Wonder van hoge dosis vitamine D

Author Jeff T Bowles discusses his years of researching vitamin D and the many health conditions that high doses of vitamin D can improve or even reverse. We discuss his book: The Miraculous Cure and Prevention of All Diseases. What Doctors Never Learned. We also discuss vitamin D’s affect on the immune system and how it can help with COVID-19.

Top 7 Vitamine D Supplementen

vitamine d supplementen de zonvitamine

Vitamine D Supplementen Kopen?

Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Te lage vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.De volgende supplementen zijn van de beste kwaliteit, betrouwbaar en makkelijk in te nemen.

 

1. Vitamine D in extra hoge dosis

Extra hoog gedoseerde vitamine D75 microgram oftewel 3000 IE (Internationale Eenheden, ook wel International Units) per capsule.Zeer geschikt voor wie niet eerder een vitamine D supplement heeft gebruikt, en bij wie een tekort is vastgesteld.Deze supplementen kunnen prima naast een multivitamine gebruikt worden, ook als die bijvoorbeeld al 10 of 25 microgram vitamine D bevat.

Super D3 Extra Sterk 75 mcg vitamine D

extra hoog gedoseerde Vitamine DSuper D3 Extra Sterk van Vitaminstore bevat maar liefst 75 mcg vitamine D3 per softgel.De vitamine D3 in dit product bestaat uit Quali®-D vitamine D3.Dit wordt geproduceerd door een van ‘s werelds grootste producenten van vitamine D3.Dit staat garant voor de stabiliteit en kwaliteit van de vitamine D3.

 

2. Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Solgar is een bekende producent van de hoogste kwaliteit supplementen.Solgar Vitamin D-3 4000 IU/100 µg bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

3. Viridian Vitamin D3 (Vegan) 2000 IU (50 µg)

viridian_vitamin-d3-vegan-2000-iu-50-g_800Deze hooggedoseerde vitamine D3 van Viridian is geproduceerd uit veganistische bron (korstmos).Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de opname van calcium (bot)

 

4. Vitamine D3 Vloeibaar 25 mcg (1000 IE vitamine d druppels)

vitamine-d3-vloeibaar-25-mcg-1000-ie-vitamine-d-druppels_800Deze vitamine D in druppelvorm is zeer geschikt om de dosering naar eigen behoefte aan te passen en voor mensen met slikproblemen.Een flesje van 25 ml levert circa 450 druppels en devitamine D is opgelost in olijfolie.

5. Advanced Vitamin D-3 Immune Complex (vitamine D, vlierbes, zink, Ester-C)

advanced-vitamin-d-3-immune-complex-vitamine-d-vlierbes-zink-ester-c_800Solgar’s Advanced Vitamin D-3 Immune Complex ondersteunt het immuunsysteem (vitamine C, D-3, koper, selenium, zink, vlierbessen) en bevat een combinatie van vitaminen, mineralen en vlierbessen concentraat met anti-oxidatieve (celbeschermende) eigenschappen (vitamine C, selenium, koper en zink).

Boost voor het immuunsysteem

De formule mag het hele jaar door gebruikt worden maar is vooral erg nuttig tijdens de koude, donkere maanden en voor een boost van je weerstand en immuunsysteem.Levert o.a. 25 mcg vitamine D-3 (1000 IE), 200 mg vitamine C (als Ester-C), 7,5 mg zink, 62,5 mcg selenium en 750 mcg koper.Deze formule kan naast elke gewenste multivitamine worden gebruikt.

Vitamine D voor Kinderen

Vitamine D druppels speciaal gedoseerd voor kinderen.Handig om ongemerkt te geven in bv. eten of drinken zodat uw kind toch voldoende binnenkrijgt zonder gedoe van slikken etc.

ViridiKid™ (Vegan) Vitamin D3 400 IU (10µg)

vitamine-d-voor-kinderen_viridikid-vegan-vitamin-d3-400-iu-10g_800

Vitamine D Kauwtabletten

Als u moeite heeft met slikken of u vindt capsules innemen vervelend, dan kunt u kiezen voor handige kauwtabletten.solgar_vitamin-d-3-25-g1000-iu-vitamine-d-kauwtablet_800Solgar Vitamin D-3 25 µg/1000 IU Chewable Tablets bevat de meest effectieve vorm van vitamine D.Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen).Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

 

Wat is Vitamine D?

