Waarom een ​​vitamine D-tekort u ziek maakt! ​

​ In deze video vertel ik je waar een tekort op het gebied van gezondheid toe kan leiden en waarom het iedereen kan treffen. ➡️ MIJN BOEKEN ⬅️ ✅ Intermitterend vasten ► ✅ Kookboek voor periodiek vasten ► ✅ Mijn gezondheidsformule ► ➡️ MIJN VOEDINGSSUPPLEMENTEN ⬅️ ✅ Het 3-pack ► ✅ Vitamine D3 ► ✅ Vitamine B ► ✅ Q ► ➡️ INFO & LINKS ⬅️ ✅ Mijn gezondheidscentrum ► ✅ Mijn blog ► ✅ Mijn podcast ► ______________________________ “In mijn visie zie ik mensen die weten hoe ze moeten leven om niet ziek te worden, die leren en ervaren hoe ze weer beter kunnen worden, welke levenswijze tot welke resultaten leidt, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen verantwoordelijkheid vanuit deze kennis De uitdaging is om mensen de informatie te geven die hen daartoe in staat stelt Een geneesmiddel waar ik naar streef maakt gebruik van alle kennisbronnen uit de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde en de laatste wetenschappelijke bevindingen, met een speciale opleiding tot “arts voor logische geneeskunde”. ” – Dr. med. Petra Bracht –

Top 7 Vitaminen D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamines D supplementen Copenhagen?

Vitaminen D is essentiële voor uw geestelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De locatievitaminen D-spiegels kunnen dood lijden aan aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen

zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen. ​ Vitaminen D in extra hoge dosis

Extra hoge potaarde vitamines D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor like niet eerder een vitamines D supplement heeft gebruikt, en bij like een tekort is vastgesteld. De supplementen kunnen net zo goed als multivitaminen worden gebruikt, ook als bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Kracht 66 mcg vitamine D Super D3 Extra Kracht van Vitaminstore bevat maar ran 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in het product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van de grootste producenten van vitamine D3. De staatsgarantie voor stabiliteit en kwaliteit van vitamine D3. ​

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter ri sico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Waarom een ​​vitamine D-tekort u ziek maakt! ​”

 1. Vielen Dank für das Video. Vor allem das Thema Sonnenschutzcreme war interessant. Daher werde ich mich zukünftig erst nach ein paar Minuten eincremen. Bildet die Haut nur bei direkter Sonneneinstrahlung oder auch die reflektierten? Da ich recht schnell einen Sonnenbrand bekomme, halte ich mich meist im Schatten auf und auch hier muss ich durch die Reflexionen etwas aufpassen.

 2. Die Verheimlichung der Existenz und der Wichtigkeit dieses Vitamins ist kriminell.Wir sollten uns zusammen tun um das “Gesundheits”wesen zu verklagen.Ich habe keine Kraft um das zu organisieren aber jemand sollte es tun.

 3. Es ist tatsächlich so.mein Vitamin D war so weit runter,weiter ging es nicht mehr.mein Gesundheitszustand war dementsprechend.ich war nur erkältet.immer schwere Verläufe,bis zu 14 Tagen.seit ich Vitamin D nehmen war ich nicht mehr erkältet.immerhin seit 10 Monaten.ich rate wirklich jedem Vitamin D zu nehmen

 4. Hallo liebe Petra,bei mir wurde vor 5 Monaten ein Vitamin D-25 Mangel (ng/ml) festgestellt. Seitdem nehme ich 1x täglich eine Tablette 4000.Meine Schmerzen, Muskel- und Knochenschmerzen haben sich seither kaum gebessert.Wie lange dauert es, bis eine Besserung eintritt?Herzlichen Dank im Voraus und liebe Grüße, Elena

