Welk vitamine D-niveau vermindert het risico op overlijden door COVID-19? Een nieuwe studie van Boston University

Welk Vit-D-niveau vermindert het risico op overlijden door COVID – ? Een nieuwe studie van Boston University Meer lezingen op drbeen.com Wil je mijn educatieve werk ondersteunen? Doneer hier: Start uw gratis proefperiode – geen creditcard nodig: Vitamine D-onderzoek toont enorme positieve resultaten voor COVID – 10 Samenvattend raden de onderzoekers van Boston University aan om uw vitamine D-spiegel op of hoger te houden 30 ng / ml. Elke verhoging van de vitamine D-spiegel met 4 ng / ml vermindert het risico op seizoensinfecties met 7%.

Top 7 Vitamine D-supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D

is de essentiële voor uw geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D

66 microgram oftewel 2020 IE (Internationale Eenheden, ook wel Internationale Eenheden) per capsule. Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld. Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al van microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 63 mcg vitamine D

Super D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 66 mcg vitamine D3 per softgel. De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3. Dit wordt geproduceerd door een van 's werelds grootste producenten van vitamine D3. Deze staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vita mine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.De hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Welk vitamine D-niveau vermindert het risico op overlijden door COVID-19? Een nieuwe studie van Boston University”

 1. There was another study with 193,000 patients and found that if your vitamin D is above 50, then your risk of ICU drops to 7% which is amazing. Also to counteract the calcium issues with vitamin D all you need is K2-m7 which is found in natto. Vitamin D also explains the seasonality as well as racial differences. India also went through its monsoon and the mortality rose during those months.

 2. The reason there no mention of vitamin D in reducing risk or minimizing progression of symptoms of covid 19 is there is NO money making. So of course those rich powerful that have invested in covid 19 vaccine production is not going to promote vitamin D.

 3. Dr. Mubeen.I wanted to alert you to a product that may be useful for you. It is the “remarkable” tablet. Which is optimized for handwriting, drawing… as you so often do in your presentationshttps://youtu.be/jVhTtl2iPkg

 4. What dosage would be right for someone who had quadruple-bypass surgery – 4 months ago? The cardiologist may not recommend taking vitamins, like D3, Zink, C, K2 MK7, how should I approach this if Dr. does not recommend taking vitamins? DrBeen thank you so much for your awesome video. God bless you for your excellent work.

 5. Thanks, for this article and your video. => A deep dive into the scatter plot and looking at the contained data shows that no deaths occurred until age 43, while 35 patients were under this age, with some 86% of this youngest, death free group of patients were in the lowest vitamin D category. Those 43 and over, where young age perhaps wasn’t shielding the patients had some 63% in the lowest vitamin D category. If correct, this would mean that the reported vitamin D effect is smaller than what effect the data supports as the lowest vitamin D category (below 43 years of age) were protected by their youth, or something correlated with their youth, so their higher risk from low vitamin D was offset or hidden by something correlated with their youth. Just something I thought you would appreciate.

 6. Pauli Gisondi has done much work on vitamin D given to patients with the auto immune disease Psoriasis. High levels of D basically stopped (if not cured) the condition.The serious effects of Covid infection including the thickened blood and Long Covid are auto immune. The immune system goes hyper. Psoriasis is another auto immune condition so that work is a good analogue fir Covid.

 7. I'd like to know what retinol level makes a difference. Silly to look at it from the standpoint of a single nutrient making a difference when it's likely a synergistic thing involving a number of substances and may be different for different individuals.

 8. Encouraging information. Very helpful supplements available to reduce risk with the current challenge and I surmise this approach is helpful for protection against the flu virus and possibly common cold viruses. Enlightening info and questions why the medical organizations did not formally evaluate this as part of the solution to world health. Thanks again 🙏

 9. So, even though Dr's know what a disastrous President Trump has been, especially in regard to Covid-19, I bet they still vote for Trump based on their financial portfolios. People vote against their own interests because they believe they will make more money from the markets under a Republican.

 10. What you did not tell us is a practical method for the average person to measure their vitamin D level, most of us don't have a lab in their home nor do we have a chemistry degree to know what 40 nano moles means.