Vitamine D behoort tot de essentiële vitamines die je nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren.Officieel is het eigenlijk geen vitamine maar een verzameling van vet oplosbare hormonen die je lichaam zelf kan aanmaken.Dit gebeurt door een proces in het lichaam waar zonlicht voor nodig is, UV licht om precies te zijn.De twee belangrijkste vormen van vitamine D zijn vitamine D2 en vitamine D3.Vitamine D2 is de plantaardige vorm van vitamine D. Vitamine D3, of cholecalciferol, is de dierlijke vorm.Vitamine D3 is de actieve vorm die vanuit UV licht door onze huid wordt gesynthetiseerd.Ook wanneer je kiest voor vitamine D suppletie, kies dan voor de actieve vorm vitamine D3 omdat die goed opneembaar is in je lichaam.Vitamine D2 is 66% minder efficiënt in het verhogen van de vitamine D waardes in het lichaam. Vitamine D staat bekend als de “zonneschijn” -vitamine.Het is een essentiële in vet oplosbare voedingsstof.Het helpt de botten gezond en sterk te houden, bevordert de celgroei en bevordert de immuunfunctie.Je lichaam neemt vitamine D voornamelijk op door blootstelling aan de zon, hoewel voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen ook bronnen van de voedingsstof kunnen zijn.Vitamine D-tekort treedt op wanneer uw lichaam de aanbevolen niveaus niet opneemt.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen ervoor zorgen dat uw botten misvormd, broos of dun worden.Het kan ook leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder:

 • bot verzachting ( osteomalacie )
 • lage botdichtheid ( osteopenie )
 • artrose
 • hartziekte
 • kanker
 • rachitis bij kinderen

Vitamine D en depressie

Studies hebben een verband aangetoond tussen vitamine D-tekort en depressie.Onderzoekers achter een meta-analyse uit 2013 merkten op dat studiedeelnemers met depressie ook lage vitamine D-spiegels hadden.Uit dezelfde analyse bleek dat mensen met een lage vitamine D statistisch gezien een veel groter risico op depressie liepen.De onderzoekers zijn van mening dat, omdat vitamine D belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie, onvoldoende voedingsstoffen een rol kunnen spelen bij depressie en andere psychische aandoeningen.Een eerdere 2005studieVertrouwde bron geïdentificeerde vitamine D-receptoren in dezelfde delen van de hersenen die geassocieerd zijn met depressie.

Risicofactoren voor vitamine D-tekort

Beperkte blootstelling aan de zon, levensstijl en leeftijd kunnen bijdragen aan lage vitamine D-spiegels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de risicofactoren voor vitamine D-tekort.

Beperkte blootstelling aan de zon

Blootstelling aan zonlicht is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van vitamine D.Als u uit de zon blijft of te veel sunblock gebruikt, beperkt u uw blootstelling.Dat kan leiden tot vitamine D-tekort.D e hoeveelheid blootstelling aan de zon die u nodig heeft, is afhankelijk van uw klimaat, het tijdstip van de dag en de tijd van het jaar.Mensen met een lichtere huid hebben de neiging vitamine D sneller op te nemen.U heeft mogelijk tussen de 15 minuten en 3 uur blootstelling aan de zon per dag nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen door alleen blootstelling aan de zon.De hoeveelheid blootstelling aan de zon hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en uw huidskleur. 

Eetpatroon

Weinig voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan vitamine D.Eet meer van deze natuurlijke bronnen van vitamine D om uw inname te verhogen:

 • Zalm
 • Makreel
 • Andere vette vis
 • Visleveroliën
 • Dierlijke vetten
 • Met vitamine D verrijkte voedingsproducten, zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen

Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, bestaat de kans dat u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Als u een donkere huidskleur heeft

Mensen met een donkere huid hebben grotere hoeveelheden melanine, een natuurlijk pigment dat de huid zijn kleur geeft.Melanine vermindert de productie van vitamine D in de huid.Een onderzoek uit 2006 wees uit dat vitamine D-tekort in de Verenigde Staten vaker voorkomt bij Afro-Amerikanen dan bij andere Amerikaanse populaties.Volgens The Cooper Institute heeft ongeveer 40 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort.Het is onduidelijk of lagere vitamine D-spiegels bij mensen met een donkere huid ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.Als u zich zorgen maakt over uw vitamine D-productie door blootstelling aan de zon, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.Het is ook belangrijk om meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet toe te voegen.

Zwaarlijvigheid

Er is een verband tussen vitamine D-tekort en mensen met een body mass index (BMI) van 30 of hoger.Mensen met obesitas hebben mogelijk meer vitamine D nodig dan mensen met een gemiddeld gewicht om de aanbevolen voedingswaarde te bereiken.Als uw BMI 30 of hoger is, werk dan samen met uw arts om een ​​beheersbaar plan voor gewichtsverlies op te stellen, evenals een dieet dat u kan helpen uw vitamine D-inname te verhogen.

