Vitamine D3-tekort? ​ Dr Shalini

​ Vitamine K2: – Vitamine K2: – Vitamine K2 (tekort hieronder 14 – 40)): – Vitaminen Oplossing voor het ontbreken van D3 | Vitamine D3-tekort | Dr Shalini: CURE B in slechts 25 dagen, 30 din mein B bilkul sahi karein, vitamine B Behandeling, B Tekort: slechts 1 druppel Smelt het vet als boter. GEEN DIEET-GEEN OEFENING | dr shalini: – Wat is het Keto-dieet? ​ Gemakkelijke manieren om af te vallen | Tips voor gewichtsverlies | Ketose | Ketonen | Ketogeen Dieet: GELE THEE # 3 | Afvallen 8 kg en Magical Inch-verlies | Kurkuma THEE | Vetsnijder thee | Dr Shalini Dr Shalini Gewichtsverlies: CALCIUM | SUPPLEMENTEN | CALCIUM-tekort en oplossingen | Behandeling van calciumtekort. Dr Shalini: – Canon 66 D Camera (die ik gebruik) VOOR LIVE CHAT MET MIJ (VOLG MIJ ) door op onderstaande links te klikken: – Volg mij om alle updates op tijd te krijgen – Volg mij ook op al mijn sociale media) Instagram: – Volg mij op twitter: – ALS mijn Facebook-pagina: – Disclaimer 1: Deze video's zijn alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en om mensen / kijkers te helpen hun respectievelijke gezondheidsproblemen te vermijden. Dr. Shalini Mohan is niet bekend bij de kijkers / het individuele probleem en ze kan het werkelijke gezondheidsprobleem niet begrijpen zonder hun medische rapporten / medische aandoeningen / voorschriften te analyseren. De geüploade inhoud op dit kanaal en onze website biedt geen medisch advies, professionele diagnose, mening, behandeling of diensten aan jou of een ander individu. Alle informatie in verband met deze video's mag niet worden beschouwd als vervanging van een recept dat wordt aanbevolen door LOCAL Beauty / Diet / Healthcare Professionals. Kijkers zijn onderworpen aan het gebruik van deze informatie op eigen risico. Dr Shalini en dit kanaal nemen geen enkele verantwoordelijkheid en zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor enig advies, behandelingskuur, diagnose voor enige schade, bijwerkingen, ziekte of gezondheids- of huidverzorgingsproblemen veroorzaakt door het gebruik van de inhoud door een gemiddelde. Disclaimer 2: Deze video's zijn alleen bedoeld voor de AGE GROUP BOVEN . Dr Shalini raadt niemand aan om producten / supplementen te geven zoals aanbevolen in haar video's aan kinderen / baby's en kinderen jonger dan 10. Als het aan hen wordt gegeven, is de kijker er als enige verantwoordelijk voor en is dr. Shalini niet aansprakelijk voor enige ongunstige toestand.

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentiële voor uw bijzondere en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen. ​ Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van 10 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak ee n regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Vitamine D3-tekort? ​ Dr Shalini”

 1. DOSAGE:- 1 capsule after Breakfast once in a day BASS….!!

  Vitamin K2:- http://amzn.to/2m09WdV
  Vitamin K2:- http://amzn.to/2osOPlA
  Vitamin K2 (Deficiency below 30-50) :- http://amzn.to/2ER1Yfr

  विटामिन डी 3 की कमी का समाधान | Vitamin D3 Deficiency | Dr Shalini: https://youtu.be/ncEBCgj7SmQ

  CURE B12 in just 45 days, 45 din mein B12 bilkul sahi karein, Vitamin B12 Treatment , B12 Deficiency: https://youtu.be/kpfC4PPmkSo

  सिर्फ 1 बूंद में चर्बी को मक्खन की तरह पिघलाएँ | NO DIET-NO EXERCISE | dr shalini:- https://youtu.be/Fx82eIuZ808

  Keto Diet क्या है ? | वजन घटाने के आसान उपाय | Weight Loss Tips | Ketosis | Ketones | Ketogenic Diet : https://youtu.be/8mh20lHiVFc

  YELLOW TEA #3 | Lose weight 8kg And Magical Inch loss | Turmeric TEA | Fat cutter tea | Dr Shalini
  Dr Shalini Weight Loss : https://youtu.be/r9dKfFVpH34

  CALCIUM | SUPPLEMENTS | CALCIUM Deficiency and Solutions | कैल्शियम की कमी का इलाज़ | Dr Shalini:- https://youtu.be/mBIzxqhq0IU

  Canon 80D Camera (Which I am using)
  https://amzn.to/2HOWyny
  FOR LIVE CHAT WITH ME (FOLLOW ME) by clicking below links:-

  Follow me to get all updates timely – Also follow me on all my social media)
  Instagram:- https://www.instagram.com/drshalinimuaa/
  Follow me on twitter:- https://twitter.com/drshalinimohan2

  LIKE my Facebook page:- https://www.facebook.com/ShaliniMohanPradhaan/

 2. Maim mai bihar se hu mai apka har video dhekhti hu sehar karti hu lekin maim hmlog kam padhe likhe h log bolte h ese khana kaishe h keya kare maim mujhe to khud Dose pata n hota to unhe keya bataye plzzzz maim hm log apse apna treatment karana chahte h help madad plzzzz 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

 3. Mam meri beti medical student hai (2nd yr)jab wh 5 yrs ki thi to back waist me dard suru hua. 9 yrs ki thi to achanak se uska rang kala ho gaya sabne kaha swimming ki wajah se. Bahut treatment chala, thik na hua. Class 1th me acidity & dhakar ate the der ke mare khuch na khati thi. Constipesn, period 2 -3 mobth bnd raha dr dikhae thik hua pr 2/3 dn pt dard rahta hai. Pith, leg kahi v dard hota hai, dr ne kaha ki vitamin d bahut km hai. Ccm khai pr ab dr ne wk me 6 days calcium & 1day vitamin D -dia hai.uski study me bahut taklif hoti hai. Plz help kare.

 4. Hi Ma'am mera vit. d3 bahot kam h 16.4 ho gya h but b12 644 he nd iron b kam h 55.5 he.. but mere hands me chronic pain rehta h
  4 din pehle reports krwayi medicine chalu k but koi fayda nhi

 5. Mujhe <25hai…aur jo apne kaha …brain fog, iron, folic acid etc etc sab sahi hai…n I was little callous about being regular in taking medication….now I will be regular…thanks….aap issi tarah positivity se baat karte rahein to zyada achhi lagti ho aap

 6. Mera report Mai vit D3 Kam tha below 20 aur vit B12 -295 tha
  …. treatment liya 1 month thik hogya fir band krne k baad thoda thoda problem fir ho raha hai …pls suggest me what can I do now

 7. Ma'am, my doctor has prescribed D3 Shots for 4 days every month. Are the sachet (once a week) better or 1 shot daily for 4 days every month? What is the difference between the two ways to consume D3 ? Which way is beneficial?

Reacties zijn gesloten.