 5. Hallo liebe Frau dr. Bracht 🤗❤️Ich brauche ihren Rat ich benutze kein Sonnenschutz da ich da gegen allergisch bin selbst wenn ich 3 Wochen in Kroatien war und danach in der Sonne in Berlin und super braun geworden bin ohne Sonnenbrand hab ich im Oktober schon 13 ng/ml darauf hin habe ich Dekristol 20.000 I.E bekommen was ich 1 mal in der Woche nehmen soll ich vertrage es aber nicht wenn ich diese Tablette nehme kribbelt meine Kopfhaut was ich gut finde weil ich das Gefühl habe die Haare wachsen wider nach 🤗👍 und ich kann kurzzeitig sogar Schärfer und konzentrierter sehen aber dann nach 1-2 Stunden geht es los kalte Füße und Hände schweißgebadet Hände was ich sonst nie habe sie sind normalerweise immer trocken Schüttelfrost und das aller schlimmste Herzrasen und Atemnot ich bekomme dann keine richtige Luft mehr habe ein Druck Gefühl im Brustkorb so als wäre ein Riesen schwerer Stein auf mir mein Ruhe Puls der normal so zwischen 80-90 ist geht hoch auf 120-130 Schläge die Minute meine Ärztin ist eine Gynäkologin die mir die Tabletten verordnet hat sagte nur sie nimmt die auch regelmäßig und kennt solche Symptome nicht dann war ich verzweifelt hab mir Tropfen bestellt mit und ohne K2 und immer das selbe Problem mit der Luft und Herzrasen egal ob ich 3.000 I.E nehme oder 1.000 I.E ich hab mir dann gekauft Nu U Vegan Magnesium Tri- Magnesiumdicitrat 2.250 mg da von bekomme ich genau die selben Anzeichen und noch Müdigkeit da zu so das ich in einem Sekunden Schlaf falle es ist auch so das meine Knochen weg gehen und auch schon weg sind mit 17 stellten sie es fest anhand von einem Röntgen Bild rechtes Bein Oberschenkel Knochen ist ein Loch drin und als ich 24 war hab ich die Fuß schmerzen nicht mehr ausgehalten beid seitiger Hallux Valgus darauf hin auch wider Röntgen Aufnahmen der Füße die Ärztin war geschockt 😧 von den beiden Bildern weil ich im vorfuß wohl keine Knochen mehr habe sie fragte mich ob ich Eisen Platten in den vorfüßen habe ? Was ich verneint habe sie hat mir nicht geglaubt und 30 min immer wider geschockt nach gefragt und meine Füße nach Narben abgesucht ich hab sie dann gefragt was es außer Eisen Platten noch sein kann sie riss die Augen auf und sagte ihre Knochen sind weg 😱 dann hab ich gefragt also habe ich Osteoporose ? Dann sagte sie wo her kennen sie Osteoporose ? Na weil es meine Mutter hat ich musste Zettel unterschreiben das sie die einen Professor zeigen kann sie müsse mit ihm Rücksprache halten da sie es nicht glauben kann und ob sie es für Studien Zwecke verwenden darf ? Ich stimmte zu und Zack waren die Bilder nicht mehr auffindbar und ich weiß immer noch nicht ob es Osteoporose ist und habe auch keine schriftliche Diagnose die Osteoporose wird so mit nicht behandelt und in der Apotheke auf meine Frage hin das ja Osteoporose Patienten nicht nur Vitamin d bekommen sondern Kombi Präparate sagten sie wider woher wissen sie das ? Um so ein Kombi Präparat testen zu können brauche ich eine Knochen dichte Messung und eine schriftliche Diagnose 😩 jetzt meine Frage könnten die Symptome auftreten nach der ein Name von Vitamin d weil ich vieleicht zu viel Calcium Mangel habe ? Oder bin ich vielleicht sogar allergisch auf Vitamin d Präparate ? Ich habe sehr viele komische und sehr seltende Allergien wie ich seit letztes Jahr weiß oder könnte es an meiner vor Erkrankung liegen ? Ich habe das sehr seltene Ehlers Danlos Syndrom 😔 haben sie schon mal vom EDS gehört ? Ist es ihnen ein Begriff ? Ehlers-Danlos-Syndrom (EDS) ist eine heterogene Gruppe von angeborenen Störungen im Bindegewebe, die hauptsächlich durch eine Überdehnbarkeit der Haut und durch überbewegliche Gelenke gekennzeichnet ist. Sie beeinflusst aber auch Gefäße, Muskeln, Bänder, Sehnen und innere Organe. Was kann ich tun um mein Vitamin d Mangel aus zu gleichen ? Und was sollte ich noch testen lassen ? Vielleicht Calcium? Ich würde mich über eine Antwort sehr freuen 🥰 ich wünsche ihnen noch ein richtig schönen Sonntag ganz liebe grüße Melli 💕

 6. Ich hatte viele Jahre Depressionen. Seit Jesus in mein Leben kam ging es aufwärts. Vitamin D suplementieren ich jeden Tag 10 000 Einheiten. Dazu K2 und Magnesium. Heute bin ich nicht mehr traurig auch in Wintermonaten nicht. Im Frühjahr geht es mir auch besser als früher da meine Speicher voll sind. 🥰❤️❤️❤️❤️☀️☀️☀️☀️☀️

 7. Eine unbekannte sagte mir nimmt Vitamin D ohne K darf nicht nehmen aufgrund Marcurmar? Ist das richtig? Bin nicht so erfahrung vielleicht habt ihr Tipps oder irgendwie? Danke

 8. Da ich viel draußen bin im Sommer auch viel am See nehme ich seit Okt D3 bin viel leistungsfähiger nicht mehr so schnell erschöpft auch psychisch, achte natürlich parallel auch auf die Ernährung, danke für den Beitrag.