Leeftijd

Leeftijd kan bijdragen aan vitamine D-tekort.Naarmate u ouder wordt, wordt uw huid minder efficiënt in het aanmaken van vitamine D.Oudere volwassenen hebben ook de neiging de tijd in de zon te beperken en kunnen diëten eten met onvoldoende hoeveelheden vitamine D.

Symptomen van vitamine D-tekort

Als u een vitamine D-tekort heeft, kunt u last krijgen van:

 • pijnlijke botten
 • vermoeidheid of sufheid
 • zwakte en pijn van de spieren en gewrichten
 • U kunt ook symptomen van depressie ervaren, waaronder:
 • overweldigende gevoelens van verdriet, hopeloosheid en hulpeloosheid
 • slapeloosheid of overmatige slaperigheid, bekend als hypersomnie
 • verlies van interesse in activiteiten die u ooit leuk vond
 • lethargie
 • overmatig gewichtsverlies of gewichtstoename
 • verlies van eetlust
 • problemen met concentreren
 • vergeetachtigheid
 • verlies van seksuele interesse
 • hoofdpijn of rugklachten
 • ongerustheid
 • gedachten aan overlijden of zelfmoord

Als u een van deze symptomen van depressie ervaart, is het belangrijk dat u onmiddellijk een afspraak maakt met uw arts.

Diagnose van vitamine D-tekort

Om een ​​vitamine D-tekort te diagnosticeren, zal uw arts een test bestellen om de hoeveelheid vitamine D in uw bloed te meten.Om een ​​diagnose van depressie te stellen, zal uw arts u vragen stellen over uw symptomen.Mogelijk wordt u ook gevraagd om een ​​zelfbeoordeling te maken.Depressie kan niet worden vastgesteld met een bloedtest.Uw arts zal u ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of u een depressie heeft.En er kunnen andere examens en laboratoriumtests zijn om andere mogelijke onderliggende problemen uit te sluiten, en om te bepalen of uw symptomen van depressie mogelijk verband houden met een vitamine D-tekort. 

Vitamine D-tekort behandelen

U kunt vitamine D-tekort en de symptomen ervan behandelen door uw inname van deze essentiële voedingsstof te verhogen.Manieren waarop u meer vitamine D kunt consumeren, zijn onder meer:

 • vitamine D-supplementen nemen
 • het verhogen van uw blootstelling aan de zon
 • voedsel eten dat vitamine D bevat of verrijkt is met vitamine D

Om depressie te behandelen, zijn psychotherapie en antidepressiva veel voorkomende behandelingen.Ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met dieetveranderingen worden opgenomen, afhankelijk van uw symptomen en behandeldoelen.Als uw depressie verband houdt met een vitamine D-tekort, kan het verhogen van uw vitamine D helpen om uw symptomen te verlichten.Praat met uw arts over uw behandelingsopties en wat voor u het beste zou werken.Mensen met een depressie kunnen ook stappen ondernemen om de symptomen van depressie te verlichten. Enkele van uw opties kunnen zijn:

Regelmatig sporten

Routinematige lichaamsbeweging kan de symptomen van depressie helpen verminderen door ‘feel-good’-chemicaliën zoals endorfine in de hersenen vrij te geven.Oefening kan ook de chemicaliën van het immuunsysteem verminderen die depressie kunnen verergeren.Begin met drie keer per week 30 minuten cardio en voeg zo nodig dagen en minuten toe.

Een regelmatig slaapschema aanhouden

Slapeloosheid, hypersomnie en andere slaapproblemen zijn in verband gebracht met depressie.Maak een regelmatig slaapschema om met deze symptomen om te gaan.Dat kan betekenen dat je een slaap- en wekker moet instellen.U kunt ook een dagboek bijhouden om bij te houden hoe lang u hebt geslapen en de kwaliteit van uw slaap.Dit zal u helpen uw voortgang bij te houden.

