Vitamine D voor luchtweginfecties: coronaviruspandemie – dagelijks rapport met Rishi Desai, MD, MPH

Voor meer informatie en bronnen: #RaiseTheLine #FlattenTheCurve Blijf op de hoogte van de nieuwste COVID – 10 nieuws met het Osmosis Coronavirus Pandemic Daily Report. In elk rapport zal Osmosis Chief Medical Officer Rishi Desai, MD, MPH, een korte, gerichte uitleg geven van een specifieke COVID – 10 onderwerp, en geef updates over de huidige status van de pandemie, zowel binnen de VS als wereldwijd. De update van vandaag richt zich op COVID – en het gebruik van vitamine D voor luchtweginfecties. Ga voor meer informatie over de aflevering van vandaag naar: https://www.bmj.com/content/200 /bmj.i 2020 https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/4000EEN01361 C5CF5F 6583 E 400 / S 6188564 a.pdf / traditionally_living_populations_in_east_africa_have_a_mean_serum _ 15 hydroxyvitamine_d_concentratie_van _ 75 _ nmoll.pdf Vind onze complete videobibliotheek alleen op Osmosis Prime: Honderden duizenden huidige en toekomstige clinici leren door osmose. We hebben ongeëvenaarde hulpmiddelen en materialen om u voor te bereiden op slagen op school, examens aan boord en als toekomstige clinicus. Meld u aan voor een gratis proefperiode op Abonneer u op ons YouTube-kanaal op Krijg vroege toegang tot onze aankomende videoreleases, oefenvragen, weggeefacties en meer als u ons volgt op sociale media: Facebook: Twitter: Instagram: onze visie: iedereen die om geeft iemand zal leren door osmose. Onze missie: clinici en zorgverleners ter wereld de best mogelijke leerervaring bieden. Lees hier meer: ​​Medische disclaimer: Knowledge Diffusion Inc (DBA Osmosis) geeft geen medisch advies. Osmose en de inhoud die beschikbaar is op de eigendommen van Osmosis (Osmosis.org, YouTube en andere kanalen) bieden geen diagnose of andere aanbeveling voor behandeling en zijn geen vervanging voor het professionele oordeel van een zorgverlener bij de diagnose en behandeling van een persoon of dier. De bepaling van de behoefte aan medische diensten en de soorten gezondheidszorg die aan een patiënt moeten worden verleend, zijn beslissingen die alleen door een arts of een andere erkende zorgverlener mogen worden genomen. Vraag altijd advies aan een arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als u vragen heeft over een medische aandoening.

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw bijzondere en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2013 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule . Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van 10 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D extra hoog gedoseerde Vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore

bevat maar liefst 63 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten ge zond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwali teit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D voor luchtweginfecties: coronaviruspandemie – dagelijks rapport met Rishi Desai, MD, MPH”

 1. Ik hou van deze. Kleine kritiek: in plaats van zo'n grote tegel met Dr. Desai's gezicht zou je dat kunnen verschuiven en kleiner kunnen maken, evenals zijn referenties, om meer ruimte te maken om de tekst groter te maken die we in de hele video moeten lezen. Bedankt voor alles wat je doet!

 2. ♥ ️ ♥ ️ ♥ ️ ♥ ️ ♥ ️🌺 ♥ ️ ️ ♥ ♥ ️ ♥ ♥ ♥ ️ ♥ ️ ♥ ️ ️ ♥ ♥ ️ ♥ ️🤗🤗🤗🤗😍😍😍🤗😍😍😍🤗😍🤗🤗🤗🤗😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍👍👍👍👍👍👍 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍💗😘

 3. Dr. John Campbell zal in de wolken zijn om deze video te zien. Kijk alsjeblieft naar mensen, zijn een geweldige Britse gepensioneerde verpleegster die een tijdje content op YT doet. Het aanraden.

 4. Jarenlang heb ik gemerkt dat als ik verkouden ben of griep heb en bij zonnig weer tijd buiten doorbreng, ik beter word. Ik maak er een punt van als ik ziek word en het weer meewerkt. Gebieden die ernstige lockdowns afdwingen waar je de vier muren niet kunt verlaten, schaden de gezondheid van mensen.