 11. All good information but not very useable. At home vitamin D tests cost $99 and only the sample is taken at home which must be sent to a lab for analysis Trying to get to a doctor for a vitamin D test can take weeks, what about a fast, low cost at home vitamin D test.

 12. Dr. Been,It would be helpful if you would speak the date at the beginning of your video. It is just not always listed below. Just horrific having these terrible people in charge of our lives to any extent. Thanks.

 13. Dr. Fauci sa While Dr. Anthony Fauci admits most “so-called immune boosting” supplements being marketing amid Covid-19 mostly do “nothing,” he does believe in the benefits of vitamin D.”If you are deficient in vitamin D, that does have an impact on your susceptibility to infection. So I would not mind recommending, and I do it myself taking vitamin D supplements,” Fauci, 79, said during an Instagram Live on Sept. 10. But figuring out if whether you are vitamin D deficient and how much of the supplement you need to take is complicated. In fact, medical professionals have been debating the efficacy of routine vitamin D screenings and supplementation recommendations for years.”You're wandering into a maze,” Dr. Clifford Rosen, an endocrinologist and professor of medicine at Tufts University's School of Medicine, who has studied vitamin D for more than 30 years, tells CNBC Make It. Here's what you need to know from three experts. Vitamin D is a fat-soluble vitamin that plays an important role building and maintaining muscles and overall bone health. People who have low vitamin D may develop soft, than and brittle bones. The primary sources of vitamin D is through direct sunlight and it can also be obtained through foods such as fatty fish (salmon, tuna and mackerel), mushrooms and milk. What's more, researchers at the University of Chicago Medicine found a link between vitamin D deficiency and the likelihood of being infected with Covid-19 — those with an untreated deficiency were more likely to test positive, according to the study published in September. (The National Institutes of Health released a statement last updated in July saying “there are insufficient data to recommend either for or against the use of vitamin D for the prevention or treatment of Covid-19.”)According to study published in 2014 by the NIH, researchers estimated that 35% of adults and nearly 50% of infants in the U. S. had a vitamin D deficiency. Without a blood test (more on that later), it can be hard to tell. Early signs of vitamin D deficiency are subtle if they even existent. You may not show any symptoms at all, according to experts. But vitamin D deficiency can cause accelerated skin aging and dry skin, according to Dr. Raman Madan, a dermatologist at Northwell Health's Huntington Hospital. And over time, severe deficiency can result in muscle weakness and bone fractures, says Paul Thomas, a registered dietitian nutritionist and scientific consultant at the National Institutes of Health's Office of Dietary Supplement. Studies have also found that prolonged vitamin D deficiency can cause bone-related diseases in adults and children. All that said, the only way to truly know if you are vitamin D deficient is to get a blood test through your doctor, says Thomas. Not all medical professionals, however, think routine testing for vitamin D is a good idea. Routine testing for vitamin D can be controversial among medical professionals.ys the number of units he's taking in one of his interviews with Trevor Noah

 14. In trump's mind, the danger of the people having knowledge is just that (i.e., he does not seem to want us 'regular folks' to have access to anything that will help us, esp knowledge. Hence, he constantly lies.) He throws a measly $1200 to each American, but we are not all stupid and everyone cannot be bought. That money did NOTHING to stop the pandemic. I could go on, but why bother? The trumpsters are so brainwashed that it does not matter what he does to them…they believe he cares for them even though he clearly cares ONLY for himself and has proven it over and over again with his actions and the vile way he speaks to others, esp women. As for me, no one can pay me enough to follow a racist, misogynistic, hate-filled narcissist who is guilty, IMO, of murdering over 200,000 Americans. If he gets to stay in office, we are surely doomed.

 15. I’ve been taking 5,000 IU for 10 years. My sister told me to take it because I was always getting sick. I had my level checked first and I was at 19. Today my level is 80 and I haven’t been sick for years. I believe if you get much higher then 80 it can become toxic! I’m 65 with no issues and feel amazing! As soon as Covid broke out I bought a bottle for everyone in my family. Bet you didn’t know it’s also considered a hormone.

