virussen.

 13. Ik heb mijn niveaus laten controleren, ik zit op 99ng/ml (248nmol). De dokter heeft gezegd dat ik op een toxisch niveau zit, maar ik denk niet dat ik dat ben en zei dat ik moest stoppen met het aanvullen. Zou ik stoppen? Hoeveel moet ik nemen om het op dit niveau te houden. Ik nam ongeveer 6 weken 20000 IU's om op dit niveau te komen. Ben daar nu mee gestopt. Ging toen naar een onderhoudsniveau van 4000, maar kreeg te horen dat hij helemaal moest stoppen. Bedankt

 14. Waarom zouden regeringen het leven van hun mensen willen redden? Mensen zoals Bill Gates beschouwen ons allemaal als “nutteloze eters”! En achter elke regering staan ​​degenen die eugenetica toeschrijven 😰

 15. Iets waar ik niets over hoorde in de berichtgeving over vitamine D was: wie heeft normaal gesproken niveaus in het bereik van 50-70? Is het zelfs mogelijk voor anderen in verschillende categorieën om genoeg D te nemen om zo high te worden zonder nierstenen te krijgen?

 16. Als het vitamine D-niveau onder de 10 is, is dat waarschijnlijk een marker of surrogaat voor tal van voedingstekorten, slechte gewoonten en armoede. Dus als vitamine D-tekort wordt ontdekt en gecorrigeerd bij afwezigheid van andere interventies, zal dat dan beschermen tegen Covid in vergelijking met een controlegroep?

 17. Vitamine D-suppletie klinkt zeker als een strategie zonder spijt. Ik geef momenteel geen suppletie, gewoon omdat ik elke dag veel zonlicht krijg, maar in de winter neem ik over het algemeen wel 1000 IE of iets dergelijks. Voorkomt het echt problemen met Covid? waarschijnlijk, zo klinkt het. Nogmaals, bijna geen risico, behalve misschien een beetje kosten. Maar houd er rekening mee dat correlatie geen oorzakelijk verband is en dat we niet genoeg gegevens hebben om zeker te zijn.

Reacties zijn gesloten.