 5. Er is een arts die ik volg uit het VK die speculeerde dat niet alleen iedereen op dit moment baat zou hebben bij vitamine D, hij vermoedt dat mensen met een donkere huid, vooral zwarte mensen, baat zouden hebben bij vitamine D. Hij noemde dezelfde informatie die jij deed, maar hij zei ook dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat hoe donkerder de huid, hoe langer het duurt voordat je lichaam vitamine D aanmaakt (ervan uitgaande dat je veel buiten bent). Hij vraagt ​​zich af of dat enige invloed heeft op de reden waarom zwarte mensen in de VS door COVID-19 zoveel harder worden geraakt dan blanken … Wat zijn jouw gedachten hierover? Zou een vitamine D-supplement theoretisch nuttig kunnen zijn, vooral voor zwarte mensen / Amerikanen?

 6. Heel erg bedankt voor het maken van deze video, ik was een beetje in de war toen je zei dat lagere doses vitamine D beter zijn dan hogere doses. Het lijkt mij dat de meeste experts zeggen dat we hogere doses nodig hebben dan veel van de huidige aanbevelingen. Ik denk dat je bedoelde dat 800 IE vit D, wat een vrij bescheiden dosis is, beter is dan 30.000 IE, wat bijna het toxiciteitsniveau is. Later zei u dat de beste dosis 2.000 IE is, dus over het algemeen was uw boodschap duidelijk.

 7. Zou het niet interessant zijn om nu een onderzoek te doen door vitamine D-spiegels te meten bij niet-geïnfecteerde gezonde mensen (controle) vs. asymptomatisch geïnfecteerd, geïnfecteerd niet-ziekenhuisopname en geïnfecteerd ziekenhuisopname (inclusief mortaliteit) om te zien of er correlaties zijn met vitamine D-spiegels in het bloed?

 8. Ik kwam net deze video tegen en na ongeveer een minuut te hebben geluisterd, schreef ik me meteen in. Zeer informatief mag ik toevoegen. Dank je.

 9. Waarom is er, nadat ik dit heb gehoord, geen enorm overheidsprogramma om vitamine D aan de hele bevolking te verdelen? Hetzelfde geldt voor maskers.

 10. Om het vermogen van onze meta-analyse om een ​​concordantie te detecteren, hebben we het vermogen bepaald dat wordt bereikt door elke specifieke meta-analyse, rekening houdend met de grootte geschat effect (共匪) en steekproefomvang op significantieniveau van de totale bandbreedte. Afb. 3 toont vermogenswaarden die zijn verkregen voor de meta-analyse-associatie van alle polymorfismen met virulentie onder allelische (AX), dominante (B), recessieve (C) en overdominante (D) modellen. Als we een drempelwaarde van 80% vermogen beschouwen, bereikt meta-analyse slechts voldoende vermogen om een ​​verband te vinden tussen 6 van de 44 uitgevoerde onderzoeken, volgens de FokI deVolymorphism-associatiestudie met RSV (allelische modellen, dominant en vatbaar) en gedekte virusinfectie (allelische en recessieve modellen), evenals voor de associatiestudie van TaqI-polymorfismen met HBV-infectie (vatbaar model). Om het vermogen van toekomstige studies te beoordelen om co-correlatie te evalueren in de 38 andere ondersteunde studies, ontdekten we dat 13 van hen voldoende power hadden met een toename van 5 × in steekproefomvang; 12 vereist een toename van de steekproefomvang met 10 ×; 6 50 × vereist een vergroting van de steekproefomvang en 7 blijft ondergronds (Fig. 777).

 11. Kan ik Ashwagandha 500 mg en vitamine D3 5000iu dagelijks op hetzelfde tijdstip innemen? Mijn vitamine D3-resultaat is 10,52-insufficiëntie. Laat het me weten, bedankt.

Reacties zijn gesloten.