Vitamine D – wat je niet wist – deel 1

In dit artikel wordt vitamine D uitgebreid uitgelegd. Gedocumenteerd met studies en verwijzingen naar literatuur. Eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid is in deze tijden erg belangrijk. Het beste is om papier en potlood te pakken en ze op te schrijven. Deze bijdragen zijn geen korte video's, maar gedetailleerde lezingen over het vergroten van gezondheidsbewustzijn. En het bevat informatie die de een of de ander zeker nog niet weet! Kopieer en plak de bovenstaande links om verder te kijken: Immuunsysteem en vitamine D – YouTube Vitamine D – maar veilig! – YouTube Wat u nu moet doen – Tips voor het immuunsysteem en het vaatstelsel – YouTube Wat er nog meer moet worden gezegd – Deel 1 – YouTube Wat moet worden gezegd – Deel 2 – YouTube De informatie en aanbevelingen die hier worden verstrekt, zijn alleen bedoeld voor algemene informatiedoeleinden . Ze vervangen in geen geval individueel persoonlijk medisch advies en medisch consult! Zelfbehandeling zonder eerst medisch of therapeutisch (alternatief) advies in te winnen wordt daarom sterk afgeraden. Aansprakelijkheidsclaims tegen de auteur zijn daarom uitgesloten.vitamine d supplementen de zonvitamine

Top 7 vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D supplementen Kopen?

Vitaminen D

is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het lokaliseren van vitamine D-spiegels kan last hebben van een aantal gezondheidsproblemen. De volgende

supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.1. Vitamine D in extra hoge dosering

Extra hoge vitamine D in blik

60 microgram oftewel 1000 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Niemand stuurde een vitamine D-supplement dat werd gebruikt, en hoe een tekst wordt gerapporteerd. Deze supplementen kunnen net als multivitaminen gebruikt worden, maar ook bijvoorbeeld al 25 van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 75 mcg vitamine D

Super D3 Extra Strength van Vitaminstore

bevat maar liefst 300 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit woord werd geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze toestand garandeert de stabiliteit en kwaliteit van de vitamines D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D – wat je niet wist – deel 1”

 1. Ik moet zeggen dat ik de video's van professor Spitz heb bekeken, die alles heel duidelijk en begrijpelijk hebben uitgelegd. Daarom ken ik het onderwerp al. Je hebt het heel goed uitgelegd, zij het een beetje langdradig. Vitamine D en andere vitamines en mineralen zijn erg belangrijk voor een goed functionerend lichaam, daarom vervang ik ze.

 2. Drie delen?, de eerste voor meer dan een uur……….het is gewoon 5.000 IE vitamine D3 + 100 mcg . K2 + 400mg. Magnesium dagelijks en dat is het. Je zou al 100 ng./ml moeten hebben. als je het in je bloed hebt en niet 30 tot 50, zoals artsen aanbevelen, verkleint het risico op het krijgen van de ziekte met 50%. Een ander verhaal is om “vol te komen” met de zon: lente en zomer een half uur per dag tussen 11.00 en 14.00 uur zonder zonbescherming, daarna niet inzepen tijdens het douchen. Als tip: je kunt alleen tanken als onze schaduw korter is dan onze lengte. Het maakt mij niet uit wat er in het lichaam gebeurt met de VITAMINEN, ik wil gewoon weten wat Ik moet, de hele connectie kent de WETENSCHAP niet eens.

 3. Het grappige aan haar zoon is dat de aanstaande moeders zulke onzin te horen krijgen in cursussen als omscholingscursussen of Pekip-cursussen en deze whitening zonnebrandcrème is ook aanbevolen zal! Ik smeerde mijn kinderen helemaal in met deze zonnebrandcrème tot ze twee waren, want zo werden we erin getrommeld! Ook de kinderarts adviseert in deze richting! Godzijdank werd ik wakker!

 4. Heel erg bedankt!!! Ik kon weer uiterst nuttige informatie in mijn notitieblok noteren. Ik zou ook graag willen weten uit welke vitamine D-verhouding een slechte stofwisseling wordt verondersteld.