 16. How long before the FDA bans vitamin D supplements? How long before Google, Fakebook and others shadow ban vitamin D information? I am already getting “fact checked” by Fakebook's fake “fact checkers” regarding vitamin D posts.

 17. I take vitamin D, B, C with zinc (the elderberry gummies) and magnesium. As a 50 year old male, I worry cause of my age and having type A+. blood.

 18. So we are locked up to protect us from Covid-19? Or to kill us (by reducing our sun exposure and vitamin D and increasing depression and suicide as well as destroying economy – a win win win-) AND they are reporting that vitamin D not important. (At least no bogus claims of heart problems as with HCQ regimen!) Oh, no, excuse me this is fake news and conspiracy theory. Lucky for me a blood test four years ago showed me deficient in vitamin D (19 ng/ml) and despite my living in a sunny clime. So I started taking supplements. My last blood test was 39 ng/ml. I am continuing to take 5000 IU per day plus calcium and magnesium. Also am taking selenium and zinc for prophylaxis.

 19. Please be aware that PLOS One has issued a letter of concern about Dr. Michael Horlick's paper that you discuss in your video. You can find it here: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0240965 . I tend to be in agreement with the general premise that Vitamin D can be salutary for COVID-19 because there is other evidence out there that suggests it. Patient studies and also genomic studies which suggest an important role for vitamin D, Quercetin and Estradiol . See: Tripartite Combination of Candidate Pandemic Mitigation Agents: Vitamin D, Quercetin, and Estradiol Manifest Properties of Medicinal Agents for Targeted Mitigation of the COVID-19 Pandemic Defined by Genomics-Guided Tracing of SARS-CoV-2 Targets in Human Cells
  by Gennadi V. Glinsky
  , Biomedicines 2020, 8(5), 129; https://doi.org/10.3390/biomedicines8050129. See also: Short term, high-dose vitamin D supplementation for COVID-19 disease: a randomised, placebo-controlled, study (SHADE study) . Rastogi A, Bhansali A, Khare N, et al Short term, high-dose vitamin D supplementation for COVID-19 disease: a randomised, placebo-controlled, study (SHADE study)Postgraduate Medical Journal Published Online First: 12 November 2020. doi: 10.1136/postgradmedj-2020-139065 . There are other articles describing use of vitamin D in clinical COVID-19. For a mechanistic rationale as to why vitamin D supplementation may be of value for COIVID-19 see: A Single Large Dose of Vitamin D Could be Used as a Means of Coronavirus Disease 2019 Prevention and Treatment
  . G Liu, T Hong, and J Yang Drug Des Devel Ther. 2020; 14: 3429–3434.

 20. Interesting to note: Cardiologists, Gastrointestinal Specialist’s, Nephrologists, Orthopedic Surgeons, & Rheumatologists; want their patients Vitamin D levels to be 50 or higher. I see all those specialists and they want my Vitamin D level at 50 or higher. Those medical specialists disagree with the Endocrinology belief that you only need is a Vitamin D level of 30. I’m an RN who has numerous health issues and all those specialty providers want a Vitamin D level of 50 or higher.

 21. I live in Birmingham, UK and a lot of chemists and supermarkets I go to have told me that the amount of Vitamin D being sold has gone up massively this year. I buy a box every month or so, and sometimes I have had to go to a large number locations as all the others have sold out! A lot of people know or are aware of Vitamin D, and word is being spread not by the media but people themselves.

 22. Research shows that for both influenza and COVID-19 the greatest protection from infection (double that of the lower, 30 ng/mL limit of reference “normal”) is achieved with blood levels between 55 and 100. We have seen zero reports of vitamin D toxicity from taking ordinary vitamin D supplements regardless of dosage. The reports of toxicity involved highly concentrated D products (e.g., concentrated D liquid drops) or defective products in which the vitamin was accidentally dispensed without dilution.

 23. We havent been told about this in the UK via the media or our self serving Government, We have Mps and Lords busy buying up shares in PPE and Vaccines so they can profit of our fear. Look into it, its all fact!

Reacties zijn gesloten.