Contact opnemen met dierbaren

Uw vrienden en familie kunnen u steun en kracht geven bij het omgaan met uw symptomen.Het is belangrijk dat u uw dierbaren laat weten hoe ze kunnen helpen en wanneer hun acties niet bijdragen aan uw behandelplan.Vitamine D is essentieel voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie.Enkele manieren om depressie te behandelen die verband houdt met onvoldoende vitamine D-spiegels zijn:

 • meer zon krijgen
 • het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D aan uw dieet
 • een gezond gewicht behouden
 • voedingssupplementen nemen

Praat met uw arts over uw beste behandelingsopties.Bekijk Vitamine D Supplementen >

30 gedachten over “Wonder van hoge dosis vitamine D”

 1. Geweldige video en geweldige baan voor de interviewer omdat hij Jeff liet praten! Hier zijn de 5 co-factoren die in de video worden genoemd, samen met de doseringen die Jeff nam toen hij hoge doses vitamine D-3 slikte: – Magnesium: (inclusief magnesiumthreonaat voor de hersenen) (neem geen magnesiumoxide) ten minste 400 + mg maar Jeff nam tot 500 mg tweemaal daags bij het nemen van hoge doses D-3-zink: 200 mg (picolinaat is het meest opneembaar) – Vitamine K-2: (400mcg voor elke 10.000 IE D-3) – Borium: 30 mg tweemaal daags – Vitamine A: ??? (in bètacaroteenvorm, niet in retinolvorm)

 2. De Spaanse proef met D3 was Hidroferol D3, een receptvorm van D3 die de lever omzeilt en zeer snel in het lichaam wordt gebruikt … OTC D3 duurt ongeveer 7 dagen om naar de lever te transporteren, verwerkt en vervolgens getransporteerd naar nieren worden vervolgens naar elke cel in het lichaam vervoerd …

 3. Eigenlijk bestaat er niet zoiets als vitamine D3-toxiciteit, het is een mythe d3 is volkomen onschadelijk. Wat dcottros als VitaMin d3-toxiciteit beschouwen, is eigenlijk gewoon deficiëntiesymptomen die worden veroorzaakt door hoge doses d3 die zijn cofactros in een hoog tempo opeten. Hypercalciëmie wordt eigenlijk veroorzaakt doordat D3 al uw vitamine K2 opeet en K2-deficeincy-symptomen veroorzaakt. Symptomen zoals hartkloppingen bloeddrukveranderingen slapeloosheid angst paniekaanvallen constipatoïne duizeligheid vallen hallucinaties spierkrampen zijn slechts symptomen van magnesumdeficiëntie veroorzaakt doordat D3 het magnesium van uw lichaam verbruikt dat zijn werk doet. Hoewel hypecaliëmie zeer zeldzaam is … en gewoonlijk pas na ongeveer 6 maanden van hoge dosis d3 zonder k2 … Symptomen van magnesiumdeficiëntie komen vaker voor en kunnen onmiddellijk optreden bij het nemen van een hoge dosis d3, aangezien 80% van ons magnesiumtekort heeft om begin met.

 4. Waarom is vitamine D de enige vitamine gemeten in IE-eenheden voor GEMIDDELDE JOE? Heb je het ooit geweten? De reden is nogal sinister. Ongeveer 80 jaar geleden ontdekte de grote farmacie dat vit D 72 gezondheidsproblemen kon aanpakken die een bedreiging vormen voor hun winsten en ze kwamen met een sluw en kwaadaardig plan zodat mensen bang zouden zijn om de juiste hoeveelheden te nemen en de juiste hoeveelheden zouden nemen. absoluut minimum. Vele miljoenen mensen zijn overleden als gevolg van problemen die verband houden met deze tekortkoming. Ten eerste kochten ze het commissielid om om 'per ongeluk' de komma verkeerd te plaatsen, zodat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 4000 werd 400 iu Artsen bevelen tot op de dag van vandaag nog steeds 400 iu aan. om een ​​nieuwe eenheid te bedenken met veel nullen die het eng zouden maken in de juiste hoeveelheid die het lichaam nodig heeft, wat ongeveer 4000 tot 20000 ie is, afhankelijk van het lichaamsgewicht en het zwaarlijvigheidsniveau, enz. Mensen zijn bang voor de nullen, net als de opzettelijke en kwaadwillende bedoeling van de grote farma toen ze vitamine D oplegden om te worden gemeten in IE-eenheden. Het is de enige vitamine die in IE wordt gemeten. Kijk naar een multi-vitaminefles. Alles wordt gemeten in mg behalve vitamine D.Waarom? Vraag je je ooit af omdat het een bedreiging vormt voor de medische maffia. Wat is dat? 25 MICROGRAMMA'S = 1000 IE 40 IE = 1 MICROGRAM 1 MICROGRAM = 0,000001 Gram. (Een miljoenste van een gram) Ik stel voor dat we paracetamol in IE meten, zodat een standaardtablet van 500 mg uitkomt op 20.000.000 IE !!! Dus mensen zullen erg bang zijn om 20 miljoen IE paracetamol in te nemen. 20 miljoen IE Heb je hoofdpijn? Neem hier 20 miljoen IE paracetamol of nog beter 40 miljoen IE (een standaard paracetamol-tablet is 500 milligram = 20000000 IE) Dus mensen poepen in hun broek als iemand zegt 4000 of 10000 IE D, zo worden mensen door Big Pharma geconditioneerd zodra jij vermeld dat 4000 of 10000 mensen automatisch zullen DENKEN / ZEGGEN nierstenen, hyperglycemie, nierproblemen, spieren en botten … Net als Pavlovs-honden die kwijlen als hij aanbelde. Nu voor die 72 ziekten die te behandelen zijn met D plus co-factoren. //vitamindwiki.comhttps://vitamindwiki.com/COVID-19+treated+by+Vitamin+D+-+studies%2C+reports%2C+videos