 9. ” Jede Form von wahrer Heilkraft entstammt letztlich dem Licht der Sonne.Biologen haben schon vor längerer Zeit eine revolutionäre Entdeckung gemacht. Jede Krankheit sei letztendlich auf einen Lichtmangel in den Zellen zurückzuführen. Ob schwere Gemütszustände, wie beispielsweise Depressionen oder körperliches Leid – es fehlte immer an Licht. Im Sonnenlicht ist der universelle Ordungsimpuls vorhanden, der die Kraft hat, kranke, verstörte Zellen wieder zu ordnen oder gar neu herzustellen.

 10. Hallo hätte eine Frage es wurde ein Mangel festgestellt 25ml Ärztin sagte mir soll ne Woche 20.000ie nehmen und dann alle 2 Wochen eine Tablette.. ist das so korrekt???

 11. Hallo und ein gesundes neues Jahr. Habe auch erst leztes Jahr ( ca. Mai 2020) durch “Rohe Energie” vom Vitamin D3 erfahren. Nehme seit dieser Woche Vitamin D3 Kapseln mit K2 [ pro Kapsel 5 000 Einheiten]Aber Vitamine werden prinzipiell sehr vernachlässigt. Vielleicht wäre mir eine Schilddrüsen OP erspart gebblieben, wenn man mir gesagt hätte die Schilddrpsen U-Funtion durch auffüllen der Vitamin-Depos zu regenerieren. Bleibt bitte alle gesund.LG 🙂

 12. Huhu habe vitamin d mangel, habe einen test gemacht 😔 jetzt habe ich gehört, das man das mit k2 nehmen soll 🤔 hab jetzt euer vitamin d bestellt, ist das k2 da drin

 13. Liebe Frau Dr. Petra Bracht, können Sie einmal bitte die BELEGENDEN STUDIEN offenlegen? Denn bei meiner Internetrecherche fand ich bisher nur wenige bis keine Studien zum nachweislichen Vitamin-D-Mangel in den Wintermonaten. Vielen Dank!

 14. Ein toller und wichtiger Beitrag. Allerdings ist es wichtig das Vitamin d mit Vitamin K2 zu kombinieren. Sonst kann es sein, dass Calzium nicht in den Knochen und Zähnen gespeichert wird, sondern womöglich in den Herzkranzgefäßen und Arterien. Das würde dann zu Schlaganfall und Arteriosklerose führen. In den meisten Vitamin D Präparaten ist übrigens das Vitamin K2 standardmäßig in der idealen Menge schon enthalten.

 15. Nun, was soll ich sagen. Meine Symptome: Jahre lange Rückenschmerzen (Verspannungen), Unruhe, Schwächegefühl, Abgeschlagenheit, Gereiztheit, eklatante Konzentrationsschwäche, Schwindelattacken, Gangunsicherheit, Gelenkschmerzen, Schlafstörungen, DEPRESSIONEN (generalisierte Angststörung, Sozialphobie und Agoraphobie!). Zum Schluss wurde es immer schlimmer. Das kuriose bei der Schlafstörung, tagsüber bin ich herum gelaufen wie ein Zombie, hatte Wortfindungs-Störungen und konnte mich einfach nicht konzentrieren. Abends wo ich eigentlich schlafen sollte war ich wieder wach und konnte mich einigermaßen konzentrieren. Ich bin von Arzt zu Arzt gerannt und keiner hat etwas festgestellt. Diagnose war dann Psychosomatisch. Also wurde ich zum Neurologen überwiesen. Hirnstrommessung war ok. Dann hab ich dem Neurologen alles geschildert. Nun, ich bekam dann Citalopram gegen die Depressionen von denen ich aktuell nicht mehr runter komme, Trazodon und Trimipramin gegen die Schmerzen und Schlafstörungen. Die Nebenwirkungen waren heftig! Ich wurde ein richtiger Zombie! Dann kam ich endlich zu einem Arzt, welcher mein Blutbild gegen BEZAHLUNG natürlich, auf den Kopf gestellt hat. Mein Vitamin D wert lag bei stolzen 6ng/ml. Mir wurden dann Vigantoletten 1.000 UI aufgeschrieben. So ganz hat das auch nicht geholfen. Ich fing in letzter Zeit an, mich mit dem Thema Vitamine zu beschäftigen und bin dann auch nochmal auf das Vitamin D gestoßen. Ich wollte so nicht mehr weiter leben… Dann hab ich das Video vom Lars gefunden mit der optimalen Dosierung bei einem Mangel. Das hab ich dann umgesetzt. Ich habe mit 50.000 UI jeden Tag eine Woche lang begonnen. Zur Sicherheit eine weitere Woche mit 10.000 UI jeden Tag und aktuell bei 5.000 UI. Im leben wäre ich nicht mit 1.000 UI über die runden gekommen! Die ersten 3 Tage waren noch mal schlimm, aber jetzt geht es steil bergauf! Ich kann wieder Einkaufen ohne durch zu drehen. Keine eklatante Schwäche mehr. Konzentration steigert sich langsam wieder und das krasseste, Ich kann wieder lachen und bin besser drauf. Ich steh auch morgens nicht mehr auf und bin total gerädert. Meine Aktivität nimmt wieder zu und ich konnte die Trimipramin und Trazodon wieder absetzten, ohne größere Probleme!. Mein Fazit dazu: Ich bin so was von stinksauer auf unser Gesundheitssystem, das kann man nicht in Worte fassen! Hauptsache Tabletten verschreiben ohne die Ursache zu bekämpfen. Es sollte bei einem Bluttest Pflicht sein, die gängisten Vitamine zu kontrollieren. Ich glaube ganz ehrlich, dass das schon Absicht ist, damit die Leute kränker werden und schön krank bleiben. Geld regiert die Welt sag ich nur. Danke Sie und Lars von Rohe Energie für die Aufklärung und Mühe! Gruß