 5. Ik ben pas bij deel 1, maar geweldig zoals altijd 🙏 Ook de pauzes ertussen vind ik erg prettig en de herhalingen om te kunnen verwerken wat ik heb gehoord. Samen met jou leren is heel leuk! Heel erg bedankt 🤗

 6. Als je hier boekaanbevelingen kunt geven. Het boek Gezond in zeven dagen beschrijft precies het inkomen zoals jij het noemde. Eerst de opslagruimte vullen en daarna slechts één keer per week een grote unit. Om uw therapie correct te kunnen bepalen, heeft u ook uw huidige D3-status nodig. 🙋

 7. Wauw, dat maakt me uit de grond van mijn hart blij om een ​​dokter als jij te zien. Ik heb al lang geen zelfdenkende en niet-corrupte arts gezien die echt om de gezondheid van mensen geeft. Ik wist al veel over vitamine D, maar deze video heeft me zoveel meer geleerd. Ik ben opgewonden. Bedankt en ga zo door. Kiss Kiss

 8. is voor mij in principe iets onbegrijpelijk! 50 jaar geleden hoorde ik ook dat zonnebanken dat ook konden en paddenstoelen vormen ook Vit.D bij blootstelling aan licht Waarom kan een kampvuur dan niet hetzelfde effect bereiken, vooral in de winter wanneer er veel vuren zijn rond Kerstmis deze dagen, of zou dat kunnen?Een bestraling met rood licht zou ook kunnen helpen.Als je weet welke hoek nodig is voor de zon, waarom ken je dan geen betere alternatieven dan de vervelende suppletie met extreme calorie-inname via olie?.

 9. Het is me eindelijk gelukt om het eerste deel te zien, ik ben opgewonden. Ik kreeg als kind levertraan en vond het niet lekker, misschien was het niet echt vers. Vandaag zou ik het opnieuw nemen en dus zonder vitamine A, E, evenals jodium en omega 3-sublimatie en vitamine D verminderen. Uiteindelijk is het ook goedkoper. Ik kijk uit naar het volgende deel, bedankt.

 10. Vrije vitamine D lost nitrosatie op, d.w.z. stikstofverbindingen zoals nitrotyrosine. Na ongeveer 4 uur verdwijnt dit effect door de halfwaardetijd van calcitriol. Daarom is het zinvol om je vitamine D-inname te verdelen over drie porties per dag.

 11. Als de body Als hij te weinig magnesium tot zijn beschikking heeft, kan hij ook geen hoge doses vitamine D opnemen (Doctor Carolin Dean) Als er veel passagiers op het station zijn, maar slechts vijf taxi's, worden er maar vijf passagiers vervoerd! Als er meer taxi's zijn, worden er meer passagiers vervoerd! Voor alles is een reden

 12. neem 5000 eenheden. dagelijks van robert franz al 7 jaar controleer nu af en toe mijn bloedbeeld…vraag het niet aan de dokter.. hij zegt alleen… oh mevrouw K… wat een onzin 😶🙄😲😯

 13. Gefeliciteerd met 10000 abonnees!!! Ik kijk al naar je video's, je had maar ongeveer 3000 abonnees en nu heb je al 10000 hamers en verdien je het echt.. ❤ Je bent een van mijn grootste leraren als het op gezondheid aankomt.. Dank je lg 😊

 14. Weer een prachtige lezing. Ik kijk uit naar de volgende delen. Ik heb vaak gelezen dat het lichaam pas begint te werken met vitamine D vanaf een waarde van 80ng/ml. Is dat juist?

 15. Heel goed deze lezing. Zeer verhelderend voor mij, die pas 5 of 6 jaar geleden in dit vakgebied kwam (ik ben een steenbeeldhouwer van opleiding). Ik ben altijd op zoek naar begrijpelijke bronnen die mij ook de verschillende medische termen uitleggen, omdat ik mijn kennis ook wil doorgeven aan mensen voor wie het van belang kan zijn, bijvoorbeeld aan mijn buurman met MS . Net zoals kleding de man maakt, maken technische termen de steenhouwer een dokter!

 16. Tot ziens en zal zeker vaker langskomen. Helaas kan ik je naam niet vinden in het overzicht of ergens anders. Je schrijft in kanaalinfo in meervoud. Wie ben je dan? Misschien ben ik ook te onhandig 😃🌻 dankjewel 🌻

Reacties zijn gesloten.