 5. 10.000 IU vitamine D per dag was als een OVERDRIVE-schakelaar voor mijn immuniteit. (5.000 IU deed niets.) Binnen 3 dagen werden mijn wratten boos rood, kromp ineen en verdwenen daarna na 4 weken. GESCHOKT 😱😁😁😁😁😁

 6. Vitamine D werkt goed bij auto-immuunziekten. Chronische ontstekingen verminderen en immuunsysteem opbouwen. Vergeet de vitamine k2 mk7 niet om calcium terug in het bot en uit de weke delen te krijgen. Geen grapje. Geen vitamine D zonder de k2

 7. Ik slikte een maand lang vitamine D 50.000 iu per dag met K2 400 mg. Mijn bloedpeil voor vitamine D is 200. De dokter zei dat ik in het toxische bereik zit en dat ik ermee moet stoppen. Mijn cholesterol ging van hoog naar normaal na 10 jaar worstelen, maar ik ben nu ook vegetariër. Veel havermout, bonen, rijst, aardappelen, groenten. Ik ben op de zetmeeloplossing. Mijn A1C zakte naar 4.9. Koolhydraten veroorzaken geen diabetes, suiker en olie met koolhydraten is slecht. Ook zijn mijn calcium- en magnesiumgetallen goed. Dus geen risico op hypercalciëmie. Ik ga nog steeds 50.000 iu nemen, maar nu 3 keer per week voor onderhoud. Dat is ongeveer 21.000 IE per dag. Ik voel me geweldig!! Reddingsmeesters die de hele dag in de zon van Florida werken, hebben bloedspiegels van 125.

 8. V interessant. Ik heb een paar maanden een hoge dosis k2 genomen zonder D3. K2 lijkt ook D3 te gebruiken omdat 6 maanden later bijna nul D3 Myositis werd gediagnosticeerd, (auto-immuun) eigenlijk begonnen mijn spieren te degenereren. Ik werd erg ziek en lag op de IC. Neem alsjeblieft veel D3 met K2.

 9. Er is een onderzoek waarin hoge doses vitamine een bescheiden hoeveelheid penisgroei veroorzaakten bij volwassen mannen. Dit is waar, niet trollen. Vraag me af of hij dit ook heeft meegemaakt?

 10. Ik leed aan hartritmestoornissen, gediagnosticeerd als PVC's – premature ventriculaire contracties. Ik kreeg uiteindelijk een hartaanval bij 56. Toen kreeg ik mijn 25hydroxyD3 tot 77 ng / ml door zes maanden lang 10.000 IE / dag te nemen. Ik slik nu ook magnesium, heb veel geluk gehad met magnesiumtauraat. Ik neem ook K2 MK-7 en zink en CoQ10. Ik heb geen last meer van PVC's.

 11. Deze gast is zo'n Tsjaad. Rijke kerel brengt zijn leven door met het proberen om belangrijke vragen te beantwoorden. Bedankt voor het interview.

 12. Zeer verhelderend, verder bewijs van ons huidige in gebreke gebleven medische systeem. Ik waardeer uw moed om zo veel van onze broeders en zusters over de hele wereld te helpen. Dank u. 🔥📖🔥

 13. Geweldig interview. Ik doe al 2 jaar 10k .. niveaus van ongeveer 70-90 ng / ml. Lees jeffs boek 3 maanden geleden begon 30k + hoger K2 mag en boor .. niveaus na 3 weken 162ng / ml ben ik verhuisd naar 20k. Ik zie hoe dan ook al verbetering in mijn astma en allergieën … net nadat ik mijn doktoren met 162 ng / ml zag, schrok ik me bang ..

Reacties zijn gesloten.