 16. Hallo Petra Bracht ich habe da mal eine Frage ich habe hier auf YouTube eine Herren angeschaut sein Kanal heißt Das Eule sein Name Udo Pollmer der ist ein Lebensmittel Chemiker der da berichtet über das Vitami D das wenn man davon zu viel nimmt der Körper es garnicht verarbeiten sprich mit arbeiten kann da er garnicht weis was er damit anfangen soll wenn er es eine große Menge zu sich bekommt mehr als er braucht.Und es vollkommen ausreicht wenn man in die Sonne geht ohne sich jegliche Vitamin D Präparate zu zufügt mit Parr Ausnahmen und die Sonne zum tanken von Vitamin D vollkommen ausreichen würde.Er sprach auch das Zuviel des D Vitamins auch toxisch giftig auf denn Körper sich auswirkt was sie auch gerade angesprochen haben aber sie sagten das das so mal früher so gesagt wurde.Er hat aber noch was ganz anderes dazu gesagt das man Rachitis durch das früher festgestellt hat und noch vieles mehr. Ich weise durchaus das die Meinungen vieler Ärzte Chemiker und andern Forschern auseinander gehen kann aber das hat mich doch sehr erschrocken. Da seine Aussage auch nicht nur auf das Vitamin D ausgerichtet war das es nicht gut wäre Zuviel davon zu nehmen sondern das er sagte das,dass Vitamin D gar kein Vitamin sein sondern ein Hormon was wir uns mit jeder zusätzlichen Einnahme damit zufügen?Und das verwirrt mich doch jetzt so richtig da ihre Aussage ganz anders klang was ein Vitamin D ist.Was ist jetzt denn daran überhaupt war das,dass Vitamin D ein Hormon ist und wenn ja warum wird das garnicht angesprochen es verwirrt und irritiert mich richtig. Da ich immer bis zu diesem Video von dem Herrn Udo Pollmer davon ausgegangen bin das,das Vitamin D auch ein Vitamin ist warum behauptet er das es ein Hormon ist was der Körper selber bildet und man es sich nicht unbedingt durch Tabletten zufügen muss mit paar Ausnahmen.Ich verstehe jetzt gar nichts.Können sie mich da mal diesbezüglich aufklären oder sogar mal ein Video machen vielleicht kennen sie ja aber auch den Kanal oder denn Herrn Udo Pollmer ja auch vielleicht schon und kennen seinen Bericht.Danke für ihre doch auch für den leihen gut verständlichen erklär Videos bis auf manche Abkürzungen die verwendet werden kann ich es doch gut nachvollziehen was sie da erklären.🙂👍🏻

 17. Da frage ich mich trozdem : Wen die Sonne ja so wichtig ist warum haben dann Menschen in den nördlichen Ländern wie Russland und andere im Norden ohne Sonne keinen Vitamin D Mangel?

 18. Hallo und danke für das Video. Sie haben ja ein eigenes Vitamin D3 Präparat. So wie ich das verstehe müsste ich bei meinem Gewicht von circa 65 Kilo 2-3Kapseln pro Tag nehmen um auf die richtige Einheit zu kommen.Ist das richtig so? Ich lese auch dass schon K2 und Magnesium enthalten sind ,d.h. dass ich die nicht extra einnehmen müsste?

Reacties zijn gesloten.