Waarom heb je meer vitamine D nodig tijdens Covid?

FInd out how to live a healthier life with Sharecare!Visit For more health and well-being content, make sure to subscribe to Sharecare’s YouTube channel. – Why You Need More Vitamin D During Covid?The Dr. Oz Show is an American daytime television talk series. Each episode has segments on health, wellness and medical information, including true crime stories and celebrity interviews.Watch more on The Dr. Oz Show: Subscribe to Dr. Oz’s official YouTube channel: Like Dr. Oz on Facebook: Follow Dr. Oz on Instagram: Follow Dr. Oz on Twitter: F

Top 7 Vitamine D Supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

 

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D75 microgram oftewel 3000 IE (Internationale Eenheden, ook wel International Units) per capsule.Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld.Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al 10 of 25 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 75 mcg vitamine D

extra hoog gedoseerde Vitamine DSuper D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 75 mcg vitamine D3 per softgel.De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3.Dit wordt geproduceerd door een van ‘s werelds grootste producenten van vitamine D3.Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u u it de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Waarom heb je meer vitamine D nodig tijdens Covid?”

 1. Hallo iedereen ben hier om de wereld te vertellen hoe Dr okosun op YouTube me heeft genezen van Hsv 1&2 met zijn kruidengeneeskunde, nogmaals Dr okosun God zegene jou en je familie..😍😍

 2. 4 april 2021Relieve Therapeutics (RLFTF) is eigenaar van het patent voor Zyesami en alle rechten wereldwijd. NeuroRX voerde de FDA-onderzoeken uit (BRPA, BRPAU) en heeft de rechten om Zyesami te verkopen in Amerika, Canada en Israël (50% van de omzet )NeuroRx kondigt aan dat ZYESAMI™ (aviptadil, RLF-100) het primaire eindpunt van zijn klinische fase 2b/3-onderzoek heeft gehaald en ook een zinvol voordeel heeft aangetoond bij het overleven van kritieke COVID-19 NeuroRx kondigt aan dat ZYESAMI™ (aviptadil, RLF-100) de primaire bereikte Eindpunt van zijn klinische fase 2b/3-onderzoek en toonde ook een zinvol voordeel in overleving aan van kritieke COVID-19RADNOR, Pa., 29 maart 2021 /PRNewswire/ — NeuroRx, Inc. rapporteert vandaag 60-daagse resultaten van de fase 2b/ 3-studie van intraveneus toegediend ZYESAMI ™ (aviptadil-acetaat) voor de behandeling van respiratoire insufficiëntie bij ernstig zieke patiënten met COVID-19, die wordt ontwikkeld in samenwerking met Relief Therapeutics Holding AG (SIX:RLF, OTCQB:RLFTF). Bij alle patiënten en locaties voldeed ZYESAMI™ aan het primaire eindpunt voor succesvol herstel van respiratoire insufficiëntie op dag 28 (P = .014) en 60 (P = .013) en toonde ook een significant voordeel in overleving (P = < .001) na controle voor ventilatiestatus en behandelingsplaats. (PRNewsfoto/NeuroRx)(PRNewsfoto/NeuroRx) Naast de robuuste algehele significantie voor alle 196 behandelde patiënten op alle 10 klinische locaties, is de vooraf gespecificeerde analyse van herstel van respiratoire insufficiëntie klinisch en statistisch significant bij de 127 patiënten die werden behandeld met High Flow Nasal Cannula (HFNC) (P = .02), vergeleken met degenen die werden behandeld met mechanische of niet-invasieve beademing in tertiaire ziekenhuizen. In deze groep hadden ZYESAMI™-patiënten een kans van 71% op succesvol herstel op dag 28 versus 48% in de placebogroep (P = 0,017) en een kans van 75% op succesvol herstel op dag 60 versus 55% in de placebogroep groep (P = .036). Vierentachtig procent (84%) van de HFNC-patiënten die in tertiaire medische centra met ZYESAMI™ werden behandeld, overleefde tot dag 60, vergeleken met 60% van degenen die met placebo werden behandeld (P = .007). Voor zover het bedrijf weet, is ZYESAMI™ de eerste COVID-19 -19 therapeutisch om voordelen aan te tonen in zowel overleving als herstel van kritieke COVID-19 in een gerandomiseerde, dubbelblinde multicenter-studie. Op basis van deze bevindingen is NeuroRx van plan om onmiddellijk een aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse Food and Drug Administration ("FDA") voor Emergency Use Authorization (EUA) en vervolgens een New Drug Application (NDA) in te dienen.

 3. Ik had Covd. Milde symptomen. Heb er een korte video van gemaakt. Had een tekort aan D weken voordat ik het kreeg, maar begon het naar mijn niveau te tillen. . hielp veel denk ik. 🙂

 4. Mensen MOETEN een jaar geleden onder andere het volgende slikken: Vit C, Vit D3 + vit K2, Zink + Koper + Quercetine (Zn & Cu: de ene zal de andere uitputting veroorzaken als je er maar één van neemt; quercetine is een ionofoor, die helpt om Zn IN de cel te krijgen); Selenium; Vlierbes GemberKnoflookOregano-olie Moringa oleifera (een geweldig superfood vanwege het feit dat het alle aminozuren heeft die ons lichaam nodig heeft, plus zoveel vitamines, mineralen en zelfs quercetine – het is in veel derdewereldlanden geplant om voedingstekorten te bestrijden en zelfs als heggen om bodemerosie te bestrijden Vrijwel alle plantendelen zijn eetbaar (wortels echter maar een klein beetje). Olie is eetbaar, lang houdbaar, goed voor haar-/huidcondities, en gemalen zaden fungeren als een primitieve waterfilter via flocculatie. Geweldige plant!!) ProbioticaPrebioticaPapaya (enzym)Colloïdaal zilverIjzerMagnesium

 5. Elk jaar als ik verkouden of grieperig word, word ik ernstig ziek. Sinds ik sinds vorig jaar consequent vitamine D (2000 – 4000 IE) slikte, kon ik verkoudheid/griep bestrijden en de symptomen waren zeer gering en duurden 1 dag. Een andere verandering van levensstijl was het eten van fruit, veel groenten zoals spinazie, wortelen en dagelijkse oefeningen. Ik vraag me af waarom de medische officieren deze basisstappen niet aanbevelen als ze het hebben over covid-updates op tv. Ze geven er de voorkeur aan dat mensen maskers dragen, isoleren en zich laten inenten. Die zijn nodig, maar moedig mensen in ieder geval aan om een ​​gezonde levensstijl te leiden, zodat je een betere kans hebt om ertegen te vechten.

 6. Pseudo-wetenschap die al snel nog verder ontaardde tot een betaalde advertentie. Ten eerste bewijst correlatie geen oorzakelijk verband. Van mensen die vitamine D aanvullen of natuurlijke hoge niveaus van hun gezonde levensstijl hebben, wordt verwacht dat ze beter zijn opgeleid en waakzaam zijn over covid-19, en dus minder kans hebben om besmet te raken. Het is niet de vitamine D zelf die een beschermend effect heeft – het faalde in alle interventionele studies voor covid-19, maar dat wordt niet genoemd in deze “infomercial”.

 7. Voor mij heeft 15K IU's van D3 met K2 om de andere dag en 45 minuten tot een uur in de zon van het zuiden van Arizona 3 of 4 keer per week uitstappen me tot nu toe geholpen om de COVID-19-curve en de varianten voor te blijven. Ik ben net 65 geworden. En ik ben er niet van overtuigd dat het nemen van een “niet-getest” vaccin de enige manier is om jezelf tegen COVID te beschermen. Bovendien lijken de alternatieven zoals D3, zink en vitamine C (of Ester-C) net zo krachtig te zijn als het vaccin, maar ZONDER de bekende en “onbekende bijwerkingen”.

 8. Ik neem 10000iu/dag en het niveau is 51ng. Mensen die zwaarlijvig zijn, moeten 2-3x meer nemen omdat het in hun vet wordt vastgelegd. Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Dit is een van de redenen waarom obesitas een grote risicofactor is voor COVID. Laat uw niveaus controleren met uw arts!

 9. HOOP 🙏❤️🙏🤍🙏💙🙏Ik probeer mensen Hoop te bieden in absolute perfectie!!! Geen pijn meer, sterven, leugens, verval, depressie, angst, huilen, ziekte, bedorven voedsel, kapotte dingen, enz… het aanbieden van de Hoop van de Eeuwigheid in de hemel met Jezus Christus. We moeten bereid zijn om ons van de zonde af te keren en het evangelie, Marcus 1:15, te geloven om Jezus vergeving te ontvangen. Wie de wil van God doet, blijft tot in de eeuwigheid 1 Johannes 2:17 Visuele bijbelfilms op YouTube. Matthew, Acts, Luke, John 💜👑✝️📖nkjv 🧎‍♂️🙏🙂🇺🇸

 10. ,200 IE is lang niet genoeg! Geweldig voor de gezondheid van de botten, maar niet voor de gezondheid van het immuunsysteem. U heeft minimaal 5.000 IE per dag nodig. Een goede regel is 1.000 IE per 25 lbs lichaamsgewicht. Hoe groter je bent, hoe meer je nodig hebt! Vergeet vitamine K2 en magnesium niet. Je hebt mag nodig om vitamine d te activeren. En als je vitamine D aanvult, verbrand je sneller.

Reacties zijn gesloten.